Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • Wiki Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Mam mieć transfer w Novum jutro ale nie wiem czy go nie odwołać - czekam na telefon od prowadzącej. Odebrałam rano z kliniki wynik posiewu i wyszedł mi GBS dodatni. Jak Novum podchodzi do tematu? Odwołują? Najpierw leczą? Bo tak by było najrozsądniej wg mnie.

Starania lato 2017.

Za długa, za bolesna to historia. Podsumowując II proc. IVF, za mną 7 transferów nieudanych.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie. Mam mieć transfer w Novum jutro ale nie wiem czy go nie odwołać - czekam na telefon od prowadzącej. Odebrałam rano z kliniki wynik posiewu i wyszedł mi GBS dodatni. Jak Novum podchodzi do tematu? Odwołują? Najpierw leczą? Bo tak by było najrozsądniej wg mnie.
    Najprawdopodobniej dostaniesz antybiotyk przed i po transferze na około 3 dni.
    Jeżeli masz GBS to najprawdopodobniej jesteś już nosicielem i jej nie da się wyleczyć, przeleczyć na chwilę owszem.

• Wiki Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slonce wrote:
    Najprawdopodobniej dostaniesz antybiotyk przed i po transferze na około 3 dni.
    Jeżeli masz GBS to najprawdopodobniej jesteś już nosicielem i jej nie da się wyleczyć, przeleczyć na chwilę owszem.

Transfer jutro po południu miałby być. Antybiotyk myślę miałby wpływ na implantację - mam blastocyste, jutro ma być rozmrazana. Nie wiem, na zdrowy rozsądek powinni go odroczyć. Swoją drogą pierwszy raz mi wyszedł GBS i teraz boje się powikłań etc

Starania lato 2017.

Za długa, za bolesna to historia. Podsumowując II proc. IVF, za mną 7 transferów nieudanych.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki wrote:
    Transfer jutro po południu miałby być. Antybiotyk myślę miałby wpływ na implantację - mam blastocyste, jutro ma być rozmrazana. Nie wiem, na zdrowy rozsądek powinni go odroczyć. Swoją drogą pierwszy raz mi wyszedł GBS i teraz boje się powikłań etc
    GBS ma dużo osób. Zrobisz jak uważasz. Mi lekarz do hsg też chciał przeleczyć, brałam antybiotyki z 4 miesiące, bo jak GBS znikł to pojawiła się inna bakteria. Jednak po antybiotykach organizm jest osłabiony i łatwo złapać coś nowego a koniec końców miałsm HSG z podanym dożylnie antybiotykiem + później brałam doustny ( postępowanie jak przy porodzie z GBS).

Ja miałam pojedyncze kolonie i mi nie chcieli nic odraczać. Nie wiem jak u Ciebie wyszło i czy w szyjce czy w pochwie a to też może mieć znaczenie. 😊
    Cokolwiek powie lekarz to zaufaj. 😊

• Letks Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki wrote:
    Tez mi wyszło coś w posiewie przy drugim dziecku, dostałam antybiotyk i nie miało to wpływu na implantację i jest synek ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2022, 10:57

Asia_89 lubi tę wiadomość

Letka
  • Wiki Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GBS wyszedł zarówno z kanału szyjki jak i w pochwie w mianie - liczne kolonie....

Starania lato 2017.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Jestem przed wizytą startową w Novum.
    Prowadzi nas Dr. Lewandowski bo my ciężki przypadek.
    Czy też tak miałyście, że kilku lekarzy Was prowadziło?
    Pierwsza wizyta była z asystentką , potem byłam u Dr. L.,
    Histeroskopię wykonywał inny lekarz, potem wizyta decyzyjna u Dr. L
    i teraz mam mieć wizytę startową ale powiedzieli, że Dr. L takich wizyt nie prowadzi i muszę umówić się do asystenta/ki . Myślałam , że takie trudne przypadki od początku do końca prowadzi Dr. L ale widać, że nie.
    Czy miałyście też takie doświadczenia?
    dzięki za odp.

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miele2012 wrote:
    Hej dziewczyny.
    i teraz mam mieć wizytę startową ale powiedzieli, że Dr. L takich wizyt nie prowadzi i muszę umówić się do asystenta/ki . Myślałam , że takie trudne przypadki od początku do końca prowadzi Dr. L ale widać, że nie.
    dzięki za odp.

