X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Ma_pi tylko jeszcze mi powiedz ty już lecisz z antybiotykiem czy czekasz na wyniki i dopiero wtedy ?

Nic nie czekam, no coś Ty :) Lecę!! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, super, a z ciekawości, gdzie dr. ML przyjmuje prywatnie (dzielnica?) Będę potrzebowała za jakiś miesiąc zrobić dodatkowe usg i biorąc pod uwagę różnice $$ może zamiast do Novum pójdę prywatnie.

Xena, trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie,który to tc?

Fajnie,że ostatnio tyle tu pozytywnych informacji :)

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Międzylesie :) Łatwo trafić, a w sobotę dojechaliśmy w 20 minut z Mokotowa. Możesz wygooglać, a jak Ci sie nie wyszuka to podam Ci namiar w prywatnej wiadomości.

Ana, juz wczoraj rozmawialiśmy o tym, chcemy sie wyrobić przed świętami..

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Xena86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia odpowiem w imieniu Asi jesli pozwoli? Dr przyjmuje w Miedzylesiu I jesli chodzi o ceny wizyt to sa zblizone do cen w Novum, bo ciazowa to koszt 200zl. Czasem jak cos sie dzieje I te wizyty sa czesciej albo trwaja krocej to Dr bierze polowe i liczy jak monitoring,oczywiscie robi wtedy tez usg. Dodam jeszcze, ze pod gabinetem trzeba sie uzbroic w cierpliwosc, bo czesto sa duze opoznienia...
    U nnie juz mija 38 tydz. Dziekuje za kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 09:32

• Xena86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    Dziś 6t4d, czuję się ok, tylko jestem bardziej senna i zmęczona, choć przecież nic nie robię. I bóle głowy od paru dni mi dokuczają, ale wszystko lepsze niż krwawienie...

Powodzenia kochana, wielki dzień tuz tuz, będę czekać na te cudowne informacje od Ciebie:*
    Dziekuje bardzo, na pewno dam znac jak juz bedzie po. Mam nadzieje, ze tym razem ja zwolnie brzuszek jakiejs przyszlej mamusi forumowiczki :-).
    Asiu masz racje, wszystko inne lepsze niz krwawienie. Czlowiek w takich chwilach jak upragniona ciaza jest w stanie zniesc duzo, ale walka o dzidziusia kiedy widzi sie kaluze krwi, tak jak to mialo miejsce w moim przypadku, to ponad nasze sily... Ja wierze, ze Twoj Maluszek jest tak silny jak Moj...

Asia_88, ana167 lubią tę wiadomość

• Xena86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Szkoda ze nie wiedzialam, bo blisko mnie....

Xena powodzenia, zazdroszczę ze niedlugo juz bedziesz tulic Malutka..
    Ana dziekuje, nie zdazysz sie obejrzec i Ty tez juz bedziesz tulic swoja

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Nic nie czekam, no coś Ty :) Lecę!! :D
    A na ile dni ten antybiotyk ? Ja właśnie jadę na histero

ma_pi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, Xena,dzięki za info :)

Asia,to my z jednej dzielnicy, jeszcze się okaże, że jesteśmy sasiadkami :)

Xena, to już Ty na finiszu,a przypomnij mi,czy ty z Wawy jesteś lub okolic? Wiesz już gdzie będziesz rodzić ?

Asia_88 lubi tę wiadomość

• Xena86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia ja z okolic Warszawy, ale do Wawy mam rzut beretm :-). Rodzic bede na Zelaznej w Sw. Zofii, przynajmniej taki jest plan :-)

Mysia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xena,dzięki, a masz tam swojego lekarza czy nie?Ja póki co rozważam Inflancka...

• KateB Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia mam prośbę wyślij mi w wiadomości priv namiar do ML w Międzylesiu.
    Będę wdzięczna :)

Endometrioza Niedoczynność tarczycy Hashimoto
    IVF 2015 1 cb
    IVF 2017 2 Novum Pick up 19.10. ET 21.10.
    1.11. Test pozytywny :)
    12 dpt 165,6 14 dpt 236 16 dpt 412,9 18dpt 1337 20dpt 2.129 25dpt 10.178 25 dpt ❤️
    Termin porodu 04.07.2018 :)
  • Xena86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia_ wrote:
    Xena,dzięki, a masz tam swojego lekarza czy nie?Ja póki co rozważam Inflancka...
    Mysia,wyslij mi zaproszenie, bo ja nie moge, nie wiem czemu. Napisze Ci w wiadomosci priv, zeby tu juz nie zasmiecac forum

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xena,nie możesz, bo już mnie masz dodana :D :)

ana167, Xena86, Asia_88 lubią tę wiadomość

• Xena86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia_ wrote:
    Xena,nie możesz, bo już mnie masz dodana :D :)
    Skleroza ciazowa, wyslalam priv

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    A na ile dni ten antybiotyk ? Ja właśnie jadę na histero

Na 10 dni doksycyklina.
    No więc tak, chyba jednak niepotrzebnie ją biorę, choć nie byłabym taka pewna... Mam już wynik histopato i histochemii. Pani z sekretariatu mówi, że nic w nich złego nie widzi, ale umówiłam się na konsultację tel. z dr Lewandowskim po południu. Niech to przeczyta i mi potwierdzi.
    Co do antybiotyku, to chyba już tu pisałam, że były w novum przypadki, iż w badaniach było ok, a po antybiotyku w końcu ciąża.

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam też wczoraj na usg u siebie w Krakowie. Jestem pod koniec cyklu, w przyszłym cyklu chcę podejść do krio i chciałam mieć pewność, ze nie czeka mnie nagle niespodzianka w postaci torbiela, czy coś w tym stylu. No więc, wszystko ok. Owulka była. Endometrium grubiutkie, mimo histeroskopii w tym cyklu :)

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_pi to bardzo szybko wynik dostałaś po tygodniu ? Bo dokładnie nie pamiętam kiedy miałaś te histeroskopie, ten czas tak szybko leci ... :) ale antybiotyk bierzesz do końca? Czy przerywasz?

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi no to kciuki za crio, niech sie odbedzie i niech się w końcu uda! &&

ma_pi lubi tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Ma_pi to bardzo szybko wynik dostałaś po tygodniu ? Bo dokładnie nie pamiętam kiedy miałaś te histeroskopie, ten czas tak szybko leci ... :) ale antybiotyk bierzesz do końca? Czy przerywasz?

Bo bardzo, bardzo, bardzo prosiłam o wynik na CITO. Wynik po 9 dniach. Antybiotyk biorę do końca. Zostało mi 3 dni.

• ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    Dziś 6t4d, czuję się ok, tylko jestem bardziej senna i zmęczona, choć przecież nic nie robię. I bóle głowy od paru dni mi dokuczają, ale wszystko lepsze niż krwawienie...

Powodzenia kochana, wielki dzień tuz tuz, będę czekać na te cudowne informacje od Ciebie:*

Asia, to Ty masz ten sam wiek ciąży co i ja! :-)
    Trzymam kciuki!

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