X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kammka7 wrote:
    Czy masz jakieś objawy endometriozy? Zastanawia mnie to, że często jest to diagnozowane w novum.

Nie wiem czy często, ewidentnie na obrazie u mnie jest a wiem jak wygląda niestety.
    Teraz zaczyna mi się składać w całość wszystko. Objawy wychodzi na to, ze mam tylko nigdy tego z tym nie łączyłam. Od kilku lat miałam bardzo bolesne miesiączki i plamienie przed miesiączkami. Do tego od 2015 roku miałam napady potwornego bólu brzucha - setki razy na sorze, gdzie patrzyli sie na mnie jak na czuba i dawali tylko kroplówkę. Tydzień w szpitalu z tego powodu - przebadana we wszystkie strony - diagnozy brak, dostawałam tylko heparynę i nospe. Takie napady mam jeszcze raz na kilka miesięcy

• Kammka7 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes92 wrote:
    Nie wiem czy często, ewidentnie na obrazie u mnie jest a wiem jak wygląda niestety.
    Teraz zaczyna mi się składać w całość wszystko. Objawy wychodzi na to, ze mam tylko nigdy tego z tym nie łączyłam. Od kilku lat miałam bardzo bolesne miesiączki i plamienie przed miesiączkami. Do tego od 2015 roku miałam napady potwornego bólu brzucha - setki razy na sorze, gdzie patrzyli sie na mnie jak na czuba i dawali tylko kroplówkę. Tydzień w szpitalu z tego powodu - przebadana we wszystkie strony - diagnozy brak, dostawałam tylko heparynę i nospe. Takie napady mam jeszcze raz na kilka miesięcy
    To faktycznie ewidetne i bardzo charakterystyczne objawy endometriozy. Miałaś kiedyś badane Ca125? Też może wskazywać na endometrioze.
    Zastanawiałam się czy endometrioza może przebiegać bezobjawowo... Nawet na początkowych stadiach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kammka7 wrote:
    To faktycznie ewidetne i bardzo charakterystyczne objawy endometriozy. Miałaś kiedyś badane Ca125? Też może wskazywać na endometrioze.
    Zastanawiałam się czy endometrioza może przebiegać bezobjawowo... Nawet na początkowych stadiach.

Nie badałam... myślisz, ze warto zrobić? To rozumiem, że można zrobić w każdy dzień cyklu? Może zrobiłabym w środę...

Mi do głowy nigdy nie przyszło, że to może być endometrioza. Te napady bólowe mam już od tylu lat

• Kammka7 Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2021, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes92 wrote:
    Nie badałam... myślisz, ze warto zrobić? To rozumiem, że można zrobić w każdy dzień cyklu? Może zrobiłabym w środę...

Mi do głowy nigdy nie przyszło, że to może być endometrioza. Te napady bólowe mam już od tylu lat
    Ca125 to marker nowotworowy, wskazuję na stan zapalny. Nawet jeżeli jest dużo ponad normę nie musi oznaczać raka, także w razie czego nie przestrasz się. Mi lekarz w klinice kiedyś kazał to zbadać tak profilaktycznie. Ten wskaźnik zmienia się w zależności od cyklu na początku powinien być mniejszy, później nieco większy. Mam znajoma ktora ma endo i bardzo wysoko ten wskaźnik. Chyba jest to jeden ze sposób diagnozy tej choroby.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) Sorki, że się wtrącę w dyskusję. Można mieć bardzo słabe objawy i bardzo zaawansowaną endometriozę. Agnes 92 Twoje objawy mogą ewidentnie wskazywać na endometriozę. U mnie IV stopień a CA125 często był w normie. Po diagnozę najlepiej udać się do specjalisty od endo, bo inaczej można chodzić od lekarza do lekarza i nigdy nie usłyszeć prawidłowej diagnozy.

