NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Carola, Asiula86 dziękuję. Jest to co prawda poniżej 5,8 (norma), ale ja zawsze miałam 0,1 lub 0,2 na badaniach bety. No nic muszę powtórzyć we czwartek. Dobrze, że jutro cały dzień jestem w Poznaniu, ponieważ inaczej bym zwariowała.4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
Aś2018 wrote:Dziewczyny moja beta to 2,8 mlU/ml. Jest to 9 dpt 2 dniowego zarodka. Sama nie wiem co o tym myśleć. Pewnie do powtórzenia....
-
hej Aś trzymam kciuki! czy ktos jeszcze w najbliższym czasie czeka na test?
pytanie z innej beczki - dziewczyny jak to jest z klasami zarodków i rokowaniem? czy jest na ovu jakiś wątek emriologiczny?
przy transferze oczywiscie powiedzieli ze zarodek ładny, ale na zdjęciu widzę że spora fragmentacja i w sumie jak go porównuję do "modelowych" z 4-tej doby do na pewno nie okresliłabym go jako ładny
Wiem że i ze słabych zarodków są ciąże i nie chodzi mi o to żeby się pesmistycznie nastawiać, tylko np ja wole znac rokowania wvczesniej i najwyżej się mile zaskoczyć niż usłyszżc że super że ładny i się napalić że musi sie udac, a potem spadać z wysokiego konia.
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Bobby29 wrote:hej Aś trzymam kciuki! czy ktos jeszcze w najbliższym czasie czeka na test?
pytanie z innej beczki - dziewczyny jak to jest z klasami zarodków i rokowaniem? czy jest na ovu jakiś wątek emriologiczny?
przy transferze oczywiscie powiedzieli ze zarodek ładny, ale na zdjęciu widzę że spora fragmentacja i w sumie jak go porównuję do "modelowych" z 4-tej doby do na pewno nie okresliłabym go jako ładny
Wiem że i ze słabych zarodków są ciąże i nie chodzi mi o to żeby się pesmistycznie nastawiać, tylko np ja wole znac rokowania wvczesniej i najwyżej się mile zaskoczyć niż usłyszżc że super że ładny i się napalić że musi sie udac, a potem spadać z wysokiego konia.Bobby29 lubi tę wiadomość
-
ja od jutra sikam na patyk i w piątek idę na betę. w piątek będzie mój 9 dpt 4-dniowego zarodka (zamrożony/odmrożony w trzeciej i podany w 4-tej).
ja jestem z tych niesikających, w swoim życiu całym zrobiłam kilka testów. tym razem sikam. jak będzie biało przynajmniej przygotuję się trochę że może nie wyjść, a tak codziennie tylko bardziej się nakręcam.KaśkaKwa lubi tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Danio wiem o tym, ale już wole widziec biel na teście a potem + na becie niż czekać i mieć nadzieję. a jak będzie - na becie przynajmniej testy mnie "oswoją". nie wiem czy to mam dla was sens, ale dla mnie ma. w ogóle nie nastawiam se że testy coś pokażą, raczej je bede robić na oswojenie porażki. wiem, ze akurat mi to pomoże
a 7dpt i beta może nie wyjść więc wiesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 23:30
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Bobby29 wrote:Danio wiem o tym, ale już wole widziec biel na teście a potem + na becie niż czekać i mieć nadzieję. a jak będzie - na becie przynajmniej testy mnie "oswoją". nie wiem czy to mam dla was sens, ale dla mnie ma. w ogóle nie nastawiam se że testy coś pokażą, raczej je bede robić na oswojenie porażki. wiem, ze akurat mi to pomoże
a 7dpt i beta może nie wyjść więc wieszcarola12 -
ana167 wrote:Czytalyscie ze znowu chca mieszac w ustawie o in vitro?
Bobby mam nadzieje ze testy pokażą jednak tą 2 kreskę. Wiem o czym mówisz. Ja też strasznie boję się testowania. To moje 3 crio. Nie mam już mrożeniakow. Jeżeli się nie uda to będziemy zaczynali znowu od początku. A jestem już tym bardzo zmęczona psychicznie -
fakty.interia.pl/polska/news-in-vitro-tylko-dla-malzenstw-projekt-w-sejmie,nId,2654727
Rece opadaja....
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
nick nieaktualny
-
Ja pier..... To jakis dramat. Przeciez mrozenie komórek jest tak mało efektywne. Nie liczą sie z naszym zdrowiem. Przeciez do każdego transferu trzeba będzie robic symulacje. Nie wspominając już o kosztach. Niby państwo prorodzinne. Ale niepłodność leczyć musimy prywatnie. Ja nie jestem z Warszawy. Nie mam żadnego dofinansowania. Wszystko muszę wziac na klatę. Przecież to my za to płacimy i my powinniśmy decydowac!!! Żenujące jest to że najwięcej do powiedzenia maja ludzie ktorzy posiadają wlasne dzieci. Ale czego sie spodziewać po posłach skoro ja od lekarza usłyszałam, że jeżeli podejdę do in vitro to oznacza ze jestem osobą niemoralną i nie posiadającą zasad etycznych....
-
nick nieaktualny