NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak ja tez odradzam dlatego napisałam ze ja wymazy robiłam w cyklu wczesniej przed histeroWysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
Na chlamydie pcr tez sie długo czeka chyba ok tygWysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Inka ktoś oddzwonił?Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
ana167 wrote:No tp jej prywatny mail dla swoich pacjentów..
Ale to duzy minus kliniki ze nie mozna sie do nich w weekend dodzwonić..
Bardzo słabo ;( przecież to telefon alarmowy !!!
Koniecznie trzeba to zgłosić w recepcji, dlaczego tak się dzieje ?
-
Madagaskar wrote:Inka ktoś oddzwonił?
Nigdy nie miałam takiej sytuacji a już sporo razy robiłam posiewy, miałam pojedyncze bakterie czasami i brałam probiotyki ale nigdy liczne -
Kurcze co za pechWysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Ja tyle Ci moge napisac ze ja w poprzedniej klinice zawsze dostawałam antybiotyk dwudniowy (azytromecyna) dzien przed punkcja bralam i w dniu punkcji. Transfer mialam zawsze w 3 dobie. Raczej nie szkodzil zaradkowi a napewno jeszcze był w organizmie bo ma przedłuzone uwalnianie. Niestety ten co ty masz antybiotyk to jest pochodna tetracyklin a to chyba juz nie za bardzoWysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Inkaa85 wrote:Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy czy można o tej porze z kimś z Novum się skontaktować? Okazało się przed momentem odebrałam wyniki że mam e coli w wynikach z wymazow więc chyba nie mogę podejść do transferu? A mam go mieć w poniedziałek
Jak przed iui miałam tez cuś w posiewie to konsultowałam sie tel i lekarz pow ze spokojnie ze nawet do ivf jak jest nie wiele to nie przeszkadza.
Nie wiem jak jest e-coli .A gdzie robiłas badanie?bo my np.jak robilismy w szputalu to moj M zawsze miał coś w posiewie a to e-coli a to coś innego w końcu wkurzylismy sie i dosłownie na drugi dzien po odebraniu wyniku z wychidowana bakteria i anybiogramem pojechaliśmy do nOvum powtorzyc posiew i co???i bylo ok!Dlatego nasienie badamy tylko tam!
Mysle ze spokojnie mozesz wziac antybiotyk by nie tracic czasu a w pon zadzw.do kliniki i skonsultuj z lekarzem co dalej.
Masakra ze nie ma sie z kim skontaktować w weekend ....Taka klinika , tylu pacjentów,powinny być dyżury..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 21:31
-
Słabo z tym telefonem. Ale mam nadzieję, że od razu dostaniesz antybiotyk i będzie dobrze. Ja miałam w trakcie 1 procedury gronkowca złocistego na szyjce i dali mi antybiotyk, miałam i punkcję i transfer.
Madagaskar lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny. Zrobię na spokojnie badania w tym cyklu a zabieg w następnym. Zwłaszcza, że normalnie okres trwa u mnie 7 dni, a teraz to po biochemicznej, więc nie wiem ile.