Miśka_11, Różowa_Pomarancza lubią tę wiadomość

• Miśka_11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes92 wrote:

Hej Agnes,
    Przeczytałam Twój wpis i pomyślałam o tym skręcie macicy, że to może mieć związek i może stąd te silne bl bóle brzucha u Ciebie, bo od stanu zapalnego skręca macicę. A co u Ciebie wykryli podczas histeroskopii? Nie było jakiegoś stanu zapalnego? Bo wiem, że u dziewczyn z endometrioza często wychodzi i leki przed transferem często są kluczem do sukcesu. Poza tym moja koleżanka z bardzo zaawansowaną chorobą i po kilku poronieniach ma synka na dużej dawce encortonu i wiem, że miała też szczepienia limfocytami, ale nie wiem z jakiego powodu. Bardzo bym chciała żeby Ci się udało✊

11.2018 - poród przedwczesny 25 tc - ❤️Marcelinka [*] ❤️- niewydolność szyjki macicy
    05.2020 - badania immunologiczne: KIR AA, HLA-C C2C2 -> IVF + Accofil, encorton, heparyna, acard
    09.2020 - start IVF Invicta - krótki protokół - >1 BL->ET 4.1.1😢
    02.2020 - 2IVF - krótki protokół -> 1BL-> ET BL 3.2.2😥
    07.2021-3IVF Novum-> ET + ❄️❄️❄️❄️, 10dpt -0,15 mlU/ml😔
    01.09.2021-scratching endometrium
    06.10.2021 - crio blastki 5.1.2 - 8 dpt beta 171,3 mlU/l, 12 dpt - 1343,00 mlU/l, 20 dpt - 25352,00 mlU/l, 27dpt - ❤️
    16tc - 160 g szczęścia
    19 tc - 340g naszego Kubusia 🥰
    24 tc - 780g szczęścia
    29 tc - 1330g szczęścia
    32tc - 1780g ❤️❤️❤️
    36tc - 2800g naszego syneczka
    38 tc - Kubuś jest z nami ❤️ 3500g, 54 cm
  • Miśka_11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kammka7 wrote:

Kammka każda choroba może przebiegać bezobjawowo. Endometrioza zazwyczaj daje osobie znać gdy ostro atakuje inne narządy albo jest stan zapalny a od tego ostry ból brzucha. Są też komórki bcl6, które bada się podczas biopsji, ale diagnoza nie jest łatwa. To chyba jedna z najtrudniej rozpoznawalnych chorób. Najlepsza jest chyba laparoskopia, bo pozwala obejrzeć całą jamę wokół macicy i uwolnić od ewentualnych zrostów.
    Osobiście uważam, że dobry lekarz po USG jest w stanie stwierdzić objawy endometriozy. U mnie w pierwszej fazie cyklu zarówno w zatoce jak i wokół prawego jajnika jest płyn, którego być nie powinno. Przy ivf okazało się, że moje komórki nie dawały sobie za dobrze rady, najprawdopodobniej przez ten płyn, który je niszczył. Na szczęście nic więcej nie znaleźli a i tak tego nie da się wyleczyć. Kilka miesięcy byłam na diecie endometriozowej i była diametralna poprawa.
    Jeśli chodzi o częste diagnozy w klinice to myślę, że to logiczne. Endometrioza może prowadzić do niepłodności, czyli znaczna część pacjentek kliniki leczenia niepłodności może właśnie mieć to schorzenie. Pewnie statystycznie w społeczeństwie jest to dużo mniejszy %, ale wśród nas to na pewno częsty problem.

11.2018 - poród przedwczesny 25 tc - ❤️Marcelinka [*] ❤️- niewydolność szyjki macicy
    05.2020 - badania immunologiczne: KIR AA, HLA-C C2C2 -> IVF + Accofil, encorton, heparyna, acard
    06.10.2021 - crio blastki 5.1.2 - 8 dpt beta 171,3 mlU/l, 12 dpt - 1343,00 mlU/l, 20 dpt - 25352,00 mlU/l, 27dpt - ❤️
    16tc - 160 g szczęścia
    24 tc - 780g szczęścia
    29 tc - 1330g szczęścia
    32tc - 1780g ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka_11 wrote:
    Hej Agnes,
    Przeczytałam Twój wpis i pomyślałam o tym skręcie macicy, że to może mieć związek i może stąd te silne bl bóle brzucha u Ciebie, bo od stanu zapalnego skręca macicę. A co u Ciebie wykryli podczas histeroskopii? Nie było jakiegoś stanu zapalnego? Bo wiem, że u dziewczyn z endometrioza często wychodzi i leki przed transferem często są kluczem do sukcesu. Poza tym moja koleżanka z bardzo zaawansowaną chorobą i po kilku poronieniach ma synka na dużej dawce encortonu i wiem, że miała też szczepienia limfocytami, ale nie wiem z jakiego powodu. Bardzo bym chciała żeby Ci się udało✊

