X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    I co na ktora masz punkcje ?
    Na 12. Na 11.30 mam byc ?
    Jakies zalecenia ostatnie dla mnie ?:)

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Na 12. Na 11.30 mam byc ?
    Jakies zalecenia ostatnie dla mnie ?:)
    Moje jak zawsze...skarpety:D No i wiadomo nie jeść, nie pić.

anakonda, Berbeć lubią tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    No weź mnie nie strasz. Ake spadnie chyba? Po 3 dawkach gonapeptylu, na poczatku stymulacji mialam 0.70
    Ale ja nie starsze. To normalne że prg rośnie wraz z cyklem . Na początku po @ jest niski a pod koniec cyklu wysoki taka kobieca natura . Spadnie Ci przy @ . To powodzenia jutro by wyciągnęli ładne komoreczki ile Ci zapladniaja ?

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Tak bez skarpet ani rusz ja na ostatniej punkcji nie wzięłam bo skwar na dworze a na sali nogi mi zmarzły bo jest chłodno na zabiegowym.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Wezmę te skarpety wezmębo tam zimno jak cholera

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Ale ja nie starsze. To normalne że prg rośnie wraz z cyklem . Na początku po @ jest niski a pod koniec cyklu wysoki taka kobieca natura . Spadnie Ci przy @ . To powodzenia jutro by wyciągnęli ładne komoreczki ile Ci zapladniaja ?
    Nie mam pojecia. Nie rozmawiałyśmy o tym, ale nie wyobrażam sobie innej decyzji niż ile wlezie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Boję sie, ze jak tak bede czekac na ten niski.prog to mi sie endomenda odezwie.

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć niski progesteron będziesz miała po miesiączce dlatego prawdopodobnie K odwoła ci transfer, bo masz grubo powyżej normy. Żeby transfer się odbył powinien być koło 1 (u mnie) a u innych dziewczyn robiła przy 1.5 - mi nie zrobiła nigdy przy progu wyższym niż 1. Co do zapłodniania komórek to w pierwszym podejściu będą mogli ci zaplodnić 6 komórek maksymalnie, chyba że masz wskazania do zapłodnienia wszystkich.

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Berbeć niski progesteron będziesz miała po miesiączce dlatego prawdopodobnie K odwoła ci transfer, bo masz grubo powyżej normy. Żeby transfer się odbył powinien być koło 1 (u mnie) a u innych dziewczyn robiła przy 1.5 - mi nie zrobiła nigdy przy progu wyższym niż 1. Co do zapłodniania komórek to w pierwszym podejściu będą mogli ci zaplodnić 6 komórek maksymalnie, chyba że masz wskazania do zapłodnienia wszystkich.
    A po 35rz nie zapladniaja wsZystkich?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Tez tak myslałam bo dr K twiedzila zawsze ze clo to zło a ja najlepiej na niego reaguje .
    Miałam brac puregon ale dr stwierdził że refundacje lepiej zostawić na pozniejw razie gdyby tym razem się nie udało czego w ogóle nie biorę pod uwagę :D

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Imbirek, możesz jeszcze raz, bo ten progesteron to dla mnie czarna magia ;/ Ja 4 dni przed punkcją miałam progesteron 0,298 ng/ml. Komórki pobrane, zarodki przebadane, zamrożone. W 3dc progesteron 0,216 ng/ml. Dwa dni przed transferem po 1xprolutex i 3 x lutinus progesteron 11,230 ng/ml. Zwiększenie dawki prolutexu do 2 xdziennie i dzień przed transferem progesteron 35,450 ng/ml. To OK? Mam rozumieć, że przed punkcją progesteron musi być niski, a przed transferem wysoki tak?

