Objawy po DUPHASTONIE??? ratunku:(
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitaj u mnie dokładnie to samo. Co miesiąc jego branie to masakra:
-ból piersi, suktów,
-senność,
-bóle miesiączkowe,
wrażliwość na zapachy i mdłości.
Niestety taki jego urok.
Biorąc progesteron odczuwa się objawy "ciążowe". Zachwiana jest również temperatura. -
Ja nie mam kompletnie żadnych.
Może jedynie senność, ale ja zawsze jestem senna w taka pogodę3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
nick nieaktualnyJa bardzo nie lubię dupka. Miałam go na podtrzymanie ciąży, czułam się tragicznie a ciąża i tak się nie utrzymała.
Później dostałam po laparoskopii na 2 cykle, żeby zregenerować jajniki. I brałam od 16 dc do 25. I po 2 miesiącach z dupkiem cykle mi się skróciły z 28 na 25 dni ;/ nie wiem czy się cieszyć czy nie.
I też czułam się tak jak opisałyście. Nie lubię tego leku -
nick nieaktualnymotylek000 wrote:Od tego cyklu biore duphaston, moja ginka kazala brac od 3 wyzszej temp przez 14 dni. Dzisiaj jest moj7 dzien po ovu I 5 dzien brania go a piersi bola jak oszlale, sutki pieka I rwa, brzuch boli I bulgocze! Temperatura dzisiaj skacze jak chce, rano wysoka a wieczorem spadek do 36.40. Nie wiem jak beda wygladaly kolejne dni jak dzisiaj jest taka masakra! Jak bylo u was? mam nadzieje ze nie jestem osamotniona:(
-
U mnie pierwszy cykl z dupkiem. Mam wrażenie, że moja gin nie ma już na mnie pomysłu
Objawów poza trochę większym niż zwykle bólem piersi i tym, że od czasu do czasu zakłuje coś w jednym czy drugim jajniku jakichś szczególnych nie mam.
Motylek, może tylko pierwszy cykl będzie taki ciermiężny a potem organizm się przyzwyczai...
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny ja w tym cyklu po raz pierwszy biorę duphaston i od początku zauważyłam dziwne samopoczucie, wszystko mnie boli, ale głównie brzuch, czuję się ociężała, w ogóle jakoś inaczej. też się zastanawiałam,czy to normalne ale widzę, że tak.na szczęście niedługo odstawiam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie najgorsze było samopoczucie psychiczne... jakby mnie jakaś klęska spotkała... ale już chyba 3 cykl z dupkiem - teraz nic - piersi cięższe, ale to nie kłopot. Chyba się przyzwyczaiłam. Po luteinie żarłam - nie jadłam - tylko żarłam i ze 4 kg przybyło! Teraz nic!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa biorąc duphaston od 16 do 25 dc miałam wszystkie objawy wskazujące na ciążę tj. Bóle jajników , piersi , nudności , zmęczenie .. Za każdym razem sa miałam jakieś widzimisię ze jestem w ciąży. A kiedy zaszłam w ciąże to nie miałam żadnych objawów . teraz jestem w połowie 7 tyg i nadal nic oprócz chyba zaczynających się mdłości
-
Biorę dupka od ok 1 roku z przerwami. Początkowo nie było żadnych objawów ale po kilu miesiącach pojawiły się:
- migreny
- mdłości
- senność
- kłucie jajników
- bóle piersi
Co mnie dziwi nie wszystkie te objawy występują w każdym cyklu, np. czasem piersi bolą mnie od początku przyjmowania dupka, czasem dop w ostatnich dniach,a czasem w ogóle. Zauważyłam jednak, że im dłużej go biorę i im bliżej miesiączki, tym gorsze samopoczucie ;-/