NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Sofia2019 wrote:Fajnie,ze jestes doceniona. Awans i wieksze $ zawsze sie przydadza w perspektywie niedługiej ciazy
i tego Ci zycze !
A jeśli chodzi o transfer to pewnie to będzie jednak lipiec. Z tego co czytam dziewczyny na forum piszą że miały zalecenie żeby jeden cykl po szczepieniach najwcześniej podejść. My mamy 1 czerwca ostatnie szczepienie, więc w zależności od tego jak się cykl ułoży będzie to czerwiec/lipiec."Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
Marmis wrote:Amica wez mnie na asystentkę😀😀
Na razie awanse i zatrudnienia zamrozone....
Marmis lubi tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
nick nieaktualnySofia2019 wrote:Dziewczyny, moj M. Dziś zapisal mnie do dr Pasnika ,dzielnie stal w kolejce ok 1,5 h.
Chciałabym Was poprosic o zestaw badan jakie warto zrobic na pierwsza wizyte u dr Pasnika. Nie chce pojsc bez niczego bo zapisanie sie do niego to nie jest prosta sprawa.
Ps. Jestem juz po histeroskopii, niestety wykazała liczne mikropolipydr Doniec powiedzial, ze to moglo byc przyczyna tych ciaz biochemicznych. Pobrali wycinki i bede czekac na wynik.
Troche mnie to zmartwilo bo nie wiem czy da sie te mikropolipy wyleczec...
Witam, mam ogromną prośbę, szukam wszędzie informacji na temat endometrium polipowatym, czy mogła byś mi powiedzieć jak to się u ciebie objawiało. Czy lekarz odrazu na histeroskopi widzial co to dokładnie jest czy trzeba było czekać na wynik histeroskopi.
Wczoraj miałam to badanie, bo Pani dr która mnie prowadzi, zauważyła endometrium niejednorodne, polipowate, kiedy miałam histeroskopie diagnostyczna na monitorze widziałam nostwo białych farfocli, boję się że to coś złego, pobrał próbki i kazał czekać na wynik, coś mowil o rozchwianiu gospodarki hormonalnej. Ujścia jajowodów były niewidoczne że względu na pogrubione endo.
Prosze każda informacja jest dla mnie 🙏na wagę złota, byłaś jakso leczona czy miałaś łyżeczkowanie?
Jeśli są tu jakieś dziewczyny który mialy podobny problem bardzo proszę o jakieś inf. Jak to u nich było. Będę bardzo wdzięczna. Chciałam jeszcze dodać że takie jednorodne endo mam od grudnia, wczesniej nigdy nie miałam problemów. Zawsze było ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 20:36
-
35latka wrote:Witam, mam ogromną prośbę, szukam wszędzie informacji na temat endometrium polipowatym, czy mogła byś mi powiedzieć jak to się u ciebie objawiało. Czy lekarz odrazu na histeroskopi widzial co to dokładnie jest czy trzeba było czekać na wynik histeroskopi.
Wczoraj miałam to badanie, bo Pani dr która mnie prowadzi, zauważyła endometrium niejednorodne, polipowate, kiedy miałam histeroskopie diagnostyczna na monitorze widziałam nostwo białych farfocli, boję się że to coś złego, pobrał próbki i kazał czekać na wynik, coś mowil o rozchwianiu gospodarki hormonalnej. Ujścia jajowodów były niewidoczne że względu na pogrubione endo.
Prosze każda informacja jest dla mnie 🙏na wagę złota, byłaś jakso leczona czy miałaś łyżeczkowanie?
Jeśli są tu jakieś dziewczyny który mialy podobny problem bardzo proszę o jakieś inf. Jak to u nich było. Będę bardzo wdzięczna. Chciałam jeszcze dodać że takie jednorodne endo mam od grudnia, wczesniej nigdy nie miałam problemów. Zawsze było ok..
Poza tym w jednym cyklu mozesz miec takie endo a za 3 cykle juz będzie ok.
