NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania_84 wrote:Mi od razu dr Lenger powiedzila ze HSG i histeropskopie zebym zalatwiala na NFZ zeby nie płacic
Aniu, czy robiłaś histeroskopię u dr Dońca? I jak "załatwiałaś" skierowanie do szpitala?Ania_84 lubi tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
Marse dzięki.
A nie wiedziałam że z prywatnego gabinetu też może lekarz wypisać do szpitala skierowanie...Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
emeska wrote:Aniu, czy robiłaś histeroskopię u dr Dońca? I jak "załatwiałaś" skierowanie do szpitala?
robiłam u nas w Kielcach w szpitalu poszłam na IP tam mi wyznaczyli termin czekałam miesiac -
Marse wrote:Walcząca powiedz mi czy Wit D zmienia AMH ??? Czy to w ogóle możliwe żeby zmienić zasoby jajników ? Nikt wcześniej nie powiedział mi aby cokolwiek z tym robić, oprócz oczywiście tego by nie zwlekać że staraniami bo z m-ca na mc może być za późno
Wiesz co niestety nie da sie podnieć rezerwy jajnikowej. Można ja tylko trochę przekłamać. Mi się udało i dzięki temu, że biore DHEA na poprawę jakości komórek to brałam witaminę D i AMH z0,51 wzroslo do 0,72. Dzięki czemu mamy refundowane leki.Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:wow to seriou Was jakies dziwne sytuacje nasza dr L to nawet mi podpowiadala co moge na NFZ zrobic ze np chlamydia PCR moge gdzie indziej zroic taniej bo u nich to 220 zl .. histero tak samo mówiła ze nie ma sensu u nich bo te pieniadze lepiej posiwecic na inne cele ..żanych badan ni emusiałąm u nich robic ..n ale m prywatnie d IUI podchodzimy wiec moze inaczej
No ja chlamydię wymaz metodą PCR płaciłam około 70 zł w laboratorium ALAB. Na Hożej w Wawie w Alabie jest położna, która robi wymazy. Polecam, bo różnica w cenie ogromna.Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki dostałam dzisiaj dopiero odpowiedz z MZ odnośnie tego mojego zapytania, czy lekarz może kazać powtórzyć badanie amh, no i dostałam odpowiedz: Szanowna Pani,
W odpowiedzi na mail w sprawie realizacji programu zdrowotnego pn. „Program – Leczenie Niepłodności Metodą Zapłodnienia Pozaustrojowego na lata 2013 – 2016” Departament Matki i Dziecka uprzejmie informuje, że jednym z kryterium wykluczenia Pary z programu jest nieprawidłowy wynik badania AMH lub FSH. Lekarz, przed
rozpoczęciem kolejnego cyklu ma prawo powtórzyć badania. Jeżeli wyniki będą wykraczały poza granice ustalone w programie, może zdyskwalifikować Pacjentów z udziału w nim.
Pragnę jednocześnie wyjaśnić, że jeżeli lekarz uzna, iż pomimo nieprawidłowych wyników, istnieje szansa na poprawne przeprowadzenie zabiegu, może podjąć decyzję o kontynuacji leczenia. Ostateczną decyzję w sprawie postępowania medycznego podejmuje wyłącznie lekarz z podmiotu realizującego program.
Z poważaniem
Dagmara Korbasińska
no i niestety...wydaje mi się, że żaden z lekarzy w Novum się nie zgodzi na in vitro jeśli będę mieć za niskie amh...ma_pi lubi tę wiadomość
-
Hej! A czy któraś z Was miała do czynienia z doktor Sowińską?
Macie jakieś doświadczenia z dodzwonieniem się na konsultację telefoniczną do dr Lewandowskiego?Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA -
Sowińskiej niestety nie znam.
Zasadę dodzwonienia się na konsultację do lekarza w Novum znam, tylko pytanie, czy ta zasada dotyczy również Lewandowskiego. Generalnie trzeba zadzwonić około 9 rano w dany dzień i poprosić o zarezerwowanie takiej rozmowy z konkretnym lekarzem. Pani pyta, jaki jest powód rozmowy i informuje w jakim czasie dzwonić po konsultację. Przygotowywana jest dokumentacja pacjenta, aby trafiła do lekarza na tę rozmowę. Dzwoni się o ustalonej godzinie, prosi o połączenie z lekarzem i czeka w kolejce osób dzwoniących, aż lekarz odbierze. Mój rekord oczekiwania to 35 min, a najkrócej czekałam 7-8 min. W czasie oczekiwania poznajesz na pamięć piosenkę na oczekiwanie
Najlepiej zadzwonić na infolinię i zapytać, jak to jest z tymi konsultacjami u Lewandowskiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 15:27
Ania_84, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
Dzięki ma_pi. Mnie kazano w poniedziałek zadzwonić o 9, to wtedy będą wiedzieli, w jakich godzinach będzie miał konsultacje telefoniczne. U nas nie ma żadnej historii medycznej. Chodzi o to, że chciałabym, żeby mnie zapisał do siebie na normalną wizytę, bo podobno on specjalizuje się w trudnych przypadkach i tylko takie przyjmuje.
