NOVUM Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
terlenia wrote:Zaproszenie?
Ps. Zaproszenia akceptuje się w wiadomościach i wtedy można pisać prywatnie nie zaśmiecając forum, ale być może te informacje zaciekawią tez inne dziewczyny wiec może spróbujmy „oficjalnie”4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
Aś2018 wrote:Dziewczyny napiszcie coś więcej o dr Dońcu. Ja miałam u niego tylko histeroskopie. Było w porządku. Ona była tylko diagnostyczna wiec trudno oczekiwać czegokolwiek. Jestem jednak ciekawa jakie on ma spojrzenie na leczenie. Z tego co ja się orientowałem to on w ogóle nie prowadzi pacjentek wiec stad moja ciekawość a zarazem zdziwienie.
Ps. Zaproszenia akceptuje się w wiadomościach i wtedy można pisać prywatnie nie zaśmiecając forum, ale być może te informacje zaciekawią tez inne dziewczyny wiec może spróbujmy „oficjalnie”
Pewnie ze przyjmę -
Aś2018 wrote:Dziewczyny napiszcie coś więcej o dr Dońcu. Ja miałam u niego tylko histeroskopie. Było w porządku. Ona była tylko diagnostyczna wiec trudno oczekiwać czegokolwiek. Jestem jednak ciekawa jakie on ma spojrzenie na leczenie. Z tego co ja się orientowałem to on w ogóle nie prowadzi pacjentek wiec stad moja ciekawość a zarazem zdziwienie.
Ps. Zaproszenia akceptuje się w wiadomościach i wtedy można pisać prywatnie nie zaśmiecając forum, ale być może te informacje zaciekawią tez inne dziewczyny wiec może spróbujmy „oficjalnie”
Przyjmuje na wizyty w dwie soboty miesiąca trzeba się zapisywać z dużym wyprzedzeniem. Według mnie ma zupełnie inne spojrzenie niż lekarze od ivf ale też zarazem pomaga im i nawet kaze do siebie dzwonić i konsultuje przez telefon razem z lekarzem prowadzącym. Pacjentce też udostępnia swój nr i można dzwonić w razie wątpliwości. Mi osobiście pomógł zdiagnozowal podstepna adenomioza wdrozyl leczenie i powiedział że po tym na pewno się uda no i się udało. Aż byłam w szoku jego pewności.. Wiadomo po tylu niepowodzeniach człowiek ma mała wiarę.. Moim zdaniem jest bardziej takim lekarzem od chorób, przyczyn, dolegliwości właśnie niż od prowadzenia ciazy co jest uważam na plus. Oczywiście to moje zdanie każdy ma inne doświadczenia.Aś2018 lubi tę wiadomość
-
japonka wrote:Ładna beta, czekam na taką zrobię jeszcze w piątek i pewnie w poniedziałek, jak będą przyrosty to cierpliwie do USG.
Ja oczywiście się martwię, że tempo wzrostu spada... W sobotę zrobię powtórkę i zobaczymy co będzie. -
Asia_89 wrote:Dziś 16 dpt i beta 2300 uff rośnie już nie tak spektakularnie ale rośnie... jeszcze tydzień do wizyty...1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
ef36 wrote:Piękna beta kiedy idziesz na usg?
28 lutego mam USGef36, Alstro38 lubią tę wiadomość
-
Asia_89 , będę zaciskać kciuki 28go...
U mnie dziś beta zaszalała:
12dpt - 819,00
10dpt - 264,00
Alstro38, Aś2018, Niki2803, Asia_89, tuonela, Madagaskar, Bobby29, Asiula86, Asiulka84, Blastka, wszamanka lubią tę wiadomość
1 x CP
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
nick nieaktualny
-
ef36 wrote:Asia_89 , będę zaciskać kciuki 28go...