Ja bym próbowała z hormonami wyciszyc endo.
A co na to Twoj lekarz? Co radzi?
Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
Maz nasienie ok -
nick nieaktualnySofia2019 wrote:Mam zalecone brac min jeden cykl prze transferem orgametril tak jakby na zluszczenie endometrium. Duzo czytalam o tym i jesli nie masz stanu zapalnego to wlasnie taka terapie gestagenami proponuja ( prawdopodobnie masz za nierownowage pomiedzy estrogenami a progesteronem) druga rzecz jest na forum Elfia Księżniczka i tez miala wynik mikropolipy ale bez stanu zapalnego i podeszla do transferu , ktory okazal się udany juz jest po prenatalntch
.
Poza tym w jednym cyklu mozesz miec takie endo a za 3 cykle juz będzie ok.
Ja bym próbowała z hormonami wyciszyc endo.
A co na to Twoj lekarz? Co radzi?
Moja lekarka osobiście nie robiła mi zabiegu jedynie powiedziała, że wygląda na polipowate na usg, natomiast przy histeroskopi lekarz nic nie mówił, jedynie o zachwianiu gospodarki hormonalnej, nie ukrywam że spanikowałam ze to może być najgorsze... Moja Lekarka prowadząca powiedziała, aby czekać na wynik i zobaczymy co dalej, wczesniej jak rozmawiałam z nią na temat tego endometrium, mówiła że albo łyżeczkowanie albo może jakaś zwiększona dawka progesteronu.
Siedzę i panikuje...
Te endometrium mamk od grudnia po skończeniu 6 miesięcy brania clo, i raz było lepiej raz gorzej,....Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 22:36
-
35latka wrote:Dziękuję za odpowiedź 🙏
Moja lekarka osobiście nie robiła mi zabiegu jedynie powiedziała, że wygląda na polipowate na usg, natomiast przy histeroskopi lekarz nic nie mówił, jedynie o zachwianiu gospodarki hormonalnej, nie ukrywam że spanikowałam ze to może być najgorsze... Moja Lekarka prowadząca powiedziała, aby czekać na wynik i zobaczymy co dalej, wczesniej jak rozmawiałam z nią na temat tego endometrium, mówiła że albo łyżeczkowanie albo może jakaś zwiększona dawka progesteronu.
Siedzę i panikuje...
Te endometrium mamk od grudnia po skończeniu 6 miesięcy brania clo, i raz było lepiej raz gorzej,....Marmis -
amica wrote:Sofia tak bardzo bym się z tego cieszyła, także liczę że wysiłek się oplaci.
A jeśli chodzi o transfer to pewnie to będzie jednak lipiec. Z tego co czytam dziewczyny na forum piszą że miały zalecenie żeby jeden cykl po szczepieniach najwcześniej podejść. My mamy 1 czerwca ostatnie szczepienie, więc w zależności od tego jak się cykl ułoży będzie to czerwiec/lipiec.amica lubi tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualny
-
amica wrote:Czekamnadzidzie o widzisz, dzięki za potwierdzenie
ja się nad tymi szczepieniami trochę waham prawdę powiedziawszy...Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
No i zastanawiam się czy zrobią mi w Novum scratching jeszcze przed transferem i punkcją? Czy już za późno? (jestem tydzień na antykach, dlugi protokół)Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualnyMarmis wrote:Na watku kwietniowym lub In vitro 2020 walczymy dalej jest Anys . Jej chyba coś takiego po histeroskopii wyszło. Nie wiem co robiła, czy coś zdązyła - ale udalo jej się właśnie naturalnie zajśc. Może zagadaj do niej.