Ta ich melodyjka dzisiaj kojarzy mi się z Listami do M i przyprawia mnie o łzy, ale trudno...
Stanę chyba na głowie, żeby nas przyjął, bo przypadkiem jesteśmy dość specyficznym i myślę, że nasz przypadek go zaciekawi.
Jeszcze mam pytanko - jakie badania trzeba mieć zrobione, żeby zacząć procedurę in vitro? Jak długo od tej pierwszej wizyty czeka się na procedurę? Chodzi mi oczywiście o podejście komercyjneWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 19:33
ma_pi lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
Badania robi się takie, jak przed ivf z dofinansowaniem. Termin ich ważności jest taki sam, czyli np. cytologia rok, wirusy pół roku, wymazy 30 dni. Jesteś w trakcie procedury, więc na pewno to wszystko masz. Generalnie zabierz na wizytę wszystkie badania, opisy zabiegów itp.
Procedurę komercyjną zaczyna się bez kolejek. Ja na pierwszą wizytę poszłam w dowolnym dc, byleby nie mieć miesiączki. O reszcie na razie nie ma co myśleć. Wszystko wyjaśni się na wizycie. Może będą jakieś dodatkowe badania, może jakieś zabiegi u Ciebie?? Tego nie przewidzimi. Ale jak lekarz decyduje o rozpoczęciu procedury, to zaczyna się od razu. Ewentualnie czeka się na małpę, to wszystko. -
ma_pi wrote:Badania robi się takie, jak przed ivf z dofinansowaniem. Termin ich ważności jest taki sam, czyli np. cytologia rok, wirusy pół roku, wymazy 30 dni. Jesteś w trakcie procedury, więc na pewno to wszystko masz. Generalnie zabierz na wizytę wszystkie badania, opisy zabiegów itp.
Procedurę komercyjną zaczyna się bez kolejek. Ja na pierwszą wizytę poszłam w dowolnym dc, byleby nie mieć miesiączki. O reszcie na razie nie ma co myśleć. Wszystko wyjaśni się na wizycie. Może będą jakieś dodatkowe badania, może jakieś zabiegi u Ciebie?? Tego nie przewidzimi. Ale jak lekarz decyduje o rozpoczęciu procedury, to zaczyna się od razu. Ewentualnie czeka się na małpę, to wszystko.
Tylko w Invikcie nie chcą żadnych wymazów...
A HIV, kiła itp tu są niby ważne 3 miesiące - pięknie, nie?
Tak, przede mną jeszcze zapewne dwa transfery i mam nadzieję, że histeroskopia.
Na wizytę na pewno zabiorę wszystkie badania - dwa razy robiłam AMH, raz histeroskopię, subpopulacje limfocytów itp itd. No i historia ciąży biochemicznej/poronienia też opiszę dokładnie. Wszystkie wyniki męża.
A w Novum długo się czeka na wyniki nasienia? I jak z wynikami badań z krwi? Długo się czeka?
U mnie ciężko przewidzieć kiedy będzie @... ale może jak się trafi, to nie będzie tak źle? Na kolejne wizyty już się chyba nie czeka miesiąc, jak teraz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 20:39
ma_pi lubi tę wiadomość
Starania od 2014
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
Z tymi wirusami to może teraz rzeczywiście tylko trzy miesiące. Jak ja zaczynałam procedurę w nOvum, to ustawa właśnie się uchwalała i mnie nie objęła. Natomiast wymazy na pewno przed punkcją muszą być i nie starsze niż 30 dni.
Nie pomogę z wynikami nasienia. Mąż się tam badał, mamy czynnik męski, ale byliśmy umówieni na wizytę 2 tyg po badaniu i nie sprawdziliśmy wcześniej wyniku.
Badania krwi, takie podstawowe są czasami w ten sam dzień, jeśli były robione rano. Jakieś bardziej skomplikowane badania to różnie, zależy jakie.
Z kolejnymi wizytami jest szybciej. Mnie zapisywała sama lekarka na wizycie. Mogła to robić na swoim komputerze. -
ma_pi wrote:Z tymi wirusami to może teraz rzeczywiście tylko trzy miesiące. Jak ja zaczynałam procedurę w nOvum, to ustawa właśnie się uchwalała i mnie nie objęła. Natomiast wymazy na pewno przed punkcją muszą być i nie starsze niż 30 dni.
Nie pomogę z wynikami nasienia. Mąż się tam badał, mamy czynnik męski, ale byliśmy umówieni na wizytę 2 tyg po badaniu i nie sprawdziliśmy wcześniej wyniku.
Badania krwi, takie podstawowe są czasami w ten sam dzień, jeśli były robione rano. Jakieś bardziej skomplikowane badania to różnie, zależy jakie.
Z kolejnymi wizytami jest szybciej. Mnie zapisywała sama lekarka na wizycie. Mogła to robić na swoim komputerze.
No to spoko
W Invikcie można on-line sprawdzić wyniki i to jest fajne Hormony są po 2-3 godzinach.
Wielkie dzięki!!!ma_pi lubi tę wiadomość
Starania od 2014
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA