NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Koniczynka28 wrote:A bopsja to biopsja czy są różne metody tez? Bo widziałam jakieś rozne nazwy.
Czy ktoś miał tak, ze robił biopsje mimo, ze nasienie normalnie można oddać do kubeczka?
Bo wcześniej mój normalnie oddawał nasienie do ivf w poprzednim związku. A teraz mu tak lekarz zaproponował.Koniczynka28 lubi tę wiadomość
Ona: 29 lat
09.2019 - IVS8-5T
On: 31 lat
06.2019 - azoospermia
08.2019 - IVS8-5T
04.2020 - Artvimed - biopsja Tese, mamy plemniki
07.2020 - Kraków Artvimed- I podejście do In Vitro - zapłodniono 13 kumulusów, zapłodniło się 4. W rezultacie nie uzyskano żadnego zarodka.
11.2020 - Warszawa - Novum - II podejście do In Vitro i biopsja TESE
Mamy ❄️❄️❄️
15.12.2020 - transfer ❄️
beta 13 dpt 1345
beta 15 dpt 4034 -
Cześć Dziewczyny.
We wtorek mam pierwszą wizyte w Novum u pani doktor Obuchowicz-Hincz. Co mi podpowiecie przed pierwszą wizyte, na czym sie skupic, a na co uwazac np. Dodatkowe koszty o ktorych tu piszecie.. co sadzicie o tym lekarzu?
Jestem po dwoch inseminacjach w klinice w Krakowie ale bez efektu.. oboje zdrowi i brak stwierdzonej przeszkody.. -
Cześć Dziewczyny,
Jestem nowa jednak od pewnego czasu, od kiedy zaczęliśmy rozważać opcję Invitro zaczęłam was podczytywać.
13 października miałam pierwszą wizytę z dr Obuchowicz.
Ciężko jest powiedzieć coś po jednej wizycie. Widać, że jest to lekarz który wie co robi, jest to konkretna babka i mówi jak jest.
Teraz jesteśmy w trakcie robienia całej masy badań, które zaleciłam nam Pani dr i androlog.
-
nick nieaktualny
-
youdith wrote:Cześć Dziewczyny,
Jestem nowa jednak od pewnego czasu, od kiedy zaczęliśmy rozważać opcję Invitro zaczęłam was podczytywać.
13 października miałam pierwszą wizytę z dr Obuchowicz.
Ciężko jest powiedzieć coś po jednej wizycie. Widać, że jest to lekarz który wie co robi, jest to konkretna babka i mówi jak jest.
Teraz jesteśmy w trakcie robienia całej masy badań, które zaleciłam nam Pani dr i androlog.
no ale jakoś na mnie ostatecznie wpłynęła, bo i ona i potem dr Wolski przekonali nas do próby z nasieniem partnera. Do kliniki jechaliśmy z założeniem, ze będzie to dalej dawca. -
Agnes92 wrote:Dziewczyny, kogo polecacie do transferu?
Zamora
Lub LewandowskiAliglam lubi tę wiadomość
Badania
Kariotypy Ok
Immunologia Ok
Genetyka Ok
Mąż zdrowy
Styczeń 2019 r - I IVF -3 zarodki
3 nieudane transfery Klinika Invimed
Czerwiec 2019r. II IVF - 4 zarodki
2 nieudane transfery Klinika Invimed
Październik 2019r. III IVF -4 zarodki
2 nieudane transfery Klinika Invimed
Marzec 2020r. IV IVF - 5 zarodków
3 nieudane transfery Klinika Invimed
Wrzesień 2020 - zmiana kliniki
Klinika Novum
Histeroskopia - utajony stan zapalny endometrium i obecność komórek plazmatycznych
Protokół krótki - punkcja 24.10.2020
27.10 transfer 3 dniowego
Zamrożone ❄️❄️❄️❄️
HCG 9dpt - 3,5
HCG 10dpt - 5,6
HCG 13dpt - 18,9
HCG 16dpt - 61,9
HCG 18dpt - 11,7ciąża biochem
Kolejny transfer 7.12.2020, ciąża
Poronienie zatrzymane w 6 tc
Kolejny transfer w lutym -
Agnes92 wrote:Dziewczyny, kogo polecacie do transferu?
Dzisiaj mialam transfer u Taszyckiej bo do niego juz się ie dostałam. Myślę, że Ci lekarze z dlugim stażem tam i doświadczeniem każdy ma podobne wyniki.
Dzisiaj pustki w klinice.
Wszystko tam mega podrożało,bałam się wejść do wc że mnie skasują za siusiu nawet hahaha -
nick nieaktualnyEwelka87 wrote:Cześć Dziewczyny.
