NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jutro miałam mieć krio. dzwonili dziś z laboratorium że zarodek rozmraza się słabo, w sensie jest 50% szans że ruszy ale też 50% że się zatrzyma. Pytali czy rozmrażać kolejny i czy w razie czego zgadzam się na ewentualne przyjęcie dwóch, oczywiście się zgodziłam. To było ok 12 i od tamtej pory nikt nie dzwonił. Transfer był zaplanowany na jutro na 10. Próbowałam się dodzwonić do Novum i dopytać bo trochę się przejmuje ale kurde wydaje mi się że jakby nie było co transferować to już by zadzwonili? Czy niekoniecznie? Miałyście podobną sytuację?♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Bobby29 wrote:Dziewczyny jutro miałam mieć krio. dzwonili dziś z laboratorium że zarodek rozmraza się słabo, w sensie jest 50% szans że ruszy ale też 50% że się zatrzyma. Pytali czy rozmrażać kolejny i czy w razie czego zgadzam się na ewentualne przyjęcie dwóch, oczywiście się zgodziłam. To było ok 12 i od tamtej pory nikt nie dzwonił. Transfer był zaplanowany na jutro na 10. Próbowałam się dodzwonić do Novum i dopytać bo trochę się przejmuje ale kurde wydaje mi się że jakby nie było co transferować to już by zadzwonili? Czy niekoniecznie? Miałyście podobną sytuację?
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Bobby29 wrote:Dziewczyny jutro miałam mieć krio. dzwonili dziś z laboratorium że zarodek rozmraza się słabo, w sensie jest 50% szans że ruszy ale też 50% że się zatrzyma. Pytali czy rozmrażać kolejny i czy w razie czego zgadzam się na ewentualne przyjęcie dwóch, oczywiście się zgodziłam. To było ok 12 i od tamtej pory nikt nie dzwonił. Transfer był zaplanowany na jutro na 10. Próbowałam się dodzwonić do Novum i dopytać bo trochę się przejmuje ale kurde wydaje mi się że jakby nie było co transferować to już by zadzwonili? Czy niekoniecznie? Miałyście podobną sytuację?
NIestety i ja miałam tak. TO najgorszy dzień mam daleko, jechałam, już się zbliżałam po czym poinformowali mnie telefonicznie że mogę zawrócić bo i tak nie ma co podać. i to tyle....2015-2017 - lapar.usunięcie torbieli - uszkodzony jajnik,niedrożność,endometrioza, stym. CLO, inseminacje - Novum
04.2017 - 1 IFV -ICSI - 05.2017 - 2 crio - nie doszło, 2* [*]
08.2017 - 3 IFV ICSI 11.2017 - histeroskopia OK
20.12.2017 - 4 crio ... -
dziękuje za wasze odpowiedzi. próbuję się już przygotować psychicznie do takiej ewentualności. dzisiaj mialam bardzo zajety dzień wiec nawet nie myslalam za duzo, a już jutro się okaże.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Asia_89 wrote:Nie wiem czy przy takich wynikach naturalne poczęcie jest możliwe, ale in vitro z Waszego nasienia jak najbardziej tak według mnie. Nie rozumiem czemu proponował Wam dawcę. My mieliśmy pojedyncze plemniki w nasieniu i mamy syna Mój kuzyn w nasieniu nie miał w ogóle, ale znaleźli rzutem na taśmę 6 żywych po biopsji jąder i mają córkę. Potrzebne jest tylko 6 dobrych plemników, więc embriolodzy na pewno znajdą je wśród miliona które macie głowa do góry!
-
-
nick nieaktualnyBobby29 wrote:Dziewczyny jutro miałam mieć krio. dzwonili dziś z laboratorium że zarodek rozmraza się słabo, w sensie jest 50% szans że ruszy ale też 50% że się zatrzyma. Pytali czy rozmrażać kolejny i czy w razie czego zgadzam się na ewentualne przyjęcie dwóch, oczywiście się zgodziłam. To było ok 12 i od tamtej pory nikt nie dzwonił. Transfer był zaplanowany na jutro na 10. Próbowałam się dodzwonić do Novum i dopytać bo trochę się przejmuje ale kurde wydaje mi się że jakby nie było co transferować to już by zadzwonili? Czy niekoniecznie? Miałyście podobną sytuację?
Zadzwoń jutro przed 8 dla pewności. Też zawracałam przed Warszawa do domu... -
Dziewczyny czy któraś z Was plamiła podczas brania estrofemu? Jestem właśnie w 12 dc, jutro mam zaczac brac progesteron i dziś pojawiła się domieszka krwi w sluzie Pani M kazała podnieść estrofem i wziąć cyclo 3 fort. Ech mam złe przeczucia... może powinnam odwołać transfer żeby nie stracić zarodka? macie doświadczenia z czymś takim?