12dpt - 819,00
10dpt - 264,00
Ef36, ale super wynik i jak szybko Gratulacje
Ps. to chyba w nagrodę za ostatnie czekanie.ef36, Madagaskar lubią tę wiadomość
4 x IUI (Novum)- 2017 ☹️,
7 x ICSI (Novum)- 2018-2021 ☹️, 10 x (F)ET ☹️ w tym 2 ciąże biochemiczne 😢 3 poronienia (8 tydz., zarodek zdrowy, dziewczynka, 6 tydz., 7 tydz.)😢
AMH 2,3, HSG, histeroskopia, kariotypy, hormony - wszystko ok, 36% fragmentacja DNA, 6 lat starań
8 dpt - 25.35 -
Aś2018 wrote:Ef36, ale super wynik i jak szybko Gratulacje
Ps. to chyba w nagrodę za ostatnie czekanie.
Tym razem zrobiłam w Diagnostyce w Szpitalu na Madalińskiego, zamiast w punkcie pobrań... trochę dłuższa kolejka ale wyniki po trzech godzinach a nie następnego dnia.
Aś2018 lubi tę wiadomość
1 x CP
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
ef36 wrote:Asia_89 , będę zaciskać kciuki 28go...
12dpt - 819,00
10dpt - 264,00ef36, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
japonka wrote:Ładnie! Ja przy pierwszej ciąży też miałam takie wzrosty dlatego teraz patrzę nieufnie na te 66% :> ale dziecko wie że ma nadrobić jutro powtarzam 3 raz
Każda ciąża jest inna. Ja w poprzedniej miałam wszystkie możliwe objawy ciąży, a teraz nic poza przeziębieniem. Czekam na Twój wynik z niecierpliwością
Ja już chyba nie będę powtarzać...
1 x CP
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
ef36 wrote:Każda ciąża jest inna. Ja w poprzedniej miałam wszystkie możliwe objawy ciąży, a teraz nic poza przeziębieniem. Czekam na Twój wynik z niecierpliwością
Ja już chyba nie będę powtarzać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 13:31
ef36 lubi tę wiadomość
-
japonka wrote:Ładnie! Ja przy pierwszej ciąży też miałam takie wzrosty dlatego teraz patrzę nieufnie na te 66% :> ale dziecko wie że ma nadrobić jutro powtarzam 3 raz
japonka lubi tę wiadomość
-
Laseczki czytam was na bieżąco i lajkuję - gratuluję pozytywnych bet!! trzymam kciuki. to taki pozytywny wiosenny wiatr, potrzebny był tutaj!!!
Chciałam się z wami podzielić informacją, że test Harmony + USG genetyczne pierwszego trymestru wyszedł nam prawidlowy. No i będzie dziewczynka Zaczęłam już gromadzić ubranka. jest to dla mnie nadal tak nierealne, że nie wiem kiedy uwierzę że to prawda. Może dlatego też tego "nie czuję" bo tego "nie widzę", nadal jestem płaska jak deska i nie mam żadnych dolegliwości ciążowych. gdyby nie brak okresu i częste wizyty lekarskie zapomniałabym że jestem w ciąży. Życzę wam z całego serducha żeby ten rok był dla was szczesliwy. Może ta nadchodząca wiosna da radęAś2018, Alstro38, Asia_89, Asiulka84, Niki2803, japonka, ef36, ana167, Norwegian_forest lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Bobby29 wrote:Laseczki czytam was na bieżąco i lajkuję - gratuluję pozytywnych bet!! trzymam kciuki. to taki pozytywny wiosenny wiatr, potrzebny był tutaj!!!
Chciałam się z wami podzielić informacją, że test Harmony + USG genetyczne pierwszego trymestru wyszedł nam prawidlowy. No i będzie dziewczynka Zaczęłam już gromadzić ubranka. jest to dla mnie nadal tak nierealne, że nie wiem kiedy uwierzę że to prawda. Może dlatego też tego "nie czuję" bo tego "nie widzę", nadal jestem płaska jak deska i nie mam żadnych dolegliwości ciążowych. gdyby nie brak okresu i częste wizyty lekarskie zapomniałabym że jestem w ciąży. Życzę wam z całego serducha żeby ten rok był dla was szczesliwy. Może ta nadchodząca wiosna da radę
Spokojnej i nudnej ciążyBobby29 lubi tę wiadomość
-
Bobby29 wrote:Laseczki czytam was na bieżąco i lajkuję - gratuluję pozytywnych bet!! trzymam kciuki. to taki pozytywny wiosenny wiatr, potrzebny był tutaj!!!
