X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • carola12 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kla_Mum wrote:
    Drogie,

Obiecałam podzielić się wrażeniami, jak będę po wizycie w Kriobanku u dr. Kuczyńskiej. Niestety do niej się nie dostałam, bo cykl mi się skrócił, więc zapisali mnie na wczoraj do jej taty, prof. Kuczyńskiego.

Profesor pooglądał moje wyniki, pooglądał i stwierdził, że źle mnie leczono, że wg niego mam wygasające policystyczne jajniki (pierwszy raz usłyszałam taką diagnozę). Byliśmy u niego ws. KD, ale wg niego powinnam pójść ultradługim protokołem, z hormonem wzrostu. I dopiero wtedy decyzja czy komórki własne czy KD. Bo wg moich wyników, jeszcze na KD za wcześnie...

Pisałam o tym na wątku dla dziewczyn z niskim AMH i odezwały sie dwie dziewczyny, które były u profesora i dopiero ten ultradługi protokół, z podawanym hormonem wzrostu, przyniósł bardzo ładne zarodki (ilościowo i jakościowo).

Pytałam profesora jeszcze o ewentualną stymulację na naturalnym cyklu (nad tym zastanawiał się dr Lewandowski), ale stwierdzil, że jeszcze się nie nadaję...🧐

Byłam jeszcze umówiona na początku czerwca do dr Mrugacza (Bocian Białystok), żeby z nim skonsultować kwestię KD, ale odpuszczam i spróbuję w Kriobanku. Przyznam, że tym ultradługim protokołem profesor mnie zaskoczył, bo trzy poprzednie procedury miałam krotkie.

🤗🤗🤗😘
    Kla Mum -dzieki,ze sie odezwalas,czekalam na wiesci od Ciebie.Uwazam,ze zawsze warto cos zmieniac.Dobrze,ze podjelas decyzje zeby sprobowac-na KD masz jeszcze troche czasu.
    A powiedz prosze -jak dzwonilas zeby sie zapisac to celowalas na konkretny dzien cyklu?Jakie wrazenie zrobil na Tobie dr Kuczynski?Czemu zdyskwalifikowal cykl naturalny do stymulacji?Jak czasowo wyglada protokol ultradlugi (ja mialam dotad dlugi i krotkie),jakie sa w nim etapy?

Kla_Mum lubi tę wiadomość

carola12
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultradlugi protokół jest dłuższy od długiego. To po prostu dłuższe wyciszanie jajników.

carola12, Kla_Mum lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Kla_Mum Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś2018 wrote:
    Dziękuje ze podzieliłaś się informacjami. A czy on odnosił się jakoś do immunologii ?? Parametrów męża ?? Czy tylko koncentrował się na Tobie?? I czy ten ultra długi protokół to jest po prostu długi protokół czy jeszcze coś innego ??

Niestety do immunologii się nie odniósł, ale zapisał mi encortolon (ja dostałam od docenta Paśnika encorton od 10 dc w cyklu z transferem) do stosowania przez okres stymulacji. Encortolon to prawie to samo co encorton, tylko jak rozumiem szybciej się wchłania.

Sama biorę acard (Paśnik).

Wyniki męża mieliśmy aktualne, sprzed 2 tygodni i one są w miarę ok, więc profesor obejrzał i jakoś nie komentował.

Wg mnie ten ultradługi protokół jest dłuższy niż zwykly długi (chyba 🤔) - z tego co kojarzę, ten zwykły długi zaczyna się ok. 21 dnia cyklu poprzedzającego cykl, w którym jest właściwa stymulacja, a tu wyciszanie zaczęlo się w 3dc i potrwa 6 tygodni. Dopiero potem profesor chce zobaczyć, jak wyglądają moje jajniki i chce decydować czy ruszamy ze stymulacją na moich komórkach, czy jednak KD...

