NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
dzięki ma_pi
tak zrobię, napisze do nich i zobaczymy co odpowiedzą...
wiesz Wojewódzki po otrzymaniu wyniku kazal znowu umówić się na wizytę startową, natomiast jeśli wynik będzie za niski powiedział, że nic z tego...że jestem automatycznie wykluczona z programu...więc pewnie gdzieś tam w moich dokumentach to napisał... -
Ja jestem z tych szczerych więc napiszę, co o tym myślę. Świnia jest z tego lekarza i tyle. Może i może rządać powtórki Amh, ale na pewno nie musiał tego robić. A jak wpisał Ci to w papiery, to lipa i dno, jeśli Amh wyjdzie źle.
Wtedy trzeba wrócić do Taszyckiej i kombinować.Anatolka, AniaT lubią tę wiadomość
-
no tez tak uważam, że wcale nie musiał tego robić, a myśle, że z czystej złośliwości to zrobił...na dodatek jak tam weszłam to od razu zapytal kto jest moim lekarzem prowadzącym tak jakby to było dziwne, że jestem u niego, więc mu mowie ze nie mam takiego, że chodziłam rok temu do dr Taszyckiej, ale wiadomo jak tam w Novum zmieniają lekarzy, zależne jak się komu uda umówić na wizytę...powiedziałam mu na końcu ze chciałam isc do Taszyckiej ale nie było miejsc...bo już mnie wkurzył...
-
Anatolka wrote:Ja zmieniałam klinikę. Kwalifikacje przechodzi się raz. Po roku od pierwszej stymulacji, miałam 3 w innej klinice i nikt nie kazał mi powtarzać żadnego amh itp. Powtorzyli mi wirusologie na koszt programu.
Anatolka może ogólnie masz dobre amh i nie pomyśleli że mogłóby spaść Tobie aż poniżej 0,7? -
Taszycka zawsze mi mówiła, że badania mogę robić gdzie chce. Nie jestem może 100 procentowo zadowolona z Taszyckiej ale wiem że ma bdb wyniki więc zaciskam zęby i idę do przodu. Jutro rano dzwonię i zapytam czy są wolne miejsca na przyszły mc i poczekam do Taszyckiej
-
nick nieaktualnyMarse wrote:Cześć dziewczyny. Szukam po całym forum wpisów o temacie co mnie interesuje ale chyba nikt nigdy nie zetknął się aż takim problemem? Chodzi o to że lecze się w Novum u Taszyckiej. Przystąpiła do nieudanego uiu w listopadzie. Teraz chce przystąpić do ivf i zaczęłam badania w miedzy czasie zadzwoniłam aby umówić się na wizytę startowa i okazało się że nie ma już miejsc do mojej lekarki. Dzwoniłam do niej i powiedziała mi że na pewno są miejsca u innych lekarzy ??? Wydaje mi się że wizyta startowa jest b ważna i powinno się iść do lekarza prowadzącego. Co o tym myślicie ?
i dzwoń rano z pytaniem, czy nie zwolniło się jakieś miejsce u doktor
cześto zwalniają się miejsca przed południem bo coś komuś wypada, cykle się przesuwaja
ja byłam u droktor T. ale przez brak miejsca trafiłam do innego lekarza i juź tam zostałam
jestem zadowlonaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 20:25
-
wow to seriou Was jakies dziwne sytuacje nasza dr L to nawet mi podpowiadala co moge na NFZ zrobic ze np chlamydia PCR moge gdzie indziej zroic taniej bo u nich to 220 zl .. histero tak samo mówiła ze nie ma sensu u nich bo te pieniadze lepiej posiwecic na inne cele ..żanych badan ni emusiałąm u nich robic ..n ale m prywatnie d IUI podchodzimy wiec moze inaczej
ka_tarzyna lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Ale rozgorzała dyskusja
Chciałam tylko dodać od siebie, że bez względu jaki lekarz i jaka klinika, to zawsze macie prawo zapytać.
Jeżeli lekarz Wam mówi, że musicie coś zrobić bo jest taka procedura (a Wy nie zostałyście o tym poinformowane przy podpisywaniu umowy, zgody czy jakiegoś regulaminu lub po prostu wydaje Wam się inaczej) np. procedura wewnętrzna, ministerialna etc. to możecie poprosić, aby wskazał Wam miejsce gdzie jest to zapisane - paragraf, punkt ustawy, regulaminu itp.
Jeżeli będzie w stanie (lub nie) pokazać Wam podstawy swoich twierdzeń, to problem szybko się sam rozwiąże.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Ja też prywatnie i szczerze mówiąc moją lekarkę mało interesuje gdzie robię badania - interesuje ją tylko, czy mam wyniki i czy terminy się zgadzają
Zawsze prosi mnie też o kserokopię badań spoza Novum, aby mogła sobie wpiąć do dokumentacji.
Nigdy nie zasugerowała mi, że powinnam coś zrobić u nich.
Ania_84 wrote:wow to seriou Was jakies dziwne sytuacje nasza dr L to nawet mi podpowiadala co moge na NFZ zrobic ze np chlamydia PCR moge gdzie indziej zroic taniej bo u nich to 220 zl .. histero tak samo mówiła ze nie ma sensu u nich bo te pieniadze lepiej posiwecic na inne cele ..żanych badan ni emusiałąm u nich robic ..n ale m prywatnie d IUI podchodzimy wiec moze inaczej
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Ania_84 wrote:uff ja na szczesie nei mamproblemy z moja dr Langner zawsze mnie gdzies wcisnie IUI nie mielismy tylko dlatego u nie bo w sylwestra pracowała w szpitalu
A ja miałam 2 IUI i nie u niej bo zawsze miałam pecha i była na urlopie:( Ale jesli chodzi o wizyty to też nie mam problemów:)Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
AniaT ja do in vitro podchodzę komercyjnie. Moje AMH 0,67 później 0,51 w październiku 0, 68 (po suplementacji witamina D) i potem 0,72.Ponieważ do programu MZ w Novum nie było już szans się dostać Pani Doktor powiedziała, że należy nam się chociaz refundacja leków do 3 procedur IVF dlatego tak walczyłam o to AMH. Dostałam informację, że badanie AMh jest ważne pół roku i pomimo tego, że ledwo się załapałam to przez pół roku nie muszę powtarzać tego badania. U Ciebie był rok przerwy i dodatkowo tez miałaś niskie AMH więc może dlatego zalecaja powtórzenie badania (jak dziewczyny maja AMH np. 2 to pewnie im nie zlecaja powtórki bo tak szybko nie spada). Nie wiem jak te badania wyglądają w NOvum jak jest się w MZ być może tez zalecają powtórkę po pół roku.
Jeżeli chodzi o badania to moja Pani Doktor nigdy nie patrzyła krzywo jak przynosiłam badania zrobione w innym laboratorium niż Novum. Nawet polecała nam które badania możemy zrobić bezpłatnie poprzez wypisanie ich przez lekarza rodzinnego:) Leczę się u tej samej Pani Doktor co Ania_84. Niestety chlamydię PCR musiałam zrobić w Novum bo o konieczności przeprowadzenia tego badania zostałam poinformowana przed samą punkcją jak już na fotelu siedziałam. bez tego nie zrobiliby mi transferu więc nie miałam wyboru:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 21:40
Marse lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać.