NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Od poniedziałku codziennie chodzę na podglądy i miałam już dość jeżdżenia. Właśnie jestem po wizycie i nareszczcie się doczekałam. Jeden z pęcherzyków pękł i zaczynamy procedurę. Od jutra mam brać lutinus, luteinę, prolutex a od trasnsferu dochodzi jeszcze clexane.
W poniedziałek rozmrażają zarodki i jeśli się rozmrożą to we wtorek transfer.
Czy wiecie może czy w Novum embriolodzy dzwonią i mówią czy się rozmroziły? -
emka29 wrote:Ja dzisiaj po pierwszym podglądaniu jajek
Estradiol 2325
Progesteron 0,8
Endometrium 8,4
Jejeczek mam 8
1x13,5; 4x11; 1x10; 1x9; 1x8.
Leki bez zmnian 150 Menopur, 150 Gonal F i 1x Gonapeptyl.
Emka niezły wynik jak na pierwszy podgląd
Trzymam kciuki za ciąg dalszy.
Kto Cię prowadzi w Novum? -
Blastka wrote:Emka niezły wynik jak na pierwszy podgląd
Trzymam kciuki za ciąg dalszy.
Kto Cię prowadzi w Novum?
Mam nadzieje, że jeszcze coś dojdzie tych jajekBlastka lubi tę wiadomość
-
Blastka wrote:Od poniedziałku codziennie chodzę na podglądy i miałam już dość jeżdżenia. Właśnie jestem po wizycie i nareszczcie się doczekałam. Jeden z pęcherzyków pękł i zaczynamy procedurę. Od jutra mam brać lutinus, luteinę, prolutex a od trasnsferu dochodzi jeszcze clexane.
W poniedziałek rozmrażają zarodki i jeśli się rozmrożą to we wtorek transfer.
Czy wiecie może czy w Novum embriolodzy dzwonią i mówią czy się rozmroziły?Blastka lubi tę wiadomość
-
Madagaskar przykro mi dzięki za odpowiedź, ja od 2 dc dostałam 3x1 Progynova i na razie czekam aż mi się okres skończy, jak normalnie mam z 3 dni wszystkiego tak po tych lekach do transferu już 4 dzień wodospad i końca nie widać, mam dość... W środę pierwszy pogląd jak rośnie, oby tym razem bez atrakcji.
Blastka, jak jest ok to nie dzwonią. Iludniowe dostajesz? -
Mi jak na razie 3 rozmroziły się bez problemu, podobno jest niskie ryzyko, kilka % że nie podejmą podziału. Tylko ja się teraz stresuję tym że będą rozmrażać i hodować do 5 dnia, nie wiem czy będzie co podawać.
Blastka lubi tę wiadomość
-
japonka wrote:Mi jak na razie 3 rozmroziły się bez problemu, podobno jest niskie ryzyko, kilka % że nie podejmą podziału. Tylko ja się teraz stresuję tym że będą rozmrażać i hodować do 5 dnia, nie wiem czy będzie co podawać.
Wszystkie 3 dniowce masz 4 kom? Czy mrozone były w 2 dobie a podawane w 3?Wysoki prg w fazie folikularnej, Niedoczynność tarczycy;
3 x ciąża pozam. natural.- usunięte oba jajowody;
3 Kliniki;
4 x ICSI, 8 transferów, 10 zarodków, 1 x cb
Ostani transfer 18.08.2020 r.
Nasz mały wielki cud 🙏❤️
8dpt- beta 88; 10dpt- beta 234; 13dpt- beta 1199; 15dpt- beta 3100
16dpt- pęcherzyk ciążowy
24dpt -❤️
1. USG Prenatalne z Sanco - zdrowa 👧
2. USG Połówkowe ✅
3. USG III trym ✅
2021 r. - córka mój cały Świat -
japonka wrote:Mi jak na razie 3 rozmroziły się bez problemu, podobno jest niskie ryzyko, kilka % że nie podejmą podziału. Tylko ja się teraz stresuję tym że będą rozmrażać i hodować do 5 dnia, nie wiem czy będzie co podawać.
Wiem Japonka, to czekanie do 5 dnia jest stresujące. Trzymam kciuki. -
Madagaskar wrote:Wszystkie 3 dniowce masz 4 kom? Czy mrozone były w 2 dobie a podawane w 3?
-
U mnie dzisiaj 8ds estradiol 4085, progesteron 1,1, endometrium 10,1.
Na lewym jajniku 7 pęcherzyków a na prawym 4 pecherzyki. Trochę mało przyrosly. Od jutra menopur 225 i gonal f 100 i gonapeptyl. Kolejna wizyta w poniedziałek.Bella93, Blastka, Asia_88 lubią tę wiadomość
-
emka29 wrote:U mnie dzisiaj 8ds estradiol 4085, progesteron 1,1, endometrium 10,1.
Na lewym jajniku 7 pęcherzyków a na prawym 4 pecherzyki. Trochę mało przyrosly. Od jutra menopur 225 i gonal f 100 i gonapeptyl. Kolejna wizyta w poniedziałek. -
japonka wrote:Nie najgorzej, ja w pierwszej procedurze wyhodowałam 6 pęcherzyków i 6 komórek na dawce 300. Masz szansę na 2 razy więcej
Więc na ten dzień stymulacji to jestem zadowolona. Oby wszystkie były dojrzałe -
Czesc dziewczyny,mam pytanie.Histeroskopia wykazala u mnie zapalenie endometrium.Po kuracji antybiotykowej mam zglosic sie na pobranie wycinka endometrium.Czy wiecie jak to sie odbywa?tzn czy robi to lekarz prowadzacy czy trzeba zapisywac sie do dr Donca?carola12
-
carola12 wrote:Czesc dziewczyny,mam pytanie.Histeroskopia wykazala u mnie zapalenie endometrium.Po kuracji antybiotykowej mam zglosic sie na pobranie wycinka endometrium.Czy wiecie jak to sie odbywa?tzn czy robi to lekarz prowadzacy czy trzeba zapisywac sie do dr Donca?
Ja osobiście nie miałam zapalenia ale umawialam się że jeśli byłoby to wycinek pobiera lekarz prowadzący na wizycie. -
Blastka wrote:Ja osobiście nie miałam zapalenia ale umawialam się że jeśli byłoby to wycinek pobiera lekarz prowadzący na wizycie.
A czy sa tu dziewczyny ktore mialy zapalenie? Ile u was trwalo leczenie?carola12 -
carola12 wrote:Dzieki za odpowiedz:).Mam nadzieje ze i u mnie tak bedzie bo ulatwiloby mi to zycie.
A czy sa tu dziewczyny ktore mialy zapalenie? Ile u was trwalo leczenie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 13:06
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
Pojutrze podgląd endo. Na razie, tfu tfu, krwawień po estrogenach brak. Ciekawe ile razy będę musiała przyjść i na kiedy wyznaczą mi krio? Na sztucznym jeszcze nie podchodziłam ale obstawiam końcówkę przyszłego tygodnia jakoś, ewentualnie początek jeszcze kolejnego... Ps strasznie jakoś jestem zmęczona od tygodnia, fizycznie i psychicznie po tym ostatnim nieudanym transferze, lekach, wszystkim.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 13:44
-
No to z nowinek przekaze,ze w Novum po antybiotykach nie pobiera sie juz wycinka celem sprawdzenia czy stan zapalny minal.
Ja po raz pierwszy bede podchodzila do crio na cyklu sztucznym.Mam pytanie,czy przy cyklu sztucznym dzien transferu jest bardziej elastyczny niz przy cyklu naturalnym?To zawsze byl dla mnie ogromny stres ze transfer na cyklu naturalnym wypadnie mi wtedy gdy akurat nie bede sie mogla zwolnic z pracy.
Japonka,kciuki!carola12