NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jusia trzymam kciuki.
Ja tez byłam pacjentka Novum, mąż ma azoospermie i walczyliśmy o plemniki z biopsji. Kojarzę Cie z wątku jeszcze z 2020r jak leczyliśmy się w Novum.
Cieszę się bardzo, ze Ci sie udalo i kibicuje!
My po nieudanej walce o plemniki tez zmieniliśmy klinikę i teraz leży koło mnie miesięczna córeczka.
Pozdrawiam i dużo spokoju!!!
Jusia 82, Ivon Andy lubią tę wiadomość
-
Nasza historia wrote:Jusia trzymam kciuki.
Ja tez byłam pacjentka Novum, mąż ma azoospermie i walczyliśmy o plemniki z biopsji. Kojarzę Cie z wątku jeszcze z 2020r jak leczyliśmy się w Novum.
Cieszę się bardzo, ze Ci sie udalo i kibicuje!
My po nieudanej walce o plemniki tez zmieniliśmy klinikę i teraz leży koło mnie miesięczna córeczka.
Pozdrawiam i dużo spokoju!!!
Ja też oczywiście Cię pamiętam i Uwielbiam takie wiadomości❤️ Ja, chyba niesłusznie, obawiałam się zmian…. A może po prostu tak miało być☺️Nasza historia lubi tę wiadomość
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA) -
Mnika wrote:Hej Dziewczyny . Torbiel się wchlonwla od wtorku biore gonal 75 i menopur 37,5 miałyście jakieś doleliwosci po tych lekach czy czy coś?Letka
-
Mnika wrote:Hej Dziewczyny . Torbiel się wchlonwla od wtorku biore gonal 75 i menopur 37,5 miałyście jakieś doleliwosci po tych lekach czy czy coś?
Jedyną dolegliwością był lekko napuchnięty brzuch pod koniec stymulacji, poza tym czułam się bardzo dobrze, ale każdy organizm inaczej reaguje. Trzymam kciuki za dobrą stymulację 🥚😉 -
nick nieaktualny
-
miele2012 wrote:Dziewczyny jak chodziłyście na podgląd stymulacji to w jakich dniach cyklu? Lub co ile dni? Ile miałyście takich wizyt?
Ja zaczęłam w 2 dniu dziś jest 6 dzień i właśnie jadę na wizyte i dowiem się co i jakmiele2012 lubi tę wiadomość
-
Czy orientujcie się jak na immunologię zapatruje się dr. Lewandowski lub dr. Zamora? Zamierzam pogłębić diagnostykę pod kątem immunologii i zależałoby mi na tym, aby lekarz prowadzący zaakceptował zalecenia immunologa o ile oczywiście takie będą. W sierpniu mam mieć wizytę w klinice i nie wiem do którego z tych lekarzy iść, aby móc porozmawiać o moim pomyślę diagnostyki pod kątem immunologii. Wiem, że lekarze różnie do tego pochodzą.
-
Sarenka150 wrote:Jedyną dolegliwością był lekko napuchnięty brzuch pod koniec stymulacji, poza tym czułam się bardzo dobrze, ale każdy organizm inaczej reaguje. Trzymam kciuki za dobrą stymulację 🥚😉
Chyba nie będzie za dobra dzis doktor powiedziala ze bedzie najprawdopodobniej hiperstymulacja -
@Mnika a masz objawy? Czy to na usg widać, że coś nie jest w porządku? Kiedy teraz do nich jedziesz? Ja też jak zacznę to tymi samymi zastrzykami co Ty. Ale raczej nie będzie to prędko, bo mąż ma teraz Covid. Czekam na teleporadę z lekarzem prowadzącym. Ale już położna powiedziała, że "nie jest dobrze".
-
Sarenka150 wrote:Czy orientujcie się jak na immunologię zapatruje się dr. Lewandowski lub dr. Zamora? Zamierzam pogłębić diagnostykę pod kątem immunologii i zależałoby mi na tym, aby lekarz prowadzący zaakceptował zalecenia immunologa o ile oczywiście takie będą. W sierpniu mam mieć wizytę w klinice i nie wiem do którego z tych lekarzy iść, aby móc porozmawiać o moim pomyślę diagnostyki pod kątem immunologii. Wiem, że lekarze różnie do tego pochodzą.
-
Zyta90210 wrote:@Mnika a masz objawy? Czy to na usg widać, że coś nie jest w porządku? Kiedy teraz do nich jedziesz? Ja też jak zacznę to tymi samymi zastrzykami co Ty. Ale raczej nie będzie to prędko, bo mąż ma teraz Covid. Czekam na teleporadę z lekarzem prowadzącym. Ale już położna powiedziała, że "nie jest dobrze".
Po usg niby widziala mam 5 pęcherzyków juz po 13 milimetra chyba w taki jednostkach i 28 takich od 8 do 5 milimetra mam dosc niski estradiol az pani doktor dzwonila do laboratorium czy nie zaszła pomyłka objawów nie mam żadnych lekki bol jajników ale nie ciągły jade w poniedziałek i zobaczymy co będzie m odstawiony gonal zwiększony menopur i jeszcze jeden jakis zeby te duże pęcherzyki nie popękały -
Ostatnia nadzieja wrote:Novum ogólnie stosuje się do zaleceń immunologa. Zamora na pewno tak, bo sam mi kazał wrócić z takimi zaleceniami przed następnym transferem. Tylko zaznaczył, że najlepiej gdyby to były zalecenia od docenta Paśnika, a nie od pierwszego lepszego immunologa.
Dziękuję. Dopiero próbuje się umówić do immunologa, ale nie jest łatwo. Staram się umówić do Paśnika, Sydora lub Malinowskiego. Wydaje mi się, że Ci trzej lekarze są najbardziej kompetentni w zakresie niepłodności immunologicznej. Poprzednio leczyłam się u prof. Jerzak. -
nick nieaktualny
-
Agnes92 wrote:Dziewczyny, jeśli pójdę na punkcję z hybrydą na paznokciach to będzie koniec świata,?
Moim zdaniem to nie będzie koniec świata, ja miałam cc mając paznokcie żelowe i hybrydę. Pielęgniarka w szpitalu powiedziała mi, że są kolory, przez które pulsoksymetr działa, m.in. czerwony. Choć wiadomo, że wolą "czyste" paznokcie.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA -
Sarenka150 wrote:Dziękuję. Dopiero próbuje się umówić do immunologa, ale nie jest łatwo. Staram się umówić do Paśnika, Sydora lub Malinowskiego. Wydaje mi się, że Ci trzej lekarze są najbardziej kompetentni w zakresie niepłodności immunologicznej. Poprzednio leczyłam się u prof. Jerzak.
-
nick nieaktualny