X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • kababo Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    A bopsja to biopsja czy są różne metody tez? Bo widziałam jakieś rozne nazwy.

Czy ktoś miał tak, ze robił biopsje mimo, ze nasienie normalnie można oddać do kubeczka?
    Bo wcześniej mój normalnie oddawał nasienie do ivf w poprzednim związku. A teraz mu tak lekarz zaproponował.
    Mąż miał zwykła biopsje TESE.

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

Ona: 29 lat
    09.2019 - IVS8-5T

On: 31 lat
    06.2019 - azoospermia
    08.2019 - IVS8-5T
    04.2020 - Artvimed - biopsja Tese, mamy plemniki

f2w3rjjgzj834jjq.png

07.2020 - Kraków Artvimed- I podejście do In Vitro - zapłodniono 13 kumulusów, zapłodniło się 4. W rezultacie nie uzyskano żadnego zarodka.

11.2020 - Warszawa - Novum - II podejście do In Vitro i biopsja TESE
    Mamy ❄️❄️❄️

15.12.2020 - transfer ❄️
    beta 13 dpt 1345
    beta 15 dpt 4034
  • Ewelka87 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    We wtorek mam pierwszą wizyte w Novum u pani doktor Obuchowicz-Hincz. Co mi podpowiecie przed pierwszą wizyte, na czym sie skupic, a na co uwazac np. Dodatkowe koszty o ktorych tu piszecie.. co sadzicie o tym lekarzu?
    Jestem po dwoch inseminacjach w klinice w Krakowie ale bez efektu.. oboje zdrowi i brak stwierdzonej przeszkody..

• youdith Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Jestem nowa jednak od pewnego czasu, od kiedy zaczęliśmy rozważać opcję Invitro zaczęłam was podczytywać.
    13 października miałam pierwszą wizytę z dr Obuchowicz.
    Ciężko jest powiedzieć coś po jednej wizycie. Widać, że jest to lekarz który wie co robi, jest to konkretna babka i mówi jak jest.
    Teraz jesteśmy w trakcie robienia całej masy badań, które zaleciłam nam Pani dr i androlog.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kogo polecacie do transferu?

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youdith wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Jestem nowa jednak od pewnego czasu, od kiedy zaczęliśmy rozważać opcję Invitro zaczęłam was podczytywać.
    13 października miałam pierwszą wizytę z dr Obuchowicz.
    Ciężko jest powiedzieć coś po jednej wizycie. Widać, że jest to lekarz który wie co robi, jest to konkretna babka i mówi jak jest.
    Teraz jesteśmy w trakcie robienia całej masy badań, które zaleciłam nam Pani dr i androlog.
    Czesc ja tez jestem teraz u Obuchowskiej -Hincz. Ogólnie pierwsze wrażenie mieszane. Ale już się jej bd trzymać bo ogólnie wydaje się konkretna, ale po pierwszej wizycie miałam obawy, czy nie będzie leciała schematem. krytykowała moje leczenie wcześniejsze, a ja jednak mimo niepowodzeń mam dobre wrażenia po poprzednim lekarzu w miarę. Trochę mnie nie przekonało, ze ona na podstawie wszystkich badan twierdzi ze jestem płodna i żadnych problemów u mnie nie ma, tylko czynnik męski, a to ze miałam 5 IUI z dawca to z IUI tak bywa, taka skuteczność...
    no ale jakoś na mnie ostatecznie wpłynęła, bo i ona i potem dr Wolski przekonali nas do próby z nasieniem partnera. Do kliniki jechaliśmy z założeniem, ze będzie to dalej dawca.

• Ines38 Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes92 wrote:

Zamora
    Lub Lewandowski

Aliglam lubi tę wiadomość

Badania
    Kariotypy Ok
    Immunologia Ok
    Genetyka Ok
    Mąż zdrowy
    Styczeń 2019 r - I IVF -3 zarodki
    3 nieudane transfery Klinika Invimed
    Czerwiec 2019r. II IVF - 4 zarodki
    2 nieudane transfery Klinika Invimed
    Październik 2019r. III IVF -4 zarodki
    2 nieudane transfery Klinika Invimed
    Marzec 2020r. IV IVF - 5 zarodków
    3 nieudane transfery Klinika Invimed
    Wrzesień 2020 - zmiana kliniki
    Klinika Novum
    Histeroskopia - utajony stan zapalny endometrium i obecność komórek plazmatycznych
    Protokół krótki - punkcja 24.10.2020
    27.10 transfer 3 dniowego
    Zamrożone ❄️❄️❄️❄️
    HCG 9dpt - 3,5
    HCG 10dpt - 5,6
    HCG 13dpt - 18,9
    HCG 16dpt - 61,9
    HCG 18dpt - 11,7 :( ciąża biochem
    Kolejny transfer 7.12.2020, ciąża
    Poronienie zatrzymane w 6 tc
    Kolejny transfer w lutym
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes92 wrote:
    U mnie Wojewódzkiemu udało się dwa razy i jest moim lekarzem.
    Dzisiaj mialam transfer u Taszyckiej bo do niego juz się ie dostałam. Myślę, że Ci lekarze z dlugim stażem tam i doświadczeniem każdy ma podobne wyniki.

Dzisiaj pustki w klinice.
    Wszystko tam mega podrożało,bałam się wejść do wc że mnie skasują za siusiu nawet hahaha

• Palina92 Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2020, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes92 wrote:

dr Lewandowski ❤️

Aliglam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka87 wrote:
    Cześć Dziewczyny.
    We wtorek mam pierwszą wizyte w Novum u pani doktor Obuchowicz-Hincz. Co mi podpowiecie przed pierwszą wizyte, na czym sie skupic, a na co uwazac np. Dodatkowe koszty o ktorych tu piszecie.. co sadzicie o tym lekarzu?
    Jestem po dwoch inseminacjach w klinice w Krakowie ale bez efektu.. oboje zdrowi i brak stwierdzonej przeszkody..
    Ewelka u kogo bylas w krk ? Ja tez z krk przeszlam do novum.
    U obuchowicz bylam na wizycie startowej ale trudno mi coś o niej konkretnego powiedzieć, bo wizyta startową polegała na sprawdzeniu wszystkich badan potrzebnych do rozpoczęcia procedury i wypisaniu lekow do stymulacji o których i tak zdecydował lewandowski bo to u niego sie leczę.

• Ewelka87 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Durkapa wrote:
    U obuchowicz bylam na wizycie startowej ale trudno mi coś o niej konkretnego powiedzieć, bo wizyta startową polegała na sprawdzeniu wszystkich badan potrzebnych do rozpoczęcia procedury i wypisaniu lekow do stymulacji o których i tak zdecydował lewandowski bo to u niego sie leczę.

Ja leczylam sie w GynCentrum. Pierwsza wizyta u Grettki a kolejne u dr Kowalskiej. Niby wszystko ok, z kiliniki bylismy zadowoleni, ale po dwoch nieudanych inseminacjach troche sie podłamalismy.. moja siostra i kolezanka szukaly pomocy w Novum i obie są teraz szczęśliwymi matkami.. wiec stwierdzilismy że i my tam spróbujemy.
    Obawiam sie że na pierwszej wizycie zacznie nas kierunkowac na in vitro a jednak jeszcze o tym nie myslimy.. bardziej nastawiamy sie na szukanie innych przyczyn naszych niepowodzen lub zlecenie badan których jeszcze nie robiliśmy..

Durkapa lubi tę wiadomość

• youdith Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelka87 wrote:
    Ja leczylam sie w GynCentrum. Pierwsza wizyta u Grettki a kolejne u dr Kowalskiej. Niby wszystko ok, z kiliniki bylismy zadowoleni, ale po dwoch nieudanych inseminacjach troche sie podłamalismy.. moja siostra i kolezanka szukaly pomocy w Novum i obie są teraz szczęśliwymi matkami.. wiec stwierdzilismy że i my tam spróbujemy.
    Obawiam sie że na pierwszej wizycie zacznie nas kierunkowac na in vitro a jednak jeszcze o tym nie myslimy.. bardziej nastawiamy sie na szukanie innych przyczyn naszych niepowodzen lub zlecenie badan których jeszcze nie robiliśmy..

Jeśli chodzi o moją pierwszą wizytę u Obuchowicz faktycznie było tak jak piszesz - po wywiadzie, badanie i pyk cennik na stół, umowa i inne dokumenty do zapoznania dot. invitro.
    Dopiero po moim pytaniu o inseminację przekazała nam dokumenty jej dotyczące.
    Nie ukrywam mój facet byl dość zniesmaczony tym zachowaniem, może dlatego że problem tkwi bardziej po jego stronie i poczuł się dość, jakby to powiedzieć, winny.
    Na szczęście po wizycie u niej mieliśmy wizytę u androloga, który myślę większość mu wytłumaczył i wdrożył leczenie.
    Ja idąc do tej kliniki wiedziałam gdzie idę i w czym się specjalizują więc nie zrobiło to na mnie aż takiego wrażenia jak na moim partnerze.

