NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Najna wrote:Kurcze a ja zawsze męczyłam się z badaniem z szyjki...a gdzie w Wawie robicie chlamydie pcr z moczu?
A co ciekawe, dwa razy robiłam w novum i wynik byl po dwóch godzinach 😁😁 -
Ziuta@ 35 wrote:Nie jestem z Warszawy ale ja robiłam w diagnostyce. Czeka się długo bo jakoś do 14dni.
A co ciekawe, dwa razy robiłam w novum i wynik byl po dwóch godzinach 😁😁 -
Żona wrote:Przyjdzie Twój czas to się i Tobie uda ✊ wszystko zaczyna się w głowie i musimy po prostu dorosnąć do pewnych decyzji.
Dziewczyny przełożyłam sobie wizytę startową z 15 października na 20, bo obawiam się że wszystkich wyników może nie być. Na szczęście udało się większość na NFZ aczkolwiek kilka musze prywatnie np chlamydia trachomatis Pcr i mam właśnie do tego badania pytanie- czy mogę badanie zrobić z moczu? I ja i mąż w sumie musimy. Gdzieś mi kiedyś przewinęło się ze robili z moczu, ale wolę się upewnić 🙂
Posiewów nigdy na startowa nie miałam, ważne są tylko miesiąc przed punkcja wiec ja posiewy zawsze mialam pobierane w novum juz jak zaczęłam stymulacje i mialam pierwszy podgląd jajek to wtedy lekarz mi pobierał.
Wirusowki zawsze są szybko, w ten sam dzień. Toxo, cytomegalia różyczka tez. Wiec spokojnie wyrobisz się na startowa. Amh tez w ten sam dzień wynik.
Chlamydia to trochę się czeka. No chyba ze zrobisz w novum😁
I jeszcze usg piersi.Żona lubi tę wiadomość
-
Najna wrote:Kurcze a ja zawsze męczyłam się z badaniem z szyjki...a gdzie w Wawie robicie chlamydie pcr z moczu?
Ja w Siedlcach się zapisałam do alab i tam jest za 89 zł, w Warszawie na pewno na Poznaskiej jest też w alab za 89 bo dzwoniłam w razie jakby u mnie nie robili
Nie ma co się męczyć 😁😁jak jak można z moczu to wolę z moczu hehe a tym bardziej mąż 😁😁2018r. - Początek starań ❤️ -
Ziuta@ 35 wrote:Żona gdzieś mi mignely twoje pytania o badania....
Posiewów nigdy na startowa nie miałam, ważne są tylko miesiąc przed punkcja wiec ja posiewy zawsze mialam pobierane w novum juz jak zaczęłam stymulacje i mialam pierwszy podgląd jajek to wtedy lekarz mi pobierał.
Wirusowki zawsze są szybko, w ten sam dzień. Toxo, cytomegalia różyczka tez. Wiec spokojnie wyrobisz się na startowa. Amh tez w ten sam dzień wynik.
Chlamydia to trochę się czeka. No chyba ze zrobisz w novum😁
I jeszcze usg piersi.
O masz 😁 a nam mówił żeby przed wizytą startowa parę dni przesłać na adres email wyniki żeby w dniu wizyty miał już jeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2021, 16:30
2018r. - Początek starań ❤️ -
No właśnie, zawsze to jedna osoba oglądająca nasze "podwozie" mniej hehe
Żona lubi tę wiadomość
Novum:2018 1sze ICSI 3 zarodki - 1 cb
2019 2gie ICSI 8 zarodków - 1cb
2020 3cie ICSI 3 zarodki
4 ICSI 5 zarodkow
2021 5te ICSI 5 zarodków
17.07.2022 urodziła się Wiktoria:-) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Najna wrote:Cześć, mam pytanie do pacjentek dr Starosławskiej. Próbowałam się zapisać do niej na listopad i dostałam informację że ma zamknięty kalendarz i napewno w listopadzie jej nie będzie a później też nie wiadomo. Zastanawiam się czy ona się już żegna z Novum i mam szukać sobie innego lekarza prowadzącego. Na razie zapisałam się do dr Sowińskiej bo to wizyta do crio ale hmmm ktoś coś wie?