U mnie wyglądało to dokładnie tak samo. Dr. Lewandowski opracował leczenie, a później miałam wizy u dr. Zamory, Mikulskiego, Dobek i Kaczyńskiej. Do transferu przygotowała mnie dr. Dobek a transfer ponoć przeprowadził dr. Lewandowski ale nie widziałam go, bo transfer był w znieczuleniu ogólnym :)

• Letks Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miele2012 wrote:
    Hej dziewczyny.
    dzięki za odp.
    Mnie prowadził od początku do końca w 4 transferach ale to było jakiś czas temu. Przy córce nawet pierwsze 3 miesiące ciąży chodziłam do niego. Nie wiem co tam się teraz dzieje ale to jakiś cyrk. Histeroskopie normalne, ze ktoś inny robi ale to ze każda wizyta u innego lekarza to przesada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2022, 12:29

Letka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    U mnie wyglądało to dokładnie tak samo. Dr. Lewandowski opracował leczenie, a później miałam wizy u dr. Zamory, Mikulskiego, Dobek i Kaczyńskiej. Do transferu przygotowała mnie dr. Dobek a transfer ponoć przeprowadził dr. Lewandowski ale nie widziałam go, bo transfer był w znieczuleniu ogólnym :)
    właśnie i ja się tego obawiam, że i u mnie tak będzie. Słabe to trochę jest bo wcale mało się nie płaci.
    Nie jestem też przekonana czy to jest "indywidulane" podchodzenie do sprawy . Mam wrażenie, że trochę działają standardowo. Szczerze zaczyna mnie to przerażać. Jestem po nieudanych procedurach w Invikcie ale tam od początku do końca prowadził mnie jeden lekarz i czułam, że podejście bardzo indywidulanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letks wrote:
    Mnie prowadził od początku do końca w 4 transferach ale to było jakiś czas temu. Przy córce nawet pierwsze 3 miesiące ciąży chodziłam do niego. Nie wiem co tam się teraz dzieje ale to jakiś cyrk. Histeroskopie normalne, ze ktoś inny robi ale to ze każda wizyta u innego lekarza to przesada.[/QUO

no to jest mega słabe. W ogóle człowiek nie czuje się zaopiekowany itd. Dziwi mnie to wszystko bardzo i trochę zaczynam żałować. Po pierwszej wizycie miałam mega powera a teraz te emocje pozytywne zaczynają słabnąć :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2022, 12:44

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leczyłam się w Oviklinice i tam miała 1 lekarza prowadzącego, sporadycznie zdarzało się, że prof. nie był dostępny i zastępował go docent Pierzyński. W Novum to był mój pierwszy transfer i podobnie jak Ty liczyłam, że będę pod opieką 1 lekarza, ale tak się nie stało. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że jeśli wędrujesz miedzy lekarzami, to niestety musisz mocno podkreślać co jest ustalone z dr. Lewandowskim, ponieważ pozostali lekarza mają czasami nieco odmienne zdanie lub nie znają Twojej historii, a czasami nawet nie przeglądali Twojej teczki . Teraz po nieudanym transferze szykuje się na wizytę do dr. Lewandowskiego także mam zamiar poruszyć tą kwestię i liczę na to, że moje bieganie miedzy lekarzami skończy się max. na 2 czyli na dr. Lewandowskim i dr. Zamorze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2022, 13:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja myślę, że poruszę też ten wątek teraz jak będę na wizycie startowej ale niestety nie u Dr.L. Mam jeszcze czas więc chyba muszę przegadać temat z moim partnerem bo nie wiem czy nie zmienić kliniki bo bardzo takie podejście irytuje...

• Letks Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miele2012 wrote:
    Letks wrote:
    Mnie prowadził od początku do końca w 4 transferach ale to było jakiś czas temu. Przy córce nawet pierwsze 3 miesiące ciąży chodziłam do niego. Nie wiem co tam się teraz dzieje ale to jakiś cyrk. Histeroskopie normalne, ze ktoś inny robi ale to ze każda wizyta u innego lekarza to przesada.[/QUO

no to jest mega słabe. W ogóle człowiek nie czuje się zaopiekowany itd. Dziwi mnie to wszystko bardzo i trochę zaczynam żałować. Po pierwszej wizycie miałam mega powera a teraz te emocje pozytywne zaczynają słabnąć :-(
    Lewandowski decydował i czuło się, ze wie co robi. Teraz co wizyta u każdego innego, nikt nie doradzi tylko to co powiesz, tak robią. Przykład byłam u Kaczyńskiej, powiedziałam jak ja to widzę, chodziło w której dobie podać, a ona przytaknęła, gdzie chwile wcześniej mówiła co innego. Później byłam u innej i ona powiedziała, ze inny by rozmroziła ale poprzedni lekarz zadecydował inaczej i koniec tematu. Nikt nie będzie wchodził w kompetencje innego lekarz. Tylko ze nie ma swojego lekarza bo co wizyta to inny. Nikt nie doradzi, wesprze, a kupę się płaci kasy. Ostatni raz i kończę z Novum. Nie ma tych położnych co były, pomogły, doradziły, wsparły. Teraz mam wrażenie, ze wszystko z łaską.

Letka
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miele2012 wrote:
    No ja myślę, że poruszę też ten wątek teraz jak będę na wizycie startowej ale niestety nie u Dr.L. Mam jeszcze czas więc chyba muszę przegadać temat z moim partnerem bo nie wiem czy nie zmienić kliniki bo bardzo takie podejście irytuje...

Nie wiem jakie doświadczenie maja pozostałe Dziewczyny, a nie chciałbym abyś swoją opinię budowała w oparciu tylko o moje doświadczenie. Mimo wszystko uważam jednak Novum za dobry wybór, narazie głównie ze względu na ilość i jakoś zarodków, które udało się wychodować. W poprzedniej klinice na 2 stymulację miałam 2 zarodki 3-dniowe i 3 blastocysty. W Novum przechodziłam trzecią stymulację, która powinna być już najsłabsza, a miałam 6 blastocyst, teraz to już 5, bo transfer nie powiódł się. Ja jestem w Novum od kilku miesięcy i mimo pewnych trudności daje im szanse 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letks wrote:
    Lewandowski decydował i czuło się, ze wie co robi. Teraz co wizyta u każdego innego, nikt nie doradzi tylko to co powiesz, tak robią. Przykład byłam u Kaczyńskiej, powiedziałam jak ja to widzę, chodziło w której dobie podać, a ona przytaknęła, gdzie chwile wcześniej mówiła co innego. Później byłam u innej i ona powiedziała, ze inny by rozmroziła ale poprzedni lekarz zadecydował inaczej i koniec tematu. Nikt nie będzie wchodził w kompetencje innego lekarz. Tylko ze nie ma swojego lekarza bo co wizyta to inny. Nikt nie doradzi, wesprze, a kupę się płaci kasy. Ostatni raz i kończę z Novum. Nie ma tych położnych co były, pomogły, doradziły, wsparły. Teraz mam wrażenie, ze wszystko z łaską.
    No właśnie ja nie wiem czy z niej też nie zrezygnuję i się nie zapisze do innego lekarza. Na pierwszej wizycie miała mnie kompletnie gdzieś, jak by była oderwana od rzeczywistości. Nie interesowała się tym co mówiłam , obierała telefony prywatne . Dopiero jak wyszłyśmy od Dr. L zaczęła być kontaktowa jak zobaczyła, że złapałam z Dr. L dobry kontakt. Nie wiem może doradźcie do kogo mogłabym iść na tą wizytę startową , jeszcze mam czas to zmienić . Dziękuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Nie wiem jakie doświadczenie maja pozostałe Dziewczyny, a nie chciałbym abyś swoją opinię budowała w oparciu tylko o moje doświadczenie. Mimo wszystko uważam jednak Novum za dobry wybór, narazie głównie ze względu na ilość i jakoś zarodków, które udało się wychodować. W poprzedniej klinice na 2 stymulację miałam 2 zarodki 3-dniowe i 3 blastocysty. W Novum przechodziłam trzecią stymulację, która powinna być już najsłabsza, a miałam 6 blastocyst, teraz to już 5, bo transfer nie powiódł się. Ja jestem w Novum od kilku miesięcy i mimo pewnych trudności daje im szanse 😊

dzięki :-) nie skreślam ich jak na razie.
    Zobaczę po tej wizycie startowej . Może coś się mi zmieni... tylko tak jak pisałam wcześniej może nie będę szła do Kaczyńskiej

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dr. Kaczyńska nie znalazłyśmy wspólnego języka, wizyty były ciężkie do zniesie chyba dla nas obu. Dr. większość wizyt była jakby nieobecna. Ja na wizytę startowa zapisałam się do dr. Zamory i byłam zadowolona, także polecam :)

miele2012 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam , że ja tylko miałam takie zdanie o niej ...
    dziękuję Ci bardzo :-)

Sarenka150 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letks wrote:
    Dziewczyny co nowego u Was? Ja w piątek idę do dr Taszyckiej, w przyszłym tyg crio, moim zdaniem wypadnie 5.08 jeśli się rozmrozi i podzieli do 5 doby. Na następny dzień jedziemy z dziećmi na Mazury, zeby nie myśleć i odpocząć.

Ja jestem dziś po transferze i trochę się stresuję, bo dostałam zwolnienie przez podejrzenie hiperstymulacji. Rano miałam tak duży brzuch, że nie byłam w stanie zapiąć spodni. Czy któraś z Was tak miała?

Oczywiście stresuje się też pracą i tym jak wyjaśnić swoją nieobecność. Wiem, że to głupie, bo akurat praca powinna być najmniej ważna, ale wiadomo jak jest.

‹‹ 1585 1586 1587 1588 1589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