NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Liolia wrote:Skittles, a powiedz jeszcze u ciebie kiedy Amh urosło, ty dostałaś refundacje"? I co robiła żeby ono tak urosło z 0.3 i do 0.86?07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
Ewi28 wrote:witam dziewczyny
powiedzcie czy jakiś dr w tej klinice przykłada wagę do immunologii?
i prosze o wskazanie dobrego androloga w tej klinice
Ewi my chodziliśmy z polecenia do dr Wolskiego. Jest ok i chyba nie mogę mu nic zarzucić (zwłaszcza że w naszym przypadku kuracja przyniosła zamierzony efekt) ale pamietsm że na wątku bezplemnikowcow któraś z dziewczyn przypadkowo trafiła na dr Kapuścińskiego (akurat dr Wolski miał wolne i musieli iść do kogoś innego) i twierdzi że im o wiele bardziej odpowiada dr Kapuściński. Także wychodzi na to że obydwaj są spoko. Wolski na pewno ma większą renomę ale co do diagnostyki i terapii nie sądzę żeby były różnice, zwłaszcza że panowie przyjmują drzwi w drzwi♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Skittles wrote:Hej Liolia tak mam refundacje ale dzis nie doszlo do pubkcji bo pechezryki pekly. Co do wzrostu amh to chodzilam przez 3 miesiace na akupunkture I mialam 10 zabiegow ozonoterapii, suplementacja, I joga hormonalna.
Skittles, szkoda ze nie doszło do punkcji, ale niech uda się przy następnym podejściu! I kiedy planujecie dalej ruszyć?
Dzięki za informację, zobaczymy co u mnie tym razem wyjdzie i jeżeli nie to napisze jeszcze ciebie w prywat po akupunkture i ozonoterapii...
39 l., AMH 11.2018-0.45, 9.2020-0.569, endometrioza, kir aa, nk 23%
💥Novum
💫11.2018 - ICSI krótki, 2kom, 1 zarodek w 3dn 10 blastomerów
🗯1.2019 - histeroskopia- liczne mikropolipy.
💫04.2019 - ICSI cykl natur., 4kom, 2 zarodki w 2dn 2 i 3 blastomery
💫07.2019 - ICSI cykl natur., 2kom, 2 zarodki w 3dn 14+AH i 6 blastomerów
🗯10.2019 - histeroskopia ok, endo wyrównany.
💫11.2019 - ICSI cykl natur., 0kom
💥Kriobank
💫12.2019 - ICSI krotki, 1kom w 2dn 2B
💫2-4.2020 - ICSI ultra długi + testosteron + HW, 6kom, 3zarodki w 5dn. ET- 4AB, 7dpt - 22,79, 10- 24,7, 11- 31,9, 13-15,5 cb(*) ❄❄
☃️5.2020 - jedna ❄ nie rozmroziła się, FET ❄2BB, 7dpt-9.49, 9-15.6, 11-0 cb(*).
💫7-9.2020 - ICSI ultra długi+ testosteron + HW, 2kom, 5dn - 2BB. ET - 7dpt-40, 9-90, 11-140, 13-249, 15-543, 18-1574, 21-3910, 25-13539, 29 - ❤
30.05.2021👶Mark
💫2.2022- ICSI krotki, 1kom, 5dn - 2AB. ET -
nick nieaktualny
-
japonka wrote:Tak, mi właśnie MŁ zlecała i powiedziała że jak wyjdzie powyżej 15 to znaczy że owu była czy jakoś tak. Ale fakt że taki dziwny cykl może nie pomoc z powodzeniem transferu - ja robiłam i tak, ale nie wiem czy to miało znaczenie.
Trochę się boję bo to święta za pasem, a w naturalnym nie ma takiego manewru przy transferze jak na sztucznym. Ale spróbujemy.
