X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pacjentki Dr Przybycienia - IVF
Odpowiedz

Pacjentki Dr Przybycienia - IVF

Oceń ten wątek:
  • Moni35 Debiutantka

Wysłany: 24 maja 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pan doktor zleca wszystkie możliwe badania i analizuje szczegółowo wyniki, następnie próbuje wszystkich innych możliwych sposobów na zajście w ciążę, na końcu jak już po leczeniu i wyczerpaniu możliwości ciąży nadal brak- proponuje in vitro.

Zoja101, Edith 19, MiętowaLala lubią tę wiadomość

• Edith 19 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2023, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni35 wrote:
    Pan doktor zleca wszystkie możliwe badania i analizuje szczegółowo wyniki, następnie próbuje wszystkich innych możliwych sposobów na zajście w ciążę, na końcu jak już po leczeniu i wyczerpaniu możliwości ciąży nadal brak- proponuje in vitro.

Dziękuję za odpowiedź 😊

JA 34 ON 35

Starania od 1/2020
    0 ciąż

Ja
    PCOS, Hashimoto
    badania hormonalne ok
    jajowody drożne
    I IUI 3/2023 - nieudana
    4/2023 - pierwszy raz stymulacja lamettą - cykl bezowulacyjny
    mam nadzieję ze 9/2023 podejdziemy do drugiej IUI

ON
    badania hormonalne ok
    morfologia 0% poprawiona suple -> 4%

Czekamy na NASZ CUD

"Wszystko wali się
    a ja nie mogę biec
    może ten deszcz udaje łzę
    minie ten sen i będzie ok..."
  • MiętowaLala Nowa

Wysłany: 27 maja 2023, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem pacjenta doktora możecie mnie dodać do grupy na FB??

• Karolka11 Znajoma

Wysłany: 3 czerwca 2023, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dzisiaj byliśmy na wizycie u dr Przybycienia i wyszliśmy z gabinetu pełni nadziei dopóki nie dowiedzieliśmy ile kosztuje komplet badań 10tys zł (diagnostyka) wiem że są to badania pewnie bardzo szczegółowe ale na raz to dużo kasy. Czy któraś z Was orientowała się w innych punktach ile to kosztuje? Podzielcie się swoimi odczuciami na ten temat

Ja 👩 35, on 🧔‍♂️ 45
    Starania od 2021 r.
    2 x IUI, bez powodzenia
    05.23 cb 💔
    Allo mlr 0% ➡️ 11/12.23 szczepienia limfocytami 46%
    06.24 ⏸️ pozytywna beta ❤️
    10.24 ciąża zatrzymana w 19tc 💔, dziewczynka nasze upragnione szczęście 😭
  • Staraniowo🙂 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka11 wrote:
    Hej. Dzisiaj byliśmy na wizycie u dr Przybycienia i wyszliśmy z gabinetu pełni nadziei dopóki nie dowiedzieliśmy ile kosztuje komplet badań 10tys zł (diagnostyka) wiem że są to badania pewnie bardzo szczegółowe ale na raz to dużo kasy. Czy któraś z Was orientowała się w innych punktach ile to kosztuje? Podzielcie się swoimi odczuciami na ten temat
    Niestety tyle wyjdzie te badania są niestety drogie. Ceny wysokie . Najtaniej Prokocim tam można dużo badan zrobić . A tak to diagnostyka alab medgen test dna
    Diagnostyka to tylko początek kosztów ...

Starania od 05. 2018 👶
    Endometrioza3st -> lap 2021 lap 2023

💉Badania 💉
    Amh 3,5–>3,3
    Hormony ok Kariotyp ok
    Kir BX brak ~>2DL2,2Dl5(gr2), 2DS2, 2DS3,2DS4norm ,3DP1var
    Mutacja MTHFR hetero.PAI - 1 hetero
    Wysokie Nk i cytokiny
    Allo Mlr 6%->po szczepieniach 67.7%
    ———————————————-
    IUI- 06.2021
    1 Ivf 09.2021
    -pobrano 9 komórek, - z 5komórek zapłodniło się 2 finalnie 1❄️ Kl 4.2.2
    3.11.2021 transfer🐣 9 dpt bhcg 29.4 12dpt bhcg 4,2 💔 CB
    2 Ivf 05.2022 5zarodkizdegenerowały
    3ivf 09.2023 4 zarodkizdegenerowały
    01.2023 Ivf KD Reprofit 6❄️
    29.03 transfer bhcg 2,8 💔
    27.07 transfer z ivig->7dpt-97bhcg-9dpt-350-12dpt-912 jest pęcherzyk
    23dpt jest ❤️
  • caryophyllaceae Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2023, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka11 wrote:
    To dopiero początek tej góry lodowej... Ale lepiej wiedzieć na czym się stoi niż potem mieć nieudane ivf ,które wyjdzie was jeszcze więcej ,a jak się nie uda to dojdzie kolejne i koszta dopiero urosną

Karolka11 lubi tę wiadomość

• Angelles Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2023, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni35 wrote:
    Cześć
    My też otrzymaliśmy taki komplet badań. Ogólnie koszt to około 10 000 tak jak piszesz. Dzieląc badania na różne laboratoria (ceny się różnią) zeszliśmy do kwoty około 7 000 ale trochę gimnastyki pod kątem logistycznym tu było. Dodatkowo część badań pokrył mój pakiet medyczny z firmy.
    Mimo wszystko koszty są spore i tak jak dziewczyny piszą to ,,skromny" początek.

