NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje Drogie,
mam do oddania Luteinę (Adamed) 60xtabletek termin ważności: 05/2020 i Luteinę50 podjęzykową (Adamed) 4x50szt. termin ważności: 05/2020
Jeśli ktoś potrzebuje to wyślę nawet dziś
Powodzenia!Endometrioza Niedoczynność tarczycy Hashimoto
IVF 2015 1 cb
IVF 2017 2 Novum Pick up 19.10. ET 21.10.
1.11. Test pozytywny
12 dpt 165,6 14 dpt 236 16 dpt 412,9 18dpt 1337 20dpt 2.129 25dpt 10.178 25 dpt ❤️
Termin porodu 04.07.2018 -
Bea77_2 wrote:Cześć Dziewczyny,
mam pytanko, bo nie miałam nigdy żadnego transferu zarodków (przez badania genetyczne PGS, po których nie było co podawać).
Jakie nOvum zaleca badania przed transferem zarodka? Ja nigdy nie robiłam żadnej immunologii (nie robiłam NK cells ani nic takiego), nie robiłam testów na kurczliwość macicy, nie robiłam testu ERA. No dosłownie nic. Miałam zrobioną tylko histeroskopię z biopsją endometrium (badania wyszły poprawnie).
Czy coś nOvum zaleca przed transferem? To będzie moje ostatnie podejście na własnych komórkach, także nie będę miała więcej prób. Czy warto jakieś dodatkowe badania zrobić w szczególności?
Cześć,
Nigdy nie miałam badań w/w przed transferem. Po prostu dr L pyta, czy były skurcze po transferze, jeśli tak to zleca atosiban. Miałam również podany intralipid, bo wymiotuję po podaniu blastocyst... Nigdy nie miałam badanych NK, raz byłam nawet umówiona na własną rękę do dr Paśnika do Łodzi, ale zrezygnowałam.
Badanie kurczliwości wykonuje Bocian.
Czytam z doskoku, dr L ciągle do mnie nie oddzwonił co ze mną dalej, więc chyba zostałam z tym wszystkim sama moja jedyna nadzieja była w nim ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 11:56
Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
Madagaskar ja brałam estrofem przed crio Ale endo bardzo słabo rosło.dr W dał mi jeszcze progynova i wtedy ruszyło.wiem że za późno pisze ale może komuś się przyda. Mój crio transfer był ponad 4 tygodnie temu. Jestem w ciąży Ale plamienia i małe krwawienia mam co kilka dni praktycznie. Dziś znów skurcze jak na okres.leze w łóżku całe dnie:/ dosłownie boję się wstawać. Jutro jadę na wizytę do Novum. Zobaczymy jak ta moja kropeczka się ma.2015 początek starań, HSG, laparoskopia, jajowody drożne, endo I stopnia, PCOS, kilka cykli stymulowanych, 2017 IUI Białystok Bocian,start nOvum II 2018, IV 2018 ICSI, 22.05.2018 crio- 9dpt beta=15
-
Justa86 wrote:Madagaskar ja brałam estrofem przed crio Ale endo bardzo słabo rosło.dr W dał mi jeszcze progynova i wtedy ruszyło.wiem że za późno pisze ale może komuś się przyda. Mój crio transfer był ponad 4 tygodnie temu. Jestem w ciąży Ale plamienia i małe krwawienia mam co kilka dni praktycznie. Dziś znów skurcze jak na okres.leze w łóżku całe dnie:/ dosłownie boję się wstawać. Jutro jadę na wizytę do Novum. Zobaczymy jak ta moja kropeczka się ma.
No u mnie Pani dr sie nie popisała...
Trzymam kciuki za kropeczka &&Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Cześć Dziewczyny,
mam pytanko, bo nie miałam nigdy żadnego transferu zarodków (przez badania genetyczne PGS, po których nie było co podawać).
Jakie nOvum zaleca badania przed transferem zarodka? Ja nigdy nie robiłam żadnej immunologii (nie robiłam NK cells ani nic takiego), nie robiłam testów na kurczliwość macicy, nie robiłam testu ERA. No dosłownie nic. Miałam zrobioną tylko histeroskopię z biopsją endometrium (badania wyszły poprawnie).