Aś2018, Jusia 82 lubią tę wiadomość

Ona: AMH 1,32, FSH: 5,82, LH: 3,47
    43 lata
    PAI hetero, MTHFR a1298c hetero, dwurożna macica, hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, wygasające PCOS?
    On: wyniki nasienia w miarę ok

5IVF - Kriobank Białystok (8.2020) - lekka stymulacja lamettą - 2 komórki, 1 morulka 💝:
    7dpt - 21,9; 9 dpt - 100,7; 12 dpt - 392; 16dpt - 3927; 26 dpt - jest ❤️!

82do3e5e1vm21v9s.png
  • Aś2018 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kla_Mum wrote:
    Niestety do immunologii się nie odniósł, ale zapisał mi encortolon (ja dostałam od docenta Paśnika encorton od 10 dc w cyklu z transferem) do stosowania przez okres stymulacji. Encortolon to prawie to samo co encorton, tylko jak rozumiem szybciej się wchłania.

Sama biorę acard (Paśnik).

Wyniki męża mieliśmy aktualne, sprzed 2 tygodni i one są w miarę ok, więc profesor obejrzał i jakoś nie komentował.

Wg mnie ten ultradługi protokół jest dłuższy niż zwykly długi (chyba 🤔) - z tego co kojarzę, ten zwykły długi zaczyna się ok. 21 dnia cyklu poprzedzającego cykl, w którym jest właściwa stymulacja, a tu wyciszanie zaczęlo się w 3dc i potrwa 6 tygodni. Dopiero potem profesor chce zobaczyć, jak wyglądają moje jajniki i chce decydować czy ruszamy ze stymulacją na moich komórkach, czy jednak KD...
    Kla-Mum bardzo dziękuje i jestem ciekawa jak to się u Ciebie dalej potoczy. Kiedy chcesz zaczynać ?? Powiem Ci ze jak się idzie do innego lekarza i słyszy hasło ze się było źle leczonym to nie wiadomo czy płakać czy się śmiać.... A on widział Twoje protokoły stymulacji czy tyko badania ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 23:35

4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
    7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
    AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
    8 dpt - 25.35
  • Kla_Mum Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś2018 wrote:
    Kla-Mum bardzo dziękuje i jestem ciekawa jak to się u Ciebie dalej potoczy. Kiedy chcesz zaczynać ?? Powiem Ci ze jak się idzie do innego lekarza i słyszy hasło ze się było źle leczonym to nie wiadomo czy płakać czy się śmiać.... A on widział Twoje protokoły stymulacji czy tyko badania ??

Ja już te moje protokoły znam na pamięć, więc mu wszystko opowiedziałam z głowy 🤣🤣. Od Lewandowskiego też usłyszałam, że bylam źle leczona w Bocianie, ale koniec końców niewiele od siebie zmienił...

Zaczełam dzisiaj, bo chyba przekonały mnie głosy dziewczyn z forum, że uzyskały lepsze efekty po tym podejściu profesora z hormonem wzrostu.

A Ty na jakim jesteś etapie? ☺️ Widzę, że masz jednego mrożaczka ✊🏻. Kiedy transfer?

43 lata
    PAI hetero, MTHFR a1298c hetero, dwurożna macica, hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, wygasające PCOS?

5IVF - Kriobank Białystok (8.2020) - lekka stymulacja lamettą - 2 komórki, 1 morulka 💝:

82do3e5e1vm21v9s.png
  • lejlaa11 Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2020, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w jakiej formie podawany jest ten hormon wzrostu?

• Kla_Mum Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lejlaa11 wrote:
    Dziewczyny w jakiej formie podawany jest ten hormon wzrostu?

Lejlaa11, w formie zastrzyków. Hormon jest w penie, tak jak przy niektórych lekach do stymulacji (Gonal?).

