NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie dziewczyny,tak ciagle czytam i czytam to nasze forum,i jakos te moje problemy z zajsciem w ciaze wydaje sie takie normalne,troche powszednieja.Ale wlasnie dowiedzialam sie ze kuzynka zaszla w ciaze,ot tak,bez specjalnych staran.I uswiadomilam sobie ze zycie toczy sie dalej i jednak wiekszosc ludzi zyje inaczej:(- bez tych stresow,niepowodzen,wydawania tylu tysiecy na rzeczy oczywiste jak by sie moglo wydawac
Veri, mother84, japonka, Blastka lubią tę wiadomość
carola12 -
Wiki a co u Ciebie mowił lekarz? Jaki plan? Trzymaj sie ❤️Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
nick nieaktualnyMadagaskar mam brać luteinę jeszcze przez tydz, tylko w mniejszej dawce i powoli schodzić z encortonu. Resztę odstawić. Za tydzień mam dzwonić jeszcze raz do dr. Chce przejrzeć całą dokumentację i ma się zastanowić co może nam jeszcze zaproponować...
-
Posrane to wszystkoWysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Wiki03 wrote:Blastka daj znać co powiedział dr Doniec... Jak sie czujesz?
Niewiele się dowiedziałam, bo wszystko jest w normie. Polipa ani innych cudów nie ma, jajnijki i macica ok. Wziął wycinek do badania histochemia i za ok 2 tyg wynik. Poszerzył wejście do macicy bo po cc było za wąskie i Lewy miał problem z pierwszym transferem (o czym dowiedziałam się przypadkiem na wizycie u innego lekarza przed histero)
I tak teraz się głowię co tu zrobić. Czekać na wynik histohemi który moim zdaniem i tak będzie nie do końca miarodajny bo pobrany tylko z jednej części śluzówki. Tracić ten cykl i być moze następny jeśli wykaże zapalenie. Czy brać antybiotyki tak na wszelki wypadek i podchodzić w następnym cyklu do crio? Co byście zrobiły na moim miejcu?
Ps. Miałam też przy okazji scratching endometrium.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 22:53
-
A tak wogóle to miałam wczoraj fatalny dzień. Nie miałam czasu zastanowić się nad histero, ani Was podczytywać bo o mały włos męża by mi brama wjazdowa do garażu nie uśmierciła. Urwała się częściowo i spadła na samochód, dobrze że miał refleks i zachamował. Uszkodzony jest tylko bok samochodu. Po prostu koszmar po powrocie z weekendu. Teraz oczywiście musimy udowodnić że "mąż nie jest wielbłądem" czyli że nie wjechał w tą cholerną bramę i że to ona spadła na niego (tzn. na samochód) Mówię Wam przesrane takie kopanie się z koniem. My swoje administrator budynku swoje. Dziś zobaczył zdjęcia jak brama wyglądała po całym zdarzeniu to mu szczęka opadła. No ale jak włączą się ubezpieczyciele to szybko się nie skończy.
Plus to przynajmniej nie myślałam o zabiegu -
Cześć Dziewczyny, mam pytanie do tych które zaciążyły, czy nie miałyście żadnych bóli/kuc jajników ciągnięcia w podbrzuszu a jednak się udało? U mnie 6dpt i żadnych objawów w tym bóli podbrzusza Większość dziewczyn jednak miała takie bóle i kończyło się pozytywnie.
Bedę wdzięczna za doświadczenia.- zaniżone parametry nasienia / wiek /MTHFR C677C-T i A1298C-T oraz PAI 1 -4G,fragmentacja DNA 14% i 9%, kariotypy prawidłowe, KIR AA, LCT ujemny, bardzo złe wyniki cytokin -wysoki TNF alfa, NK 8,9% homocysteina 7,1, Wit D 56
leczenie immunosupresja = /encorton/accofil
Od 03.2020: prograf/encorton/accofil w cyklu z transferem
- ICSI - start 12.2017; - Crio - 01.2018 ; - Crio -14. 03.2018
- ICSI II - 06.2018; - ET- 25.06.2018 ;- Crio - 23.08.2018
- ICS III - 4❄️02.2019 , 04.2019 06.2019
- ICSI IV - 2 blastki 4bc i 4cc -
Blastka wrote:Madagaskar a Ty kiedy testujesz? Nie skusiłaś się dzisiaj?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 08:23
Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 Kliniki;
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
Madagaskar wrote:U mnie sie nie udało testy negatywne jeszcze w piatek bete zrobie to bedzie 10dpt i zadzwonie do kliniki...
Ja nigdy nie robiłam testów sikanych, jakoś nie mogłam się do nich przekonać. Póki nie zrobisz bety, ciągle jest nadzieja- zaniżone parametry nasienia / wiek /MTHFR C677C-T i A1298C-T oraz PAI 1 -4G,fragmentacja DNA 14% i 9%, kariotypy prawidłowe, KIR AA, LCT ujemny, bardzo złe wyniki cytokin -wysoki TNF alfa, NK 8,9% homocysteina 7,1, Wit D 56
leczenie immunosupresja = /encorton/accofil
Od 03.2020: prograf/encorton/accofil w cyklu z transferem
- ICSI - start 12.2017; - Crio - 01.2018 ; - Crio -14. 03.2018
- ICSI II - 06.2018; - ET- 25.06.2018 ;- Crio - 23.08.2018
- ICS III - 4❄️02.2019 , 04.2019 06.2019
- ICSI IV - 2 blastki 4bc i 4cc -
Madagaskar wrote:U mnie sie nie udało testy negatywne jeszcze w piatek bete zrobie to bedzie 10dpt i zadzwonie do kliniki...
Przykro mi Madagaskar, oby beta Cię zaskoczyła pozytywnie. -
Veri, nie lepiej i taniej zrobić w Alab albo Diagnostyce?
Madagaskar, &&& żeby beta Cię miło zaskoczyła.
Kejtik, ja nie miałam takiego kłucia ale chodziłam za to potwornie śpiąca.1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
nick nieaktualny
-
Veri wrote:Dziewczyny, czy możecie proszę podpowiedzieć w jakich godzinach w Novum można zrobić betę w sobotę? I kiedy jest wynik?
Z góry dzięki!
Gabinet zabiegowy w soboty czynny 7.30 - 14.00. Polecam Google
Wynik można sprawdzić online po kilku godzinach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 15:31
-
nick nieaktualny