-
35latka wrote:Z tego co przeczytałam u niej na histeroskopi wszystko wyszło ok. Na moim nic nie mogli zobaczyć przez przerośnięte endometrium, niewiele jest informacji na ten temat. Czuję się fatalnie:(Marmis
-
czekamynadzidzie wrote:No i zastanawiam się czy zrobią mi w Novum scratching jeszcze przed transferem i punkcją? Czy już za późno? (jestem tydzień na antykach, dlugi protokół)[/QUOTE Ale chyba jak jest stymulacj ai punkcja, to scratchingu wtedy nie robia. Niewiadomo jak zachowa się organizm po punkcji, czy nie będzie hiperstymulacji. Niewydaje mi się, żeby to zalecali. Scratching (przynajmniej jak tak miałam) zawsze pod koniec cyklu w sensie ok. 19-22 dnia cyklu . Czyli cykl poprzedzający transfer.Marmis
-
Sofia2019 wrote:No nam wielokrotnie odradzano ,ze ciaza wyższego ryzyka itp. I też juz mialam 3 tranafery w tym 2 biochemiczne. Nie wiem czy w przypadku takiej historii podadzą 2. Przecież nie zawsze dwa sie przyjmuja a chyba to podnosi szanse. Plus jesli zaczne brac accofil to juz wolalabym zaryzykowac z dwoma...
Dziewczyny tez tu pisały ze mialy odradzane.
A moge Cie zapytac czy na jakim etapie byly u Ciebie straty?
2 na 3 transfery „zaskoczone” (mimo że na krótko) to dobry wskaźnik implantacji. A tak zapytam, sprawdzałas endometrium?
czekamynadzidzie wrote:ja się nad tymi szczepieniami trochę waham prawdę powiedziawszy...
Ja miałam trochę obaw, ale ostatecznie podeszłam do nich.
poprzedni immuno zabronił podchodzenia do transferów z MLR 0 (bo taki wtedy mialam)
Obecny immuno przy wyniku MLR nieco ponad 20 zlecił już dwukrotne doszczepienie..
Nie żałuje podjętej decyzji ☺️Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Nigdy wcześniej nie słyszałam serduszka...
2 na 3 transfery „zaskoczone” (mimo że na krótko) to dobry wskaźnik implantacji. A tak zapytam, sprawdzałas endometrium?
Virad miałam robiona tylko histeroskopie, gdzie wykryto liczne mikropolipy, ktore wedlug dr Donca wskazuja na ukryty stan zapalny na tle immunologicznym, przepisal mi na to encorton i orgametril.
Oba transfery na cykli sztucznym. Bardzo mocno reaguje na estrofem juz 9 dc endo bylo 11mm . Tak jakby mam tendencje przerostowa.Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Maz nasienie ok -
Cześć dziewczyny,
długo mnie tu nie było, ale czytam na bieżąco. Planuje wrócić po 4 latach po rodzeństwo dla mojego synka. Przeraża mnie jednak cennik na stronie. Oddzielnie jest info nt wizyty, oddzielnie t usg. Powiedzcie mi na jaką kwotę powinnam się szykować na ta pierwsza wizytę? Czy coś się zmieniło i usg nie jest już w cenie wizyty? Wizytę mam 19 maja.Cudzie trwaj...
-
Andzia1985 wrote:Cześć dziewczyny,
długo mnie tu nie było, ale czytam na bieżąco. Planuje wrócić po 4 latach po rodzeństwo dla mojego synka. Przeraża mnie jednak cennik na stronie. Oddzielnie jest info nt wizyty, oddzielnie t usg. Powiedzcie mi na jaką kwotę powinnam się szykować na ta pierwsza wizytę? Czy coś się zmieniło i usg nie jest już w cenie wizyty? Wizytę mam 19 maja.Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Maz nasienie ok -
nick nieaktualnyMarmis wrote:ale ona własnei miała endometrium cos nierównowagi gospodarki hormonalnej, czy jakos tak, Pamiętam -jak pytała o to forum...
U mnie problem był taki ze njw widać było nic na histeroskopi, bo miałam dużo takich białych strzępków-farfocli, a u niej było widać. Więc chyba to nei ta sama przypadłość.