NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Necia124 wrote:Ja jutro u niego będę mieć punkcje. Mam do Was pytanie bo mam duże ryzyko hiperki. Czy któras z Was tak miała I mogła by się podzielić jakie leki Wam wdrożyli? I czy pęknięcie pęcherzyków wówczas było wywoływane Ovitrelle? Bo tak czytam teraz i kilka dziewczyn miało ale dostawalonwowczas zupełnie inny zastrzyk. Po nim nie może być świeżego transferu. A dr chciała mi dac taka możliwość ale już sama nie wiem czy dobrze robi ze czeka z tymi lekami do czasu po punkcji.
Leki dostałam po punkcji - Dostinex 8 dni, jakiś progesteron 10 dni, zastrzyki przeciwzakrzepowe 10 dni. Przed punkcją nic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 17:27
-
japonka wrote:Ja miałam ryzyko hiperki przy 24 pęcherzykach i nie dostałam Ovitrelle tylko jakiś inny zastrzyk, który nie zawiera HCG. Dlatego też transferu nie było (chociaż lekarka mówiła że progesteron też za wysoki żeby się utrzymał zarodek), ciąża to też beta HCG i nasilenie hyperki. Będę miała kriotransfer w tym cyklu, jajniki już doszły do siebie
Leki dostałam po punkcji - Dostinex 8 dni, jakiś progesteron 10 dni, zastrzyki przeciwzakrzepowe 10 dni. Przed punkcją nic. -
Bea77 wrote:Dziewczyny, mam bardzo ogólne pytanie. Czy jesteście zadowolone z Novum?
Szczególnie jestem zainteresowana opinią dziewczyn, które już w różnych klinikach były i mają porównanie. Jak odbieracie Novum na tle innych klinik?
Jak dla mnie ogranizacja i obieg informacji w novum jest tragiczny ale zastosowane zabiegi i efekty nieporównywalnie lepsze pod każdym względemBea77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMilkowiec wrote:Jak dla mnie ogranizacja i obieg informacji w novum jest tragiczny ale zastosowane zabiegi i efekty nieporównywalnie lepsze pod każdym względem
Ja dopiero zaczęłam dziś przygodę z Novum. Póki co wrażenia pozytywne, a mam porównanie do warszawskiej Invikty, kliniki w Czechach i w UK. Zobaczymy jak dalej będzie.
-
Bea77 wrote:Ja dopiero zaczęłam dziś przygodę z Novum. Póki co wrażenia pozytywne, a mam porównanie do warszawskiej Invikty, kliniki w Czechach i w UK. Zobaczymy jak dalej będzie.
Byłaś dzisiaj u Lewandowskiego?
Jak wizyta?
Ja dzisiaj też byłam w novumWysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
nick nieaktualnyMadagaskar wrote:Byłaś dzisiaj u Lewandowskiego?
Jak wizyta?
Ja dzisiaj też byłam w novum
Ooooo może sie widziałyśmy? Byłam rano na badaniach krwi, a po południu jeszcze raz u endokrynolog. Bardzo dobre wrażenia z tej wizyty. Zaleciła mi zbadać insulinę i glukozę bo mi TSH skacze w górę i w dół.
U Lewandowskiego będę 22 maja.
Miałaś może punkcję dziś? -
Bea77 wrote:Ooooo może sie widziałyśmy? Byłam rano na badaniach krwi, a po południu jeszcze raz u endokrynolog. Bardzo dobre wrażenia z tej wizyty. Zaleciła mi zbadać insulinę i glukozę bo mi TSH skacze w górę i w dół.
U Lewandowskiego będę 22 maja.
Miałaś może punkcję dziś?
Ja byłam przed 13 na krwi i na 14.40 u Lewego na monitoringu jestem w trakcie stymulacji... punkcja w pon chyba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 21:19
Bea77 lubi tę wiadomość
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Nat_88 wrote:Dziewczyny szykuje się do crio na sztucznym cyklu. W którym dniu cyklu mniej więcej będzie transfer? Da się to jakoś zaplanować?
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
emka29 wrote:Na sztucznym koło 8-10 dc monitoring Endo. I w zależności jakiej będzie grubości to wtedy lekarz mówi czy jeszcze raz wizyta czy transfer.
Chyba się wszystkie dzisiaj mijałyśmy 12:30 u MŁ
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 22:23
Bea77 lubi tę wiadomość
-
japonka wrote:Ja dziś miałam pierwszy podgląd endo w 6dc, ale dlatego tak wczesnie, że nie było wiadomo, czy nie ma żadnych torbieli na jajnikach po stymulacji w kwietniu. W pn następna wizyta w 10dc, umowa na kriotransfer i czw-pt za tydzień wstępnie mogą podawać to moje pierwsze podejście na sztucznym cyklu, na razie miałam świeży transfer i krio na naturalnym.
To trzymam kciuki && z ktorego dnia masz mrozaczki?
Bede Cie meczyla pytaniami bo mnie tez pewnie to czeka a nigdy nie miałam krio...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 22:30
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Dr Obuchowska bedzie mi punkcje robiła najprawdopodobnie, fajna babka? Nie lubie kobiet gin
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 22:29
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
ana167 wrote:Zla nie jest..
Ja tez wolalam facetów, ale.ostatnio trafilam na całkiem fajne ginki...
A z facetów dr Zamora, Wojewódzki (nie zrobili na mnie dobreho wrażenia).
No i mój Czerkwinski. Ostatnio też jakoś nam nie po drodze ale jest spoko.Madagaskar lubi tę wiadomość
-
emka29 wrote:Ja z babek znam tylko dr Sowińska (bardzo sympatyczna) dr Taszycka też spoko no i dr Łukasiewicz (jak to mój mąż mówi zór u jakby coś brała). A jeszcze teraz dr Dobek i dr Lewicka jak dla mnie takie "No skoro przyszłaś to się Tobą zajmę".
A z facetów dr Zamora, Wojewódzki (nie zrobili na mnie dobreho wrażenia).
No i mój Czerkwinski. Ostatnio też jakoś nam nie po drodze ale jest spoko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 22:48
emka29 lubi tę wiadomość
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
japonka wrote:Ja dziś miałam pierwszy podgląd endo w 6dc, ale dlatego tak wczesnie, że nie było wiadomo, czy nie ma żadnych torbieli na jajnikach po stymulacji w kwietniu. W pn następna wizyta w 10dc, umowa na kriotransfer i czw-pt za tydzień wstępnie mogą podawać to moje pierwsze podejście na sztucznym cyklu, na razie miałam świeży transfer i krio na naturalnym.
Dzięki
Ja mam się pojawić 1dc na usg, zeby sprawdzić czy po duphastonie torbiel się wchłonęła..
Jedna z Was pisała o acc optima na endo. W których dnach cyklu brać?Hashimoto
Podwyższona prolaktyna
11.2016 cb
01.2018 ICSI
29.05.2018 crio
29.11.2018 crio