X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • gosia1992 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa86 wrote:
    Mnie bolały jajniki od samego transferu. Brzuch jak na okres gdzieś od 5dpt. Mega zgaga po grillu, no ale wiadomo i bez ciąży się może zdążyć. Choć ja nie miewam. 4 dpt gorączka przez kilka godzin.
    To ja tak miałam z prawym jajnikiem ale póki co jest spokój, wczoraj miałam jedynie straszne wzdęcia, gdzie normalnie ich nie mam, jak łapie bol brzucha to czuje się tak jakbym miała dostać miesiączki.. a kiedy testujesz?

km5spiqv5qgms7jm.png
    09.04.2018 punkcja
    ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
    Crio 29.05.2018 -
    22.06.2018 histeroskopia
    Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
    10.09.2018 scratching endometrium
    Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
    Klinika Novum kwiecień 2017.
  • Justa86 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po . Beta w 9dpt = 15 . Zarodek 2 dniowy , crio. Ale wczoraj brzuch bolał mnie dosyć mocno i miałam plamienia. Wieczorem i w nocy troszkę. Teraz niby przeszło

Bella93 lubi tę wiadomość

2015 początek starań, HSG, laparoskopia, jajowody drożne, endo I stopnia, PCOS, kilka cykli stymulowanych, 2017 IUI Białystok Bocian,start nOvum II 2018, IV 2018 ICSI, 22.05.2018 crio- 9dpt beta=15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 16:44

• Madagaskar Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po kontroli wszystko jest ok :) a moje problemy jelitowy raczej zwiazane były z jedzeniem hotelowym na wakacjach.
    Jedyne co dr Łukaszewska stwierdziła że musze mieć nowe posiewy bo sa ważne miesiac. Pokazałam jej umowe do krio że jest zapis że jezeli transfer jest do dwoch miesiecy od punkcji to posiewy sa wazne. Były bardzo zdziwione z polozna :/
    Już nic nie rozumiem i tylko sie zdenerwowałam. Chciałam je nawet zrobić dla swietego spokoju ale jeszcze krwawie bo to 4dc. A nastepna wizyte mam 13 dc to już troche pozno bedzie jak cos wyjdzie :/
    Jak zapytałam czy mam zrobić w Bydgoszczy to odp mi że nie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 13:31

Justa86, Bella93 lubią tę wiadomość

Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
    3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
    3 Kliniki;
    4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
    Ostani transfer 18.08.2020 r.
    Nasz mały wielki cud 🙏❤️
    8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
    16dpt- pęcherzyk ciążowy
    24dpt -❤️
    1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
    2. USG Połówkowe ✅
    3. USG III trym ✅
    2021 r. - córka mój cały Świat
  • Madagaskar Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Ile musi wynieść pierwsza beta, żeby było wiadomo, że zaczęła się ciąża?
    Mój dobry znajomy ginekolog mówi ze kiedys za potwierdzenie ciazy uznawało sie wynik bhcg pow 50 i on sie tego trzyma.

3 Kliniki;
    Nasz mały wielki cud 🙏❤️
    16dpt- pęcherzyk ciążowy
    24dpt -❤️
    2. USG Połówkowe ✅
    3. USG III trym ✅
  • Justa86 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Ile musi wynieść pierwsza beta, żeby było wiadomo, że zaczęła się ciąża?
    W zależności od normy w laboratorium. Od ok 5 jest ciąża.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

2015 początek starań, HSG, laparoskopia, jajowody drożne, endo I stopnia, PCOS, kilka cykli stymulowanych, 2017 IUI Białystok Bocian,start nOvum II 2018, IV 2018 ICSI, 22.05.2018 crio- 9dpt beta=15
  • Justa86 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madagaskar wrote:
    Ja jestem po kontroli wszystko jest ok :) a moje problemy jelitowy raczej zwiazane były z jedzeniem hotelowym na wakacjach.
    Jedyne co dr Łukaszewska stwierdziła że musze mieć nowe posiewy bo sa ważne miesiac. Pokazałam jej umowe do krio że jest zapis że jezeli transfer jest do dwoch miesiecy od punkcji to posiewy sa wazne. Były bardzo zdziwione z polozna :/
    Już nic nie rozumiem i tylko sie zdenerwowałam. Chciałam je nawet zrobić dla swietego spokoju ale jeszcze krwawie bo to 4dc. A nastepna wizyte mam 13 dc to już troche pozno bedzie jak cos wyjdzie :/
    Też tak miałam i też się powolalam na ta wzmiankę w książeczce. Ja bym zrobiła na Twoim miejscu u siebie w mieście. Właśnie dla świętego spokoju.