Karolka11 lubi tę wiadomość

• Invicta88 Debiutantka

Wysłany: 5 czerwca 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka11 wrote:

My też po pierwszej wizycie dostaliśmy taki komplet badań, widać zleca to wszystkim nowym parom. To też trochę zastanawiające że wszyscy dostają dokładnie taki sam zestaw badań, bez wyjątku.

• Puszkina Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! My z mężem tez już po komplecie badan, czekamy jeszcze tylko na wynik kariotypu. Wyniosło nas to ok.8 tys, badania rozłożone na różne placówki.

Od 1 dnia najbliższego cyklu (czyli pewnie za max tydzień) rozpoczynamy protokół długi stymulacji i zobaczymy co będzie. Doktor powiedział ze koszt całego przedsięwzięcia od teraz szacuje na maksymalnie 35 tys, ale liczę ze jednak będzie to teoche mniej kosztowało, cześć leków wypisuje na ryczałt, wiec zawsze to korzystniej.

Czy jest tu ktoś kto ma dostęp do grupy na Fb i byłby w stanie mnie tam dodać albo podać jakieś namiary? Będę super wdzięczna ❤️

👩🏻37l
    Początki endometriozy 🚩
    genetyka i immunologia ✅
    histeroskopia, droznosc jajowodów, biopsja endometrium✅
    AMH: 3,4 po 3 stymulacjach IVF: 2,9
    Słaba jakość komórek jajowych🚩

🧔🏻‍♂️35l.
    Zdrowy jak ryba, nasienie💪 ✅

06.21 ⏸️ ciąza naturalna, 1cs
    07.21 nasze 30 mm szczęscia, jest ❤️
    29.08.21 10tc poronienie samoistne - zaśniad groniasty częściowy 💔
    05.22 Starania od nowa
    07.23, 09.23, 11.23 trzy stymulacje do IVF protokół długi, krótki, double stimulation. Kolejno 11, 7 i 8 dojrzałych pęcherzyków. Słaba jakość komórek jajowych.
    1x❄️3BB, 1x❄️ 5BC, 1x❄️ 5CC

30.07.24 FET ❄️ 3BB, CB 💔
    02.09.24 FET ❄️ 5BC, beta 7dpt <2.3
    07.10.24 FET ❄️ 5CC, beta 9dpt <2.3

08.11 Mezoterapia jajników osoczem
    ⏳01.2025: zaczynamy wszystko od początku.

"Ciągle mamy nadzieję. I we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję, niż ją stracić.”🤍
  • Angelles Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2023, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszkina wrote:
    Cześć dziewczyny! My z mężem tez już po komplecie badan, czekamy jeszcze tylko na wynik kariotypu. Wyniosło nas to ok.8 tys, badania rozłożone na różne placówki.

Od 1 dnia najbliższego cyklu (czyli pewnie za max tydzień) rozpoczynamy protokół długi stymulacji i zobaczymy co będzie. Doktor powiedział ze koszt całego przedsięwzięcia od teraz szacuje na maksymalnie 35 tys, ale liczę ze jednak będzie to teoche mniej kosztowało, cześć leków wypisuje na ryczałt, wiec zawsze to korzystniej.

Czy jest tu ktoś kto ma dostęp do grupy na Fb i byłby w stanie mnie tam dodać albo podać jakieś namiary? Będę super wdzięczna ❤️
    Puszkina przeczytałam Twoja historie i współczuję Ci straty. Czy po badaniach u doktora znaleziono ewentualną przyczynę tego, że nie możecie zajść W ciążę. Trochę się martwię bo u Nas po całym tym komplecie badań (genetyka, immunologia, hormony) nie wyszło nic. Doktor mówi że miał nadzieję,że coś tam wyjdzie A tu nic. Na razie działamy ze stymulacja.

• Puszkina Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2023, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Puszkina przeczytałam Twoja historie i współczuję Ci straty. Czy po badaniach u doktora znaleziono ewentualną przyczynę tego, że nie możecie zajść W ciążę. Trochę się martwię bo u Nas po całym tym komplecie badań (genetyka, immunologia, hormony) nie wyszło nic. Doktor mówi że miał nadzieję,że coś tam wyjdzie A tu nic. Na razie działamy ze stymulacja.