Wiesz co kochanie, mi ten skręt macicy zrobił się dopiero po poronieniu - wcześniej go nie było. A te dolegliwości bólowe tzn. te potworne napady bólu brzucha trwają już minimum od 2015 roku bo wtedy byłam tydzień w szpitalu z tego powodu - a to była już kulminacja więc te bóle musiałam mieć jeszcze jakiś rok wstecz o ile dobrze pamietam.

W histeroskopii miałam taki opis: "W nadesłanym materialne widoczne fragmenty endometrium z gruczołami jak w fazie proliferacji. W barwieniu immunohistochemicznym w przeciwciałem CD-38 ujawniono obecność dość licznych komórek plazmatycznych w podścielisku. Obraz przemawia za subklinicznym stanem zapalnym endometrium". Wraz z wynikiem miałam telefon z kliniki i dali mi wtedy antybiotyk Summamed na 3 dni i cześć. Później byłam na wizycie u Mikulskiego i powiedział, że to nic takiego i nie ma czym się przejmować.

Wspomniałaś o diecie. Czy mogłabyś mi podpowiedzieć jaka dieta byłaby najlepsza? Co wolno, czego nie?

Czy jesteś w stanie polecić mi jakiegoś dobrego lekarza od endometriozy w Warszawie? Czy Twoim zdaniem prowadzenie przez Lewego wystarczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 11:49

• Miśka_11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes92 wrote:
    Wiesz co kochanie, mi ten skręt macicy zrobił się dopiero po poronieniu - wcześniej go nie było. A te dolegliwości bólowe tzn. te potworne napady bólu brzucha trwają już minimum od 2015 roku bo wtedy byłam tydzień w szpitalu z tego powodu - a to była już kulminacja więc te bóle musiałam mieć jeszcze jakiś rok wstecz o ile dobrze pamietam.

W histeroskopii miałam taki opis: "W nadesłanym materialne widoczne fragmenty endometrium z gruczołami jak w fazie proliferacji. W barwieniu immunohistochemicznym w przeciwciałem CD-38 ujawniono obecność dość licznych komórek plazmatycznych w podścielisku. Obraz przemawia za subklinicznym stanem zapalnym endometrium". Wraz z wynikiem miałam telefon z kliniki i dali mi wtedy antybiotyk Summamed na 3 dni i cześć. Później byłam na wizycie u Mikulskiego i powiedział, że to nic takiego i nie ma czym się przejmować.

Wspomniałaś o diecie. Czy mogłabyś mi podpowiedzieć jaka dieta byłaby najlepsza? Co wolno, czego nie?

Czy jesteś w stanie polecić mi jakiegoś dobrego lekarza od endometriozy w Warszawie? Czy Twoim zdaniem prowadzenie przez Lewego wystarczy?

Być może poronienie aktywowało stan zapalny macicy a obraz histeroskopii jest chyba dość jednoznaczny. Są też specjalne biopsje z badaniem komórek bcl-6 albo takie specjalne testy badające receptywność endometrium. One kosztują kilka tysięcy, ale w takich przypadkach bywają bardzo pomocne, bo można dobrać pod to leczenie.
    Jeśli chodzi o dietę to ja zalecenia znalazłam a internecie. Wszystko jest bardzo dobrze opisane, to jest tak naprawdę zdrowe żywienie z ograniczeniem tłuszczów zwierzęcych w tym też mleka i jogurtów. Dużo warzyw i ryb. Bez cukru i przetworzonej żywności.
    Jeśli chodzi o lekarzy to ja z całego serca mogę Ci polecić szpital Św. Zofii. trafiłam tam w najgorszych chwilach mojego życia a opiekę miałam cudowną. Dziś też jesteśmy pod opieką dr Wieczorka i tylko dzięki temu jestem w miarę spokojna. Jak wejdziesz na stronę ich przychodni to są wszyscy lekarze i w czym się specjalizują, od takich zabiegów i badań jest też prof. Jakiel bardzo znany lekarz z dużym doświadczeniem. Dla mnie dr Lewandowski jest świetnym specjalistą jednak uważam, że nie da się mieć wiedzy w każdym zakresie i o ile bez wątpienia zna się na leczeniu niepłodności to jednak w pozostałych kwestiach wolę się oddać w ręce kogoś doświadczonego w danym temacie, bo ginekologia to szeroka dziedzina i ktoś kto leczy niepłodność niekoniecznie będzie miał szeroką wiedzę w kwestii prowadzenia ciąży powikłanej, ale to tylko moje zdanie.

