NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Danio wrote:Kasia ja mam podobny problem. Z 15 pecherzykow tylko 4 komowki uzyskano. Na szczescie wszystkie się zapłodniły. Pytałam lekarza ktory robil punkce co może być przyczyną. Powiedział ze to najprawdopodobniej jakiś problem enzymatyczny?? (Nie wiem czy dobrze nazwę zapamiętałam). Generalnie chodzi o to że jajniki maja jakieś zaburzenie i tworzą właśnie pecherzyki bez komórek. Jak sie zapytałam czy można to leczyć Pan doktor się roześmiał...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 12:33
-
Aś2018 wrote:Tak Madagaskar. Bardzo Ci dziękuję za pamięć. Jestem już po badaniach. Czekam na wynik. W nocy strasznie bolał mnie brzuch.....jak na okres, a w sumie termin wypada właśnie dzisiaj, ale z uwagi na luteinę pewnie go jeszcze nie ma.
Carola, Asieńka30, MonikaA_89, Japonka, Asiula86 i wszystkie inne dziewczyny tak czy inaczej dziękuję za kciukasy..............i się poryczałam
Bea Tobie za to, że jeszcze masz siłę.
Aś mam nadzieję ze to jednak skurcze przy implantacji. Trzymam kciuki.Aś2018 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bea czy ty masz doswiadczenie z leczeniem w Czechach? Jak w Polsce takie jaja odwalają to ja rozważam bardzo powaznie kolejna procedure za granica.. zwlaszcza, że finansowo to duzo drozej nie wyjdzie.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualny
-
Kasia0289 wrote:Wojewódzki powiedział, że jest padaka. Nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać. Do tego jeszcze dowalił, że są starsze ode mnie a mają po 40 komórek...nie polubiłam go. Widzę że miałaś w poniedziałek crio, trzymam mocno kciuki!
Ja też go bardzo nie lubiłam po pierwszej stymulacji 16 pęcherzyków = 0 komórek ;-(
Ale później pomalutku zdobywał moje zaufanie i wolałam jego niż "dziwnego" Zmorę
Co do tych komentarzy do artykułu to kompletnie tacy ludzie dla mnie się nie liczą, nie istnieją bo to śmiecie !! a śmieciami opiniami się nie przejmuje Na szczęście wokół siebie nie mam śmieci, nawet gdyby byli to dawno wylądowali by w koszu
Głowa do góry dziewczyny, korzystajcie szybciutko z tych procedur póki ten pojebany rząd nie będzie robił wam pod górkę.
Bobby, Aś trzymam kciuki za dalsze testowanie.Bobby29, Aś2018 lubią tę wiadomość
-
Kasia0289 wrote:Jestem załamana, po co oni sie znowu mieszają. Przecież i tak sami za wszystko płacimy i tak już los nas skrzywdził. Kopią leżącego. Ja dzisiaj miałam punkcję i z 16 pęcherzyków raptem 2 komórki. Jaka może być przyczyna?
KIM127 lubi tę wiadomość
-
japonka wrote:Ja z 24 miałam 7. Zamora, który wyjątkowo robił mi punkcję i miał potem ze mną wizytę po powiedział że popękały za wcześnie ale ani moja doktor ani ja w to nie wierzymy. Albo PCO albo jest coś takiego jak zespół pustego pęcherzyka, nie każdy zawiera komórkę. Tylko że w poprzedniej procedurze miałam 6 pęcherzyków = 6 komórek, z czego 5 dojrzałych więc to co najmniej dziwne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 17:04
-
Nie trzeba, każą zaznaczyć na ankiecie do punkcji / transferu czy się miało czy nie i kiedy. Ja się szczepiłam przed jakąś operacją 3 razy bo tak lekarz zalecił i generalnie polecam.
-
Carola mam 11,8 mlU/ml......... i dalej nie wiem. To jest 11 dni po transferze.
Kasia0289, Danio, Bobby29, Nusieńka lubią tę wiadomość
4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
Bea77_2 wrote:Jeżeli to faktycznie wprowadzą w Polsce to de facto oznacza to koniec in vitro w naszym kraju. Dawstwo też ma być jawne, co przy całym ostracyzmie wokół in vitro spowoduje, że nie będzie dawców bo nikt nie będzie miał odwagi ujawnić się.
Bea. W UK dawstwo jest nieanonimowe i dawców jest mnóstwo. Mnie to akurat bardzo odpowiada.5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
carola12 wrote:Kurna,Aś,to chyba sie udalo!Przyrost bardzo dobry a to przeciez byl 2-dniowiec wiec chyba beta ma prawo byc nie tak bardzo wysoka.Nadal trzymam kciuki:)
Danio, Bea77_2, Nusieńka, carola12, KejtiK lubią tę wiadomość
4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
nick nieaktualny