Trzymam kciuki za was dziewczyny.japonka lubi tę wiadomość
-
Liolia wrote:Skittles, szkoda ze nie doszło do punkcji, ale niech uda się przy następnym podejściu! I kiedy planujecie dalej ruszyć?
Dzięki za informację, zobaczymy co u mnie tym razem wyjdzie i jeżeli nie to napisze jeszcze ciebie w prywat po akupunkture i ozonoterapii...
Nie wiem co dalej I kiedy kolejne podejscie. Musze zadzwonic do dr L i po rozmawiac. Napisz czy u Ciebie sie udalo fajnie byloby tak za 1wszym razem jak nie to napisze Ci w wiad prywatnej co i jak z akuLiolia lubi tę wiadomość
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
Bobby29 wrote:Ewi my chodziliśmy z polecenia do dr Wolskiego. Jest ok i chyba nie mogę mu nic zarzucić (zwłaszcza że w naszym przypadku kuracja przyniosła zamierzony efekt) ale pamietsm że na wątku bezplemnikowcow któraś z dziewczyn przypadkowo trafiła na dr Kapuścińskiego (akurat dr Wolski miał wolne i musieli iść do kogoś innego) i twierdzi że im o wiele bardziej odpowiada dr Kapuściński. Także wychodzi na to że obydwaj są spoko. Wolski na pewno ma większą renomę ale co do diagnostyki i terapii nie sądzę żeby były różnice, zwłaszcza że panowie przyjmują drzwi w drzwi
-
Bobby29 wrote:Ewi my chodziliśmy z polecenia do dr Wolskiego. Jest ok i chyba nie mogę mu nic zarzucić (zwłaszcza że w naszym przypadku kuracja przyniosła zamierzony efekt) ale pamietsm że na wątku bezplemnikowcow któraś z dziewczyn przypadkowo trafiła na dr Kapuścińskiego (akurat dr Wolski miał wolne i musieli iść do kogoś innego) i twierdzi że im o wiele bardziej odpowiada dr Kapuściński. Także wychodzi na to że obydwaj są spoko. Wolski na pewno ma większą renomę ale co do diagnostyki i terapii nie sądzę żeby były różnice, zwłaszcza że panowie przyjmują drzwi w drzwi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 14:08
-
Hej kochane przygotowuje sie do crio i robie badania zrobilam napierw cytologie wyszla 2 grupa stan zapalny dostalam antybiotyk i teraz moje pytanie mam po antybiotyku robic jeszcze raz cytologie? Wiadomo ze posiewy tez beda ale przed albo na wizycie startowejStarania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)
04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
14.02.2021 kolejna procedura
03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
08.12.2022 5 transfer
6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... czekamy -
mt30 wrote:Mój był raz. Dr podczas wizyty praktycznie przez cały czas odbierał i rozmawiał przez telefon. Dostaliśmy standardową receptę. Wiem, że tu dziewczyny polecają ale u nas nie zrobił dobrego wrażenia. Może i jest super specjalistą ale nie odpowiedział nam na pytania. W sumie nic się nie dowiedzieliśmy czy mamy jakiekolwiek szanse i co dalej...
Z czym Twój mąż się zmagał? I jakie leki pomogły?
pisałam chyba kilka stron temu już ale w sumie nie mogę sama znaleźć to napiszę pokrótce jeszcze raz
U nas azzoospermia nieznanego pochodzenia - wszystkie wyniki były w normie: usg wszelkiego rodzaju, hormony, genetyka. dr Wolski któregoś razu powiedział, że możemy szukać dalej (np poszerzać genetykę, choć i tak zrobiliśmy rozszerzony pakiet badań na własną rękę) albo podchodzić do in vitro z tym co mamy. Na tamtą chwilę nie mieliśmy plemników, ale byliśmy w trakcie kuracji. Jako że hormony były w normie była duża szansa że spermatogeneza jest zachowana (natomiast obstrukcji nie zauważono podczas badania usg - żadnych żylaków, zwapnień itp...)