-
Asia_89 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was plamiła podczas brania estrofemu? Jestem właśnie w 12 dc, jutro mam zaczac brac progesteron i dziś pojawiła się domieszka krwi w sluzie Pani M kazała podnieść estrofem i wziąć cyclo 3 fort. Ech mam złe przeczucia... może powinnam odwołać transfer żeby nie stracić zarodka? macie doświadczenia z czymś takim?
-
ech wiedziałam, że to nie wróży nic dobrego...
-
Asia_89 wrote:ech wiedziałam, że to nie wróży nic dobrego...
-
Cześć dziewczyny. Pozwolicie że do Was dołącze. Potrzebne mi chyba wsparcie i wyrzucenie złości komus kto zrozumie mnie tak dobrze jak tylko Wy możecie. Właśnie odebrałam wynik bety po moim 3 transferze (z trzech) i kolejna porażka. Wiem że wiele z Was walczy jeszcze dłużej ale też wiecie jak każda porażka jest dotkliwa. Zastanawiam się co dalej. Nie mamy już żadnego zamrożonego zarodka.
Naszym problemem jest czynnik męski i ostatecznie musieliśmy zdecydować się na dawcę. Widać jednak że problem jest też gdzieś z mojej strony. Za drugim razem myślałam że się udało ale doszło do wczesnego poronienia.
Jestem po zatorowość płucnej (bez trombofilii), mutacja genu MTHFR C677T, homozygota, homocysteina w normie-8. Po transferach przyjmuje heparynę w dość dużej dawce.
Co ja mam jeszcze zbadać i zrobić żeby sobie pomóc?
Wiem że to pytanie do lekarza ale wiecie jak czasami jest.... Chyba czasem lepiej samemu drążyć i szukać.
Przepraszam za trochę przydługi wpis:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 07:14
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2 -
Katarzyna G wrote:U kogo się leczysz? Zastanawiam sie nad 4 stymulacja w novum...
Katarzyna moim lekarzem prowadzącym jest dr Langner. Bardzo polecam ją niestety czasami ciężko się do niej umówić bo pracuje też poza.klinika. tym samym trzeba się liczyć z tym że nie zawsze na wizytę można się do niej zapisać i trzeba iść do kogoś innego. Ja zazwyczaj wtedy umawiam się do dr Staroslawskiej lub dr Sowińskiej. Obydwie mogę w sumie polecić.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Jusia 82 wrote:Cześć dziewczyny. Pozwolicie że do Was dołącze. Potrzebne mi chyba wsparcie i wyrzucenie złości komus kto zrozumie mnie tak dobrze jak tylko Wy możecie. Właśnie odebrałam wynik bety po moim 3 transferze (z trzech) i kolejna porażka. Wiem że wiele z Was walczy jeszcze dłużej ale też wiecie jak każda porażka jest dotkliwa. Zastanawiam się co dalej. Nie mamy już żadnego zamrożonego zarodka.
Naszym problemem jest czynnik męski i ostatecznie musieliśmy zdecydować się na dawcę. Widać jednak że problem jest też gdzieś z mojej strony. Za drugim razem myślałam że się udało ale doszło do wczesnego poronienia.
Jestem po zatorowość płucnej (bez trombofilii), mutacja genu MTHFR C677T, homozygota, homocysteina w normie-8. Po transferach przyjmuje heparynę w dość dużej dawce.
Co ja mam jeszcze zbadać i zrobić żeby sobie pomóc?
Wiem że to pytanie do lekarza ale wiecie jak czasami jest.... Chyba czasem lepiej samemu drążyć i szukać.
Przepraszam za trochę przydługi wpis:)
Junia podejrzewam że wszystkie cię rozumiemy. Każdy dochodzi do momentu kiedy masz dość, czujesz się zmęczona i nie wiesz co dalej. To chyba trzeba przeczekać. Potem przychodzi moment kiedy mówisz sobie że nie poddasz się dopóki wszystkoe możliwości nie zostaną wyczerpane.
U nas też jest czynnik męski. Powoli szykujemy się na dawcę ale na razie jeszcze mamy nadzieję na wspolne. Zobaczymy.
Mam pytanie, zaproponowano wam od razu in vitro z dawna a nie aid?♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Dziewczyny rano nikt nie dzwonił. Właśnie leżę pod kroplówką z atosibanem. Jeżeli jest wśród nas kobitka która właśnie poszła na punkcje to bardzo serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia :*
Jeszcze nie wiem czy jest jeden zarodek do podania czy dwa. Najważniejsze że transfer się odbędzie. No i perwszy raz będzie mi towarzyszyl mój mężczyzna. Niestety pracuje za granicą i do tej pory zawszw wypadała jakaś potrzeba żeby był poza polską. Tym razem się udalo♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Kolejna kobitka poszła na punkcje może któraś z nas? Pozdrawiam mocno :*
Carola dzięki :*♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
nick nieaktualny