X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    I co na ktora masz punkcje ?
    Na 12. Na 11.30 mam byc ?
    Jakies zalecenia ostatnie dla mnie ?:)

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Na 12. Na 11.30 mam byc ?
    Jakies zalecenia ostatnie dla mnie ?:)
    Moje jak zawsze...skarpety:D No i wiadomo nie jeść, nie pić.

anakonda, Berbeć lubią tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    No weź mnie nie strasz. Ake spadnie chyba? Po 3 dawkach gonapeptylu, na poczatku stymulacji mialam 0.70
    Ale ja nie starsze. To normalne że prg rośnie wraz z cyklem . Na początku po @ jest niski a pod koniec cyklu wysoki taka kobieca natura . Spadnie Ci przy @ . To powodzenia jutro by wyciągnęli ładne komoreczki ile Ci zapladniaja ?

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Tak bez skarpet ani rusz ja na ostatniej punkcji nie wzięłam bo skwar na dworze a na sali nogi mi zmarzły bo jest chłodno na zabiegowym.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Wezmę te skarpety wezmębo tam zimno jak cholera

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Ale ja nie starsze. To normalne że prg rośnie wraz z cyklem . Na początku po @ jest niski a pod koniec cyklu wysoki taka kobieca natura . Spadnie Ci przy @ . To powodzenia jutro by wyciągnęli ładne komoreczki ile Ci zapladniaja ?
    Nie mam pojecia. Nie rozmawiałyśmy o tym, ale nie wyobrażam sobie innej decyzji niż ile wlezie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Boję sie, ze jak tak bede czekac na ten niski.prog to mi sie endomenda odezwie.

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć niski progesteron będziesz miała po miesiączce dlatego prawdopodobnie K odwoła ci transfer, bo masz grubo powyżej normy. Żeby transfer się odbył powinien być koło 1 (u mnie) a u innych dziewczyn robiła przy 1.5 - mi nie zrobiła nigdy przy progu wyższym niż 1. Co do zapłodniania komórek to w pierwszym podejściu będą mogli ci zaplodnić 6 komórek maksymalnie, chyba że masz wskazania do zapłodnienia wszystkich.

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Berbeć niski progesteron będziesz miała po miesiączce dlatego prawdopodobnie K odwoła ci transfer, bo masz grubo powyżej normy. Żeby transfer się odbył powinien być koło 1 (u mnie) a u innych dziewczyn robiła przy 1.5 - mi nie zrobiła nigdy przy progu wyższym niż 1. Co do zapłodniania komórek to w pierwszym podejściu będą mogli ci zaplodnić 6 komórek maksymalnie, chyba że masz wskazania do zapłodnienia wszystkich.
    A po 35rz nie zapladniaja wsZystkich?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Tez tak myslałam bo dr K twiedzila zawsze ze clo to zło a ja najlepiej na niego reaguje .
    Miałam brac puregon ale dr stwierdził że refundacje lepiej zostawić na pozniejw razie gdyby tym razem się nie udało czego w ogóle nie biorę pod uwagę :D

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Imbirek, możesz jeszcze raz, bo ten progesteron to dla mnie czarna magia ;/ Ja 4 dni przed punkcją miałam progesteron 0,298 ng/ml. Komórki pobrane, zarodki przebadane, zamrożone. W 3dc progesteron 0,216 ng/ml. Dwa dni przed transferem po 1xprolutex i 3 x lutinus progesteron 11,230 ng/ml. Zwiększenie dawki prolutexu do 2 xdziennie i dzień przed transferem progesteron 35,450 ng/ml. To OK? Mam rozumieć, że przed punkcją progesteron musi być niski, a przed transferem wysoki tak?

