MTHFR - mutacje
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mówił, ze juz zawsze będe musiala go brac.
Tylko po ciąży zrobimy tak:
Zmierzymy poziom kwasu folioweg i homocysteiny
Odtsawimy kwas foliowy na 3 miesiace
znów sprawdzimy poziomu.
Dzięki temu lekarz bedzie wiedzial podobno jaka dawka jest mi pottrzebna tak normalnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 15:34
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
No i jak Ci przeszkadza wit K w witaminach z Thorna to wpisz na allegro
metylowany kwas foliowy lub metafolin lub 5mthf
i bierz co tam daja, bo czasem można trafic dobra firmę, normalnie tylko solgar i swanson a ja uważam, że solgar za 60 tabletek dawki 0,8mg wydac 60 zł to przesada.
Juz wole 100 wydac ale za 100 tabletek wiekszej dawki i to 5mthfponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Witam. Postanowiłam dołączyć do Was. Jestem po 2 poronieniach 7 i 6 lat temu. Mam mutację homozygotyczną MTHR C677T. Dopiero teraz odważyłam się spróbować powalczyć o dzidzie ponownie. Tak naprawdę dzięki Wam. Czytając Wasze forum dałyście wiarę i nadzieję, że może tym razem się uda. Dziękujemutacja C677T homozygota
-
Po wizycie u genetyka 6 lat temu, gdy przekazywała mi informacje o tej mutacji byłam na 100 % pewna, że już nigdy nie spróbujemy. Nie powiedziała tego wprost, ale odebrałam ten wynik jak wyrok. Bezmózgowie i inne śmiertelne powikłania to były argumenty pani genetyk. Teraz od 1 sierpnia przygotowuję swój organizm na ciąże.mutacja C677T homozygota
-
Właśnie dzięki Wam wiem , w końcu ze to nie wyrok. Moja córka ma rozszczep kręgosłupa {ukryty} ale o tym dowiedzieliśmy się dopiero kiedy miała 7 lat. Można powiedzieć , że przez przypadek. ale jest zupełnie zdrowa. Okaz zdrowia-trenuje siatkówke i ogólnie bardzo aktywna. nikt oprócz nasz o tym nawet nie wie, ponieważ tego nie widać. Rozpisałam się, ponieważ o mojej pierwszej ciąży dowiedziałam się dopiero gdy byłam w 10 tyg. i dopiero wtedy zaczęłam zażywać witaminy i kwas foliowy ale ten najzwyklejszy 0,4 mgmutacja C677T homozygota
-
Dziewczyny odebralam wynik kwasu foliowego.Norma jest do 18 ja mam 19.5.Czy to znaczy-że kiepsko przyswajam?
-
Cześć,
Ja jeszcze u lekarza nie bylam ze swoimi wynikami, ale moi lekarze gin do ktorych chodzilam to raczej nie mieli o tym bladego pojecia. Moj gin z kliniki chyba tez nie, jak zaczelam mowic o kwasie foliowym. Ale moze machnal reka bo nie mialam jeszcze wynikow. Juz sama kupilam sobie foian i czekam na dostawe. Zwykly kwas foliowy tez sobie jeszcze kupie, bo wizyte bede miala gdzies za miesiac. -
lily 333 wrote:a Czy badanie homocysteiny można wykonać w dowolnej przychodzi, gdzie pobierają krew? Czy tylko w specjalistycznych?
-
Mi tez sie wydaje ze mozna w kazdej, trzeba tylko byc na czczo.
Ale genetyk z invicty tlumaczyl, ze to musi byc specjalistyczna, ktora nie przewozi probek tylko ma laboratorium na miejscu. Na przyklad ich
Nikt tego pozniej nie potwierdzil.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1