Może to Ci pomoże - dr Langner specjalista ginekologii i położnictwa, ekspert z dziedziny niepłodności, ze szczególnym zwróceniem uwagi na kobiety chore na endometriozę. Jest pracownikiem szpitala i w Novum chyba też pracuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 12:27

16tc - 160 g szczęścia
    24 tc - 780g szczęścia
    29 tc - 1330g szczęścia
    32tc - 1780g ❤️❤️❤️
  • Kammka7 Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:
    Hej :-) Sorki, że się wtrącę w dyskusję. Można mieć bardzo słabe objawy i bardzo zaawansowaną endometriozę. Agnes 92 Twoje objawy mogą ewidentnie wskazywać na endometriozę. U mnie IV stopień a CA125 często był w normie. Po diagnozę najlepiej udać się do specjalisty od endo, bo inaczej można chodzić od lekarza do lekarza i nigdy nie usłyszeć prawidłowej diagnozy.
    Jakie to są bardzo słabe objawy? Ja Ca125 badałam dwa razy w życiu, raz wynik 7,9 drugi raz 8,2. Ten 8,2 to w drugiej połowie cyklu i pewnie dlatego większy. Nie mam bolesnych ani obfitych miesiaczek. Generalnie trochę zaczynam sie tym nakręcać, ale mam nadzieję że nie potrzebnie. Objawów u mnie brak w każdym razie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka_11 wrote:
    Być może poronienie aktywowało stan zapalny macicy a obraz histeroskopii jest chyba dość jednoznaczny. Są też specjalne biopsje z badaniem komórek bcl-6 albo takie specjalne testy badające receptywność endometrium. One kosztują kilka tysięcy, ale w takich przypadkach bywają bardzo pomocne, bo można dobrać pod to leczenie.
    Jeśli chodzi o dietę to ja zalecenia znalazłam a internecie. Wszystko jest bardzo dobrze opisane, to jest tak naprawdę zdrowe żywienie z ograniczeniem tłuszczów zwierzęcych w tym też mleka i jogurtów. Dużo warzyw i ryb. Bez cukru i przetworzonej żywności.
    Jeśli chodzi o lekarzy to ja z całego serca mogę Ci polecić szpital Św. Zofii. trafiłam tam w najgorszych chwilach mojego życia a opiekę miałam cudowną. Dziś też jesteśmy pod opieką dr Wieczorka i tylko dzięki temu jestem w miarę spokojna. Jak wejdziesz na stronę ich przychodni to są wszyscy lekarze i w czym się specjalizują, od takich zabiegów i badań jest też prof. Jakiel bardzo znany lekarz z dużym doświadczeniem. Dla mnie dr Lewandowski jest świetnym specjalistą jednak uważam, że nie da się mieć wiedzy w każdym zakresie i o ile bez wątpienia zna się na leczeniu niepłodności to jednak w pozostałych kwestiach wolę się oddać w ręce kogoś doświadczonego w danym temacie, bo ginekologia to szeroka dziedzina i ktoś kto leczy niepłodność niekoniecznie będzie miał szeroką wiedzę w kwestii prowadzenia ciąży powikłanej, ale to tylko moje zdanie.

Może to Ci pomoże - dr Langner specjalista ginekologii i położnictwa, ekspert z dziedziny niepłodności, ze szczególnym zwróceniem uwagi na kobiety chore na endometriozę. Jest pracownikiem szpitala i w Novum chyba też pracuje.

Wielkie dzięki :) Faktycznie dr Langer pracuje tez w Novum. Będę to miała na uwadze i na pewno umówię się do niej na konsultację.

