NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
japonka wrote:Słyszałam że to dopiero przy 6000 zwalnia ostatnio z 200 skoczyłam na prawie 800 w 2 dni no ale w sumie nic mi to nie dało, że beta rosła szybciej niż powinna. Napisałam sms do mojej dr, powiedziała że jej zdaniem ok i powtórzyć w piątek
Masz przyrost 65%, póki co jest w normie więc nie ma się czym martwić. &&&&& na piątek1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Japonka Ef wielkie gratulacje i kciuki za dalsze przyrosty :)jestem po wizycie u Lewandowskiego. Jestem bardzo mile zaskoczona postawą, bo po waszych opiniach byłam trochę sceptycznie nastawiona. Ale tak jak mówiłyście każdy musi na sobie wyrobić opinie :)w skrócie jestem bardzo zadowolona z wizyty mamy plan działania. Na początek zrobiłam badanie DHEA wynik wyszedł tak jak L podejrzewał bardzo niski. Muszę zacząć brać suplementy i dlatego mam pytanko czy możecie jakieś polecić ? Za dwa miesiące robimy histeroskopię i ruszamy z tematem
ef36 lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Asiulka84 wrote:Japonka Ef wielkie gratulacje i kciuki za dalsze przyrosty :)jestem po wizycie u Lewandowskiego. Jestem bardzo mile zaskoczona postawą, bo po waszych opiniach byłam trochę sceptycznie nastawiona. Ale tak jak mówiłyście każdy musi na sobie wyrobić opinie :)w skrócie jestem bardzo zadowolona z wizyty mamy plan działania. Na początek zrobiłam badanie DHEA wynik wyszedł tak jak L podejrzewał bardzo niski. Muszę zacząć brać suplementy i dlatego mam pytanko czy możecie jakieś polecić ? Za dwa miesiące robimy histeroskopię i ruszamy z tematem4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
Aś2018 wrote:Asiulka 84 wszystko zależy od wyników. DHEA pewnie 3 x 25, wit. E, D, koenzym Q10, Prenatal UNO. Zbadaj żelazo, cukier + insulinę (w tym krzywą cukrową), ponieważ może będziesz musiała brać metforminę + zastosować dietę. Nie spiesz się. Organizm potrzebuje min. 2-3 miesiące aby to zaczęło wszystko działać. Nie zapomnij o mężu w sensie suplementów. Niech zrobi fragmentację i zbada poz. wit. D. Powodzenia
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Asiulka84 wrote:Dzieki co do meża nic nie mowil bo on ma wyniki bardzo dobre, mamy powtorzyc nasienie ale to tak pro forma. Mozesz mi tylko przyblizyc co to ta metformina i na co ona jest? Ja Zelazo mam w normie, ale poziom witD chce zbadac, glukoze mam ok. A mozesz polecic jakies konkretne DHEA i koenzym?4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
Aś2018 wrote:Metformina jest ogólnie rzecz biorąc lekiem przeciwhiperglikemiczny. Ja też miałam cukier w porządku, ale już po obciążeniu niekoniecznie - stąd moja wskazówka. Dawki oczywiście ustala lekarz (nie wiem czy Lewandowski w ogóle będzie chciał Ci to sprawdzać.....) Większość dziewczyn, która ma już trochę niepowodzeń za sobą, doskonale wie, że jak sama o siebie nie zadbasz i nie doczytasz to nikt za Ciebie tego nie zrobi, a już na pewno nie lekarz...... Często sama na doktorze musisz wymusić pewne leki wskazując na wyniki badań, które posiadasz. Co do nazwy leków to nie wiem czy nie zabrania tego regulamin forum, a nie chcę popełnić jakiegoś błędu...... więc jak coś to napisz na priv to Ci napiszę dokładnie.
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Dziewczyny które ujrzały dodatnią betę po in vitro idziecie na zwolnienie lekarskie czy pracujecie?
ef36 lubi tę wiadomość
16.03 blastka 5AA =Ignaś | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID 17.10.2018 - 2 AID 12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Norwegian_forest wrote:Dziewczyny które ujrzały dodatnią betę po in vitro idziecie na zwolnienie lekarskie czy pracujecie?
