NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia_88 wrote:Przepraszam bardzo, co im się nie zdarza? Że podczas hodowli do 5 doby zostaje się bez ani jednego zarodka? Owszem, zdarza się. Nawet po zapłodnieniu 10 komórek żadnej blastki nie miałam, więc nie daj sobie mydlić oczu, bo owszem - NAWET U NICH się to zdarza. Ciekawe skąd taka pewność siebie u pana doktora i czy mnie powiedziałby to samo Jak się uprzesz, że chcesz w 3 dobie, to zrobią Ci w 3, to Ty masz prawo wyboru, oni mogą Ci jedynie doradzać.
Oczywiście, że nie dam sobie oczu mydlić. Jestem po dwóch procedurach i zawsze mialam podane 2 zarodki a reszta się zatrzymywała więc na pewno nie pozwolę im czekać do 5 doby.. nie rozumię w ogóle po co czekać. Komórek nie będzie za wiele pewnie więc po co ryzykowac jeszcze dodatkowo. A kiedy mogę im powiedziec o tym, że chce transfer w 3 dobie??? Lekarzowi po punkcji czy zgłosić się do labu?endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer - 10 dpt krwawienie -
ja myślę, że przy wypisie po punkcji omówić z lekarzem.Mają też dyżur tel.od 9 do 10 i można z embriologiem porozmawiać nt swoich zarodków. U mnie przy pierwszej proc. słabo się rozwijały i podali w 3 dobie. Natomiast przy drugiej 2 zdegradowały od razu po podaniu plemnika, 1 w drugiej dobie i 1 w piątej.trzy dotrwały do blastki. A więc z tym różnie bywa.
-
Czy któraś z Was miała zapładnianych więcej niż 6 komórek przed 3 procedurą? Niedługo zaczynamy drugie ICSI ( w pierwszym bardzo słaba jakość zarodków) i chciałabym już teraz poprosić o zapłodnienie wiekszej ilości komórek. Tylko nie wiem, który lekarz jest skory, żeby się zgodzić3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
b-c my mieliśmy w drugiej procedurze zapładnianych 10 komórek. W dokumentach wpisaliśmy"slaba jakość zarodkow" i wystarczyło (nie mamy 35+).
-
Agataa29 wrote:Hej dziewczyny:) czy któraś z Was mogłaby napisać ile wynoszą leki w Novum przy krótkim protokole? zastanawiam się nad zmianą kliniki. Już nawet umówiłam się na pierwszą wizytę, ale dopiero na koniec września.
Agata ciężko tak porównywać swój przypadek do innej osoby. Kwota za leki zależy przede wszystkim od tego, czy się łapiesz na refundację, jakimi lekami będziesz stymulowana, w jakich dawkach i ile będzie trwała Twoja stymulacja.
Ja wydałam np. na leki ok 1200zł, ale miałam małe dawki zastrzyków stymulujących oraz bardzo szybko się wystymulowałam (7 dni zastrzyków). Leki miałam refundowane.
-
Cześć dziewczyny.
Ja już jestem z moimi kropkami. wszystko szło dobrze aż do transferu.. pobrali mi 13 komórek, 11 było dojrzałych i zapłodniło się 9. Transfer był w 2 dobie 3 i 4 bl. zarodków i resztę 7 zamrozili.
I tu mam do Was pytanie.. bo moje zarodki są kiepskiej jakości rozwojowo są ok miały od 2-6 blastomerów ale mają wszystkie fragmentację widziałam je ale w Novum nie podają klasy zarodków.. no i zamrozili nawet taki, który miał ponad 50% fragmentacji zastanawiam się po co tak naprawdę.. czy nie mogli ich przetrzymać do 3 doby i wtedy zamrozić, te które by się podzieliły ???
Martwię się.. znów straciłam nadzieję myślałam, że skoro się tak fajnie zapłodniły to będzie ok.. a tu znów problem do tego jestem wykończona, stres, podróże, tyle kasy znów wydane..
Boję się, że już teraz się załamię calkiem
Pozdrawiamendometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
31.08 transfer - 10 dpt krwawienie -
ana167 wrote:Sabina, Emma miala.podany pofragmentowany zarodek a teraz czeka albo juz cieszy sie synkiem..
no ja wiem, że wszystko jest mozliwe.. tylko też fragmentacja fragmentacji nierówna.. ale może w brzuszku nadrobią. Łatwo nie mają po transferze bylismy w centrum Kopernika dzisiaj podróż do domu.. od jutra 2 dni lenistwa dopiero
Emma jaki miałaś zarodek podany???endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
31.08 transfer - 10 dpt krwawienie