X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • Ziuta@ 35 Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najna wrote:
    Kurcze a ja zawsze męczyłam się z badaniem z szyjki...a gdzie w Wawie robicie chlamydie pcr z moczu?
    Nie jestem z Warszawy ale ja robiłam w diagnostyce. Czeka się długo bo jakoś do 14dni.

A co ciekawe, dwa razy robiłam w novum i wynik byl po dwóch godzinach 😁😁

event.png
  • Ziuta@ 35 Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziuta@ 35 wrote:
    Nie jestem z Warszawy ale ja robiłam w diagnostyce. Czeka się długo bo jakoś do 14dni.

A co ciekawe, dwa razy robiłam w novum i wynik byl po dwóch godzinach 😁😁
    Oczywiście cenowo ogromną różnica, diagnostyka 135zl a novum raz 214 w 2017r, a w 2019 coś ponad 230

event.png
  • Ziuta@ 35 Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona wrote:
    Przyjdzie Twój czas to się i Tobie uda ✊ wszystko zaczyna się w głowie i musimy po prostu dorosnąć do pewnych decyzji.

Dziewczyny przełożyłam sobie wizytę startową z 15 października na 20, bo obawiam się że wszystkich wyników może nie być. Na szczęście udało się większość na NFZ aczkolwiek kilka musze prywatnie np chlamydia trachomatis Pcr i mam właśnie do tego badania pytanie- czy mogę badanie zrobić z moczu? I ja i mąż w sumie musimy. Gdzieś mi kiedyś przewinęło się ze robili z moczu, ale wolę się upewnić 🙂
    Żona gdzieś mi mignely twoje pytania o badania....
    Posiewów nigdy na startowa nie miałam, ważne są tylko miesiąc przed punkcja wiec ja posiewy zawsze mialam pobierane w novum juz jak zaczęłam stymulacje i mialam pierwszy podgląd jajek to wtedy lekarz mi pobierał.
    Wirusowki zawsze są szybko, w ten sam dzień. Toxo, cytomegalia różyczka tez. Wiec spokojnie wyrobisz się na startowa. Amh tez w ten sam dzień wynik.
    Chlamydia to trochę się czeka. No chyba ze zrobisz w novum😁
    I jeszcze usg piersi.

Żona lubi tę wiadomość

event.png
  • Żona Ekspertka

Wysłany: 4 października 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najna wrote:
    Kurcze a ja zawsze męczyłam się z badaniem z szyjki...a gdzie w Wawie robicie chlamydie pcr z moczu?

Ja w Siedlcach się zapisałam do alab i tam jest za 89 zł, w Warszawie na pewno na Poznaskiej jest też w alab za 89 bo dzwoniłam w razie jakby u mnie nie robili :)

Nie ma co się męczyć 😁😁jak jak można z moczu to wolę z moczu hehe a tym bardziej mąż 😁😁

2018r. - Początek starań ❤️
  • Żona Ekspertka

Wysłany: 4 października 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziuta@ 35 wrote:
    Żona gdzieś mi mignely twoje pytania o badania....
    Posiewów nigdy na startowa nie miałam, ważne są tylko miesiąc przed punkcja wiec ja posiewy zawsze mialam pobierane w novum juz jak zaczęłam stymulacje i mialam pierwszy podgląd jajek to wtedy lekarz mi pobierał.
    Wirusowki zawsze są szybko, w ten sam dzień. Toxo, cytomegalia różyczka tez. Wiec spokojnie wyrobisz się na startowa. Amh tez w ten sam dzień wynik.
    Chlamydia to trochę się czeka. No chyba ze zrobisz w novum😁
    I jeszcze usg piersi.

O masz 😁 a nam mówił żeby przed wizytą startowa parę dni przesłać na adres email wyniki żeby w dniu wizyty miał już je :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2021, 16:30

• Najna Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, zawsze to jedna osoba oglądająca nasze "podwozie" mniej hehe

Żona lubi tę wiadomość

Novum:2018 1sze ICSI 3 zarodki - 1 cb
    2019 2gie ICSI 8 zarodków - 1cb
    2020 3cie ICSI 3 zarodki :(
    4 ICSI 5 zarodkow :(
    2021 5te ICSI 5 zarodków
    17.07.2022 urodziła się Wiktoria:-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziuta@ 35 wrote:
    Tak. Ja zawsze z moczu robiłam.