• Madagaskar Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa86 wrote:
    Też tak miałam i też się powolalam na ta wzmiankę w książeczce. Ja bym zrobiła na Twoim miejscu u siebie w mieście. Właśnie dla świętego spokoju.
    Ona w ogole mnie nie zrozumiałam tylko przytakiwała mi że jak tak jest w umowie to ok pozatym transfer robi dr Lewandowski wiec nie jej problem :/ a mi nie o to chodzi żeby tego nie robić tylko żeby nie było sytacji jak ostatnio dziewczyny miały że w weekend sie okaze że transfer trzeba odwołać. Wrrrrrr niech to się już skonczy.

3 Kliniki;
    Nasz mały wielki cud 🙏❤️
    16dpt- pęcherzyk ciążowy
    24dpt -❤️
    2. USG Połówkowe ✅
    3. USG III trym ✅
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madagaskar wrote:
    Ona w ogole mnie nie zrozumiałam tylko przytakiwała mi że jak tak jest w umowie to ok pozatym transfer robi dr Lewandowski wiec nie jej problem :/ a mi nie o to chodzi żeby tego nie robić tylko żeby nie było sytacji jak ostatnio dziewczyny miały że w weekend sie okaze że transfer trzeba odwołać. Wrrrrrr niech to się już skonczy.
    No przeżyłam wtedy ten weekend okropnie ale jak się okazało że można odwołać to kamień z serca bo jakby się nie udało to bym obwiniała siebie, że mając bakterie podeszłam do krio i może dlatego się nie udało

• Madagaskar Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam scratching podczas punkcji wiec szkoda by było zmarnować ten cykl :/
    Swoja droga słabe że nie wiedza co jest w tych umowach ja dzisiaj im palcem pokazałam że jest nawet podkreslone :/
    Ale to nie o to chodzi bo jak trzeba to trzeba ale one same juz nie wiedziały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 14:14

3 Kliniki;
    Nasz mały wielki cud 🙏❤️
    16dpt- pęcherzyk ciążowy
    24dpt -❤️
    2. USG Połówkowe ✅
    3. USG III trym ✅
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madagaskar wrote:
    Ja miałam scratching podczas punkcji wiec szkoda by było zmarnować ten cykl :/
    Swoja droga słabe że nie wiedza co jest w tych umowach ja dzisiaj im palcem pokazałam że jest nawet podkreslone :/
    Ale to nie o to chodzi bo jak trzeba to trzeba ale one same juz nie wiedziały.
    Masakra!Gubią się już sami w tych klinikach ,moze skonsultuj to telefonicznie z lekarzem żeby nie było bo faktycznie szkoda tego cyklu.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Madagaskar Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Masakra!Gubią się już sami w tych klinikach ,moze skonsultuj to telefonicznie z lekarzem żeby nie było bo faktycznie szkoda tego cyklu.
    Dr Lewandowski szef wszystkich szefow nie zajmuje sie przygotowaniami do krio on tylko przychodzi na finał hahaha
    Spoko ja sobie zrobie te posiewy w Bydgoszczy w przyszłym tyg i wynik bede miała do nasteonego pon jak mam kontrole jak cos wyjdzie to bedzie czas na szybkie leczenie. Oni i tak przewaznie daja antybiotyk 3 dniowy. Ja reszta po puncji 2 tyg temu miałam antybiotyk przez 5 dni wiec jestem swiezo po. Do tego biore probiotyki tez.
    No ale niestety tak jest ze kazdy mowi cos innego :/ a na koncu wszystkiego trzeba samemu pilnować.
    A nie chce sobie pozniej pluc w brode ze wymusiłam brak posiewow a sie nie uda i bede mysleć ze moze cos tam miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 15:09