A czy od razu po histero lekarz mówi co wyszło?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 11:57
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam odwołany transfer, dzisiaj dostałam SMS z taką informacją, więc odrazu zadzwoniłam, żeby zapytać o szczegóły...i powiem Wam kamień z serca nam spadł, bo są to nasze przedostatnie zarodki i chcieliśmy do tego jak najlepiej się przygotować a w ostatniej chwili wyszła ta bakteria, gdybyśmy podeszli a by się nie udało pewnie byśmy winili to tą baktrią i mieli pretensje do siebie a zwłaszcza do mnie że tak późno te wyniki przed tak ważnym momentem...zarodki miały być dzisiaj rozmrażane ale akcja została wstrzymana, rozmawiałam z Panią Kozioł (wspaniała kobieta) myslalam że zostanę "skrzyczana" a ona na spokojnie mi wszystko wyjaśniła i mnie uspokoiła. Chciałam Wam dziewczyny baaardzo podziękować za pomoc, za każde przekazane doświadczenie w tej sprawie (co czytałam po kilka razy) za każdą dobrą radę i Tobie Madagaskar za ten numer telefonu wieeelki dzięki, cieszę się że Was mam dzisiaj aż popłakałam się z radości że zdążyliśmy odwołać transfer
-
Inkaa85 wrote:Dziewczyny mam odwołany transfer, dzisiaj dostałam SMS z taką informacją, więc odrazu zadzwoniłam, żeby zapytać o szczegóły...i powiem Wam kamień z serca nam spadł, bo są to nasze przedostatnie zarodki i chcieliśmy do tego jak najlepiej się przygotować a w ostatniej chwili wyszła ta bakteria, gdybyśmy podeszli a by się nie udało pewnie byśmy winili to tą baktrią i mieli pretensje do siebie a zwłaszcza do mnie że tak późno te wyniki przed tak ważnym momentem...zarodki miały być dzisiaj rozmrażane ale akcja została wstrzymana, rozmawiałam z Panią Kozioł (wspaniała kobieta) myslalam że zostanę "skrzyczana" a ona na spokojnie mi wszystko wyjaśniła i mnie uspokoiła. Chciałam Wam dziewczyny baaardzo podziękować za pomoc, za każde przekazane doświadczenie w tej sprawie (co czytałam po kilka razy) za każdą dobrą radę i Tobie Madagaskar za ten numer telefonu wieeelki dzięki, cieszę się że Was mam dzisiaj aż popłakałam się z radości że zdążyliśmy odwołać transfer
No to super że udało sie wstrzymać rozmrazanie czyli jednak rozmrazaja w niedziele a masz blastki czy 3dniowce?Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Uff, czyli dobrze się skończyło może podejdziesz wtedy co i ja, w czerwcu.
A ja po odstawieniu Estrofemu i przejściu na antyki oczywiście przestałam plamić. Czyli na 100% tak reaguje na niego. Może któraś z Was potrzebuje, mam prawie 2 pełne opakowania? -
Inkaa85 wrote:3 dniowe
Kurcze ale co się nerwow najadłaś dobrze że odp wkońcu.Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
japonka wrote:Uff, czyli dobrze się skończyło może podejdziesz wtedy co i ja, w czerwcu.
A ja po odstawieniu Estrofemu i przejściu na antyki oczywiście przestałam plamić. Czyli na 100% tak reaguje na niego. Może któraś z Was potrzebuje, mam prawie 2 pełne opakowania?
A po transferze w novum nie przepisuja?Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
japonka wrote:Uff, czyli dobrze się skończyło może podejdziesz wtedy co i ja, w czerwcu.
A ja po odstawieniu Estrofemu i przejściu na antyki oczywiście przestałam plamić. Czyli na 100% tak reaguje na niego. Może któraś z Was potrzebuje, mam prawie 2 pełne opakowania? -
Madagaskar wrote:No to super że udało sie wstrzymać rozmrazanie czyli jednak rozmrazaja w niedziele a masz blastki czy 3dniowce?
Właśnie przed chwila sprawdziłam wyniki wymazów.
Też coś mam, kurczę byłam pewna, że czysto jak zawsze bo mnie infekcje się nie imają ;-(
a tu bakterie ;
Streptococcus intermedius - wyhodowano nieliczne kolonie.
Gardnerella vaginalis - wyhodowano pojedyncze kolonie
Lactobacillus spp. - wyhodowano pojedyncze kolonie
Nigdy nic nie miałam, a tu w pochwie i w szyjce, chociaż przy szyjce jest napisane, że możliwość kontaminacji z pochwy podczas pobierania wymazów ;-(
ale nie dzwonili, że odwołują transfer to chyba dobrze ?????????Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 21:09