O kurde, a mnie mordowali z pochwy, maż tylko mógł z moczu

• Ziuta@ 35 Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żona wrote:
    O masz 😁 a nam mówił żeby przed wizytą startowa parę dni przesłać na adres email wyniki żeby w dniu wizyty miał już je :)
    To nie wiem 🤷‍♀️a u kogo jesteś?

Ja mialam trzy stymulacje i za każdym razem tak mialam pobierane.

event.png
  • Ziuta@ 35 Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes92 wrote:
    O kurde, a mnie mordowali z pochwy, maż tylko mógł z moczu
    Robilam chyba ze cztery chlamydie i zawsze z moczu.
    Dwie nawet robiłam w novum i nikt nie mówił że ma być z pochwy. Mocz zabrali i zrobili 😁

event.png
  • Żona Ekspertka

Wysłany: 4 października 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziuta@ 35 wrote:
    To nie wiem 🤷‍♀️a u kogo jesteś?

Ja mialam trzy stymulacje i za każdym razem tak mialam pobierane.
    U dr Wojewódzkiego

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chlamydie miałam z pochwy a mąż z UWAGA nasienia ale w innej klinice. 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziuta@ 35 wrote:
    Robilam chyba ze cztery chlamydie i zawsze z moczu.
    Dwie nawet robiłam w novum i nikt nie mówił że ma być z pochwy. Mocz zabrali i zrobili 😁
    Mnie to się jakiś pech trzma

• Ania 181 Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najna wrote:
    Cześć, mam pytanie do pacjentek dr Starosławskiej. Próbowałam się zapisać do niej na listopad i dostałam informację że ma zamknięty kalendarz i napewno w listopadzie jej nie będzie a później też nie wiadomo. Zastanawiam się czy ona się już żegna z Novum i mam szukać sobie innego lekarza prowadzącego. Na razie zapisałam się do dr Sowińskiej bo to wizyta do crio ale hmmm ktoś coś wie?;)

Słyszałam ze to jakaś sytuacja losowa i nie wiedza kiedy wróci. Strasznie mi jej szkoda, bo to super kobieta. :(

Maj 2022 👶🏻👶🏻
    3 FET, 17.09 beta 10 dpt 105, 17 dpt 1919, 24 dpt 21200
    ciąża bliźniacza 1k2o
    12 + 3: prenatalne ok 54 mm I 58 mm
    16 + 3: 150g i 180g będą chłopcy
    18 + 2: 215g I 255g
    20 + 3: 295g i 355g
    26 + 3: 747g i 862g
    28 + 3: 1020 g i 1080 g
    30 + 5: 1420 g I 1470 g
    32 + 3: 1790 g I 1860 g
    34 + 3: 1970 g i 2099 g
    36 + 3 CC: 2250g, 49 cm i 1935 g, 48 cm
  • Strusio85 Koleżanka

Wysłany: 4 października 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Czy któraś z was dohodowywala trzydniowce do blastocysty? Mam 5 blastocyst i 2 trzydniowe ( były zamrożone jako 2 najlepsze że wszystkich). Zastanawiam się czy to dobry pomysł .

• Najna Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strusio85 wrote:
    Dziewczyny. Czy któraś z was dohodowywala trzydniowce do blastocysty? Mam 5 blastocyst i 2 trzydniowe ( były zamrożone jako 2 najlepsze że wszystkich). Zastanawiam się czy to dobry pomysł .
    To skomplikowana sprawa. Sama zawsze się nad tym zastanawiam. Zazwyczaj miałam transferowane 3 dniowce. Raz zdecydowałam się trzymać 2 zarodki 3dniowe do 5 tej doby (po rozmrożeniu) i niestety mi rozmrożeniu nie podzieliły się ani odrobiny więc transfer był odwołany. Od tamtej pory już mi przeszła ochota trzymania do blastocysty i brania dwóch zarodków. Mimo że miałam jeszcze mrozaka to cykl był w plecy bo już nie mogli rozmrozić kolejnego.

