X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Mezoterapia jajników
Odpowiedz

Mezoterapia jajników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Maja80 Nowa

Wysłany: 29 grudnia 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopóki ktoś nie spróbuje zawsze nie będzie na 100 % pewny czy mezoterapia coś w danym przypadku usprawnia, polepsza.
    W moim nie pomogła nic a nic.
    Potem była jeszcze droga stymulacja( 100 % odpłatności) zakończona totalną porażką bo nawet do In vitro nie można było po niej podejść. Potem po zwykłych (tańszych tabletkach z estrogenem i clo, letrazol) dwa pęcherzyki, próba in vitro, niestety 0 komórek jajowych.
    W międzyczasie kupiłam mleczko pszczele i zioła ojca sroki na owulację i stosuję od 3 tygodni licząć na cud.

Pozdrawiam wszystkie staraczki. Trzeba wierzyć do końca wyczerpania wszystkich możliwości , ze będzie dobrze.

Emily0723 lubi tę wiadomość

• Niki84 Debiutantka

Wysłany: 14 czerwca 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy możecie polecić która z klinik jest lepsza Medistica czy Krakovi w Krakowie, chodzi mi dokładnie o mezoterapie jajników

• Milady92 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2023, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki84 wrote:
    Dziewczyny czy możecie polecić która z klinik jest lepsza Medistica czy Krakovi w Krakowie, chodzi mi dokładnie o mezoterapie jajników
    Zdecydowanie Medistica !! Byłam też w Krakovi i mam porównanie. Często dziewczyny piszą, że na nich nie zadziałała mezoterapia, a ja uważam że przed wyborem kliniki należy dopytać o szczegóły - ile osocza Wam podadzą?! To jest kluczowe! Czesto dziewczyny wybierają klinikę tylko pod kątem "gdzie taniej". Ja rozumiem, że to nie są tanie sprawy, ale jeśli ktoś ma zamiar wydać te pieniądze to dobrze by było żeby był efekt. Bo na tym przecież nam najbardziej zależy.

• Maja80 Nowa

Wysłany: 17 czerwca 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy znajdzie się jakaś dziewczyna, która przeszła IVA? W ofercie ma to tez Medistixa i Krackovi. Gdzie bezpieczniej i skutecznie uderzyć? Pilne!!!

• Milady92 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja80 wrote:
    A czy znajdzie się jakaś dziewczyna, która przeszła IVA? W ofercie ma to tez Medistixa i Krackovi. Gdzie bezpieczniej i skutecznie uderzyć? Pilne!!!

Ja się dopytywałam odnosnie IVA i uzyskałam odpowiedź, że od IVA się odchodzi ponieważ zbyt mało ciąż udaje się uzyskać. Poza tym jest to zabieg bardziej ingerujący i często po nim spada AMH. Mogą wystąpić różne powikłania. Wejdź na wątek IN VITRO z niskim AMH i tam opisałam mój przypadek odnośnie obu klinik i lekarzy.

Liz lubi tę wiadomość

• Eve83 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2023, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2023, 17:04

• lubiekawee Znajoma

Wysłany: 29 czerwca 2023, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, nie mogę podzielić się własnym doświadczenie, ze znajomych nikt też nie robił. Natomiast pierwszą lub jedną z pierwszych klinik, która zaczęła to wykonywać była Invicta z Warszawy. Po roku opublikowali post na blogu, gdzie zamieścili wyniki - ogólne biorąc 75% pacjentek osiągnęły swój cel - czyli zaszły w ciążę, lub invitro z własnymi komórkami a nie dawczymi. Z tego wywnioskowałam że klinika może, nie wiem, czy musi, prowadzić statystykę. Zapytaj w klinikach, może będzie łatwiej podjąć decyzję.

• Aga17 Nowa

Wysłany: 16 lipca 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

AMH miałam badane trzykrotnie:
    -Luty: 0,01 mg/nl, czyli niewykrywalne. Zaczęłam brać witamine D3 4000.
    -Maj: 0,04 mg/nl ciutke sie podniosło
    -Czerwiec: 0,18 ng/nl, podniosło sie nawet sporo.

