X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pacjentki Dr Przybycienia - IVF
Odpowiedz

Pacjentki Dr Przybycienia - IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2023, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, po 3 poronieniach i 6 transferach postanowiłam zmienić lekarza na dr Przybycienia. Wizytę mam na 27.09. Strasznie długie terminy. Jest jakaś szansa żeby dostać się wcześniej? Robię teraz kariotypy i na ich podstawie zlecę badanie pozostałych 3 zarodków. Zalezaloby mi na wizycie w sierpniu.

• Zoja101 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr daje do siebie nr w bardzo wyjątkowych sytuacjach, o których sam decyduje. Codziennie przyjmuje w Tarnowie, więc jeśli jest potrzeba by wypisał receptę (bo zapomniał na wizycie), to najlepiej zadzwonić na recepcję i poprosić panie, by mu przekazały. Jeśli ktoś jest na grupie dr na fb to czasem też można załatwić to między sobą i poprosić o kogoś kto akurat będzie w danym dniu na monitoringu czy wizycie :)
    Przy okazji - najlepiej też sprawdzać na bieżąco czy recepta doszła, ja to robię od razu na wizycie i sprawdzam czy jest wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 10:07

Do tej pory łącznie 8 transferów ivf
    2021r. - 3 nieudane IUI, laparoskopia
    2022r. - 1 procedura: 4 transfery (2 przebadane zarodki, bardzo niskie lub zerowe bety)
    W międzyczasie histeroskopia, antybiotyki, scratching
    2023r. - 2 procedura: 4 transfery
    1 transfer, zarodek przebadany - CP z wycięciem jajowodu
    2 transfer, zarodek przebadany, immunoglobuliny - CB
    3 transfer z dwoma zarodkami - beta nie drgnęła
    Kolejna histeroskopia (mechaniczna), 3 miesiące sztucznej menopauzy
    4 transfer 21.12.2023 - immunoglobuliny, tona leków - 6dpt beta 26, 8dpt beta 60, 10dpt beta 166, 12dpt beta 442 <3 18dpt beta 7700 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2023, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mogę się dostać na grupę doktora na fb?

• Puszkina Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2023, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Cześć Puszkina. Jak przyszłaś długi protokół? Jak się czujesz?

Jestem w trakcie, punkcja oby w przyszłym tygodniu i oby było dużo równiutkich dojrzałych jajeczek ✊ Narazie codzienne zastrzyki i kontrole u doktora co kilka dni.

👩🏻37l
    Początki endometriozy 🚩
    genetyka i immunologia ✅
    histeroskopia, droznosc jajowodów, biopsja endometrium✅
    AMH: 3,4 po 3 stymulacjach IVF: 2,9
    Słaba jakość komórek jajowych🚩

🧔🏻‍♂️35l.
    Zdrowy jak ryba, nasienie💪 ✅

06.21 ⏸️ ciąza naturalna, 1cs
    07.21 nasze 30 mm szczęscia, jest ❤️
    29.08.21 10tc poronienie samoistne - zaśniad groniasty częściowy 💔
    05.22 Starania od nowa
    07.23, 09.23, 11.23 trzy stymulacje do IVF protokół długi, krótki, double stimulation. Kolejno 11, 7 i 8 dojrzałych pęcherzyków. Słaba jakość komórek jajowych.
    1x❄️3BB, 1x❄️ 5BC, 1x❄️ 5CC

30.07.24 FET ❄️ 3BB, CB 💔
    02.09.24 FET ❄️ 5BC, beta 7dpt <2.3
    07.10.24 FET ❄️ 5CC, beta 9dpt <2.3

08.11 Mezoterapia jajników osoczem
    ⏳01.2025: zaczynamy wszystko od początku.

"Ciągle mamy nadzieję. I we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję, niż ją stracić.”🤍
  • caryophyllaceae Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartitaK wrote:
    Cześć, po 3 poronieniach i 6 transferach postanowiłam zmienić lekarza na dr Przybycienia. Wizytę mam na 27.09. Strasznie długie terminy. Jest jakaś szansa żeby dostać się wcześniej? Robię teraz kariotypy i na ich podstawie zlecę badanie pozostałych 3 zarodków. Zalezaloby mi na wizycie w sierpniu.
    Warto czekać, to nie jest jeszcze tak długo ,ja kiedyś startowalam z listy rezerwowej . Uważam,że jak On mi nie pomoże to już raczej nikt ...

Wcześniej leczyłam się i kilku innych specjalistów od ivf i widzę różnicę w podejściu do pacjenta , nie jest to podejście szablonowe ,a indywidualne leczenie .

Odpocznij ,wyluzuj ...bo we wrześniu Ci się zacznie hehhe :p

• Angelles Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2023, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszkina wrote:
    Jestem w trakcie, punkcja oby w przyszłym tygodniu i oby było dużo równiutkich dojrzałych jajeczek ✊ Narazie codzienne zastrzyki i kontrole u doktora co kilka dni.
    Jak znosisz zastrzyki? Są bardzo bolesne czy bardziej jak ovitrelle? Ile razy dziennie się kłujesz? Trzymam kciuki za maaaaasę pięknych jajeczek!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2023, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caryophyllaceae wrote:
    Warto czekać, to nie jest jeszcze tak długo ,ja kiedyś startowalam z listy rezerwowej . Uważam,że jak On mi nie pomoże to już raczej nikt ...

Wcześniej leczyłam się i kilku innych specjalistów od ivf i widzę różnicę w podejściu do pacjenta , nie jest to podejście szablonowe ,a indywidualne leczenie .

Hej, dzięki. Udało mi się wcisnąć na 22.08 🙂 chociaż tyle w tej okropnej sytuacji. Jestem już po leczeniu immunologicznym, szczepieniach ale niestety nie ruszyliśmy genetyki. Teraz kariotypy i z teczka badań pójdę. Jestem świadoma, ze cześć będzie do powtórzenia ale sadze ze cokolwiek doktor mi powie. Moje nastawienie jest już identyczne - jak nie on to nikt… a za którym transferem udaje się Wam u doktora? I czy ktoras z Was miała wczesne poronienia? Ten sam etap. 6-7 tydz i brak serduszka. Co doktor o tym sądzi i jakie widzi szanse?

Wysłany: 4 lipca 2023, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartitaK wrote:
    Hej, dzięki. Udało mi się wcisnąć na 22.08 🙂 chociaż tyle w tej okropnej sytuacji. Jestem już po leczeniu immunologicznym, szczepieniach ale niestety nie ruszyliśmy genetyki. Teraz kariotypy i z teczka badań pójdę. Jestem świadoma, ze cześć będzie do powtórzenia ale sadze ze cokolwiek doktor mi powie. Moje nastawienie jest już identyczne - jak nie on to nikt… a za którym transferem udaje się Wam u doktora? I czy ktoras z Was miała wczesne poronienia? Ten sam etap. 6-7 tydz i brak serduszka. Co doktor o tym sądzi i jakie widzi szanse?
    Kariotypy to powinni zrobić pierwsze.
    Ja jestem na AK....
    1 transfer poronienie 8tc
    2 transfer nic
    3 biochem / cp czekam

Ogółem 7 transferów i dopiero przy AK zaczelo ruszać .
    Gdzie macie zarodki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2023, 19:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caryophyllaceae wrote:
    Ja jestem na AK....
    2 transfer nic
    3 biochem / cp czekam

Gdzie macie zarodki ?
    U mnie 6 transferów i 3 ciąże - poronienia. Ovum Lublin. Zabieram i chce przebadać genetycznie w Krakovi. No niestety lekarz przekonał mnie nas, ze kariotypy nie są konieczne w naszej sytuacji na podstawie wywiadu. Teraz mam nadzieje, ze chociaż 1 z 3 zarodków będzie zdrowy.

• Misia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartitaK wrote:
    U mnie dopiero 8 transfer udany 🙂 nie wszystkie u doktora miałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia wrote:
    U mnie dopiero 8 transfer udany 🙂 nie wszystkie u doktora miałam
    A co innego zastosował doktor ze się udało? Ja byłam obstawiona od accofilu, prograf, encorton 10 mg, plaqenil, neoparin 0,6, acard 150, estrofem, prolutex, cyclogest, Luteina podjęzykowa, dopochwowa, progesteron besins. Przed transferem wlew z accofilu i szczepienia pullowane. Ale bez ruszenia genetyki 😔

• Misia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartitaK wrote:
    A co innego zastosował doktor ze się udało? Ja byłam obstawiona od accofilu, prograf, encorton 10 mg, plaqenil, neoparin 0,6, acard 150, estrofem, prolutex, cyclogest, Luteina podjęzykowa, dopochwowa, progesteron besins. Przed transferem wlew z accofilu i szczepienia pullowane. Ale bez ruszenia genetyki 😔
    U mnie przy udanym cykl sztuczny przed transferem scratching endometrium i wlew Accofil z leków estrofem vagifem Equoral bez innych sterydów Accofil clexane aspiryna cardio i progesteron prolutex cyclogest a od pozytywnej bety dodatkowo duphaston i crinone i wcześniej szczepienia przed transferem zrobiłam histeroskopie wyszedł stan zapalny leczyłam antybiotykami

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2023, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhmmm podobny zestaw. A badalas zarodki? Albo kariotypy? Tez mc wcześniej miałam biopsje z badaniem cd 56 i cd138 - tu było czysto. Zawsze miałam cykl sztuczny.