• Marmis Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedzcie jak to z tym progestetonem - bo juz zglupialam. Dzis badalam i mam 74 nmol (a w przeliczeniu na jednostki ng- 23 ng). To ktora jednostka jest ok. Ma byc powyzej 25 w nmol? To wtedy ok? Czy w tych ng?

Marmis
  • Sofia2019 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Dziewczyny podpowiedzcie jak to z tym progestetonem - bo juz zglupialam. Dzis badalam i mam 74 nmol (a w przeliczeniu na jednostki ng- 23 ng). To ktora jednostka jest ok. Ma byc powyzej 25 w nmol? To wtedy ok? Czy w tych ng?
    Wydaje mi sie,ze powyzej 25 ng. W Novum mowili ,zeby bylo powyżej 100 nmol. 23 ng to calkiem ladny wynik ✊😊

Marmis lubi tę wiadomość

Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
    Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
    Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
    Naturals - 10.2020 😊
    Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
    Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
    Maz nasienie ok
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofia2019 wrote:
    Wydaje mi sie,ze powyzej 25 ng. W Novum mowili ,zeby bylo powyżej 100 nmol. 23 ng to calkiem ladny wynik ✊😊
    To sobie doloze jeszcze 2 tabletki w srodku dnia. Bo biore rano i wieczorem.

Marmis
  • kababo Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2020, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Durkapa wrote:
    Ja też jestem z Krakowa (byliśmy pacjentami Artvimed). W Novum jesteśmy pacjentami dr Obuchowicz i dr Wolskiego. Mamy już za sobą punkcję i biopsje. Porównując Warszawe do Krakowa w Naszej ocenie jest to wielka przepaść. Jesteśmy zadowoleni z Novum i z lekarzy, którzy Nas prowadzą. My wiedzieliśmy czego chcemy i po co przyjechaliśmy. In vitro to Nasza jedyna szansa na biologiczne potomstwo. W Krakowie po I nieudanej procedurze (nie uzyskaliśmy żadnego zarodka) od razu sugerowali dawce. W Novum natomiast udało Nam się uzyskać 3 zarodki z moich komórek i nasienia męża . Więc dla Nas to już jest wielki sukces. Co do samego leczenia to mąż dużo lepiej czuł się po biopsji a Ja dużo lepiej zniosłam stymulację w Novum.

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

Ona: 29 lat
    09.2019 - IVS8-5T

On: 31 lat
    06.2019 - azoospermia
    08.2019 - IVS8-5T
    04.2020 - Artvimed - biopsja Tese, mamy plemniki

f2w3rjjgzj834jjq.png

07.2020 - Kraków Artvimed- I podejście do In Vitro - zapłodniono 13 kumulusów, zapłodniło się 4. W rezultacie nie uzyskano żadnego zarodka.

11.2020 - Warszawa - Novum - II podejście do In Vitro i biopsja TESE
    Mamy ❄️❄️❄️

15.12.2020 - transfer ❄️
    beta 13 dpt 1345
    beta 15 dpt 4034
  • Alicja w Krainie Czarów Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofia2019 wrote:
    Też bym dołożyła, ale jest dobrze :) czekamy na jakieś testowanie :)

34 lata, AMH 3,6
    Słabe parametry nasienia ICSI 06.2020
    I transfer 02.07 nadzieja zgasła 31.07
    II transfer 21.12 bhcg 1,1😔
    III transfer 12.02.2021 3-dniowca
    8dpt bhcg 44 prog 32
    10dpt bhcg 95 prog 39
    12 dpt bhcg 287 prog 41
    14 dpt bhcg 629 prog 38
    19 dpt bhcg 3877 prog 28
    25 dpt bhcg 18596 prog 37 ❤
    31 dpt 1 cm szczęścia 😊
    8 tc 1,69 cm, rosnę 😊
    bhcg 111513, prog 35
    9 tc 2,48 cm, mam stópki 😊
    10t1d 3,6 cm 😊
    11 tc 4,39 cm 😊
    12t1d 5,74 cm 😊
    Nifty: Zdrowy Chłopak! 💪
    12t3d 6,79 cm 😊
    14t3d 8,92 cm
    20t2d 360 gram Człowieka
    21t3d 460 gram ❤
    29t6d 1348 gram ❤
    35t 2d 2520 gram ❤
    36 t 3d 2750 gram ❤
    30.10.2021 r moja miłość Aleksander ❤
    ❄❄❄❄❄cdn