Słyszałam ze to jakaś sytuacja losowa i nie wiedza kiedy wróci. Strasznie mi jej szkoda, bo to super kobieta.Maj 2022 👶🏻👶🏻
3 FET, 17.09 beta 10 dpt 105, 17 dpt 1919, 24 dpt 21200
ciąża bliźniacza 1k2o
12 + 3: prenatalne ok 54 mm I 58 mm
16 + 3: 150g i 180g będą chłopcy
18 + 2: 215g I 255g
20 + 3: 295g i 355g
26 + 3: 747g i 862g
28 + 3: 1020 g i 1080 g
30 + 5: 1420 g I 1470 g
32 + 3: 1790 g I 1860 g
34 + 3: 1970 g i 2099 g
36 + 3 CC: 2250g, 49 cm i 1935 g, 48 cm -
Strusio85 wrote:Dziewczyny. Czy któraś z was dohodowywala trzydniowce do blastocysty? Mam 5 blastocyst i 2 trzydniowe ( były zamrożone jako 2 najlepsze że wszystkich). Zastanawiam się czy to dobry pomysł .Novum:2018 1sze ICSI 3 zarodki - 1 cb
2020 3cie ICSI 3 zarodki
4 ICSI 5 zarodkow
2021 5te ICSI 5 zarodków
Najna wrote:To skomplikowana sprawa. Sama zawsze się nad tym zastanawiam. Zazwyczaj miałam transferowane 3 dniowce. Raz zdecydowałam się trzymać 2 zarodki 3dniowe do 5 tej doby (po rozmrożeniu) i niestety mi rozmrożeniu nie podzieliły się ani odrobiny więc transfer był odwołany. Od tamtej pory już mi przeszła ochota trzymania do blastocysty i brania dwóch zarodków. Mimo że miałam jeszcze mrozaka to cykl był w plecy bo już nie mogli rozmrozić kolejnego.
-
Dziewczyny jak wyglada kriotranfer w Novum? Jak często trzeba byc? Dziś beta negatywna został nam słabeuszek cl.4.3👱♀️ 40lat
Cienkie endometrium
Mięśniak ( w niczym nie przeszkadza?)
PAI1- hetero, MTHR- hetero
KIR bx
👦38 lat
Azoospermia ( pojedyncze plemniki w nasieniu)
Maj 2021- I wizyta w klinice NOVUM
Lipiec 2021 -biopsja - pojedyncze plemniki
Wrzesień 2021- 1IVF - punkcja- 12 oocytów, 8 komórek dojrzałych, tylko 2 zapłodnione, dwudniowe ❄❄ cl.8b i cl.5c
Podanie ❄ cl.8b - beta < 0.8
30.12.2021- kriotransfer ( po rozmrożeniu cl.5c mamy cl.7c) -beta < 0,5
sierpień 2022 - mamy jeden 3dniowy zarodek 8A- beta <0,5
Styczeń 2023 - zmiana kliniki INVIMED POZNAŃ
luty 2023 rozpoczęcie stymulacji- decyzja o dawcy
Marzec 2023 ❄️3AB z 5 doby i ❄️4BB z 6 doby
25.04.23r. - transfer 2 ❄️❄️ 3AB i 4BB➡️ beta <0,5😭😭😭
Decyzja o AZ - transfer sierpień 2023- 4BB z 6doby- nieudany😭
AZ Czechy Reprofit Ostrava
11.07.24r.-transfer 6AA
11dpt. Beta <0,5 -
To były 8.2 i 10.2 więc był szok, że żadna się nie podzieliła. Myślę, że na niekorzyść zagrało też to, że rozmnażali je przed jakimś świętem, więc nie było czasu na reakcję i ewentualne rozmrożenie następnego zarodka, tylko w pierwszy dzień pracy Novum była niemiła niespodzianka, że nie powstały blastocysty. No a ja dowiedziałam się o tym jak już byłam w drodze na transfer.Novum:2018 1sze ICSI 3 zarodki - 1 cb
2020 3cie ICSI 3 zarodki
4 ICSI 5 zarodkow
2021 5te ICSI 5 zarodków
Najna wrote:To były 8.2 i 10.2 więc był szok, że żadna się nie podzieliła. Myślę, że na niekorzyść zagrało też to, że rozmnażali je przed jakimś świętem, więc nie było czasu na reakcję i ewentualne rozmrożenie następnego zarodka, tylko w pierwszy dzień pracy Novum była niemiła niespodzianka, że nie powstały blastocysty. No a ja dowiedziałam się o tym jak już byłam w drodze na transfer.
-
Dziewczyny miałam po usunięciu ciąży pozamacicznej robić Beta hcg do wyzerowania. 3 tyg temu Beta wynosiła ok 32, dwa tygodnie temu Beta wynosiła ponad 4 ( chyba 4.6 ale nie pamiętam dokładnie) czy to możliwe, żeby coś jeszcze było widoczne na teście ciążowym z moczu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 19:52
2018r. - Początek starań ❤️