• Mmagda Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Jestem przed pierwszym transferem i mam tylko 1 zarodek .Czytam o waszych przejściach z transferami że było ich 6,czy 7. Czy badałyście zarodki? U mnie na 8 zarodków tylko jeden zdrowy i jeden z którego nie udało pobrać się materiału,wiec żaden z tych 6 transferów by się nie udał pomimo zarodków dobrej klasy.Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caryophyllaceae wrote:

Cześć,
    Jeśli można zapytać u kogo leczylas się wcześniej? Też ktoś z Krakowa?

• Puszkina Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Jak znosisz zastrzyki? Są bardzo bolesne czy bardziej jak ovitrelle? Ile razy dziennie się kłujesz? Trzymam kciuki za maaaaasę pięknych jajeczek!

Gonal nie bolał wcale, Menopur trochę ale do zniesienia, za to Gonapeptyl (zwany przeze mnie pieszczotliwie świnią 😁 ) - baaaarfzo boli, muszę mocno zaciskać zęby i pięści 😉 No i Gonapeptyl jesy 1x dziennie przez prawie 3 tyg, później dochodzi Gonal na 6 dni, a po nim Menopur i na koniec Ovitrelle, wiec przez ok. 2 tyg są 2 zastrzyki dziennie. Do przeżycia, mąż jest pielęgniarzem i wbija mi igły w brzuch 😁

Trzymaj mocno kciuki bo chyba przynosi to efekty ☺️ Narazie 🥚 rosną w całkiem niezłej ilości, zobaczymy jak będzie na ostatniej prostej. Punkcja pewnie za tydzień w czwartek ☺️

👩🏻37l
    Początki endometriozy 🚩
    genetyka i immunologia ✅
    histeroskopia, droznosc jajowodów, biopsja endometrium✅
    AMH: 3,4 po 3 stymulacjach IVF: 2,9
    Słaba jakość komórek jajowych🚩

🧔🏻‍♂️35l.
    Zdrowy jak ryba, nasienie💪 ✅

06.21 ⏸️ ciąza naturalna, 1cs
    07.21 nasze 30 mm szczęscia, jest ❤️
    29.08.21 10tc poronienie samoistne - zaśniad groniasty częściowy 💔
    05.22 Starania od nowa
    07.23, 09.23, 11.23 trzy stymulacje do IVF protokół długi, krótki, double stimulation. Kolejno 11, 7 i 8 dojrzałych pęcherzyków. Słaba jakość komórek jajowych.
    1x❄️3BB, 1x❄️ 5BC, 1x❄️ 5CC

30.07.24 FET ❄️ 3BB, CB 💔
    02.09.24 FET ❄️ 5BC, beta 7dpt <2.3
    07.10.24 FET ❄️ 5CC, beta 9dpt <2.3

08.11 Mezoterapia jajników osoczem
    ⏳01.2025: zaczynamy wszystko od początku.

"Ciągle mamy nadzieję. I we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję, niż ją stracić.”🤍
  • Czarna Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2023, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caryophyllaceae wrote:
    Ja jestem na AK....
    2 transfer nic
    3 biochem / cp czekam

Gdzie macie zarodki ?

Brałaś accofil ?

Wysłany: 6 lipca 2023, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Cześć,
    Jeśli można zapytać u kogo leczylas się wcześniej? Też ktoś z Krakowa?
    Przeszłam trzy kliniki w KRK ...

Wysłany: 6 lipca 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna wrote:
    Brałaś accofil ?
    Brałam ale tylko w zastrzykach . 1/2 ampułki co dwa dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2023, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jakimi badaniami warto udać się na wizytę po 3 poronieniach? Chciałabym pojechać chociaż trochę przygotowana i mogłabym badania zrobić na własna rękę. Będę Wam wdzięczna za podpowiedz.

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