43 lata

82do3e5e1vm21v9s.png

Wysłany: 24 maja 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kla_Mum wrote:
    Lejlaa11, w formie zastrzyków. Hormon jest w penie, tak jak przy niektórych lekach do stymulacji (Gonal?).
    Na pewno puregon jest w penie bo brałam. Swoją drogą zajebiaszcza forma. Uwielbiam peny 💗

Ja bardzo nie lubię jak lekarze komentują że było się źle leczonym. To takie mało profesjonalne. Zresztą łatwo oceniac jak ma się już przed sobą doświadczenia z poprzednich procedur niż jak się zaczyna od zera i właściwie nic nie wiadomo. Ale moze jestem uprzedzona. Mam takie doświadczenia że najczęściej jak ktoś tak mówi to sam lepiej nie zrobi.
    Ale fakt u Ciebie to trochę dziwne że miałaś tylko same krótkie protokoły, więc moze faktycznie jest coś na rzeczy 😥

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kla-mum- koniecznie zdawaj relacje jak postępy. Super że Pan prof ma na Ciebie plan :) Wiem jak to uskrzydla...

czekamynadzidzie mam to samo- i nie tyczy się tylko lekarzy ale fryzjerów, manicurzystek itp. - "O Boshe-co oni Pani zrobili?"- jak to słyszę to mi się słabo robi :D Dla mnie to brak profesjonalizmu.

poprostuinna, Kla_Mum lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

Starania od 2014 ,
    1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
    2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
    3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)

11. transfer, beta<0,2
    12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
    6+0 mamy ❤️
  • Aś2018 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kla_Mum wrote:
    Ja już te moje protokoły znam na pamięć, więc mu wszystko opowiedziałam z głowy 🤣🤣. Od Lewandowskiego też usłyszałam, że bylam źle leczona w Bocianie, ale koniec końców niewiele od siebie zmienił...

Zaczełam dzisiaj, bo chyba przekonały mnie głosy dziewczyn z forum, że uzyskały lepsze efekty po tym podejściu profesora z hormonem wzrostu.

A Ty na jakim jesteś etapie? ☺️ Widzę, że masz jednego mrożaczka ✊🏻. Kiedy transfer?
    Koniecznie pisz jak u Ciebie przebiega leczenie (w sensie leki, jakie dawki itd) ponieważ jestem naprawdę bardzo ciekawa jak zareaguje organizm i ile Ci się uda mieć zarodków. Póki co trzymam kciuki abyś się dobrze wyciszyła i miała jak najmniej uderzeń gorąca ;) Ja mam mieć crio w przyszłym cyklu bo miałam mieć w tym ale nie zdążyłam z encortonem od 10 dc (receptę dostałam dopiero 13 dc) tak wiec u mnie jeszcze chwile. Powiem Ci jednak ze jestem bardzo ciekawa Ciebie, ponieważ czasami dziewczynom wychodzi super stymulacja dopiero za 3 czy 4 razem. Trzeba tylko myśleć i umieć wyciągać wnioski. Czasami jednak trzeba zmienić lekarza żeby ktoś inny spojrzał świeżym okiem.. Koniecznie dawaj znać bo widzę, ze kilka dziewczy jest bardzo zainteresowanych Twoim leczeniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 09:55

4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
    7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
    AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
    8 dpt - 25.35
  • carola12 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carola12 wrote:
    Kla Mum -dzieki,ze sie odezwalas,czekalam na wiesci od Ciebie.Uwazam,ze zawsze warto cos zmieniac.Dobrze,ze podjelas decyzje zeby sprobowac-na KD masz jeszcze troche czasu.
    A powiedz prosze -jak dzwonilas zeby sie zapisac to celowalas na konkretny dzien cyklu?Jakie wrazenie zrobil na Tobie dr Kuczynski?Czemu zdyskwalifikowal cykl naturalny do stymulacji?Jak czasowo wyglada protokol ultradlugi (ja mialam dotad dlugi i krotkie),jakie sa w nim etapy?
    Kla Mum-podbijam pytania🙂

carola12
  • Kla_Mum Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carola12 wrote:
    Kla Mum-podbijam pytania🙂

Oj, przepraszam, dopiero teraz zobaczyłam.