Teraz zaczyna mnie zastanawiać ten wynik histeroskopii. Pamiętam, że się tym zmartwiłam bo z opisu dla mnie brzmi to tak, jakby coś tam niepokojącego było a w klinice to zbagatelizowali twierdząc, że nie ma czym się martwić

• Miśka_11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes92 wrote:
    Wielkie dzięki :) Faktycznie dr Langer pracuje tez w Novum. Będę to miała na uwadze i na pewno umówię się do niej na konsultację.

Teraz zaczyna mnie zastanawiać ten wynik histeroskopii. Pamiętam, że się tym zmartwiłam bo z opisu dla mnie brzmi to tak, jakby coś tam niepokojącego było a w klinice to zbagatelizowali twierdząc, że nie ma czym się martwić

Kochana na pewno nie ma co się aż tak martwić, po pierwsze dziewczyny nawet z zaawansowaną endometriozą zachodzą w ciążę i rodzą zdrowe dzieci a po drugie niestety nadal nie ma skutecznego leku. Można doraźnie zaleczyć czy zmniejszyć stan zapalny, ale nie można się tego pozbyć więc po co się tym denerwować. Stres na pewno Ci nie pomoże. Jednak może warto pociągnąć temat, bo to może przybliżyć Cię do sukcesu i pozwoli zabezpieczyć Ciebie i maluszka. Dawali Ci steryd po transferze?

16tc - 160 g szczęścia
    24 tc - 780g szczęścia
    29 tc - 1330g szczęścia
    32tc - 1780g ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka_11 wrote:
    Kochana na pewno nie ma co się aż tak martwić, po pierwsze dziewczyny nawet z zaawansowaną endometriozą zachodzą w ciążę i rodzą zdrowe dzieci a po drugie niestety nadal nie ma skutecznego leku. Można doraźnie zaleczyć czy zmniejszyć stan zapalny, ale nie można się tego pozbyć więc po co się tym denerwować. Stres na pewno Ci nie pomoże. Jednak może warto pociągnąć temat, bo to może przybliżyć Cię do sukcesu i pozwoli zabezpieczyć Ciebie i maluszka. Dawali Ci steryd po transferze?

Dziękuje :) Trochę ta wiadomość zwaliła mnie z nóg, ale masz rację, ze i tak się tego nie pozbędę więc po co tracić energię... Sterydu nie dostawałam

• Sofia2019 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę Miska, ze tez jesteś pod opieką lekarzy ze św Zofii. Też teraz te ciaze prowadziłam tyle,ze w gabinetach Krasińskiego i jestem bardzo zadowolna i z lekarza i ze szpitala 🤗

Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
    Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
    Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
    Naturals - 10.2020 😊
    Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
    Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
    Maz nasienie ok
  • Miśka_11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofia2019 wrote:
    Widzę Miska, ze tez jesteś pod opieką lekarzy ze św Zofii. Też teraz te ciaze prowadziłam tyle,ze w gabinetach Krasińskiego i jestem bardzo zadowolna i z lekarza i ze szpitala 🤗

Sofia ja to czasem mam deja vu jak czytam Twoje posty😉 ja zostałam przewieziona z czynną akcją porodową do szpitala św. Zofii i chociaż stało się najgorsze to lekarze i położne skradli moje serce. Dostałam tyle wsparcia, zrozumienia i pomocy, że byłam przekonana, że jeśli zajdę w kolejną ciążę to tylko im zaufam.
    Ja też jestem pacjentką gabinetów Krasińskiego choć i w przychodni też bywałam. Dla mnie Ci lekarze to najwyższy poziom i na pewno tam zostaje.

16tc - 160 g szczęścia
    24 tc - 780g szczęścia
    29 tc - 1330g szczęścia
    32tc - 1780g ❤️❤️❤️
  • Miśka_11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes92 wrote:
    Dziękuje :) Trochę ta wiadomość zwaliła mnie z nóg, ale masz rację, ze i tak się tego nie pozbędę więc po co tracić energię... Sterydu nie dostawałam

To może warto pogadać o sterydzie? Wiem, że nie bardzo teraz chcą go dawać, ale niektóre dziewczyny dostają i wydaje mi się, że Ciebie też by objęło takie leczenie. Sterydy jednak mają działanie przeciwzapalne dlatego moja koleżanka w szczęśliwej ciąży dostawała encorton 20 mg.
    Mam nadzieję, że nie namieszałam Ci w głowie, bo chciałam Ci tylko pomóc żebyś w końcu mogła się cieszyć szczęśliwym zakończeniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 14:34