Ja zamierzam pracować w pierwszej ciąży pracowałam do 7 miesiąca i teraz też tak bym chciała jeśli oczywiście wszystko będzie okef36, Norwegian_forest lubią tę wiadomość
-
ja jestem na L4 do poniedziałku, później do pracy ale zobaczę jeszcze na jak długo.
boję się o ciążę, bo to już nie pierwsza, i może praca pomoże mi o tym nie myśleć.Norwegian_forest lubi tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Norwegian_forest wrote:Dziewczyny które ujrzały dodatnią betę po in vitro idziecie na zwolnienie lekarskie czy pracujecie?
ef36, Norwegian_forest lubią tę wiadomość
-
Ja 4.03 zmieniam prace, umowa do sierpnia 2020... a przy dobrych wiatrach w połowie marca może sienokazac, ze jest ciąża )) i tez zamierzam pracowac, po mimo, ze pracuje w przedszkolu i szkole językowej j prywatne zajecia robię..
2 blastki ❄️❄️
Za nami:
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Dziś 16 dpt i beta 2300 uff rośnie już nie tak spektakularnie ale rośnie... jeszcze tydzień do wizyty...
Aś2018, Wiki03, Asiula86, Niki2803, ef36, wszamanka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Chciałabym podzielić się moimi doświadczeniami odnośnie Novum może którejs się to przyda... A więc ogólnie lecze się tam od 2 lat i w styczniu po criotransferze udało mi się zajść w ciążę.. Prócz lekarza prowadzącego takiego typowo od nieplodnosci z całego serca polecam dr Donca. Dla mnie to geniusz i ma trochę inne spojrzenie szuka rozwiązań. To dzięki niemu się udało i jego metodzie leczenia nie wchodząc w szczegoly. Każdy oczywiście ma inne doświadczenia i ma prawo do swojego zdania ale ja polecam udać się do niego chociaż na jedną konsultacje.. Z tego co kojarzę to przyjmuje 2 razy w miesiącu w novum na wizycie i prócz tego robi tam też różne zabiegi.
Norwegian_forest, Alstro38 lubią tę wiadomość
-
Asia_89 wrote:Dziś 16 dpt i beta 2300 uff rośnie już nie tak spektakularnie ale rośnie... jeszcze tydzień do wizyty...
-
terlenia wrote:Cześć dziewczyny! Chciałabym podzielić się moimi doświadczeniami odnośnie Novum może którejs się to przyda... A więc ogólnie lecze się tam od 2 lat i w styczniu po criotransferze udało mi się zajść w ciążę.. Prócz lekarza prowadzącego takiego typowo od nieplodnosci z całego serca polecam dr Donca. Dla mnie to geniusz i ma trochę inne spojrzenie szuka rozwiązań. To dzięki niemu się udało i jego metodzie leczenia nie wchodząc w szczegoly. Każdy oczywiście ma inne doświadczenia i ma prawo do swojego zdania ale ja polecam udać się do niego chociaż na jedną konsultacje.. Z tego co kojarzę to przyjmuje 2 razy w miesiącu w novum na wizycie i prócz tego robi tam też różne zabiegi.
Norwegian_forest lubi tę wiadomość
4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
8 dpt - 25.35 -
mt30 wrote:@Norwegian_forest - Czy aby zakwalifikować się do programu, można z AID? Nie podchodziłam jeszcze do żadnych prób in-vitro.
Tzn z nasieniem dawcy? Czy chodzi Ci o inseminacje?
U mnie tez azoo, 3 nieudane AID, i teraz in vitro z nasieniem dawcy. My jesteśmy prawie na 100% w programie. Jeszcze tylko wizyta.
Wszystko za free, tylko za nasienie się płaci, ich bank ok 1500, sprowadzane nasienie ponad 2350. Takie ceny były w zeszłym roku.
2 blastki ❄️❄️
Za nami:
terlenia wrote:Cześć dziewczyny! Chciałabym podzielić się moimi doświadczeniami odnośnie Novum może którejs się to przyda... A więc ogólnie lecze się tam od 2 lat i w styczniu po criotransferze udało mi się zajść w ciążę.. Prócz lekarza prowadzącego takiego typowo od nieplodnosci z całego serca polecam dr Donca. Dla mnie to geniusz i ma trochę inne spojrzenie szuka rozwiązań. To dzięki niemu się udało i jego metodzie leczenia nie wchodząc w szczegoly. Każdy oczywiście ma inne doświadczenia i ma prawo do swojego zdania ale ja polecam udać się do niego chociaż na jedną konsultacje.. Z tego co kojarzę to przyjmuje 2 razy w miesiącu w novum na wizycie i prócz tego robi tam też różne zabiegi.
Zgadzam się, świetny specjalista! Ja u niego dwa razy wycinałem polipy.
Nie wiedziałam jednak, ze przyjmuje również na wizyty. Czy są to takie typowe pod in vitro/IUI?
2 blastki ❄️❄️
Za nami:
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm