NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ziuta@ 35 wrote:https://naforum.zapodaj.net/921f348f089d.jpg.html
Dziewczyny bo ja nigdy testów nie robiłam, dzisiaj 6dpt I ta kreska jakas blada.mi się wydaje🤔🤔
Moim zdaniem nie jest blada! Przy becie 50 miałam ledwo widoczne kreski, ale takie że tylko ja widziałamZiuta@ 35 lubi tę wiadomość
starania od 04.2021
01.2022 - biochem💔
08.2022 - zarodek przestał rozwijać się ok 6t.c., poronienie indukowane w 8t.c.💔
🍀1.03.23 start IVF ICSI
🍀11.03.23 punkcja; pobrano 9 komórek, 8 dojrzałych, uzyskano 6 blastek z 5 doby
🤍16.03.2023 ET 4.2.1
betaHCG: 7dpt 19,7; 9dpt 29; 11dpt 36,3; 13dpt 100,2🙏15dpt 309,7; 18dpt 1167; 20dpt 2029; 22dpt 3416;30dpt 18813; 34dpt 27812 🍀
26 dpt🤍6w3d mamy🤍
💖21.11.2023 Lara Alicja 💖 -
nick nieaktualnyZiuta@ 35 wrote:https://naforum.zapodaj.net/921f348f089d.jpg.html
Dziewczyny bo ja nigdy testów nie robiłam, dzisiaj 6dpt I ta kreska jakas blada.mi się wydaje🤔🤔
fajnie
FullMoon, Ziuta@ 35 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySarenka150 wrote:Dziewczyny, dziękuje Wam za wczorajsze wsparcie ❤️
Dzisiaj jest już lepiej, łzy otarte, korona podniesiona z podłogi, zaraz wróci na swoje miejsce i idę do przodu 😂
Plan mam taki, że chce jak najszybciej przetransferować to co mam. Kolejne 2 transfery zrobię na zaleceniach od Paśnika, w miedzy czasie będę umawiać się do Sydora w sprawie immunoglobulin , aby nie tracić już czasu. Jeśli nie będzie jakiś przeciwwskazań to ostatnie 2 zarodki przyjmę po immunoglobulinach lub na zaleceniach od Paśnika, w zależności od tego jak będzie wyglądać sytuacja. Jeśli nic nie zadzieje się po tych 4 transferach, to być może odpuszczę już albo zrobię 4 stymulacje i wtedy przebadam zarodki. AMH mam teraz jeszcze około 2,5 wiec może jakieś jajeczka wyprodukuje.
jesteś niemożliwa
fajnie, że idziecie za ciosem
nie będzie czasu na rozkminy
działajcieSarenka150, FullMoon, Ziuta@ 35 lubią tę wiadomość
-
Witam, Mam pytanie czy w novum można badać zarodki? Nie mogę tego znaleźć w ich cenniku i nie wiem czy mają taką usługę. W obecnej klinice w 1 procedurze mieliśmy 2 zarodki (4BA i 4BB) z 6 doby jednak oba okazały się z wadą genetyczną, badaliśmy je metoda niewizyjna metoda embace badania. Kariotypy mamy ok, dna plemników tez jest ok.
-
Sarenka150 wrote:Dziewczyny, dziękuje Wam za wczorajsze wsparcie ❤️
Dzisiaj jest już lepiej, łzy otarte, korona podniesiona z podłogi, zaraz wróci na swoje miejsce i idę do przodu 😂
Plan mam taki, że chce jak najszybciej przetransferować to co mam. Kolejne 2 transfery zrobię na zaleceniach od Paśnika, w miedzy czasie będę umawiać się do Sydora w sprawie immunoglobulin , aby nie tracić już czasu. Jeśli nie będzie jakiś przeciwwskazań to ostatnie 2 zarodki przyjmę po immunoglobulinach lub na zaleceniach od Paśnika, w zależności od tego jak będzie wyglądać sytuacja. Jeśli nic nie zadzieje się po tych 4 transferach, to być może odpuszczę już albo zrobię 4 stymulacje i wtedy przebadam zarodki. AMH mam teraz jeszcze około 2,5 wiec może jakieś jajeczka wyprodukuje.
Sarenka150 jesteś niezwykle dzielna!
Go for IT!
IVF to podobno statystyka i z każdą próba szanse rosną! Twoje AMH jest naprawdę dobre ja w każdym razie takie bym chcialaSarenka150 lubi tę wiadomość
starania od 04.2021
01.2022 - biochem💔
08.2022 - zarodek przestał rozwijać się ok 6t.c., poronienie indukowane w 8t.c.💔
🍀1.03.23 start IVF ICSI
🤍16.03.2023 ET 4.2.1
betaHCG: 7dpt 19,7; 9dpt 29; 11dpt 36,3; 13dpt 100,2🙏15dpt 309,7; 18dpt 1167; 20dpt 2029; 22dpt 3416;30dpt 18813; 34dpt 27812 🍀
26 dpt🤍6w3d mamy🤍
nick nieaktualnyM1985 wrote:Witam, Mam pytanie czy w novum można badać zarodki? Nie mogę tego znaleźć w ich cenniku i nie wiem czy mają taką usługę. W obecnej klinice w 1 procedurze mieliśmy 2 zarodki (4BA i 4BB) z 6 doby jednak oba okazały się z wadą genetyczną, badaliśmy je metoda niewizyjna metoda embace badania. Kariotypy mamy ok, dna plemników tez jest ok.