Jak dzwoniłam, zapytali, kiedy wypada mi 2-5 dzień cyklu. Tak jak pisałam, chciałam iść do dr Kuczyńskiej, bo dziewczyny ją bardzo chwalą. Niestety skrócił mi się cykl, zadzwoniłam kontrolnie do Kriobanku, kazali jednak przyspieszyć wizytę.

Niestety spóźniliśmy się na wizytę 🤦‍♀️, wiec prof zaczął od zwrócenia nam uwagi, ale potem chyba się wciągnąl w rozmowę, bo zrobiło sie milo ☺️. Wizyta trwała dobrą godzinę. Wcześniej o nim nie słyszałam, i żałowałam, że jednak nie udalo sie dostać do dr Agnieszki. Ale dziewczyny, które są pacjentkami dr A pisały, że oni wszystko konsultują ze sobą i dr Kuczyńska często korzysta z podpowiedzi taty 😉. Wg dziewczyn wizyta do prof jest droższa i prof mniej empatyczny.

Odnośnie cyklu naturalnego uznał, że wyniki jeszcze nie są wskazaniem do cyklu naturalnego (AMH, FSH), tak twierdzil tez dr L w Novum, ale z drugiej strony niezależnie od leków, każda dotychczasowa stymulacja kończyła się takim samym marmym wynikiem: 3 dojrzałe komórki... 🤷‍♀️

Ten ultradługi protokół ma trwać 6 tygodni, podczas których biorę antyki i hormon wzrostu.

carola12 lubi tę wiadomość

43 lata

82do3e5e1vm21v9s.png
  • Kla_Mum Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Na pewno puregon jest w penie bo brałam. Swoją drogą zajebiaszcza forma. Uwielbiam peny 💗

Ja bardzo nie lubię jak lekarze komentują że było się źle leczonym. To takie mało profesjonalne. Zresztą łatwo oceniac jak ma się już przed sobą doświadczenia z poprzednich procedur niż jak się zaczyna od zera i właściwie nic nie wiadomo. Ale moze jestem uprzedzona. Mam takie doświadczenia że najczęściej jak ktoś tak mówi to sam lepiej nie zrobi.
    Ale fakt u Ciebie to trochę dziwne że miałaś tylko same krótkie protokoły, więc moze faktycznie jest coś na rzeczy 😥

Niestety...też tego nie lubię, tym bardziej że kolejny lekarz jest w uprzywilejowanej pozycji: widzi od razu procedurę i jej efekty.

Żaden lekarz nie mowil do tej pory o długim protokole, on podobno ma lepsze zastosowanie przy PCOS, a moje AMH ani ilość pęcherzyków w jajnikach nie wskazywały na PCOS. A wg profesora mam po prostu „wygasające PCOS”, że jest mniej tych pęcherzyków, natomiast ich wygląd wskazuje na PCOS 🤔. I że pewnie gdybym przyszła do jakiegokolwiek lekarza w wieku 33 lat, diagnoza byłaby oczywista. Dało mi to do myślenia, bo faktycznie w każdym usg kontrolnym, ktore miałam „za młodych lat”, był opis: liczne drobne pęcherzyki, drobnopęcherzykowate jajniki. 🤔🤔

No nic, będę oczywiście dawała Wam znać, jak postępy 😘

43 lata

82do3e5e1vm21v9s.png
  • Kla_Mum Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś2018 wrote:
    Koniecznie pisz jak u Ciebie przebiega leczenie (w sensie leki, jakie dawki itd) ponieważ jestem naprawdę bardzo ciekawa jak zareaguje organizm i ile Ci się uda mieć zarodków. Póki co trzymam kciuki abyś się dobrze wyciszyła i miała jak najmniej uderzeń gorąca ;) Ja mam mieć crio w przyszłym cyklu bo miałam mieć w tym ale nie zdążyłam z encortonem od 10 dc (receptę dostałam dopiero 13 dc) tak wiec u mnie jeszcze chwile. Powiem Ci jednak ze jestem bardzo ciekawa Ciebie, ponieważ czasami dziewczynom wychodzi super stymulacja dopiero za 3 czy 4 razem. Trzeba tylko myśleć i umieć wyciągać wnioski. Czasami jednak trzeba zmienić lekarza żeby ktoś inny spojrzał świeżym okiem.. Koniecznie dawaj znać bo widzę, ze kilka dziewczy jest bardzo zainteresowanych Twoim leczeniem.

