X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Berbeć, no ale anakonda wyżej wyjaśniła.
    Poczytaj też co wkleiła arlenka wyżej.
    Przeczytalam. Znalazlam w necie normy , ze przed punkcja nie moze byc wyzszy niz 1 a przed transferem niższy niz 10, ale dlaczego to nie wiem

• anakonda Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Przeczytalam. Znalazlam w necie normy , ze przed punkcja nie moze byc wyzszy niz 1 a przed transferem niższy niz 10, ale dlaczego to nie wiem
    bo owulacja jajeczkowanie powoduje jego produkcję wzrost . w 3dc masz niski bo @ a potem powinien w czasie owulacji wzrastać a ty owulacje (punkcje) masz 2 dni po badaniu ) a u Ciebie już ten poziom jest wyższy niz powinien . Po owulacji rośnie by przyjąć zarodek, z dnia na dzień rośnie po czym jak nie dojdzie do zapłodnienia zaczyna spadać i masz @.
    edit1 inaczej juz nie umiem wytłumaczyć . Swoją drogą zaufaj lekarzowi wie co robi .
    edit 2 jak się będziesz przygotowywać do crio to na 2 dni przed transferem powinien być powyżej 20 jak nie o zwiększa dawkę do czasu kiedy nie włączysz leków z progesteronem powinien byc do 1,5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 19:08

Berbeć lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, Berbeć, dziewczyny ci wytłumaczyły :) a z drugiej strony jak już niejednokrotnie pisałam teraz nie zgodziłabym się na świeży transfer nawet gdybym mogła, ale to tam moje zdanie :) niemniej jeśli zarodki przetrwają do blastocysty to spokojnie ci się odmrożą bez szwanku :) byle coś dotrwało do 5 doby i transfer w kolejnym cyklu :)

anakonda, Berbeć lubią tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    bo owulacja jajeczkowanie powoduje jego produkcję wzrost . w 3dc masz niski bo @ a potem powinien w czasie owulacji wzrastać a ty owulacje (punkcje) masz 2 dni po badaniu ) a u Ciebie już ten poziom jest wyższy niz powinien . Po owulacji rośnie by przyjąć zarodek, z dnia na dzień rośnie po czym jak nie dojdzie do zapłodnienia zaczyna spadać i masz @.
    edit1 inaczej juz nie umiem wytłumaczyć . Swoją drogą zaufaj lekarzowi wie co robi .
    edit 2 jak się będziesz przygotowywać do crio to na 2 dni przed transferem powinien być powyżej 20 jak nie o zwiększa dawkę do czasu kiedy nie włączysz leków z progesteronem powinien byc do 1,5
    Chyba coś zaczynam czaić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Dokładnie, Berbeć, dziewczyny ci wytłumaczyły :) a z drugiej strony jak już niejednokrotnie pisałam teraz nie zgodziłabym się na świeży transfer nawet gdybym mogła, ale to tam moje zdanie :) niemniej jeśli zarodki przetrwają do blastocysty to spokojnie ci się odmrożą bez szwanku :) byle coś dotrwało do 5 doby i transfer w kolejnym cyklu :)
    No mówiłaś właśnie tzn pamietałam, że ktoś mówił. No jak nic nie wyjdzie to trudno, przynajniej kiedyś nie powiem, że nie próbowałam.

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    No mówiłaś właśnie tzn pamietałam, że ktoś mówił. No jak nic nie wyjdzie to trudno, przynajniej kiedyś nie powiem, że nie próbowałam.
    Ejjj ale dlaczego ma nie wyjść. Po to masz lekarza, który czuwa nad wszystkim i jak będziesz się do jej zaleceń stosować to wyjdzie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Ejjj ale dlaczego ma nie wyjść. Po to masz lekarza, który czuwa nad wszystkim i jak będziesz się do jej zaleceń stosować to wyjdzie:)
    No powiem Ci, że czuwa konkret, bo wczoraj o północy przysłała mi smsa przypominającego o ovitrelle.
    A co do pierwszej części Twojego posta..no cóż..jak to tyle tego wszystkiego musi się zgodzić to ja nie wiem jakie te szanse faktycznie są.Eh.
    To może trzymajcie kciuki czy coś ;)

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    No powiem Ci, że czuwa konkret, bo wczoraj o północy przysłała mi smsa przypominającego o ovitrelle.
    A co do pierwszej części Twojego posta..no cóż..jak to tyle tego wszystkiego musi się zgodzić to ja nie wiem jakie te szanse faktycznie są.Eh.
    To może trzymajcie kciuki czy coś ;)
    Trzymamy kciuki i coś ;)

Berbeć lubi tę wiadomość

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie Nowa38 i Berbeć, kciuki!! Dwa brzuszki do przejęcia specjalnie dla Was :)

Nowa38 lubi tę wiadomość

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    W takim razie Nowa38 i Berbeć, kciuki!! Dwa brzuszki do przejęcia specjalnie dla Was :)
    Oj podejmuje wyzwanie :)
    Ale czy Ty wcześniej nie przejmiesz czasem kochana ?

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć mi też się wydawało że nie ma opcji żeby tyle rzeczy na raz się zgrało żeby udało się zajść i zostać mamą, a jednak :)

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć wrote:
    Oj podejmuje wyzwanie :)
    Ale czy Ty wcześniej nie przejmiesz czasem kochana ?
    Ja przez tą październikową przerwę to pewnie dopiero w listopadzie podejdę :(.

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek, Wiwi gratulacje!

kornelkornel teraz Ty ;)

Mada napisz co u Was :)

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć, to jeszcze inaczej :) Podwyższony progesteron przed punkcją / owulacją oznacza, że organizm za szybko poszedł do przodu. A że progesteron wpływa na endometrium, to szybciej będzie ono gotowe na zarodek, niż powinno i ciąża raczej się nie utrzyma.

Berbeć, Nowa38, Dalia90 lubią tę wiadomość

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć, jak się czujesz po punkcji?

Berbeć lubi tę wiadomość

❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po. WsZystko dobrze. Jedziemy do domu. 13 pęcherzyków pobranych. Niewiadomo ile dojrzałych. Martwi mnie tylko to, ze robili biopsje endometrium i nie wiem dlaczego

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo i tak miałaś transfer odwołany :) a dr jeśli robi punkcje i wie że transfer jest odwołany to pobiera próbkę i sprawdza sobie endo :)

Berbeć lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Bo i tak miałaś transfer odwołany :) a dr jeśli robi punkcje i wie że transfer jest odwołany to pobiera próbkę i sprawdza sobie endo :)
    Nie mam się martwić? Mial ktoś tez to ? Bo juz wyczytałam o jakis rozrostach, przerostach i rakach

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo czytasz, zdecydowanie! Po prostu sprawdza czy endo nie ma wad, których nie jesteś w stanie wychwycić bez badania tkanki pod mikroskopem, tylko tyle :)

Berbeć lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Za dużo czytasz, zdecydowanie! Po prostu sprawdza czy endo nie ma wad, których nie jesteś w stanie wychwycić bez badania tkanki pod mikroskopem, tylko tyle :)
    Ja to jestem zbyt nerwowa na to wszystko.
    To jutro mi powiedza ile dojrzałych i ile sie zaplodnilo ?
    A dalsze informacje kiedy ?

‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