We wtorek mam pierwszą wizyte w Novum u pani doktor Obuchowicz-Hincz. Co mi podpowiecie przed pierwszą wizyte, na czym sie skupic, a na co uwazac np. Dodatkowe koszty o ktorych tu piszecie.. co sadzicie o tym lekarzu?
Jestem po dwoch inseminacjach w klinice w Krakowie ale bez efektu.. oboje zdrowi i brak stwierdzonej przeszkody..
U obuchowicz bylam na wizycie startowej ale trudno mi coś o niej konkretnego powiedzieć, bo wizyta startową polegała na sprawdzeniu wszystkich badan potrzebnych do rozpoczęcia procedury i wypisaniu lekow do stymulacji o których i tak zdecydował lewandowski bo to u niego sie leczę. -
Durkapa wrote:Ewelka u kogo bylas w krk ? Ja tez z krk przeszlam do novum.
U obuchowicz bylam na wizycie startowej ale trudno mi coś o niej konkretnego powiedzieć, bo wizyta startową polegała na sprawdzeniu wszystkich badan potrzebnych do rozpoczęcia procedury i wypisaniu lekow do stymulacji o których i tak zdecydował lewandowski bo to u niego sie leczę.
Ja leczylam sie w GynCentrum. Pierwsza wizyta u Grettki a kolejne u dr Kowalskiej. Niby wszystko ok, z kiliniki bylismy zadowoleni, ale po dwoch nieudanych inseminacjach troche sie podłamalismy.. moja siostra i kolezanka szukaly pomocy w Novum i obie są teraz szczęśliwymi matkami.. wiec stwierdzilismy że i my tam spróbujemy.
Obawiam sie że na pierwszej wizycie zacznie nas kierunkowac na in vitro a jednak jeszcze o tym nie myslimy.. bardziej nastawiamy sie na szukanie innych przyczyn naszych niepowodzen lub zlecenie badan których jeszcze nie robiliśmy..Durkapa lubi tę wiadomość
-
Ewelka87 wrote:Ja leczylam sie w GynCentrum. Pierwsza wizyta u Grettki a kolejne u dr Kowalskiej. Niby wszystko ok, z kiliniki bylismy zadowoleni, ale po dwoch nieudanych inseminacjach troche sie podłamalismy.. moja siostra i kolezanka szukaly pomocy w Novum i obie są teraz szczęśliwymi matkami.. wiec stwierdzilismy że i my tam spróbujemy.
Obawiam sie że na pierwszej wizycie zacznie nas kierunkowac na in vitro a jednak jeszcze o tym nie myslimy.. bardziej nastawiamy sie na szukanie innych przyczyn naszych niepowodzen lub zlecenie badan których jeszcze nie robiliśmy..
Jeśli chodzi o moją pierwszą wizytę u Obuchowicz faktycznie było tak jak piszesz - po wywiadzie, badanie i pyk cennik na stół, umowa i inne dokumenty do zapoznania dot. invitro.
Dopiero po moim pytaniu o inseminację przekazała nam dokumenty jej dotyczące.
Nie ukrywam mój facet byl dość zniesmaczony tym zachowaniem, może dlatego że problem tkwi bardziej po jego stronie i poczuł się dość, jakby to powiedzieć, winny.
Na szczęście po wizycie u niej mieliśmy wizytę u androloga, który myślę większość mu wytłumaczył i wdrożył leczenie.
Ja idąc do tej kliniki wiedziałam gdzie idę i w czym się specjalizują więc nie zrobiło to na mnie aż takiego wrażenia jak na moim partnerze. -
Marmis wrote:Dziewczyny podpowiedzcie jak to z tym progestetonem - bo juz zglupialam. Dzis badalam i mam 74 nmol (a w przeliczeniu na jednostki ng- 23 ng). To ktora jednostka jest ok. Ma byc powyzej 25 w nmol? To wtedy ok? Czy w tych ng?
Marmis lubi tę wiadomość
Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
Naturals - 10.2020 😊
Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
Maz nasienie ok -
Durkapa wrote:Ewelka u kogo bylas w krk ? Ja tez z krk przeszlam do novum.
U obuchowicz bylam na wizycie startowej ale trudno mi coś o niej konkretnego powiedzieć, bo wizyta startową polegała na sprawdzeniu wszystkich badan potrzebnych do rozpoczęcia procedury i wypisaniu lekow do stymulacji o których i tak zdecydował lewandowski bo to u niego sie leczę.Koniczynka28 lubi tę wiadomość
Ona: 29 lat
09.2019 - IVS8-5T
On: 31 lat
06.2019 - azoospermia
08.2019 - IVS8-5T
04.2020 - Artvimed - biopsja Tese, mamy plemniki
07.2020 - Kraków Artvimed- I podejście do In Vitro - zapłodniono 13 kumulusów, zapłodniło się 4. W rezultacie nie uzyskano żadnego zarodka.