3 Kliniki;
    Nasz mały wielki cud 🙏❤️
    16dpt- pęcherzyk ciążowy
    24dpt -❤️
    2. USG Połówkowe ✅
    3. USG III trym ✅
  • gosia1992 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madagaskar wrote:
    Sprawdziłam właśnie zgodę i faktycznie tak jest ze posiewy są ważne prawie 2 miesiące od punkcji, ale ja tez musiałam robić ponownie bo każdy lekarz wspominał ze są tylko miesiąc ważne.. chyba nawet nie wiedza co jest w umówie ..

Madagaskar lubi tę wiadomość

km5spiqv5qgms7jm.png
    09.04.2018 punkcja
    ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
    Crio 29.05.2018 -
    22.06.2018 histeroskopia
    Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
    10.09.2018 scratching endometrium
    Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
    Klinika Novum kwiecień 2017.
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madagaskar wrote:
    Dr Lewandowski szef wszystkich szefow nie zajmuje sie przygotowaniami do krio on tylko przychodzi na finał hahaha
    Spoko ja sobie zrobie te posiewy w Bydgoszczy w przyszłym tyg i wynik bede miała do nasteonego pon jak mam kontrole jak cos wyjdzie to bedzie czas na szybkie leczenie. Oni i tak przewaznie daja antybiotyk 3 dniowy. Ja reszta po puncji 2 tyg temu miałam antybiotyk przez 5 dni wiec jestem swiezo po. Do tego biore probiotyki tez.
    No ale niestety tak jest ze kazdy mowi cos innego :/ a na koncu wszystkiego trzeba samemu pilnować.
    A nie chce sobie pozniej pluc w brode ze wymusiłam brak posiewow a sie nie uda i bede mysleć ze moze cos tam miałam.
    Ja juz przyzwyczajona też ze samemu trzeba wszystkiego pilnować maja taki przemiał ludzi w klinice ,ze nie ma im sie w sumie co dziwić ale z drugiej strony kase biorą wiec powinni bardziej koncentrować na naszych osobach.Takie moje zdanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 15:20

Madagaskar lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madagaskar wrote:
    Ja nie miałam zlecanych dodatkowych posiewów przed krio. Badanie miałam przed punkcją 22/04, a transfer dziś (ponad miesiąc). Sprawdzałam na stronie Novum, i jest podana informacja, że po punkcji a przed pierwszym transferem wyniki są ważne przez 2 miesiące.
    Co do robienia posiewów w innym miejscu, wydaję mi się, że to jedyne badanie którego zrobienie jest wymagane właśnie w Novum.

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • carola12 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Ja nie miałam zlecanych dodatkowych posiewów przed krio. Badanie miałam przed punkcją 22/04, a transfer dziś (ponad miesiąc). Sprawdzałam na stronie Novum, i jest podana informacja, że po punkcji a przed pierwszym transferem wyniki są ważne przez 2 miesiące.
    Co do robienia posiewów w innym miejscu, wydaję mi się, że to jedyne badanie którego zrobienie jest wymagane właśnie w Novum.
    Ja mialam kilkukrotnie robione w innym miejscu i jak najbardziej byly respektowane

ef36 lubi tę wiadomość

carola12
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carola12 wrote:
    Ja mialam kilkukrotnie robione w innym miejscu i jak najbardziej byly respektowane

Ja również robię poza nOvum. I nigdy nie było problemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 17:25

ef36 lubi tę wiadomość

• ef36 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może mi się coś pomieszało, i chodziło o badanie nasienia a nie posiew.
    Dzięki dziewczyny za skorygowanie.

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:

Badanie nasienia mój mąż też robił poza nOvum i nie było problemu ;-)

• japonka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Ja też w informacjach które dostałam przed albo w umowie widziałam zapis, że 2 miesiące są ważne posiewy po punkcji a i tak chcieli, żeby zrobić, tacy zorientowani ;)

ef36 lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