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy miałam wskazania czy nie, ale u mnie zapłodnili bodajże 11 komórek ;). Także tego...
    Co do punkcji,to właściwie nic nie potrzeba ;). Skarpety mi były niepotrzebne, ale ja tam w ogóle skarpet nie lubię. Koszulę i wodę dostaniesz ;).
    Powodzenia! Życzę wielu, zdrowych jaj i tyle samo prawidłowych zapłodnień ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 13:34

Berbeć lubi tę wiadomość

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Imbirek, możesz jeszcze raz, bo ten progesteron to dla mnie czarna magia ;/ Ja 4 dni przed punkcją miałam progesteron 0,298 ng/ml. Komórki pobrane, zarodki przebadane, zamrożone. W 3dc progesteron 0,216 ng/ml. Dwa dni przed transferem po 1xprolutex i 3 x lutinus progesteron 11,230 ng/ml. Zwiększenie dawki prolutexu do 2 xdziennie i dzień przed transferem progesteron 35,450 ng/ml. To OK? Mam rozumieć, że przed punkcją progesteron musi być niski, a przed transferem wysoki tak?
    No właśnie przed transferem nie może być wysoki. Ja przez to mam odwołany.

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    No właśnie przed transferem nie może być wysoki. Ja przez to mam odwołany.
    No właśnie ja miałam specjalnie podbijany żeby był wysoki więc o co chodzi?
    Może znaczenie ma czy to świeży transfer czy mrożony?
    Ja oba transfery miałam z mrożonych zarodków i przed każdym lekarz mówił, że ma być wysoki progesteron.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 14:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    No właśnie ja miałam specjalnie podbijany żeby był wysoki więc o co chodzi?
    Może znaczenie ma czy to świeży transfer czy mrożony?
    Ja oba transfery miałam z mrożonych zarodków i przed każdym lekarz mówił, że ma być wysoki progesteron.
    Ja myślę, że wyższy, ale też nie za wysoki. Jak zawsze złoty środek. Ja po wyciszeniu miałam 0,70, także u mnie 0,20 to nierealne. Ale chyba lepiej za niski niż za wysoki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Ja nie wiem czy miałam wskazania czy nie, ale u mnie zapłodnili bodajże 11 komórek ;). Także tego...
    Co do punkcji,to właściwie nic nie potrzeba ;). Skarpety mi były niepotrzebne, ale ja tam w ogóle skarpet nie lubię. Koszulę i wodę dostaniesz ;).
    Powodzenia! Życzę wielu, zdrowych jaj i tyle samo prawidłowych zapłodnień ;)

Nie dziekuje. Już ledwo się kulam i chcę, żeby po było. Boli mnie wszystko jak nie wiem. A pakując się to już ryczę taka mam alergie na szpitale (tudzież kliniki), zabiegi , lekarzy etc.
    Byle do jutra. I oby się Twoje życzenia spełniły.

Dalia90 lubi tę wiadomość

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Ja myślę, że wyższy, ale też nie za wysoki. Jak zawsze złoty środek. Ja po wyciszeniu miałam 0,70, także u mnie 0,20 to nierealne. Ale chyba lepiej za niski niż za wysoki.
    No ale jak ja miałam 11,23 to było za mało, dlatego zwiększyliśmy dawkę i 35 było już OK. Poprzednim razem u Ż przed transferem miałam niecałe 25, a jak dzień przed transferem badaliśmy to powiedział, że dobrze byłoby gdyby był 50. Teraz dr B powiedział mi, że 20 już jest OK. Więc obaj dążyli do wysokiego progesteronu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 15:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    No ale jak ja miałam 11,23 to było za mało, dlatego zwiększyliśmy dawkę i 35 było już OK. Poprzednim razem u Ż przed transferem miałam niecałe 25, a jak dzień przed transferem badaliśmy to powiedział, że dobrze byłoby gdyby był 50. Teraz dr B powiedział mi, że 20 już jest OK. Więc obaj dążyli do wysokiego progesteronu.
    a w jakich jednostkach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 15:29

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Nie dziekuje. Już ledwo się kulam i chcę, żeby po było. Boli mnie wszystko jak nie wiem. A pakując się to już ryczę taka mam alergie na szpitale (tudzież kliniki), zabiegi , lekarzy etc.
    Byle do jutra. I oby się Twoje życzenia spełniły.
    Nie przejmuj się tak:) Przychodzisz, dostajesz pokój, przebierasz się, przechodzisz na salę, kroplówka, spanko i budzisz się po wszystkim :) Jak ja przeżyłam dwie punkcje to każdy przeżyje :D:D:D

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    To jest w innych jednostkach :)
    A w jakich jednostkach Ty masz? Bo ja ng/ml. Badania za każdym razem robione w alabie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 15:30

‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