Chciałam się z wami podzielić informacją, że test Harmony + USG genetyczne pierwszego trymestru wyszedł nam prawidlowy. No i będzie dziewczynka Zaczęłam już gromadzić ubranka. jest to dla mnie nadal tak nierealne, że nie wiem kiedy uwierzę że to prawda. Może dlatego też tego "nie czuję" bo tego "nie widzę", nadal jestem płaska jak deska i nie mam żadnych dolegliwości ciążowych. gdyby nie brak okresu i częste wizyty lekarskie zapomniałabym że jestem w ciąży. Życzę wam z całego serducha żeby ten rok był dla was szczesliwy. Może ta nadchodząca wiosna da radęBobby29 lubi tę wiadomość
-
Chciałam się z wami podzielić informacją, że test Harmony + USG genetyczne pierwszego trymestru wyszedł nam prawidlowy. No i będzie dziewczynka Zaczęłam już gromadzić ubranka. jest to dla mnie nadal tak nierealne, że nie wiem kiedy uwierzę że to prawda. Może dlatego też tego "nie czuję" bo tego "nie widzę", nadal jestem płaska jak deska i nie mam żadnych dolegliwości ciążowych. gdyby nie brak okresu i częste wizyty lekarskie zapomniałabym że jestem w ciąży. Życzę wam z całego serducha żeby ten rok był dla was szczesliwy. Może ta nadchodząca wiosna da radę
Zazdroszczę brzucha, mój już zaczyna się zaokrąglać a dopiero zaczełam być w ciąży...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 20:51
Bobby29 lubi tę wiadomość
1 x CP
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
Cześć Dziewczyny Jestem Aga i jestem tu nowa. Może na początek streszcze Wam swoją historię. Mam 29 lat. Jestem po ślubie rok i 8 miesięcy. O dziecko zaczęliśmy się starać jakieś pół roku po ślubie. Nic nie wychodziło. W maju trafiłam do ginekologa, która okazało się specjalizuje się w niepłodności więc zaczęły się badania itd. Potem mąż zrobił badania nasienia i wyszły źle Ogólne badanie kiepskie, wiązanie z hialuronianem zły wynik i później jeszcze doszła zła fragmentacja DNA plemników Ginekolog wtedy powiedziała że zostaje nam tylko in vitro, dla mnie to był cios... Dla męża jeszcze większy. No ale zdecydowaliśmy się. Trafiliśmy w lipcu do Invicty bo tam pracowała owa ginekolog. W październiku mieliśmy pierwsze podejście. Z 6 zaplodnionych komórek był tylko 1 zarodek in vitro nieudane w grudniu była druga procedura i też tylko jeden zarodek który musiał być zamrożony bo nie rozwinął się w odpowiednim czasie a były święta i miałam crio w styczniu też nieudane Na wizycie kolejnej w sumie nic nam nowego nie zaproponowano. Stwierdziliśmy że pójdziemy na wizytę do dr Lewandowskiego... On kazał powtórzyć badania nasienia, a mi zrobić siarczan i histeroskopie. Chyba przejdziemy do novum. Nie wiem już co myśleć. Mam mieszane uczucia Postów jest dużo i ciężko było mi znaleźć - jakieś opinie o Lewandowskim? Ogólnie o novum? Może ktoś miał podobna historie? Pozdrawiam1IVF Invicta Warszawa Październik2019 -
HBA 13%, FragDNA powyżej 30%
1 zarodek M.2. (beta 0,1)
2IVF Invicta Warszawa
Styczeń 2019-
1zarodek BL3.2.3 (beta0,1)
3 próba Novum - start Luty 2019 (histeroskopia, mąż leczenie Wolski) HBA 61%, fragDNA 10%
Transfer 11.10.
Zarodek 2 dniowy
11dpt beta 58, prog 16
13dpt 108, 14dpt 167 prog 70, 17dpt 543 prog 37, 20dpt 1371 prog 57 25dpt 6853 prog 35 jest pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy
34 dpt jest 💓
27.12 usg prenatalne - prawdopodobnie chłopak 😊
Mamy 2 mrozaki 2dniowe
11.10.2022r. Kriotransfer
Czekamy na nasze szczęście! ❤️