Miałam robioną mezoterapie jajników w zeszły piątek, na efekty musze dwa miesiące poczekać .
    Zabieg miałam w klinice Invimed w Katowicach.
    Przesympatyczna Pani Doktor!
    Narazie borykam Sie z bólem jajników, ale do 3- 4 dni przejdzie.

Ciężko powiedzieć, czy to od witaminy podskoczyło, czy po prostu tak skacze sobie......

No ale na efekt po mezoterapii trzeba odczekać te dwa miesiące, czy wogóle sie poprawi.......

Lewy jajnik dostał 2 ml osocza bogatopłytkowego,a prawy aż 4,5 ml.
    Z relacji Pani Doktor wynikło, ze prawy jajnjk nie wyglądał za zdrowo, dlategodostał większą danwke.....

Musze dodac też, że jeśli pęcherzyki wogóle sie pojawiają, totylko w öewym jajniku. W prawym od paru lat nic sie nie dzieje.

Jestem po nieudanym invitro z komórką dawczyni.
    Ale wpadnęłam w internecie na zabieg mezoterapii jajnikow i postanowiłam zawalczyć😀

Jeśli ktoś ma pytania, prosze pisać.

Anula40 lubi tę wiadomość

• Aga17 Nowa

Wysłany: 16 lipca 2023, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel00 wrote:
    Jakieś nowe doświadczenia dziewczyny z mezoterapią? Ja mam 42 lata i to chyba moja ostatnia nadzieja bo moje komorki nie dojrzewają. Ale jakoś statystyki nie napawają optymizmem..

Tez mam 42 lata i 17 lat starań za sobą.....endometrioza i takie tam inne dodatki.....

Prubój póki możesz!
    Każdy organizm inaczej zadziała po zabiegu. Może akurat ci sie uda!

• Eve83 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2023, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2023, 17:04

• Liz Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mozesz sie do mnie odezwac?
    Jestem przed zabiegiem wlasnie: 661660898
    Milady92 wrote:
    Ja się dopytywałam odnosnie IVA i uzyskałam odpowiedź, że od IVA się odchodzi ponieważ zbyt mało ciąż udaje się uzyskać. Poza tym jest to zabieg bardziej ingerujący i często po nim spada AMH. Mogą wystąpić różne powikłania. Wejdź na wątek IN VITRO z niskim AMH i tam opisałam mój przypadek odnośnie obu klinik i lekarzy.

• Aga17 Nowa

Wysłany: 29 grudnia 2023, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witam

• Natalcia1994 Nowa

Wysłany: 17 maja, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czy po mezoterapii jajników normalnie potem dostałyście miesiączkę?

• Aniia84 Nowa

Wysłany: 18 maja, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy cykl po mezoterapii to była masakra… bezowulacyjny i trwał 2 tygodnie. Potem kolejne już normalne jak zawsze.

• Gaja94 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Miałam mezoterapie w piątek. Miała być połączona z punkcja ale oczywiście biednemu wiatr w oczy…. I pęcherzyk pękł sobie wcześniej
    W piątek trochę bolało ale takie lekkie miesiączkowe bóle
    A w sobotę już normalny człowiek :D
    Także czekam na efekty :)

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scania wrote:
    To ja też się wpiszę. Mezo w połowie maja w 8dc. W cyklu z mezo FSH 76. AMH nie badałam przed ale w 5 dniu po mezo wynosiło 0.01 a estradiol 9. Około 2.5 tygodnia po mezo na jajniku był pęcherzyk 17mm (estradiol 126) a endometrium wynosiło 8mm. Spodziewałam się miesiączki a pojawiła się owulacja :-) (raczej była bo ja zawsze czuję jak pęcherzyk pęka - boli dół brzucha). Śluz był taki jakiego nie było od wielu miesięcy. Jestem około tygodnia po owu. Boli mnie jajnik i obawiam się, że mogła zrobić się torbiel. Mierzę temperaturę i był skok ale przy normalnej owulacji temperaturę w fazie lutealnej miałam wyższą, więc obawiam się że progesteron jest słaby.
    W kolejnym cyklu zbadam AMH, FSH i estradiol i się okaże czy coś się zmieniło na lepsze.
    Hej czy ja dobrze przeczytałem miałaś tak wysokie fsh i małe amh i zaszłaś w naturalna ciaze ?

