X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pacjentki Dr Przybycienia - IVF
Odpowiedz

Pacjentki Dr Przybycienia - IVF

Oceń ten wątek:
  • Evvvka Nowa

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, na forum jestem nowa , staram się o 2 dziecko od ponad 2 lat, miesiąc temu miałam laparoskopię i udrażniane jajowody , udało się obustronnie, byłam na monitoringu u Dr Przybycienia w Tarnowie, owulacja była, jajeczko pękło ale ciąży nie ma ;( będę teraz próbować z ovitrell , lametta i dostinex. W rejestracji Pani zapytała mnie czy jestem w grupie dr Przybycienia na Fb. Czy ktoś pomógłby mi w dodaniu do takiej grupy?

• Staraniowo🙂 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvvka wrote:
    Cześć dziewczyny, na forum jestem nowa , staram się o 2 dziecko od ponad 2 lat, miesiąc temu miałam laparoskopię i udrażniane jajowody , udało się obustronnie, byłam na monitoringu u Dr Przybycienia w Tarnowie, owulacja była, jajeczko pękło ale ciąży nie ma ;( będę teraz próbować z ovitrell , lametta i dostinex. W rejestracji Pani zapytała mnie czy jestem w grupie dr Przybycienia na Fb. Czy ktoś pomógłby mi w dodaniu do takiej grupy?
    Napisz do mnie na priv

Starania od 05. 2018 👶
    Endometrioza3st -> lap 2021 lap 2023

💉Badania 💉
    Amh 3,5–>3,3
    Hormony ok Kariotyp ok
    Kir BX brak ~>2DL2,2Dl5(gr2), 2DS2, 2DS3,2DS4norm ,3DP1var
    Mutacja MTHFR hetero.PAI - 1 hetero
    Wysokie Nk i cytokiny
    Allo Mlr 6%->po szczepieniach 67.7%
    ———————————————-
    IUI- 06.2021
    1 Ivf 09.2021
    -pobrano 9 komórek, - z 5komórek zapłodniło się 2 finalnie 1❄️ Kl 4.2.2
    3.11.2021 transfer🐣 9 dpt bhcg 29.4 12dpt bhcg 4,2 💔 CB
    2 Ivf 05.2022 5zarodkizdegenerowały
    3ivf 09.2023 4 zarodkizdegenerowały
    01.2023 Ivf KD Reprofit 6❄️
    29.03 transfer bhcg 2,8 💔
    27.07 transfer z ivig->7dpt-97bhcg-9dpt-350-12dpt-912 jest pęcherzyk
    23dpt jest ❤️
  • Moni35 Debiutantka

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hercia83 wrote:
    Ja nie przenoszę, doktor przekonywał ze to bez sensu. Powiedział że on mnie przygotuje, a transfer zrobi dr Rajs w Macierzyństwie. Mowil ze dr Rajs przez dwa lata przy nim siedzial, obserwował, uczyl się i na pewno zrobi wszystko jak trzeba.
    A ile jesteś po porodzie? Kiedy się ostatnio widziałaś z dr?

Miałam transfer u dr Rajsa po odejściu naszego dr z kliniki, wszystko pozytywnie przebiegło, a sam transfer zakończył się sukcesem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 19:53

Hercia83 lubi tę wiadomość

• Karolka11 Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja znowu Was muszę męczyć o pomoc. Zrobiliśmy wszystkie badania i trzeba przyznać że jak się pokombinuje to uda się zmieścić w 7tys, zawsze to coś do przodu.
    Spływają mi powoli wyniki. Cytokiny mam dosyć wysokie, wykazano Mutacje MTHR A1298C, w genie PAI-1, czynnik V R2 nie mam jeszcze kariotypów, KIRów i Allo mlr. Umówiłam się do dr Przybycienia na wrzesień, ale zastanawiam się czy nie zapisać się też do imunologa. Orientujecie się czy dr wysyła od razu na szczepienie do dr Sachy? A dr Sacha wdraża inne leczenie czy tylko szczepienia? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie,

Ja 👩 35, on 🧔‍♂️ 45
    Starania od 2021 r.
    2 x IUI, bez powodzenia
    05.23 cb 💔
    Allo mlr 0% ➡️ 11/12.23 szczepienia limfocytami 46%
    06.24 ⏸️ pozytywna beta ❤️
    10.24 ciąża zatrzymana w 19tc 💔, dziewczynka nasze upragnione szczęście 😭
  • mada00 Nowa

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, wczoraj byłam z Mężem na pierwszej wizycie u dr P. Jesteśmy trochę załamani wstępną diagnozą, ale dla potwierdzenia otrzymaliśmy do zrobienia komplet badań. Byliśmy od razu w Prokocimiu, żeby je zrobić, ale Pani w rejestracji nam powiedziała, że jest już za późno i musimy przyjść w inny dzień. Wstępnie zaznaczyła nam badania, które są w stanie zrobić i wyceniła na ok 6500 zł, a jest to tylko połowa z nich... Dziewczyny czy mogłybyście napisać, gdzie robiłyście te badania? Gdzie jest najtaniej?

Czy mogłabym prosić jakąś dobrą duszyczkę o pomoc w dołączeniu do grupy na fb?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2023, 16:49

• Karolka11 Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada00 wrote:
    Cześć Dziewczyny, wczoraj byłam z Mężem na pierwszej wizycie u dr P. Jesteśmy trochę załamani wstępną diagnozą, ale dla potwierdzenia otrzymaliśmy do zrobienia komplet badań. Byliśmy od razu w Prokocimiu, żeby je zrobić, ale Pani w rejestracji nam powiedziała, że jest już za późno i musimy przyjść w inny dzień. Wstępnie zaznaczyła nam badania, które są w stanie zrobić i wyceniła na ok 6500 zł, a jest to tylko połowa z nich... Dziewczyny czy mogłybyście napisać, gdzie robiłyście te badania? Gdzie jest najtaniej?

A jakie badania macie wykonać? My w zeszłym tygodniu ogarnialiśmy temat.

Ja 👩 35, on 🧔‍♂️ 45
    Starania od 2021 r.
    2 x IUI, bez powodzenia
    05.23 cb 💔
    Allo mlr 0% ➡️ 11/12.23 szczepienia limfocytami 46%
    06.24 ⏸️ pozytywna beta ❤️
    10.24 ciąża zatrzymana w 19tc 💔, dziewczynka nasze upragnione szczęście 😭
  • mada00 Nowa

Wysłany: 11 sierpnia 2023, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka11 wrote:
    A jakie badania macie wykonać? My w zeszłym tygodniu ogarnialiśmy temat.

Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek. Jakbyś mogła zaakceptować 😉

• Hercia83 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni35 wrote:
    Miałam transfer u dr Rajsa po odejściu naszego dr z kliniki, wszystko pozytywnie przebiegło, a sam transfer zakończył się sukcesem :)
    Super, cieszę się i gratuluję 😊 Ja jutro mam wizytę i będziemy polować na owulację, i jak wszystko będzie ok to za kilka dni transer :) Stresuję się...

• Hercia83 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada00 wrote:

Udało się dołączyć do grupy na fb?

• Moni35 Debiutantka

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hercia83 wrote:
    Super, cieszę się i gratuluję 😊 Ja jutro mam wizytę i będziemy polować na owulację, i jak wszystko będzie ok to za kilka dni transer :) Stresuję się...

Trzymam kciuki za piekną owulację i transfer :)

Również prosilabym o dołączenie mnie do grupy na fb ! :) co muszę zrobić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2023, 16:28

• Hercia83 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni35 wrote:
    Trzymam kciuki za piekną owulację i transfer :)

Również prosilabym o dołączenie mnie do grupy na fb ! :) co muszę zrobić?
    Napisz na messengerze do Klaudia Smagała (ma zdjęcie profilowe w sukni ślubnej, takie robione od gory) I poproś o dołączenie. Będzie trzeba przesłać jej zdjęcie karty leczenia z Twoim nazwiskiem oraz podpisem i pieczatka doktora. Przynajmniej tak było jak ja dołączałam kilka miesięcy temu ;)

• Moni35 Debiutantka

Wysłany: 28 sierpnia 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hercia83 wrote:
    Napisz na messengerze do Klaudia Smagała (ma zdjęcie profilowe w sukni ślubnej, takie robione od gory) I poproś o dołączenie. Będzie trzeba przesłać jej zdjęcie karty leczenia z Twoim nazwiskiem oraz podpisem i pieczatka doktora. Przynajmniej tak było jak ja dołączałam kilka miesięcy temu ;)

Dziekuje za info :*

• anulla91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 13 kwietnia urodziłam córkę z inf u przybycienia, niestety mieliśmy tylko 1 zarodek, poczatkiem roku chcemy wrócić po rodzeństwo tylko niestety cała procedura od nowa był ktoś w takiej sytuacji? Jak wam poszlo za drugim razem efekt był lepszy ?

