X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną NOVUM Warszawa
Odpowiedz

NOVUM Warszawa

Oceń ten wątek:
  • KateB Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie,

mam do oddania Luteinę (Adamed) 60xtabletek termin ważności: 05/2020 i Luteinę50 podjęzykową (Adamed) 4x50szt. termin ważności: 05/2020
    Jeśli ktoś potrzebuje to wyślę nawet dziś :)
    Powodzenia!

Endometrioza Niedoczynność tarczycy Hashimoto
    IVF 2015 1 cb
    IVF 2017 2 Novum Pick up 19.10. ET 21.10.
    1.11. Test pozytywny :)
    12 dpt 165,6 14 dpt 236 16 dpt 412,9 18dpt 1337 20dpt 2.129 25dpt 10.178 25 dpt ❤️
    Termin porodu 04.07.2018 :)
  • MeHe Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

mam pytanko, bo nie miałam nigdy żadnego transferu zarodków (przez badania genetyczne PGS, po których nie było co podawać).

Jakie nOvum zaleca badania przed transferem zarodka? Ja nigdy nie robiłam żadnej immunologii (nie robiłam NK cells ani nic takiego), nie robiłam testów na kurczliwość macicy, nie robiłam testu ERA. No dosłownie nic. Miałam zrobioną tylko histeroskopię z biopsją endometrium (badania wyszły poprawnie).

Czy coś nOvum zaleca przed transferem? To będzie moje ostatnie podejście na własnych komórkach, także nie będę miała więcej prób. Czy warto jakieś dodatkowe badania zrobić w szczególności?

Cześć,
    Nigdy nie miałam badań w/w przed transferem. Po prostu dr L pyta, czy były skurcze po transferze, jeśli tak to zleca atosiban. Miałam również podany intralipid, bo wymiotuję po podaniu blastocyst... Nigdy nie miałam badanych NK, raz byłam nawet umówiona na własną rękę do dr Paśnika do Łodzi, ale zrezygnowałam.
    Badanie kurczliwości wykonuje Bocian.

Czytam z doskoku, dr L ciągle do mnie nie oddzwonił co ze mną dalej, więc chyba zostałam z tym wszystkim sama :( moja jedyna nadzieja była w nim ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 11:56

Bea77_2 lubi tę wiadomość

• Justa86 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madagaskar ja brałam estrofem przed crio Ale endo bardzo słabo rosło.dr W dał mi jeszcze progynova i wtedy ruszyło.wiem że za późno pisze ale może komuś się przyda. Mój crio transfer był ponad 4 tygodnie temu. Jestem w ciąży Ale plamienia i małe krwawienia mam co kilka dni praktycznie. Dziś znów skurcze jak na okres.leze w łóżku całe dnie:/ dosłownie boję się wstawać. Jutro jadę na wizytę do Novum. Zobaczymy jak ta moja kropeczka się ma.

2015 początek starań, HSG, laparoskopia, jajowody drożne, endo I stopnia, PCOS, kilka cykli stymulowanych, 2017 IUI Białystok Bocian,start nOvum II 2018, IV 2018 ICSI, 22.05.2018 crio- 9dpt beta=15
  • Madagaskar Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa86 wrote:
    Madagaskar ja brałam estrofem przed crio Ale endo bardzo słabo rosło.dr W dał mi jeszcze progynova i wtedy ruszyło.wiem że za późno pisze ale może komuś się przyda. Mój crio transfer był ponad 4 tygodnie temu. Jestem w ciąży Ale plamienia i małe krwawienia mam co kilka dni praktycznie. Dziś znów skurcze jak na okres.leze w łóżku całe dnie:/ dosłownie boję się wstawać. Jutro jadę na wizytę do Novum. Zobaczymy jak ta moja kropeczka się ma.

No u mnie Pani dr sie nie popisała...

Trzymam kciuki za kropeczka &&

Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
    3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
    3 Kliniki;
    4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
    Ostani transfer 18.08.2020 r.
    Nasz mały wielki cud 🙏❤️
    8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
    16dpt- pęcherzyk ciążowy
    24dpt -❤️
    1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
    2. USG Połówkowe ✅
    3. USG III trym ✅
    2021 r. - córka mój cały Świat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 16:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Blastka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

mam pytanko, bo nie miałam nigdy żadnego transferu zarodków (przez badania genetyczne PGS, po których nie było co podawać).

Jakie nOvum zaleca badania przed transferem zarodka? Ja nigdy nie robiłam żadnej immunologii (nie robiłam NK cells ani nic takiego), nie robiłam testów na kurczliwość macicy, nie robiłam testu ERA. No dosłownie nic. Miałam zrobioną tylko histeroskopię z biopsją endometrium (badania wyszły poprawnie).