2021 5te ICSI 5 zarodków
  • Strusio85 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najna wrote:
    To skomplikowana sprawa. Sama zawsze się nad tym zastanawiam. Zazwyczaj miałam transferowane 3 dniowce. Raz zdecydowałam się trzymać 2 zarodki 3dniowe do 5 tej doby (po rozmrożeniu) i niestety mi rozmrożeniu nie podzieliły się ani odrobiny więc transfer był odwołany. Od tamtej pory już mi przeszła ochota trzymania do blastocysty i brania dwóch zarodków. Mimo że miałam jeszcze mrozaka to cykl był w plecy bo już nie mogli rozmrozić kolejnego.
    Tak sobie myślę, że widocznie tak musiało byc. Skoro się nie dzieliły dalej to chyba w brzuchu też by się nie podzieliły. Szkoda wydawać kasę na transfer z zarodkiem który i tak by padł i nie dał ciąży. Dlatego właśnie chce przedłużyć hodowlę tych 2 trzydniowcow. Nawet jeśli padną to mam blastocysty wiec cykl się nie zmarnuje. A pamiętasz jakiej były klasy te co rozmrazalas i hodowalas a które się dalej nie podzieliły?

• Anka84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wyglada kriotranfer w Novum? Jak często trzeba byc? Dziś beta negatywna :( został nam słabeuszek cl.4.3

👱‍♀️ 41lat
    Cienkie endometrium
    Wycięcie mięśniaka 8 cm- 11.10.2024r.
    PAI1- hetero, MTHR- hetero
    KIR bx

👦39 lat
    Azoospermia ( pojedyncze plemniki w nasieniu)

Maj 2021- I wizyta w klinice NOVUM
    Lipiec 2021 -biopsja - pojedyncze plemniki
    Wrzesień 2021- 1IVF - punkcja- 12 oocytów, 8 komórek dojrzałych, tylko 2 zapłodnione, dwudniowe ❄❄ cl.8b i cl.5c
    Podanie ❄ cl.8b - beta < 0.8
    30.12.2021- kriotransfer ( po rozmrożeniu cl.5c mamy cl.7c) -beta < 0,5
    sierpień 2022 - mamy jeden 3dniowy zarodek 8A- beta <0,5

Styczeń 2023 - zmiana kliniki INVIMED POZNAŃ
    luty 2023 rozpoczęcie stymulacji- decyzja o dawcy
    Marzec 2023 ❄️3AB z 5 doby i ❄️4BB z 6 doby
    25.04.23r. - transfer 2 ❄️❄️ 3AB i 4BB➡️ beta <0,5😭😭😭

Decyzja o AZ - transfer sierpień 2023- 4BB z 6doby- nieudany😭

AZ Czechy Reprofit Ostrava
    11.07.24r.-transfer 6AA
    11dpt. Beta <0,5

AZ Czechy Reprofit OStrava
    11.06.25r. transfer 6BB
    9dpt - beta 10
    12dpt-beta 3,5 cb :(
  • Najna Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To były 8.2 i 10.2 więc był szok, że żadna się nie podzieliła. Myślę, że na niekorzyść zagrało też to, że rozmnażali je przed jakimś świętem, więc nie było czasu na reakcję i ewentualne rozmrożenie następnego zarodka, tylko w pierwszy dzień pracy Novum była niemiła niespodzianka, że nie powstały blastocysty. No a ja dowiedziałam się o tym jak już byłam w drodze na transfer.

2021 5te ICSI 5 zarodków
  • Strusio85 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najna wrote:
    To były 8.2 i 10.2 więc był szok, że żadna się nie podzieliła. Myślę, że na niekorzyść zagrało też to, że rozmnażali je przed jakimś świętem, więc nie było czasu na reakcję i ewentualne rozmrożenie następnego zarodka, tylko w pierwszy dzień pracy Novum była niemiła niespodzianka, że nie powstały blastocysty. No a ja dowiedziałam się o tym jak już byłam w drodze na transfer.
    Czytam, że różnie bywa.. w większości się jednak dzielą dalej ale są i sytuację, że nawet dobre jakościowo stają w miejscu. Mam 2 trzydniowe 8.1 i 10.1 ...zobaczymy czy się dohoduja do blastki. Moja dr jest przekonana, że tak bo to były 2 najlepsze zarodki z całej gromady w 3 dobie. Nawet te gorsze morfologicznie rozwinęły się i stały blastka....To trochę chamskie, że nie poinformowano Cię wcześniej 😬

• Żona Ekspertka

Wysłany: 5 października 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam po usunięciu ciąży pozamacicznej robić Beta hcg do wyzerowania. 3 tyg temu Beta wynosiła ok 32, dwa tygodnie temu Beta wynosiła ponad 4 ( chyba 4.6 ale nie pamiętam dokładnie) czy to możliwe, żeby coś jeszcze było widoczne na teście ciążowym z moczu? :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 19:52

‹‹ 1487 1488 1489 1490 1491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