Mój brał agapurin, profertil i selen + koenzym q10 w uderzeniowych dawkach. po jakimś czasie pojawiły się pojedyncze martwe plemniki w nasieniu. piałam z radości.
Jako że była spora szansa że plemniki jednak uzyska się w wyniku biopsji, to celowaliśmy w uzyskanie świeżych które będzie można od razu spożytkować do zapłodnienia. wiadomo mrożenie pojedynczych sztuk jest ryzykowne bo zdarza się ze nie przetrwają rozmrożenia. Dlatego w dzień punkcji ja podchodziłam do zabiegu a mój był równocześnie gotowy podejśc do m-tese. Pro forma poszedł oddać nasienie i rzutem na taśmę pojawiło się kilka żywych plemników w ejakulacie, które nadały się do zapłodnienia. udało sie zapłodnić wszystkie 6 komórek wszystkimi plemnikami. wszystkimi żywymi które znaleziono. w liczbie 6 sztuk.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Ziuta@ 35 wrote:U mnie jednak odpuszczamy ten cykl i w następnym ruszamy na naturalnym.
Trochę się boję bo to święta za pasem, a w naturalnym nie ma takiego manewru przy transferze jak na sztucznym. Ale spróbujemy.
Trzymam kciuki za was dziewczyny. -
Ewi28 wrote:zapiszemy sie do dr wolskiego. Mój małżonek ma morfologie 3% i 20% fragmentaji dna... troche kiepsko nie?
-
Bobby29 wrote:pisałam chyba kilka stron temu już ale w sumie nie mogę sama znaleźć to napiszę pokrótce jeszcze raz
U nas azzoospermia nieznanego pochodzenia - wszystkie wyniki były w normie: usg wszelkiego rodzaju, hormony, genetyka. dr Wolski któregoś razu powiedział, że możemy szukać dalej (np poszerzać genetykę, choć i tak zrobiliśmy rozszerzony pakiet badań na własną rękę) albo podchodzić do in vitro z tym co mamy. Na tamtą chwilę nie mieliśmy plemników, ale byliśmy w trakcie kuracji. Jako że hormony były w normie była duża szansa że spermatogeneza jest zachowana (natomiast obstrukcji nie zauważono podczas badania usg - żadnych żylaków, zwapnień itp...)
Mój brał agapurin, profertil i selen + koenzym q10 w uderzeniowych dawkach. po jakimś czasie pojawiły się pojedyncze martwe plemniki w nasieniu. piałam z radości.
Jako że była spora szansa że plemniki jednak uzyska się w wyniku biopsji, to celowaliśmy w uzyskanie świeżych które będzie można od razu spożytkować do zapłodnienia. wiadomo mrożenie pojedynczych sztuk jest ryzykowne bo zdarza się ze nie przetrwają rozmrożenia. Dlatego w dzień punkcji ja podchodziłam do zabiegu a mój był równocześnie gotowy podejśc do m-tese. Pro forma poszedł oddać nasienie i rzutem na taśmę pojawiło się kilka żywych plemników w ejakulacie, które nadały się do zapłodnienia. udało sie zapłodnić wszystkie 6 komórek wszystkimi plemnikami. wszystkimi żywymi które znaleziono. w liczbie 6 sztuk.
Dziękuję za odpowiedź. Jednak cuda się zdarzają Czy długo Twój mąż brał te suplementy i jaki quenzym q10 stosował? Czy dobrze rozumiem, że Ty w dzień biopsji miałaś punkcję? Byłaś wcześniej przygotowywana w jakiś sposób? Jakie badania?
-
japonka wrote:Może jakoś razem podejdziemy, u mnie stymulacja będzie przez święta i sylwestra akurat, punkcji i transferu jakoś po Nowym Roku się spodziewam
Ostatnio jak ja miałam punkcje to ty miałaś transfer:)japonka lubi tę wiadomość