NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi poczta tylko zwolnienie przysylali
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 15:13
Kabełka lubi tę wiadomość
Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
nick nieaktualny
-
Zwolnienie miałam po transferze ale lek już nie bylo żeby podpisalNovum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
Kabełka wrote:Hej dziewczynki, mam pytanie do tych z poza Warszawy..załatwiała może któraś z Was jakąś receptę od lekarza z kliniki na odległość? Tzn jest możliwość, żeby np przesłali pocztą?
Ja nie prosilam nigdy o przeslanie recepty poczta, ale wiem, ze jak jechalam do Novum po odbior to placilam 20zl za wystawienie recepty. Nie wiem czy tylko ja tak mialam, czy tak jest w standardzie -
Cześć dziewczyny!
Kabełka gratulacje !!! && za kolejną bete.
Ja jestem w trakcie procedury. We wtorek punkcja powiedzcie mi jakie miałyscie wyniki estradiolu ??? ja mam 9 ds i już jest 4700 prawie.. a jeszcze dwa dni stymulki przede mną. Poprzednio kończyłam stymulację przy wyniku 1400 i 3500.. boję się hiperki.
No i progesteron 1,3 a endometrium ok. 11.. bardzo się boję.
I jeszcze pytanie mam odnosnie transferu - kto ostatecznie decyduje, w którym dniu ma być ? Dr L powiedział mi dzisiaj, że najlepiej poczekać do 5 doby ale moje zarodki nigdy do 5 doby nie dotrwały stwierdził, że u nich się to nie zdarza ale ja się boję i wolalabym jednak miec transfer w 3 dobie np.. jak myślicie dostosują się do Naszysz próśb??? boje się, że zostaniemy na lodzie później
Pozdrawiamendometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer - 10 dpt krwawienie -
Sabina ja w 6 i zarazem przedostatnim dniu stymulacji miałam estradiol 3289 a progesteron 0,4.
Jeśli chodzi o dzień transferu to my wcześniej nie rozmawialiśmy o tym z lekarzem, dopiero w dniu punkcji przy wypisie lekarz powiedział, że transfer prawdopodobnie za 2 dni, ale zdecyduje o tym embriolog i poinformują telefonicznie.Sabina_x lubi tę wiadomość
-
Sabina_x wrote:Cześć dziewczyny!
Kabełka gratulacje !!! && za kolejną bete.
Ja jestem w trakcie procedury. We wtorek punkcja powiedzcie mi jakie miałyscie wyniki estradiolu ??? ja mam 9 ds i już jest 4700 prawie.. a jeszcze dwa dni stymulki przede mną. Poprzednio kończyłam stymulację przy wyniku 1400 i 3500.. boję się hiperki.
No i progesteron 1,3 a endometrium ok. 11.. bardzo się boję.
I jeszcze pytanie mam odnosnie transferu - kto ostatecznie decyduje, w którym dniu ma być ? Dr L powiedział mi dzisiaj, że najlepiej poczekać do 5 doby ale moje zarodki nigdy do 5 doby nie dotrwały stwierdził, że u nich się to nie zdarza ale ja się boję i wolalabym jednak miec transfer w 3 dobie np.. jak myślicie dostosują się do Naszysz próśb??? boje się, że zostaniemy na lodzie później
PozdrawiamSabina_x lubi tę wiadomość
-
Sabina_x wrote:I jeszcze pytanie mam odnosnie transferu - kto ostatecznie decyduje, w którym dniu ma być ? Dr L powiedział mi dzisiaj, że najlepiej poczekać do 5 doby ale moje zarodki nigdy do 5 doby nie dotrwały stwierdził, że u nich się to nie zdarza
Karola1985, Sabina_x lubią tę wiadomość
-
Kabełka to &&& za spokojną i nudną ciążę.
Gdzie dzisiaj robiłaś badanie, że tak szybko masz wynik?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 16:17
Kabełka lubi tę wiadomość
2 lata starań
33 lata
03.2017 - Niedrożne jajowody (laparoskopia)
04.2017 - Novum start
05.2017 - I procedura IVF et jednego zarodka -
Ana_83 wrote:Kabełka to &&& za spokojną i nudną ciążę.
Gdzie dzisiaj robiłaś badanie, że tak szybko masz wynik?
Dziękuję Ana, ja chyba uwierzę dopiero po usg. A do wizyty jeszcze 2 tyg.
Ja biegam na badania do Diagnostyki na Jagiellońskiej. Tam jest na miejscu laboratorium. W czwartek wynik miałam po 3h, dziś się pojawił po ok 5h.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 16:23
-
Czyli odbierałaś wynik osobiście? Jak tam robiłam badania w sobotę to internetowo mogłam sprawdzić dopiero w poniedziałek, a na tygodniu po godz 15.2 lata starań
33 lata
03.2017 - Niedrożne jajowody (laparoskopia)
04.2017 - Novum start
05.2017 - I procedura IVF et jednego zarodka -
Ana_83 wrote:Czyli odbierałaś wynik osobiście? Jak tam robiłam badania w sobotę to internetowo mogłam sprawdzić dopiero w poniedziałek, a na tygodniu po godz 15.
Mysia_ lubi tę wiadomość