NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Bizona raz jeszcze serdeczne gratulacje
Ja właśnie dzwoniłam do Novum i rozmawiałam ze swoją lekarką min. o TSH, bo też mam taki wyniki, jakiego nigdy jeszcze nie widziałam ;/ a biorę eutyrox i jak dotąd wyniki miałam bardzo dobre. Teraz moje TSH wyszło 4,6! Lek powiedziała, że to przez podawane hormony i poleciła jak najszybciej skontaktować się z endokrynologiem.
bizona lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny.
A no nic mnie nie tknelo..ja biore euthyrox juz 2 lata (od kiedy sie staram w sumie) i badam go co jakies 6 tygodni. Teraz byla czas na kolejne badanie wiec poczekalam zeby robic z beta itd.
Juz jestem po wizycie u endo. Mam zwiekszona dawke do 100, wczesniej mialam 5x75 i 2x50. Mam sie nie martwic podobno i za miesiac kontrola.
Wiecie jak dziwnie zaczac rozmowe u obcego lekarza od slow " jestem w ciazy"?Polaaa_86 lubi tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Polaaa_86 wrote:Bizona raz jeszcze serdeczne gratulacje
Ja właśnie dzwoniłam do Novum i rozmawiałam ze swoją lekarką min. o TSH, bo też mam taki wyniki, jakiego nigdy jeszcze nie widziałam ;/ a biorę eutyrox i jak dotąd wyniki miałam bardzo dobre. Teraz moje TSH wyszło 4,6! Lek powiedziała, że to przez podawane hormony i poleciła jak najszybciej skontaktować się z endokrynologiem.
Lekarka mi powiedziala zeby sie nie martwic, ze po zwiekszeniu dawki powinno byc ok. I powiedziała ze niby od 8tc tarczyca jest wazna. Ze niektore dziewczyny nawet przypadkiem sie dowiaduja juz w zaawansowanej ciazy ze maja zle wyniki tarczycowe i nue maja poronienia itp. A ze do 8tc jeszcze troche to akurat zbije do dobrych wynikow. To jej slowa...jak jest naprawde..nie wiem. Ciesze sie ze szybko ogarnelam wizyte i juz jutro biore wieksza dawke.
Bedzie dobrze Polaa !
No to bez tragedii ta insulina, na czczo niska, a to dobrze. Wskaźnik mógłby byc bliższy 1, pewnie tez Ci powiedzą że to niewielka IO. Konsultujesz sie telefonicznie czy na wizycie?
-
Chyba nie chce juz zawracac Pani Dr glowy przed Swietami. Wczoraj zastanawialam sie czy nie podeslac wyniku,ale na wizycie mam sie pojawic w 2,3dc,a to powinno byc na poczatku stycznia, wiec chyba juz wtedy pokaze wynik. Ewentualnie jesli znowu cos mi sie poprzesuwa i nie dostane @, to bede sie konsultowala telefonicznie.
-
Dziewczyny kiedy powtarzacie bety?? Ja mam dzisiaj 3dpt drapie w gardle, jakas taka oslabiona jestem. Mam nadzieje ze to nie orzeszkodzi maluchom w zakopywaniu sie, tylko naturalnie sie lecze. Wiecie jak to jest ti święta i by sie chciało tyle zrobic, tyle sprzątania i gotowania a z drugiej strony chce jak najbardziej zadbac o okruszki...
-
Jutro powtarzam po 48h i dzwonie do kliniki. Dziewczyny to sie dzwoni na recepcje? Na konsultacje? Powiem Wam ze nienawidze tych konsultacji..w pracy nie mam dyskretnego miejsca zeby porozmawiac a wiadomo dlugo sie czeka na infolinii...ostatnio stalam przed firma 45 min na sluchawce az mi reka zdretwiala a rozlaczyc sie nie mozna...dziwnie na mnie szef patrzyl. Nie mam jak pracowac wiszac godzine na infolinni
Ja nie mam maila a kazala Ci dr cos juz odstawiac? Czy to dopiero na wizycie 25 dni po transferze?
Ciekawa tez jestem czy moze byc ciut wczesniej ta wizyta..chcialabym przed sylwkiem to by bylo 21,22 dnia.
bizona wrote:A jak ft4? I jaka mąsz teraz dawke?
Lekarka mi powiedziala zeby sie nie martwic, ze po zwiekszeniu dawki powinno byc ok. I powiedziała ze niby od 8tc tarczyca jest wazna. Ze niektore dziewczyny nawet przypadkiem sie dowiaduja juz w zaawansowanej ciazy ze maja zle wyniki tarczycowe i nue maja poronienia itp. A ze do 8tc jeszcze troche to akurat zbije do dobrych wynikow. To jej slowa...jak jest naprawde..nie wiem. Ciesze sie ze szybko ogarnelam wizyte i juz jutro biore wieksza dawke.
Bedzie dobrze Polaa !
FT4 mam 1,21. Teraz codziennie przyjmuję dawkę 75. Jutro o rano idę do endo -
Dzisiaj 13dpt i beta wynosi 432,70, a progesteron 101 - chyba za wysoki?
Dzisiaj już nie miałam jak skonsultować wyników, ale jutro zadzwonię właśnie na konsultacje medyczną, tam zapiszą mnie na rozmowę z moją lekarką tak to u mnie wygląda z przekazywaniem wyników.. ale masz rację Bizona, czasami strasznie długo czeka się na linii, nawet jak zaczniesz dzwonić punkt 9:00.ana167 lubi tę wiadomość
-
Ostatnio wisialam na sluchawce do mojej dr od 13 do 13:50 masakra nie mialam jaknpracowac przez godzine
Polaa gratuluje bety:)
A co do leków..to estrofem caly czas bierzecie? Mi sie wydaje ze ja mam jeszcze tylko na 2 dni..musze to sprawdzic w domu.
Edit. Mam jeszcze jedno opakowanie;)
Jutro betuje. Trzymajcie kciuki;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 22:59
Moze to indywidualnie zalezy?
Pola super wynik! Jak zadzwonisz na konsultacje to Ci powiedza czy zejsc trochę z tabletek z prg bo masz wystarczajaco wysoki.
Jakies czulyscie pierwsze objawy ciazy? Wiem ze to wczesnie ale to sie czuje czasami
-
Z tym estrofemem, to też poprzednia lekarka mówiła mi, że do 3 miesiąca trzeba będzie przyjmować lek, jeśli będę chciała podejść do crio na sztucznym.
Natomiast przy każdym świeżym transferze brałam estrofem zgodnie z tym, co wypisane na karcie/w zaleceniach po transferze.
Falka, ja nie doszukiwałam się żadnych objawów, bo wszystko zwalałam na przyjmowane leki. 3-4 dni po transferze czułam jedynie ukłucia w jajniku. Dziwnie też mi bulgotało w brzuchu - ale nie wiem, czy to był jakiś objaw -
Powinien byc kolo 14, ale dzownili do mnie z przychodni w ktorej robie ze polozna cos popierniczyla i dzwonili spytac sie jaki nam numer zlecenia..normalnie juz mialabym na stronie z wynikami ze przyjete a jeszcze nic nie ma. Pewnie bedzie pozniej jak zawsze...ale mam nadzieje ze będzie dzis;)
Pola ile masz dziennie tabletek progesteronu?[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)