To super, że już crio coraz bliżej, trzymam bardzo kciuki 🤞🤞.

Będę dawała znać, sama jestem ciekawa 😉. Tak jak pisałam, zachęciły mnie komentarze dziewczyn, które uzyskały lepsze wyniki po tym leczeniu, dla jednej była to druga stymulacja, dla drugiej szósta.

Aś2018 lubi tę wiadomość

43 lata

82do3e5e1vm21v9s.png
  • carola12 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz.Kla Mum-wydaje mi sie ze to dobra decyzja-zawsze trzeba probowac czegos nowego skoro stare nie daje oczekiwanych rezultatow.A ty masz bardzo,bardzo dobre wyniki-niezle amh i rewelacyjne FSH a to bardzo wazne.A moze to wreszcie bedzie strzal w dziesiatke?Tego bardzo mocno Ci zycze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 11:14

carola12
  • Sofia2019 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kla_Mum dobrze, ze trafiłaś pod oko innego lekarza. Ja sporo czytam tu na forym różnych historii i wlasnie w pamieci mam Kuczke z forum Gameta Gdynia, która tez miala 2- 3 procedury i bardzo malo zarodkow( wysokie AMHok 9 co wskazuje na pcos) z kazdej az w koncu nowy lekarz zaproponowal jej hormon wzrostu i efekt ma taki ,ze uzyskała 8 blastek!!! Pierwszy transfer i wlasnie pare dni temu urodzila córeczkę. Czyli cos jest ha rzeczy z tym hormonam i pcos.
    Druga rzecz czytalam troche o przygotowaniu sie do procedur pod katem jakosci jajeczek. I czytalam, ze naturalny hormon wzrostu jest np w wodzie kokosowej i warto uzywac jej jako baze do koktajli płodnościowych. Druga rzecz w ksiazce it starts with eggs proponuja branie metaloniny 3 mg na noc bo ten hormon tez stymuluje hormon wzrostu. Do podniesienia tego hormonu tez zalicza się umiarkowana aktywność fizyczna bo już duza powoduje jego spadek. Kolejna rzecz to metfirmona widze, ze prof Jerzak przepusuje ja właściwie kazdej pacjentce i IO lub nawet przy mutacji PAI ( Krasi z watku na Fertimedice miala tak) i jakby nie patrzec ta metformina poprawia jakosc jajek i ponoc w Stanach jest lekiem pierwszego rzutu przed IVF. Dodatkowo Jerzak kazdej praktycznie pacjentce przepisuje duzo supli na tzw. jurnosc czyli q10, complex B,omeg3, jod, selen itd plus dieta nisko weglowodanowa i cwiczenia 2-3 w tyg. Niewazne czy ktos jest szczuply czy nie ćwiczenia rekomeduje kazdej.
    Moze to ktorej z Was pomoze ja zglebiam temat po moim ostatnim ifv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 11:32

carola12, OlaNova, czekamynadzidzie, Kla_Mum, Aś2018, Wiki03 lubią tę wiadomość

Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
    Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
    Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
    Naturals - 10.2020 😊
    Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
    Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
    Maz nasienie ok
  • Hekate Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresa wrote:
    Cześć Wam😊. Ja również leczę się w novum. Mąż po biopsji mtese, plemników brak, ale mamy już zamówionego dawce. Na 01.06 mam umówiona wizytę startowa do dr Zamory - zmiana z dr Wojewódzkiego, który obecnie przebywa na urlopie. Zrobiłam wszystkie zlecone na telewizycie wstępnej badania, łącznie z tymi, których nie zlecono, ale wykonałam je na własną rękę (np FSH, prolaktyna, E2) . Trochę się zdziwiłam, gdy zobaczyłam znaczny spadek AMH - w roku 2019 wynosiło 1.48 przy normie od 1.52 dla mojego wieku (23l.), teraz jest to już tylko 0.605. Ogólnie po wizytach w gabinecie ginekologicznym lekarz zawsze twierdził, że wszystko wygląda wzorcowo. 🤔Jestem ciekawa, co na taki wynik Amh powie dr Zamora... Jak mniej więcej wygląda ta wizyta startowa? 😊

