MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Berbeć wrote:No weź mnie nie strasz. Ake spadnie chyba? Po 3 dawkach gonapeptylu, na poczatku stymulacji mialam 0.70Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Nowa38 wrote:Moje jak zawsze...skarpety:D No i wiadomo nie jeść, nie pić.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanakonda wrote:Ale ja nie starsze. To normalne że prg rośnie wraz z cyklem . Na początku po @ jest niski a pod koniec cyklu wysoki taka kobieca natura . Spadnie Ci przy @ . To powodzenia jutro by wyciągnęli ładne komoreczki ile Ci zapladniaja ?
-
nick nieaktualnyanakonda wrote:Ale ja nie starsze. To normalne że prg rośnie wraz z cyklem . Na początku po @ jest niski a pod koniec cyklu wysoki taka kobieca natura . Spadnie Ci przy @ . To powodzenia jutro by wyciągnęli ładne komoreczki ile Ci zapladniaja ?
-
Berbeć niski progesteron będziesz miała po miesiączce dlatego prawdopodobnie K odwoła ci transfer, bo masz grubo powyżej normy. Żeby transfer się odbył powinien być koło 1 (u mnie) a u innych dziewczyn robiła przy 1.5 - mi nie zrobiła nigdy przy progu wyższym niż 1. Co do zapłodniania komórek to w pierwszym podejściu będą mogli ci zaplodnić 6 komórek maksymalnie, chyba że masz wskazania do zapłodnienia wszystkich.M&K
2017
M 😍 2020 -
nick nieaktualnyImbirek91 wrote:Berbeć niski progesteron będziesz miała po miesiączce dlatego prawdopodobnie K odwoła ci transfer, bo masz grubo powyżej normy. Żeby transfer się odbył powinien być koło 1 (u mnie) a u innych dziewczyn robiła przy 1.5 - mi nie zrobiła nigdy przy progu wyższym niż 1. Co do zapłodniania komórek to w pierwszym podejściu będą mogli ci zaplodnić 6 komórek maksymalnie, chyba że masz wskazania do zapłodnienia wszystkich.
-
nick nieaktualnyanakonda wrote:Tez tak myslałam bo dr K twiedzila zawsze ze clo to zło a ja najlepiej na niego reaguje .
-
Imbirek91 wrote:Berbeć niski progesteron będziesz miała po miesiączce dlatego prawdopodobnie K odwoła ci transfer, bo masz grubo powyżej normy. Żeby transfer się odbył powinien być koło 1 (u mnie) a u innych dziewczyn robiła przy 1.5 - mi nie zrobiła nigdy przy progu wyższym niż 1. Co do zapłodniania komórek to w pierwszym podejściu będą mogli ci zaplodnić 6 komórek maksymalnie, chyba że masz wskazania do zapłodnienia wszystkich.
-
Ja nie wiem czy miałam wskazania czy nie, ale u mnie zapłodnili bodajże 11 komórek
. Także tego...
Co do punkcji,to właściwie nic nie potrzeba. Skarpety mi były niepotrzebne, ale ja tam w ogóle skarpet nie lubię. Koszulę i wodę dostaniesz
.
Powodzenia! Życzę wielu, zdrowych jaj i tyle samo prawidłowych zapłodnieńWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 13:34
Berbeć lubi tę wiadomość
9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
❄️❄️❄️
12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyNowa38 wrote:Imbirek, możesz jeszcze raz, bo ten progesteron to dla mnie czarna magia ;/ Ja 4 dni przed punkcją miałam progesteron 0,298 ng/ml. Komórki pobrane, zarodki przebadane, zamrożone. W 3dc progesteron 0,216 ng/ml. Dwa dni przed transferem po 1xprolutex i 3 x lutinus progesteron 11,230 ng/ml. Zwiększenie dawki prolutexu do 2 xdziennie i dzień przed transferem progesteron 35,450 ng/ml. To OK? Mam rozumieć, że przed punkcją progesteron musi być niski, a przed transferem wysoki tak?
-
Berbeć wrote:No właśnie przed transferem nie może być wysoki. Ja przez to mam odwołany.
Może znaczenie ma czy to świeży transfer czy mrożony?
Ja oba transfery miałam z mrożonych zarodków i przed każdym lekarz mówił, że ma być wysoki progesteron.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 14:23
-
nick nieaktualnyNowa38 wrote:No właśnie ja miałam specjalnie podbijany żeby był wysoki więc o co chodzi?
Może znaczenie ma czy to świeży transfer czy mrożony?
Ja oba transfery miałam z mrożonych zarodków i przed każdym lekarz mówił, że ma być wysoki progesteron. -
nick nieaktualnyDalia90 wrote:Ja nie wiem czy miałam wskazania czy nie, ale u mnie zapłodnili bodajże 11 komórek
. Także tego...
Co do punkcji,to właściwie nic nie potrzeba. Skarpety mi były niepotrzebne, ale ja tam w ogóle skarpet nie lubię. Koszulę i wodę dostaniesz
.
Powodzenia! Życzę wielu, zdrowych jaj i tyle samo prawidłowych zapłodnień
Nie dziekuje. Już ledwo się kulam i chcę, żeby po było. Boli mnie wszystko jak nie wiem. A pakując się to już ryczę taka mam alergie na szpitale (tudzież kliniki), zabiegi , lekarzy etc.
Byle do jutra. I oby się Twoje życzenia spełniły.Dalia90 lubi tę wiadomość
-
Berbeć wrote:Ja myślę, że wyższy, ale też nie za wysoki. Jak zawsze złoty środek. Ja po wyciszeniu miałam 0,70, także u mnie 0,20 to nierealne. Ale chyba lepiej za niski niż za wysoki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 15:25
-
nick nieaktualnyNowa38 wrote:No ale jak ja miałam 11,23 to było za mało, dlatego zwiększyliśmy dawkę i 35 było już OK. Poprzednim razem u Ż przed transferem miałam niecałe 25, a jak dzień przed transferem badaliśmy to powiedział, że dobrze byłoby gdyby był 50. Teraz dr B powiedział mi, że 20 już jest OK. Więc obaj dążyli do wysokiego progesteronu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 15:29
-
Berbeć wrote:Nie dziekuje. Już ledwo się kulam i chcę, żeby po było. Boli mnie wszystko jak nie wiem. A pakując się to już ryczę taka mam alergie na szpitale (tudzież kliniki), zabiegi , lekarzy etc.
Byle do jutra. I oby się Twoje życzenia spełniły.Jak ja przeżyłam dwie punkcje to każdy przeżyje
:D:D