Nie badają -
M1985 wrote:Witam, Mam pytanie czy w novum można badać zarodki? Nie mogę tego znaleźć w ich cenniku i nie wiem czy mają taką usługę. W obecnej klinice w 1 procedurze mieliśmy 2 zarodki (4BA i 4BB) z 6 doby jednak oba okazały się z wadą genetyczną, badaliśmy je metoda niewizyjna metoda embace badania. Kariotypy mamy ok, dna plemników tez jest ok.
Hej, w Novum nie badają zarodków. Kiedyś rozmawiam z lekarzem i powiedzieli mi, że badają ciałka kierunkowe w pobranych podczas punkcji jajeczkach.
Na stronie Novum jest poniższe info odnośnie ciałek kierunkowych.
„Ciałko kierunkowe jest niewielką strukturą zlokalizowaną na zewnątrz dojrzałej komórki jajowej, która w ten sposób, w trakcie redukcyjnego podziału chromosomów, uwalnia nadmiar materiału genetycznego i którą można pobrać i zbadać bez szkody dla komórki jajowej. Ponieważ teoretycznie zarówno pierwsze ciałko kierunkowe, jak i komórka jajowa posiadają identyczny materiał genetyczny, badając ilość chromosomów obecnych w pierwszym ciałku kierunkowym, z dużym prawdopodobieństwem można ocenić liczbę chromosomów obecnych w komórce jajowej. Po przeprowadzeniu badania pierwszych ciałek komórkowych, procedurze zapłodnienia pozaustrojowego poddaje się jedynie komórki prawidłowe genetycznie. Koszt badania ciałek kierunkowych jest uzależniony od ilości komórek, z których pobrano materiał do badania i waha się w granicach 4000 – 7800 zł, do tego dochodzi koszt zabiegu in vitro”.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2023, 13:29
miele2012 lubi tę wiadomość
-
FullMoon wrote:Sarenka150 jesteś niezwykle dzielna!
Go for IT!
IVF to podobno statystyka i z każdą próba szanse rosną! Twoje AMH jest naprawdę dobre ja w każdym razie takie bym chciala
Hello,
dziękuję i serdecznie witam na forum 😉FullMoon lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFullMoon wrote:Cześć Dziewczyny
To jest mój pierwszy wpis tutaj.
Jesteśmy po pierwszej wizycie w Novum, na której zapadła od razu decyzja o ivf, ze względu na mój wiek i niskie AMH, mam 39 lat i amh poniżej 1, chociaż Pani doktor na wizycie stwierdziła, że to jest jeszcze do potwierdzenia bo w USG jajniki wyglądają na lepiej rokujące
To będzie nasza pierwsza procedura.
O dziecko staramy się dwa lata. W ostatnim roku dwa razy zaszłam w ciążę i dwa razy je straciłam. Nie wiadomo dlaczego się tak stało, na razie w diagnostyce jest wszystko ok.
Czytam forum od kilku dni, trzymam mocno kciuki za każdą z Was!
Czy mozna do Was dołączyć?
Na początku lutego mam mieć histeroskopie, 17.02 mamy wizytę startową.
Chciałabym już przy pierwszej próbie dodać jakieś extrasy, żeby zwiększyć szanse na powodzenie, czytam o wlewach, klejach i innych cudach ale jak to jest w Novum? O wszystkich dodatkach decyduje lekarz? Napiszcie proszę jakie macie doświadczenia i co byście podpowiedziały na początek.
Myślę, że lekarz zaleci Ci suple lub leki.
Ja od siebie mogę Ci polecić na komórki : dhea, koenzym q10, kwasy dha, folik, wit d +k2mk7, Selen, cynk, prenatal uno, nac i lub miovelia pro + miovelia nac.
Jeżeli chodzi o rodzaj invitro to lekarz zapronuje najlepsze rozwiązanie dla Was po zapoznaniu się z wynikami badań. W Novum mają specjalne cewniki indywidualne ze specjalnym podłożem takim np jak klej. Ale to jak pisałam wyżej lekarz Wam wyjaśni.
U kogo jesteście? -
Letks wrote:Dziewczyny mam prośbę potrzebuje dla kogoś namiary, gdzie Paśnik przyjmuje? Dacie namiary gdzie terminy są względne?
Terminy do Paśnika wszędzie są dramatyczne.