Hmm coś Ci chyba nakłamali, co do urlopu dr Wojewódzkiego, bo waśnie jestem w trakcie stymulacji u niego...
    Ale może dr Zamora będzie dobrym wyborem :)
    AMH oczywiście ma znaczenie, ale lekarze bardziej niż na AMH patrzą na obraz jajników na usg - które czeka Cie na wizycie startowej. Powodzenia !

obydwoje rocznik 87
    starania od 2018r., czynnik męski
    1 ICSI 01/02.2020 - 12 oocytów, 6 zapładnianych, 1 słaby zarodek
    ET 02.2020 - beta <0,2
    2 IMSI 05/06.2020
    12 oocytów, 9 zapłodnień, transfer świeży + 6 mrozaczków
    4.06.2020 - ET-biochem, beta doszła do 300
    22.07.2020 - FET- beta <0,1
    21.08.2020 - FET - wczesny biochem
    październik 2020- immunologia
    19.01.2021 - FET moruli
    7dpt - 31,7, 9dpt - 77,1, 13dpt - 630,3, 27dpt - beta 32707, zarodek 0,784 cm i serduszko, 13t2d - usg genet+pappa - wszystko ok; Nifty pro - zdrowa dziewczynka; połówkowe 20t3d - 451g
    39tc - 1.10.2021 g.10.00 CC - Sara 4280g 58 cm :)
    11.09.2023 - FET morula
    9.11.2023 - blastka padła przed transferem
    3 IMSI 12.2023/01.2024
    mamy 5.1.1, 4.1.1, 4.2.1, 4.2.2, 4.2.3
    202110014880.png

Wysłany: 24 maja 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie spadło z 4,5 na 2,7 po 1 stymulacji in vitro :/

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Sofia2019 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    Mnie spadło z 4,5 na 2,7 po 1 stymulacji in vitro :/
    Mi z kolei odwortnie amh w tym samym labie 2017 1,49 ng, w grudniu 2018 - 2.85 ng ,a listopad 2019 2.1 ng takze mocno zmienia sie w czasie. Zalezy od poziomu wit D warto zbadac i posuplementowac i dhea brac jesli poziom AMH ponizej 1 ng ale po wczesniejszym zbadaniu poziomu dhea-s
    No i najwazniejszy obraz usg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 11:51

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
    Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
    Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
    Naturals - 10.2020 😊
    Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
    Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
    Maz nasienie ok

Wysłany: 24 maja 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofia2019 wrote:
    Mi z kolei odwortnie amh w tym samym labie 2017 1,49 ng, w grudniu 2018 - 2.85 ng ,a listopad 2019 2.1 ng takze mocno zmienia sie w czasie. Zalezy od poziomu wit D warto zbadac i posuplementowac i dhea brac jesli poziom AMH ponizej 1 ng ale po wczesniejszym zbadaniu poziomu dhea-s
    No i najwazniejszy obraz usg :)
    ja wit D mam już wysoką (64) - suplementuję caly czas, Dhea naturalnie jest w gornej granicy... więc nie wiem czy tu będzie cokolwiek lepiej :/ aczkolwiek widzę, że zawsze trzeba mieć nadzieję <3

2,7 to całkiem fajny wynik, pytanie ile z niego zostanie po kolejnym ivf, skoro ma taką tendencję spadkową...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 12:09

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
‹‹ 1061 1062 1063 1064 1065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