Nie zwyciężaj
    Nie broń się
    Nie poddawaj się

"Żyj! Powiedziała nadzieja... bez Ciebie nie mogę- powiedziało cicho życie"
    1usa20mmby5mbvyf.png
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja w Krainie Czarów wrote:
    Też bym dołożyła, ale jest dobrze :) czekamy na jakieś testowanie :)
    Wlasnie zrobilam - ale biel vizira. Dzis 5 dpt. Oczywiście rozbroilam test na czesci pierwsze- ale nawet w takim ulozeniu kreski brak. Wiem, ze to jeszcze wczesnie- ale jakos mnie to podlamalo. I takie sobie myślę, ze ta moja macica i moj organizm są do d.. i co by nie kombinowac, to i tak dzieci z tego nie bedzie. Przepraszam, ze smece- ale mimo ze powstrzymywalam sie przed zbytnim optymizmem i nadzieja- to jednak po cichu liczylam że to AZ da rade.. Zarodek piękny, od mlodych, zdrowych. Ja przygotowana jak nigdy. Postawiłam na te jedna, jedyna szanse wszystko...A wychodzi jak zawsze...

Marmis
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kababo wrote:
    Ja też jestem z Krakowa (byliśmy pacjentami Artvimed). W Novum jesteśmy pacjentami dr Obuchowicz i dr Wolskiego. Mamy już za sobą punkcję i biopsje. Porównując Warszawe do Krakowa w Naszej ocenie jest to wielka przepaść. Jesteśmy zadowoleni z Novum i z lekarzy, którzy Nas prowadzą. My wiedzieliśmy czego chcemy i po co przyjechaliśmy. In vitro to Nasza jedyna szansa na biologiczne potomstwo. W Krakowie po I nieudanej procedurze (nie uzyskaliśmy żadnego zarodka) od razu sugerowali dawce. W Novum natomiast udało Nam się uzyskać 3 zarodki z moich komórek i nasienia męża . Więc dla Nas to już jest wielki sukces. Co do samego leczenia to mąż dużo lepiej czuł się po biopsji a Ja dużo lepiej zniosłam stymulację w Novum.
    Ja bylam w Macierzynstwie. 3 procedury, z ostatniej 0 zarodków, z dwóch poprzednich po jednym, liczę, że w novum uzyskam zarodki i upragniona ciążę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Wlasnie zrobilam - ale biel vizira. Dzis 5 dpt. Oczywiście rozbroilam test na czesci pierwsze- ale nawet w takim ulozeniu kreski brak. Wiem, ze to jeszcze wczesnie- ale jakos mnie to podlamalo. I takie sobie myślę, ze ta moja macica i moj organizm są do d.. i co by nie kombinowac, to i tak dzieci z tego nie bedzie. Przepraszam, ze smece- ale mimo ze powstrzymywalam sie przed zbytnim optymizmem i nadzieja- to jednak po cichu liczylam że to AZ da rade.. Zarodek piękny, od mlodych, zdrowych. Ja przygotowana jak nigdy. Postawiłam na te jedna, jedyna szanse wszystko...A wychodzi jak zawsze...
    Marmis ale to dopiero 5dpt, nie załamuj się, ciągle jest nadzieja 😘

Marmis lubi tę wiadomość

• Najna Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze w całym in vitro najgorsze są chyba te huśtawki od "tym razem się uda" zaraz po transferze do "kuźwa chyba znowu nic z tego" 10 dpt. I te ciągłe wsluchiwanie się w siebie i objawy, które mogą znaczyć wszystko i nic. Zauważyłam z każdym kolejnym transferem, ( już przestałam je liczyć) że wcale nie spieszy mi się do testowania.

Novum:2018 1sze ICSI 3 zarodki - 1 cb
    2019 2gie ICSI 8 zarodków - 1cb
    2020 3cie ICSI 3 zarodki :(
    4 ICSI 5 zarodkow :(
    2021 5te ICSI 5 zarodków
    17.07.2022 urodziła się Wiktoria:-)
‹‹ 1266 1267 1268 1269 1270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