11.2020 - Warszawa - Novum - II podejście do In Vitro i biopsja TESE
Mamy ❄️❄️❄️
15.12.2020 - transfer ❄️
beta 13 dpt 1345
beta 15 dpt 4034 -
Sofia2019 wrote:Wydaje mi sie,ze powyzej 25 ng. W Novum mowili ,zeby bylo powyżej 100 nmol. 23 ng to calkiem ladny wynik ✊😊
czekamy na jakieś testowanie
✊
34 lata, AMH 3,6
Słabe parametry nasienia ICSI 06.2020
I transfer 02.07 nadzieja zgasła 31.07
II transfer 21.12 bhcg 1,1😔
III transfer 12.02.2021 3-dniowca
8dpt bhcg 44 prog 32
10dpt bhcg 95 prog 39
12 dpt bhcg 287 prog 41
14 dpt bhcg 629 prog 38
19 dpt bhcg 3877 prog 28
25 dpt bhcg 18596 prog 37 ❤
31 dpt 1 cm szczęścia 😊
8 tc 1,69 cm, rosnę 😊
bhcg 111513, prog 35
9 tc 2,48 cm, mam stópki 😊
10t1d 3,6 cm 😊
11 tc 4,39 cm 😊
12t1d 5,74 cm 😊
Nifty: Zdrowy Chłopak! 💪
12t3d 6,79 cm 😊
14t3d 8,92 cm
20t2d 360 gram Człowieka
21t3d 460 gram ❤
29t6d 1348 gram ❤
35t 2d 2520 gram ❤
36 t 3d 2750 gram ❤
30.10.2021 r moja miłość Aleksander ❤
❄❄❄❄❄cdn
Nie zwyciężaj
Nie broń się
Nie poddawaj się
"Żyj! Powiedziała nadzieja... bez Ciebie nie mogę- powiedziało cicho życie"
-
Alicja w Krainie Czarów wrote:Też bym dołożyła, ale jest dobrze
czekamy na jakieś testowanie
✊
Marmis -
nick nieaktualnykababo wrote:Ja też jestem z Krakowa (byliśmy pacjentami Artvimed). W Novum jesteśmy pacjentami dr Obuchowicz i dr Wolskiego. Mamy już za sobą punkcję i biopsje. Porównując Warszawe do Krakowa w Naszej ocenie jest to wielka przepaść. Jesteśmy zadowoleni z Novum i z lekarzy, którzy Nas prowadzą. My wiedzieliśmy czego chcemy i po co przyjechaliśmy. In vitro to Nasza jedyna szansa na biologiczne potomstwo. W Krakowie po I nieudanej procedurze (nie uzyskaliśmy żadnego zarodka) od razu sugerowali dawce. W Novum natomiast udało Nam się uzyskać 3 zarodki z moich komórek i nasienia męża . Więc dla Nas to już jest wielki sukces. Co do samego leczenia to mąż dużo lepiej czuł się po biopsji a Ja dużo lepiej zniosłam stymulację w Novum.
-
nick nieaktualnyMarmis wrote:Wlasnie zrobilam - ale biel vizira. Dzis 5 dpt. Oczywiście rozbroilam test na czesci pierwsze- ale nawet w takim ulozeniu kreski brak. Wiem, ze to jeszcze wczesnie- ale jakos mnie to podlamalo. I takie sobie myślę, ze ta moja macica i moj organizm są do d.. i co by nie kombinowac, to i tak dzieci z tego nie bedzie. Przepraszam, ze smece- ale mimo ze powstrzymywalam sie przed zbytnim optymizmem i nadzieja- to jednak po cichu liczylam że to AZ da rade.. Zarodek piękny, od mlodych, zdrowych. Ja przygotowana jak nigdy. Postawiłam na te jedna, jedyna szanse wszystko...A wychodzi jak zawsze...
Marmis lubi tę wiadomość
-
Kurcze w całym in vitro najgorsze są chyba te huśtawki od "tym razem się uda" zaraz po transferze do "kuźwa chyba znowu nic z tego" 10 dpt. I te ciągłe wsluchiwanie się w siebie i objawy, które mogą znaczyć wszystko i nic. Zauważyłam z każdym kolejnym transferem, ( już przestałam je liczyć) że wcale nie spieszy mi się do testowania.
Novum:2018 1sze ICSI 3 zarodki - 1 cb
2019 2gie ICSI 8 zarodków - 1cb
2020 3cie ICSI 3 zarodki
4 ICSI 5 zarodkow
2021 5te ICSI 5 zarodków
17.07.2022 urodziła się Wiktoria:-)