X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miele2012 wrote:
    Hello.
    Jestem już po. Wszystko się to udało. Zarodek się dobrze rozprężył. Wzięłam do tego tak na spontanie akupunkturę 🤣 stwierdziłam co będę tak bezczynnie leżeć przy atosibanie a wezmę jeszcze jedną opcję przecież nie zaszkodzi

Dzięki za ✊

Jak się bawić to na całego 🤣
    Kciukasy mocno zaciśnięte. Dobrze, że jestem na L4 to nie muszę nic robić, tylko całe dnie mogę trzymać za nas wszystkie kciuki.

miele2012 lubi tę wiadomość

• dzikazaba Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2023, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miele2012 wrote:
    Hello.
    Jestem już po. Wszystko się to udało. Zarodek się dobrze rozprężył. Wzięłam do tego tak na spontanie akupunkturę 🤣 stwierdziłam co będę tak bezczynnie leżeć przy atosibanie a wezmę jeszcze jedną opcję przecież nie zaszkodzi

Dzięki za ✊
    Super. Tym razem się uda 💚🤞

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 6dpt <2,3 także nie udało się. Wydaje mi się wynik ten to tak jakby 0, bo alab zmienił normy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2023, 17:59

• Ewaaa@ Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2023, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę , że to zdecydowanie za szybko na HCG ! nie trać nadziei

* PCOS
    * AMH 24
    * po udrażnianiu jajowodów - drożne
    * 12.2021 1 IVF- nieudane ( protokół krótki)
    * 03.2022 2 IVF- nieudane ( kriotransfer)
    * 04.2022 histoskopia ( przewlekłe zapalanie endometrium ) - leczenie
    * 07.2002 Scratching
    * 07.2022 3 IVF Kriotransfer 5 dniowej Blastocysty.
    * 10.2022 Zmiana kliniki na NOVUM WARSZASZAWA
    * 12.2022 PUNKCJA ( 5 zamrożonych Blastocyst)
    * 12.2022 Ciąża naturalna :O
    07.01.22 HCG 2390
    09.01.22 HCG 6713 5 tydzień
    16.01.22 HCG 34976 6 tydzień
    19.01.22 ❤️
  • dzikazaba Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2023, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Beta 6dpt <2,3 także nie udało się. Wydaje mi się wynik ten to tak jakby 0, bo alab zmienił normy.
    Bardzo mi przykro. Tule mocno..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2023, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Oooo nieee fuck 😓😓😓
    Może to rzeczywiście za wcześnie 🙄
    Weź jeszcze powtórz za dwa dni 🍀

• Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

age.png

Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
    22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
    7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
    9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
    NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
    13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
    4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik jest już miarodajny, także nie ma sensu czarować się, bo przechodziłam przez to wielokrotnie. Spodziewałam się takiego wyniku, gdy zobaczyłam na plecach moją przedokresową wysypkę. Bardzo dobrze znam swoje ciało i gdybym zobaczyła jakakolwiek różnice w porównaniu z poprzednimi transferami, to miałbym więcej nadzieji.
    Chciałabym, abyście wiedziały, że cały czas mam wiarę w powodzenie ale jestem realistką i wiem, że po takiej ilości bet 0, moje szanse na ciąże są nikłe.

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betę będę powtarzać dla kliniki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sarenka tak mi przykro. Zrobiłaś tyle badań, taka obstawa do transferów. Nie wiem co mam Ci powiedzieć 😓😓😓 jest mi żal, czuję smutek, że kolejny raz ktoś się zawiódł 😖

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miele2012 wrote:
    @Sarenka tak mi przykro. Zrobiłaś tyle badań, taka obstawa do transferów. Nie wiem co mam Ci powiedzieć 😓😓😓 jest mi żal, czuję smutek, że kolejny raz ktoś się zawiódł 😖

Kochana nie martw się o mnie, teraz jest Twój czas, Kropek jest z Tobą, także smutki musisz odsunąć.
    Dziękuje za wsparcie ❤️

• Ziuta@ 35 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Wynik jest już miarodajny, także nie ma sensu czarować się, bo przechodziłam przez to wielokrotnie. Spodziewałam się takiego wyniku, gdy zobaczyłam na plecach moją przedokresową wysypkę. Bardzo dobrze znam swoje ciało i gdybym zobaczyła jakakolwiek różnice w porównaniu z poprzednimi transferami, to miałbym więcej nadzieji.
    Chciałabym, abyście wiedziały, że cały czas mam wiarę w powodzenie ale jestem realistką i wiem, że po takiej ilości bet 0, moje szanse na ciąże są nikłe.
    Sarenka strasznie mi przykro 😔

Tyle masz zrobionych badań, teraz leki od immunologa, no Kurcze powinno zaskoczyć. Coś musi być jeszcze do zbadania ze ta beta tyle razy wogole nic nie ruszyła🤔 u mnie też dopiero dziewiąty transfer zaskoczył ale u mnie dużo ciąż biochemicznych i u mnie jednak ta immunologia szwankuje.