Czy coś nOvum zaleca przed transferem? To będzie moje ostatnie podejście na własnych komórkach, także nie będę miała więcej prób. Czy warto jakieś dodatkowe badania zrobić w szczególności?

Mnie też nie zlecił oprócz DHEA i fragmentacji u męża nic więcej. Ale Madagaskar ma rację witaminę d3, homocysteinę warto zrobić. U mnie badali jeszcze mutacje ale nie potwierdziło się nic. Dobry immunolog to skarb.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Blastka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Tak, homocysteine i witamine D3 i kwas foliowy mam zbadane. Tylko myślałam, że może jakieś jeszcze inne są zalecenia przed transferem, bo nie mam doświadczenia z transferami jeszcze.
    Ale całą rozpiskę dostałaś od położnej tzn jakie aktualne badania trzeba mieć?

• Blastka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed crio ogarniam immunologa-endokrynologa bo ta Pani dr z Novum nie ogarnęła tematu. Powinno się prosić o zwrot pieniędzy za taką wizytę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Blastka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    O kim dokładnie mówisz, o endokrynolog z nOvum czy mają immunologa? Czy kogoś o obu specjalizacjach?

W Nowum byłam u dr Smędek i nie powala. Teraz byłam u prof Jerzak Specjalność:specjalista położnictwa i ginekologii, immunologii klinicznej, ginekologii. Patrzy na badania i widać że ma pojęcie i jej się chce. Cena za wizytę nie jest mała bo za 15 min 350 zł ale jestem bardziej zadowolona po tej wizycie niż u Smędek w 30 minut.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 16:50

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    O. Ja byłam u dr Smędek i wydaje mi się, że fajnie. No w każdym razie w porównaniu do endokrynolog, którą miałam w Invicta. A prof Jerzak przyjmuje w nOvum? zleci jakieś badania immunologiczne jak do niej pójdę?

Nie przyjmuje w Novum, przyjmuje na Siennej, raczej na immunologii się nie skupia, tylko IO, PCO, dieta, duże dawki witamin z grupy B i nie tylko. Zwraca uwagę tez na poziom witaminy D3, homocysteiny. Każe sprawdzać mutacje. Wysyła na usg, do dietetyka.
    Jest dość specyficzna, nie każdemu odpowiada jej styl bycia.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 16:50

• Aaa78 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka wrote:
    W Nowum byłam u dr Smędek i nie powala. Teraz byłam u prof Jerzak Specjalność:specjalista położnictwa i ginekologii, immunologii klinicznej, ginekologii. Patrzy na badania i widać że ma pojęcie i jej się chce. Cena za wizytę nie jest mała bo za 15 min 350 zł ale jestem bardziej zadowolona po tej wizycie niż u Smędek w 30 minut.

dr Smędek jest endokrynologiem i to bardzo cenionym. Nie jest immunologiem ani ginekologiem.
    W kwestiach endokrynologii można jej zaufać w 100 %.
    Co do dr Jerzak, u której również byłam, kilkakrotnie. To "odkrywcza" jest jedynie pierwsza wizyta. Kolejene (szczególnie takie,gdy zalecone badania , dla każdej pacjentki takie same) nie wniosą nic nowego, nie należą już do tak interesujących.

• Nat_88 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka wrote:
    Mnie też nie zlecił oprócz DHEA i fragmentacji u męża nic więcej. Ale Madagaskar ma rację witaminę d3, homocysteinę warto zrobić. U mnie badali jeszcze mutacje ale nie potwierdziło się nic. Dobry immunolog to skarb.

Czy poziom DHEA ma wpływ na implantację? Robiłam miesiąc temu dla dietetyka i wyszło poniżej normy :/ w Novum nikt mi tego nie zlecił.

Hashimoto
    Podwyższona prolaktyna

11.2016 cb
    01.2018 ICSI :(
    29.05.2018 crio :(
    29.11.2018 crio :(
  • japonka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka wrote:
    Japonka a sprawdzałaś prolaktynę? U mnie była duzo za duża po obciążeniu metoclopramidem i wtedy miałam plamienia 2 dni przed okresem.
    Hej, no ja miałam hiperprolaktynemię, tzn i bez obciążenia trochę powyżej a po obciążeniu kosmos, ale to było 4 lata temu, teraz mam w normie a plamienia tak całe życie. Może to jest powiązane, podobno przy IO i PCOS jest często też hiperprolaktynemia.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • japonka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat_88 wrote:
    Czy poziom DHEA ma wpływ na implantację? Robiłam miesiąc temu dla dietetyka i wyszło poniżej normy :/ w Novum nikt mi tego nie zlecił.
    Ja mam w normie i jak widać nie pomaga ;) W N nikt o tym nie wspomniał ale np Q10 miałam zalecone na poprawę jakości komórek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 20:56

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