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy miałam wskazania czy nie, ale u mnie zapłodnili bodajże 11 komórek ;). Także tego...
    Co do punkcji,to właściwie nic nie potrzeba ;). Skarpety mi były niepotrzebne, ale ja tam w ogóle skarpet nie lubię. Koszulę i wodę dostaniesz ;).
    Powodzenia! Życzę wielu, zdrowych jaj i tyle samo prawidłowych zapłodnień ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 13:34

Berbeć lubi tę wiadomość

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Imbirek, możesz jeszcze raz, bo ten progesteron to dla mnie czarna magia ;/ Ja 4 dni przed punkcją miałam progesteron 0,298 ng/ml. Komórki pobrane, zarodki przebadane, zamrożone. W 3dc progesteron 0,216 ng/ml. Dwa dni przed transferem po 1xprolutex i 3 x lutinus progesteron 11,230 ng/ml. Zwiększenie dawki prolutexu do 2 xdziennie i dzień przed transferem progesteron 35,450 ng/ml. To OK? Mam rozumieć, że przed punkcją progesteron musi być niski, a przed transferem wysoki tak?
    No właśnie przed transferem nie może być wysoki. Ja przez to mam odwołany.

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    No właśnie przed transferem nie może być wysoki. Ja przez to mam odwołany.
    No właśnie ja miałam specjalnie podbijany żeby był wysoki więc o co chodzi?
    Może znaczenie ma czy to świeży transfer czy mrożony?
    Ja oba transfery miałam z mrożonych zarodków i przed każdym lekarz mówił, że ma być wysoki progesteron.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 14:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    No właśnie ja miałam specjalnie podbijany żeby był wysoki więc o co chodzi?
    Może znaczenie ma czy to świeży transfer czy mrożony?
    Ja oba transfery miałam z mrożonych zarodków i przed każdym lekarz mówił, że ma być wysoki progesteron.
    Ja myślę, że wyższy, ale też nie za wysoki. Jak zawsze złoty środek. Ja po wyciszeniu miałam 0,70, także u mnie 0,20 to nierealne. Ale chyba lepiej za niski niż za wysoki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Ja nie wiem czy miałam wskazania czy nie, ale u mnie zapłodnili bodajże 11 komórek ;). Także tego...
    Co do punkcji,to właściwie nic nie potrzeba ;). Skarpety mi były niepotrzebne, ale ja tam w ogóle skarpet nie lubię. Koszulę i wodę dostaniesz ;).
    Powodzenia! Życzę wielu, zdrowych jaj i tyle samo prawidłowych zapłodnień ;)

Nie dziekuje. Już ledwo się kulam i chcę, żeby po było. Boli mnie wszystko jak nie wiem. A pakując się to już ryczę taka mam alergie na szpitale (tudzież kliniki), zabiegi , lekarzy etc.
    Byle do jutra. I oby się Twoje życzenia spełniły.

Dalia90 lubi tę wiadomość

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Ja myślę, że wyższy, ale też nie za wysoki. Jak zawsze złoty środek. Ja po wyciszeniu miałam 0,70, także u mnie 0,20 to nierealne. Ale chyba lepiej za niski niż za wysoki.
    No ale jak ja miałam 11,23 to było za mało, dlatego zwiększyliśmy dawkę i 35 było już OK. Poprzednim razem u Ż przed transferem miałam niecałe 25, a jak dzień przed transferem badaliśmy to powiedział, że dobrze byłoby gdyby był 50. Teraz dr B powiedział mi, że 20 już jest OK. Więc obaj dążyli do wysokiego progesteronu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 15:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    No ale jak ja miałam 11,23 to było za mało, dlatego zwiększyliśmy dawkę i 35 było już OK. Poprzednim razem u Ż przed transferem miałam niecałe 25, a jak dzień przed transferem badaliśmy to powiedział, że dobrze byłoby gdyby był 50. Teraz dr B powiedział mi, że 20 już jest OK. Więc obaj dążyli do wysokiego progesteronu.
    a w jakich jednostkach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 15:29

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Nie dziekuje. Już ledwo się kulam i chcę, żeby po było. Boli mnie wszystko jak nie wiem. A pakując się to już ryczę taka mam alergie na szpitale (tudzież kliniki), zabiegi , lekarzy etc.
    Byle do jutra. I oby się Twoje życzenia spełniły.
    Nie przejmuj się tak:) Przychodzisz, dostajesz pokój, przebierasz się, przechodzisz na salę, kroplówka, spanko i budzisz się po wszystkim :) Jak ja przeżyłam dwie punkcje to każdy przeżyje :D:D:D

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    To jest w innych jednostkach :)
    A w jakich jednostkach Ty masz? Bo ja ng/ml. Badania za każdym razem robione w alabie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 15:30

‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