Ściskam mocno i dużo sił dla Was😘

Sarenka150 lubi tę wiadomość

event.png
  • Letks Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miele2012 wrote:
    Hello.

Dzięki za ✊
    Czekam na same dobre wiadomości i mocno trzymam kciuki 😘

Letka
  • Ziuta@ 35 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nigdy nie robie testów tak dzisiaj zakupiłam test na jutro rano. Nie mam jak zrobić jutro bety, więc zrobię test żeby się przygotować na czwartkowa bete.
    W zaleceniach jest nospa 3x1 a ja dzisiaj już wzięłam 4, a gdzie jeszcze cala noc😱tak mnie brzuch napitala.

event.png
  • Letks Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2023, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Betę będę powtarzać dla kliniki.
    Bardzo mi przykro 😔 moje dwa nieudane transfery były dla mnie zawodem, wyobrażam sobie jaką Wy musicie czuć bezsilność. Mogę powiedzieć tylko tyle, dla mnie jesteście bohaterkami 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2023, 20:00

Sarenka150 lubi tę wiadomość

Letka
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziuta@ 35 wrote:
    Sarenka strasznie mi przykro 😔

Tyle masz zrobionych badań, teraz leki od immunologa, no Kurcze powinno zaskoczyć. Coś musi być jeszcze do zbadania ze ta beta tyle razy wogole nic nie ruszyła🤔 u mnie też dopiero dziewiąty transfer zaskoczył ale u mnie dużo ciąż biochemicznych i u mnie jednak ta immunologia szwankuje.

Ściskam mocno i dużo sił dla Was😘

Tym razem liczyłam przynajmniej na biochem, a tu nic. Pomyślałam sobie, że gdyby coś teraz ruszyło, to wiedziałbym, że idę dobrą drogą. Teraz jestem w kropce, bo beta ciagle 0, piąty rok stoję w miejscu.

Jakie miałaś leki i zalecenia w udanym transferze?

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziuta@ 35 wrote:
    Jak nigdy nie robie testów tak dzisiaj zakupiłam test na jutro rano. Nie mam jak zrobić jutro bety, więc zrobię test żeby się przygotować na czwartkowa bete.
    W zaleceniach jest nospa 3x1 a ja dzisiaj już wzięłam 4, a gdzie jeszcze cala noc😱tak mnie brzuch napitala.

Omg! Daj proszę znać jutro. To będzie 5 dpt?

• Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Tym razem liczyłam przynajmniej na biochem, a tu nic. Pomyślałam sobie, że gdyby coś teraz ruszyło, to wiedziałbym, że idę dobrą drogą. Teraz jestem w kropce, bo beta ciagle 0, piąty rok stoję w miejscu.

Tak bardzo Cię rozumiem i tak bardzo mi przykro… u mnie ta beta też ciągle stała jak zaklęta… co bym nie robiła… popłacz i wracaj do walki.

age.png

Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
    22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
    7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
    9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
    NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
    13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
    4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia 82 wrote:
    Tak bardzo Cię rozumiem i tak bardzo mi przykro… u mnie ta beta też ciągle stała jak zaklęta… co bym nie robiła… popłacz i wracaj do walki.

Wiedziałam, Twoją stopkę i wiem, że dużo masz za sobą. Zmieniłaś klinikę z Novum na Invimed. Mogę wiedzieć czym była podyktowana ta zmiana i co takiego wydarzyło się w nowej klinice, że Ci się udało.
    Mam jeszcze 4 zarodki i nie wiem czy zostać w Novum czy zmienić klinikę.

Mój płacz to nic w porównaniu z rozczarowaniem mojego męża, łamie mi to serce, bo on jeszcze wierzy w tego kropka. Tłumaczę mu, że już z tego nic nie będzie a On ma ciągle wiarę.

• Ziuta@ 35 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:

Wiem jakie to trudne i ciężkie , ze robisz wszystko żeby się udało a tu ciagle nie wychodzi.

Z zalecen pasnika mam accofil I encorton. I ztym zestawem podeszłam do ósmego transferu, A ale znowu zaliczyłam tylko bichemiczna. I wtedy to był taki moment że pomyslalam sobie ze mnie to juz nic nie pomoże, te same mysli które dzisiaj siedzą w twojej głowie. Ale dziewiąty transfer z tymi samymi zaleceniami zakonczyl się sukcesem. Transfer świeży, po punkcji wiec to może też jakos wpłynęło na ten sukces🤷‍♀️ bo teraz po ciąży podeszłam na tych samych zaleceniach i dwa transfery z ładna beta ale niestety poleciały, trzeci nieudany wogole.i teraz czwarty , ogółem trzynaście transferów za mną.

Masz jeszcze zarodki. Ja bym poszła za ciosem I na tych samych zaleceniach zrobiła kolejny transfer. Ale to już musicie sobie sami przemyśleć. Ja będę trzymać kciuki✊ze się uda .

event.png
‹‹ 1634 1635 1636 1637 1638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