Czy coś nOvum zaleca przed transferem? To będzie moje ostatnie podejście na własnych komórkach, także nie będę miała więcej prób. Czy warto jakieś dodatkowe badania zrobić w szczególności?
Mnie też nie zlecił oprócz DHEA i fragmentacji u męża nic więcej. Ale Madagaskar ma rację witaminę d3, homocysteinę warto zrobić. U mnie badali jeszcze mutacje ale nie potwierdziło się nic. Dobry immunolog to skarb.Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Tak, homocysteine i witamine D3 i kwas foliowy mam zbadane. Tylko myślałam, że może jakieś jeszcze inne są zalecenia przed transferem, bo nie mam doświadczenia z transferami jeszcze.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:O kim dokładnie mówisz, o endokrynolog z nOvum czy mają immunologa? Czy kogoś o obu specjalizacjach?
W Nowum byłam u dr Smędek i nie powala. Teraz byłam u prof Jerzak Specjalność:specjalista położnictwa i ginekologii, immunologii klinicznej, ginekologii. Patrzy na badania i widać że ma pojęcie i jej się chce. Cena za wizytę nie jest mała bo za 15 min 350 zł ale jestem bardziej zadowolona po tej wizycie niż u Smędek w 30 minut.Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:O. Ja byłam u dr Smędek i wydaje mi się, że fajnie. No w każdym razie w porównaniu do endokrynolog, którą miałam w Invicta. A prof Jerzak przyjmuje w nOvum? zleci jakieś badania immunologiczne jak do niej pójdę?
Nie przyjmuje w Novum, przyjmuje na Siennej, raczej na immunologii się nie skupia, tylko IO, PCO, dieta, duże dawki witamin z grupy B i nie tylko. Zwraca uwagę tez na poziom witaminy D3, homocysteiny. Każe sprawdzać mutacje. Wysyła na usg, do dietetyka.
Jest dość specyficzna, nie każdemu odpowiada jej styl bycia.Bea77_2 lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
nick nieaktualny
-
Blastka wrote:W Nowum byłam u dr Smędek i nie powala. Teraz byłam u prof Jerzak Specjalność:specjalista położnictwa i ginekologii, immunologii klinicznej, ginekologii. Patrzy na badania i widać że ma pojęcie i jej się chce. Cena za wizytę nie jest mała bo za 15 min 350 zł ale jestem bardziej zadowolona po tej wizycie niż u Smędek w 30 minut.
dr Smędek jest endokrynologiem i to bardzo cenionym. Nie jest immunologiem ani ginekologiem.
W kwestiach endokrynologii można jej zaufać w 100 %.
Co do dr Jerzak, u której również byłam, kilkakrotnie. To "odkrywcza" jest jedynie pierwsza wizyta. Kolejene (szczególnie takie,gdy zalecone badania , dla każdej pacjentki takie same) nie wniosą nic nowego, nie należą już do tak interesujących.
Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
Blastka wrote:Mnie też nie zlecił oprócz DHEA i fragmentacji u męża nic więcej. Ale Madagaskar ma rację witaminę d3, homocysteinę warto zrobić. U mnie badali jeszcze mutacje ale nie potwierdziło się nic. Dobry immunolog to skarb.
Czy poziom DHEA ma wpływ na implantację? Robiłam miesiąc temu dla dietetyka i wyszło poniżej normy w Novum nikt mi tego nie zlecił.Hashimoto
Podwyższona prolaktyna
11.2016 cb
01.2018 ICSI
29.05.2018 crio
29.11.2018 crio -
Blastka wrote:Japonka a sprawdzałaś prolaktynę? U mnie była duzo za duża po obciążeniu metoclopramidem i wtedy miałam plamienia 2 dni przed okresem.
-
Nat_88 wrote:Czy poziom DHEA ma wpływ na implantację? Robiłam miesiąc temu dla dietetyka i wyszło poniżej normy w Novum nikt mi tego nie zlecił.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 20:56