16tc - 160 g szczęścia
    24 tc - 780g szczęścia
    29 tc - 1330g szczęścia
    32tc - 1780g ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka_11 wrote:
    To może warto pogadać o sterydzie? Wiem, że nie bardzo teraz chcą go dawać, ale niektóre dziewczyny dostają i wydaje mi się, że Ciebie też by objęło takie leczenie. Sterydy jednak mają działanie przeciwzapalne dlatego moja koleżanka w szczęśliwej ciąży dostawała encorton 20 mg.
    Mam nadzieję, że nie namieszałam Ci w głowie, bo chciałam Ci tylko pomóc żebyś w końcu mogła stres cieszyć szczęśliwym zakończeniem.

Ja rozmawiałam już przy poprzednim transferze o sterydzie ale w ogóle nie było mowy, żeby się przebić, bo na hasło steryd czy immunologia doktorowi włosy stawały dęba

• Miśka_11 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes92 wrote:
    Ja rozmawiałam już przy poprzednim transferze o sterydzie ale w ogóle nie było mowy, żeby się przebić, bo na hasło steryd czy immunologia doktorowi włosy stawały dęba

Pamiętam to samo🤣 tylko ja miałam swój steryd od immunologa więc tylko mógł pogadać. Jednak niektórzy lekarze z Novum dają steryd. Może czasem warto skonsultować się z kimś innym.
    Chociaż chyba nie tylko szef tak reaguje, bo jak poszłam na wizytę ciążową do mojego ginekologa to na encorton nie zareagował, ale Accofilem był przerażony i nazwał to experymentem 😉

16tc - 160 g szczęścia
    24 tc - 780g szczęścia
    29 tc - 1330g szczęścia
    32tc - 1780g ❤️❤️❤️
  • Andziorek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka_11 wrote:

Moja Doktor 🥰 Prowadziłam u niej ciążę. Jest rewelacyjna. Dzięki jej podejściu czułam, że moja długo wyczekana Malutka jest w dobrych rękach. Zdecydowanie ją polecam!!!!
    U mnie dr Langner wiedziała, że z zaleceń immunologa biorę encorton i accofil, a brałam je długo (accofil do 12 tc, encorton do 15 tc.). Nigdy nie robiła z tego powodu problemu. Za to w Lux Medzie o mało nie dostali zawału 😀

Miśka_11 lubi tę wiadomość

Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
    YhaEp2.png
  • Sofia2019 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka_11 wrote:
    Sofia ja to czasem mam deja vu jak czytam Twoje posty😉 ja zostałam przewieziona z czynną akcją porodową do szpitala św. Zofii i chociaż stało się najgorsze to lekarze i położne skradli moje serce. Dostałam tyle wsparcia, zrozumienia i pomocy, że byłam przekonana, że jeśli zajdę w kolejną ciążę to tylko im zaufam.
    Ja też jestem pacjentką gabinetów Krasińskiego choć i w przychodni też bywałam. Dla mnie Ci lekarze to najwyższy poziom i na pewno tam zostaje.
    To mamy podobne historie i jak widac wybory miejsc leczenia :) jesli nie będziesz mieć wskazań do cc i będziesz chciała urodzić naturalnie to serdecznie polecam Ci wzięcie u nich położnej. Nie jest to tanie bo za taka pomoc życzą sobie 3k ale warte jest to każdych pieniędzy. Niestety jak przyjdzie się " z ulicy " to trochę gorzej z dyspozycyjnascia podczas porodu... tak nie powinno być ale niestety jest...

Naturals 09.2017 - strata 29tc 😔 przyczyna nieznana
    Ivf 07.2019 bhcg 750 cb
    Ivf 01.2020 bhcg 550 cb
    Naturals - 10.2020 😊
    Kir aa, nk 30%, il 10 za nisko, il2 za wysoko.
    Histeroskopia: mikropolipy brak stanu zapalnego
    Maz nasienie ok
‹‹ 1519 1520 1521 1522 1523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