• Anula40 Nowa

Wysłany: 10 września, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17 wrote:
    Witam,

AMH miałam badane trzykrotnie:
    -Luty: 0,01 mg/nl, czyli niewykrywalne. Zaczęłam brać witamine D3 4000.
    -Maj: 0,04 mg/nl ciutke sie podniosło
    -Czerwiec: 0,18 ng/nl, podniosło sie nawet sporo.

Miałam robioną mezoterapie jajników w zeszły piątek, na efekty musze dwa miesiące poczekać .
    Zabieg miałam w klinice Invimed w Katowicach.
    Przesympatyczna Pani Doktor!
    Narazie borykam Sie z bólem jajników, ale do 3- 4 dni przejdzie.

Ciężko powiedzieć, czy to od witaminy podskoczyło, czy po prostu tak skacze sobie......

No ale na efekt po mezoterapii trzeba odczekać te dwa miesiące, czy wogóle sie poprawi.......

Lewy jajnik dostał 2 ml osocza bogatopłytkowego,a prawy aż 4,5 ml.
    Z relacji Pani Doktor wynikło, ze prawy jajnjk nie wyglądał za zdrowo, dlategodostał większą danwke.....

Musze dodac też, że jeśli pęcherzyki wogóle sie pojawiają, totylko w öewym jajniku. W prawym od paru lat nic sie nie dzieje.

Jestem po nieudanym invitro z komórką dawczyni.
    Ale wpadnęłam w internecie na zabieg mezoterapii jajnikow i postanowiłam zawalczyć😀

Jeśli ktoś ma pytania, prosze pisać.
    Hej, mam prośbę czy mogła byś udzielić informacji jak po mezoterpii zwiększyło się twoje AMH i czy zwiększyło to toje szanse na ciążę.
    Jestem pacjentką Invimedu w Katowicach i zastanawiam się nad zabiegiem gdyż jestem po invitro nieudanym (zarodek 4AA się nie przyjąć, kolejne dwie stymulacji nieudane).

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 10 września, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula40 wrote:
    Hej, mam prośbę czy mogła byś udzielić informacji jak po mezoterpii zwiększyło się twoje AMH i czy zwiększyło to toje szanse na ciążę.
    Jestem pacjentką Invimedu w Katowicach i zastanawiam się nad zabiegiem gdyż jestem po invitro nieudanym (zarodek 4AA się nie przyjąć, kolejne dwie stymulacji nieudane).
    Jakie masz amh?

Anula40 lubi tę wiadomość

• Anula40 Nowa

Wysłany: 11 września, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Jakie masz amh?
    Moje AMH w grudniu 2023 było 1.3 i po ponownym zbadaniu w marcu było 1.33. Miałam robiony również strehing ścianek macicy po nie przyjęciu się zarodka i w badaniu CD56 wyszedł stan zapalny wynik 100/1mm po leczeniu ponowne badanie i wdalszym ciągu stan zapalny wynik wyższy 120/1mm.Lekarz mówi że tak się dzieje i jeszcze raz trzeba podać leki. Usłyszałam od lekarza o mezoterapi ale nie wiem czy mi to da szansę na upragnioną ciążę. Po trzech stymulacjach dwie ostatnie były wykonane jedna po drugiej bez odstępu wysiadam psychicznie bo nie ma żadnych pozytywnych efektów. Już nie mówię o suplementacji której jest bardzo dużo.

Komanuss lubi tę wiadomość

• Sara2024 Znajoma

Wysłany: 12 września, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula40 wrote:
    Moje AMH w grudniu 2023 było 1.3 i po ponownym zbadaniu w marcu było 1.33. Miałam robiony również strehing ścianek macicy po nie przyjęciu się zarodka i w badaniu CD56 wyszedł stan zapalny wynik 100/1mm po leczeniu ponowne badanie i wdalszym ciągu stan zapalny wynik wyższy 120/1mm.Lekarz mówi że tak się dzieje i jeszcze raz trzeba podać leki. Usłyszałam od lekarza o mezoterapi ale nie wiem czy mi to da szansę na upragnioną ciążę. Po trzech stymulacjach dwie ostatnie były wykonane jedna po drugiej bez odstępu wysiadam psychicznie bo nie ma żadnych pozytywnych efektów. Już nie mówię o suplementacji której jest bardzo dużo.

U mnie mezo pomogła :) ja polecam

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