Anulaa
    Wiek 31 lat
    05.2022 - początek stymulacji in vitro
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    13.04.2023 Kaja 💕
    04.2024 punkcja nr 2
    3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    06.2024 Transfer
    7dp beta 85,00
    9dp beta 205,5
  • Melanowa Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2023, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Mam pytanie gdzie w Krakowie przyjmuje doktor? W Tarnowie odbywają się tylko wizyty i ewentualnie monitoringi?
    Czy doktor może pomóc w IVF z niskim AMH ?

Starania od 05.2022
    02.2023 AMH 0,3 09.2023 AMH 0.7
    04.2023 cb 💔
    05.2023 brak 4 KIRów aktywujących
    KIR Bx
    06.2023 podejście do IVF - brak odpowiedzi na stymulację
    14.06 1 IUI cb 💔
    10.2023 cb 💔
  • Zoja101 Autorytet

Wysłany: 8 września 2023, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy ma ktoś z Was menopur na sprzedaż albo kojarzycie żeby ktoś z Waszych znajomych miał? (nowy, nieotwarty) :)

Do tej pory łącznie 8 transferów ivf
    2021r. - 3 nieudane IUI, laparoskopia
    2022r. - 1 procedura: 4 transfery (2 przebadane zarodki, bardzo niskie lub zerowe bety)
    W międzyczasie histeroskopia, antybiotyki, scratching
    2023r. - 2 procedura: 4 transfery
    1 transfer, zarodek przebadany - CP z wycięciem jajowodu
    2 transfer, zarodek przebadany, immunoglobuliny - CB
    3 transfer z dwoma zarodkami - beta nie drgnęła
    Kolejna histeroskopia (mechaniczna), 3 miesiące sztucznej menopauzy
    4 transfer 21.12.2023 - immunoglobuliny, tona leków - 6dpt beta 26, 8dpt beta 60, 10dpt beta 166, 12dpt beta 442 <3 18dpt beta 7700 <3 <3
  • Hercia83 Koleżanka

Wysłany: 9 września 2023, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melanowa wrote:
    Cześć.
    Mam pytanie gdzie w Krakowie przyjmuje doktor? W Tarnowie odbywają się tylko wizyty i ewentualnie monitoringi?
    Czy doktor może pomóc w IVF z niskim AMH ?
    W klinice KrakOvi

• br Nowa

Wysłany: 11 września 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem wieloletnią pacjentką dr Przybycień w Macierzyństwie. Dzisiaj dowiedziałam się, że już tam nie pracuje. Czy któraś z Was wie czy przyjmuje gdzieś w Krakowie? Dziękuję za pomoc

• Zoja101 Autorytet

Wysłany: 12 września 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    br wrote:
    Dziewczyny jestem wieloletnią pacjentką dr Przybycień w Macierzyństwie. Dzisiaj dowiedziałam się, że już tam nie pracuje. Czy któraś z Was wie czy przyjmuje gdzieś w Krakowie? Dziękuję za pomoc

W poście powyżej Twojego masz odpowiedź ;) w klinice KrakOvi

Do tej pory łącznie 8 transferów ivf
    2021r. - 3 nieudane IUI, laparoskopia
    2022r. - 1 procedura: 4 transfery (2 przebadane zarodki, bardzo niskie lub zerowe bety)
    W międzyczasie histeroskopia, antybiotyki, scratching
    2023r. - 2 procedura: 4 transfery
    1 transfer, zarodek przebadany - CP z wycięciem jajowodu
    2 transfer, zarodek przebadany, immunoglobuliny - CB
    3 transfer z dwoma zarodkami - beta nie drgnęła
    Kolejna histeroskopia (mechaniczna), 3 miesiące sztucznej menopauzy
    4 transfer 21.12.2023 - immunoglobuliny, tona leków - 6dpt beta 26, 8dpt beta 60, 10dpt beta 166, 12dpt beta 442 <3 18dpt beta 7700 <3 <3
  • Grażka1985 Koleżanka

Wysłany: 16 września 2023, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie dostałam od dr. Mnóstwo badan w prokocimiu nie robią wszystkich ale mówił że zrobią w diagnostyce w Tarnowie ale niepamietam w której podpowiecie może któraś z was robila

• Czarna Ekspertka

Wysłany: 17 września 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada00 wrote:

Ja robiłam badania właściwie w styczniu ale wszystko zrobiłam w diagnostyce w Tarnowie ;)

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