MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNowa38 wrote:A w jakich jednostkach Ty masz? Bo ja ng/ml. Badania za każdym razem robione w alabie
-
nick nieaktualnyNowa38 wrote:Nie przejmuj się tak:) Przychodzisz, dostajesz pokój, przebierasz się, przechodzisz na salę, kroplówka, spanko i budzisz się po wszystkim
Jak ja przeżyłam dwie punkcje to każdy przeżyje
:D:D
-
nick nieaktualny
-
Berbeć wrote:Wiem jak to wygląda mniej więcej, bo już miałam różne zabiegi i badania pod narkozą, ale boję się, że się będę trzęsła przed i jeszcze mi odwołają czy co, ostatnio na usg tak się trzęsłam , nie mogłam tego opanować. eh.
byleby wenflon wbili, a jak dostaniesz narkozę to przestaniesz się trząść
Berbeć lubi tę wiadomość
-
Berbeć wrote:Wiem jak to wygląda mniej więcej, bo już miałam różne zabiegi i badania pod narkozą, ale boję się, że się będę trzęsła przed i jeszcze mi odwołają czy co, ostatnio na usg tak się trzęsłam , nie mogłam tego opanować. eh.
Spokojnie ja po wybudzeniu zaczęłam płakać jakie życie jest niesprawiedliwe, bo facet pójdzie i sobie dobrze zrobi, a baby muszą cierpieć !Anestezjolog musiał mnie uspokajać. Za drugim razem już się nie odzywałam, bo ciężko mi było się wybudzić.
Berbeć lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykornelkornel wrote:Spokojnie ja po wybudzeniu zaczęłam płakać jakie życie jest niesprawiedliwe, bo facet pójdzie i sobie dobrze zrobi, a baby muszą cierpieć !
Anestezjolog musiał mnie uspokajać. Za drugim razem już się nie odzywałam, bo ciężko mi było się wybudzić.
Dziewczyny rozumiem, że no make up ? -
Gabrysia dobrze mówi. Przed transferem wysoki, nie ma limitu. Ale jeśli przed punkcja jest powyżej 1 bodajże to źle to wpływa na endometrium i transfer nie wskazany.
Nowa38 lubi tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
"Wysoki poziom progesteronu jest korzystny w fazie lutealnej cyklu miesiączkowego kobiety oraz w ciąży, umożliwiając jej utrzymanie. Podczas stymulacji natomiast, a więc w fazie odpowiadającej fazie folikularnej cyklu miesiączkowego, ma niekorzystny wpływ na zdolność śluzówki do zagnieżdżenia się w niej zarodka, powodując zbyt szybką dojrzałość śluzówki macicy zanim zarodek osiągnie stadium odpowiednie do zagnieżdżenia się w niej. Należy jednak podkreślić, że podwyższony poziom tego hormonu zmniejsza szansę na ciążę przy świeżym transferze, ale jej kompletnie nie wyklucza. Próg, powyżej którego należy rozważyć odroczenie transferu jest wynikiem doświadczenia danego ośrodka. Według np. Bei Xu i analizy 10 000 cykli zapłodnienia in vitro poziom progesteronu negatywnie wpływający na wynik in vitro wynosi powyżej 1,5-2,25 ng/ml w dniu zakończenia stymulacji zależnie od odpowiedzi na tę stymulację "
Skopiowane że strony NovumV.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Nowa38 wrote:No ale jak ja miałam 11,23 to było za mało, dlatego zwiększyliśmy dawkę i 35 było już OK. Poprzednim razem u Ż przed transferem miałam niecałe 25, a jak dzień przed transferem badaliśmy to powiedział, że dobrze byłoby gdyby był 50. Teraz dr B powiedział mi, że 20 już jest OK. Więc obaj dążyli do wysokiego progesteronu.
Ps czyli po transferze już jesteś czy na dniach ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 16:51
Nowa38 lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
anakonda wrote:Nowa bo przed transferem np 2 3 dni przed powinien być powyżej 20 a wcześniej możesz mieć nawet 0 bez znaczenia byle do punkcji owulacji nie był powyżej 1,5 później im wyższy tym lepiej .
Ps czyli po transferze już jesteś czy na dniach ?
Po transferze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 16:56
-
Nowa38 wrote:Już rozumiem:) Berbeć mnie zakręciła ;)Dzięki anakonda:)
Po transferze.Nowa38 lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualnyanakonda wrote:Nowa bo przed transferem np 2 3 dni przed powinien być powyżej 20 a wcześniej możesz mieć nawet 0 bez znaczenia byle do punkcji owulacji nie był powyżej 1,5 później im wyższy tym lepiej .
Ps czyli po transferze już jesteś czy na dniach ? -
Berbeć wrote:Co ?? N
Jeszcze jedna sprawa.
Dzisiejszy poziom progesteronu 2,56 swiadczy o tym, że cykl nie jest dobry do transferu zarodków i zdecydowanie NIE REKOMENDUJEMY transferu w tym cyklu.
Idealny poziom byłby poniżej 1 ng /ml
Akceptowalny do 1,5.
Robiliśmy transfery przy wyższych poziomach, gdy mimo wszystko pacjentki upieraly się przy transferze, ale najwyższy poziom, przy jakim mieliśmy ciążę był 2.0.
Dlatego u Państwa odradzamy.
Zamrozimy zarodki i przymierzymy się do transferu w następnym cyklu.
Proszę o potwierdzenie, że akceptujecie Państwo takie postępowanie.
SMS od dr K
To ja juz nic nie rozumiem -
nick nieaktualnyNowa38 wrote:No to wszystko jasne i tak jak dziewczyny pisały wyżej. Jutro masz punkcję, a poziom progestronu 2,56, czyli za wysoki, bo przed punkcją ma być niski. Przed transferem ma być wysoki.