Ja zapisywałam się w APC Analizy w Łodzi. Zapisy do Paśnika są tylko mailowe, w określony dzień o określonej godzinie 1 raz na kilka miesięcy, ale spróbuj tam zadzwonić lub napisać, może Ci się poszczęści.
Paśnik przyjmuje także w Salve Medica w Warszawie 2 razy w miesiącu (soboty), ale aby zapisać się do niego musisz być pacjentka Salve Medica i od lekarza z Salve Medica musisz mieć skierowanie do Paśnika, tak przynajmniej było w sierpniu 2022.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2023, 13:26
-
miele2012 wrote:Myślę, że lekarz zaleci Ci suple lub leki.
Ja od siebie mogę Ci polecić na komórki : dhea, koenzym q10, kwasy dha, folik, wit d +k2mk7, Selen, cynk, prenatal uno, nac i lub miovelia pro + miovelia nac.
Jeżeli chodzi o rodzaj invitro to lekarz zapronuje najlepsze rozwiązanie dla Was po zapoznaniu się z wynikami badań. W Novum mają specjalne cewniki indywidualne ze specjalnym podłożem takim np jak klej. Ale to jak pisałam wyżej lekarz Wam wyjaśni.
U kogo jesteście?
Suple biorę zgodnie z zaleceniami, chociaż muszę zerknąć na ile różnią się o tych z Twojej listy. Może coś dodam. Dzięki!
Wiem, że wystartujemy krótkim protokołem, mój narzeczony ma bardzo dobre wyniki nasienia więc pewnie z zaplodnieniem IVF. Bardziej chciałam dopytać o takie dodatki jak np atosiban - czytałam, że Ty z tego korzystalaś. Czy możesz powiedzieć czy miałaś jakieś wskazanie?
Jesteśmy u dr. Moniki Ł.
starania od 04.2021
01.2022 - biochem💔
🍀1.03.23 start IVF ICSI
🤍16.03.2023 ET 4.2.1
26 dpt🤍6w3d mamy🤍
Sarenka150 wrote:Dziewczyny, dziękuje Wam za wczorajsze wsparcie ❤️
Masz cztery zarodki I wierzę że w końcu I tobie się uda 🥰 -
Ziuta- jaka ona blada?!?! 6dpt ?!!! Piękna....
Sarenka- u nas też teoretycznie tylko czynnik męski a takie kwiatki wyszły. Jeśli tylko się nie poddasz na pewno w końcu się uda. Plan masz piękny P.S. Ja nad Ovi myślałam przy ostatniej procedurze, ale akurat w tym czasie wszystkie dziewczyny z forum "wychodziły" z procedur bez lub z małą ilością zarodków więc się wystraszyłam że coś jest nie tak z ich laboratorium.
Miele- ładny bardzo progesteron. Ja też chodziłam swojego czasu na akupunkturę i uważam że to świetna sprawa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2023, 13:52
miele2012, Ziuta@ 35 lubią tę wiadomość
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA) -
nick nieaktualnyFullMoon wrote:Suple biorę zgodnie z zaleceniami, chociaż muszę zerknąć na ile różnią się o tych z Twojej listy. Może coś dodam. Dzięki!
Wiem, że wystartujemy krótkim protokołem, mój narzeczony ma bardzo dobre wyniki nasienia więc pewnie z zaplodnieniem IVF. Bardziej chciałam dopytać o takie dodatki jak np atosiban - czytałam, że Ty z tego korzystalaś. Czy możesz powiedzieć czy miałaś jakieś wskazanie?
Jesteśmy u dr. Moniki Ł.
Atosiban jest podawany prze zwiększonej kurczliwości macicy na to jest test UMA. Ja go miałam robionego w poprzedniej klinice stąd ta procedura. Nie wiem czy w Novum robią ale raczej tak. Ty mialas ciąże naturalne to może
Tobie nie będzie to potrzebne 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2023, 13:49
-
miele2012 wrote:Atosiban jest podawany prze zwiększonej kurczliwości macicy na to jest test UMA. Ja go miałam robionego w poprzedniej klinice stąd ta procedura. Nie wiem czy w Novum robią ale raczej tak. Ty mialas ciąże naturalne to może Ci nie będzie to potrzebne 😉
Tak, dwa razy zaszłam w ciążę naturalnie ale w każdej z nich beta od początku słabo przyrastała.
Może zarodki były nieprawidłowe ale mógł być to też problem z zagnieżdżeniem - dlatego podpytuje, chciałabym jakoś zwiększyć nasze szanse.
Zapytam o to jeszcze lekarza na startowej
Ciekawa jest też ta akupunktura o której pisałaś, akurat Dr MŁ tez mocno polecala.
starania od 04.2021
01.2022 - biochem💔
🍀1.03.23 start IVF ICSI
🤍16.03.2023 ET 4.2.1
26 dpt🤍6w3d mamy🤍
nick nieaktualny