Dziękuje kochana! ❤️ Właśnie jest to wszystko dziwne, bo już po którychś badaniach nawet trochę miałam nadzieje, ze coś wyjdzie i będę znała odpowiedz. Doktor powiedział, ze nie ma tu jednoznacznej przyczyny. Najbardziej prawdopodobna wydaje się opcja, ze komórki jajowe nie są najlepszej jakości i nie dają rady się zagnieździć albo odwrotnie - maja zbyt gruba otoczkę i nie dochodzi do zapłodnienia. Bo owulacje mam, wszystkie badania ok, u męża nawet lepiej. Po poronieniu, zasniadzie, konieczności czekania ze staraniami, no i bezowocnym staraniami przez rok przyznam ze IVF jest dla mnie teraz trochę ulga, bo ostatnie prawie 2 lata były trudne. Doktor wdrożył mi suplementację (m.in ovarin, witaminy, omega, koenzym Q10) oraz zalecił dietę, no i zalecił długi protokół - podobno u mnie wtedy może być większa szansa na uzyskanie lepszej jakości komorek. Jeśli stymulacja się powiedzie i uda się uzyskać jakieś ❄️ to będziemy chcieli je przebadać na podstawowe wady genetyczne. No ale do tego jeszcze sługa droga, wakacje upłyną pod znakiem wizyt w Krakovi i w Tarnowie na zmianę 💪

Angelles - trzymam mocno kciuki!! To stymulacja do IVF czy proby naturalne? :)

👩🏻37l
    Początki endometriozy 🚩
    genetyka i immunologia ✅

🧔🏻‍♂️35l.

05.22 Starania od nowa
    07.23, 09.23, 11.23 trzy stymulacje do IVF protokół długi, krótki, double stimulation. Kolejno 11, 7 i 8 dojrzałych pęcherzyków. Słaba jakość komórek jajowych.

"Ciągle mamy nadzieję. I we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję, niż ją stracić.”🤍
  • Justi11 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak można dołączyć do grupy na Facebooku? Będę pacjentka dr. Przybycienia od 13 czerwca wtedy pierwsza wizyta 🙂

92' Kraków
    Histeroskopia✔️=>Niedrożne jajowody❌️
    I PROCEDURA 02.2022.AMH:4,45
    5× ❄️
    03.22: <0,1
    05.22: <0,1➡️ atosiban
    07.22: <0,2
    IMUNOLOGIA➡️
    KIR Bx (najważniejsze obecne) , Allo-mlr:41,4 Cytokiny✔️, test Iple✔️ ->cd138 0-1= antybiotyk, cd56 21.
    Wlew z accofilu 5 dni przed⬇️
    14.02: 8dpt7,5 10dpt 5,21
    Scratching w tym samym cyklu⬇️
    18.04: 8dpt <0,6

II PROCEDURA 09.23.AMH:5,4
    13×❄️
    11.23:<0,6
    Scratching cykl przed FET⬇️
    03.24: 7dpt:55.94 🥹9dpt: 106,06 11dpt:208,08 16dpt:2604 🥰26dpt jest ❤️

preg.png
  • Angelles Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2023, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszkina wrote:
    Dziękuje kochana! ❤️ Właśnie jest to wszystko dziwne, bo już po którychś badaniach nawet trochę miałam nadzieje, ze coś wyjdzie i będę znała odpowiedz. Doktor powiedział, ze nie ma tu jednoznacznej przyczyny. Najbardziej prawdopodobna wydaje się opcja, ze komórki jajowe nie są najlepszej jakości i nie dają rady się zagnieździć albo odwrotnie - maja zbyt gruba otoczkę i nie dochodzi do zapłodnienia. Bo owulacje mam, wszystkie badania ok, u męża nawet lepiej. Po poronieniu, zasniadzie, konieczności czekania ze staraniami, no i bezowocnym staraniami przez rok przyznam ze IVF jest dla mnie teraz trochę ulga, bo ostatnie prawie 2 lata były trudne. Doktor wdrożył mi suplementację (m.in ovarin, witaminy, omega, koenzym Q10) oraz zalecił dietę, no i zalecił długi protokół - podobno u mnie wtedy może być większa szansa na uzyskanie lepszej jakości komorek. Jeśli stymulacja się powiedzie i uda się uzyskać jakieś ❄️ to będziemy chcieli je przebadać na podstawowe wady genetyczne. No ale do tego jeszcze sługa droga, wakacje upłyną pod znakiem wizyt w Krakovi i w Tarnowie na zmianę 💪

Angelles - trzymam mocno kciuki!! To stymulacja do IVF czy proby naturalne? :)
    Trochę jakbym czytała o sobie ;) Będziesz chyba moja bratnią duszyczką na tym forum ;)
    Za chwilę będę mieć 36 lat.
    Doktor twierdzi, że być może byłam już kiedyś prawdopodobnie w ciąży bo moje Allo wynosi 28%.
    Cross nie pokazał konfliktu między Nami.
    Brakuje mi części kirow implantacyjnych ale jest równowaga między nimi i dr. mówił że wynik całkiem ok.
    Ogólnie widziałam po nim że był trochę rozczarowany że nic nie znalazł zresztą sam to powiedział.
    Wyniki męża też ok.
    Moja beta nigdy nie wynosiła 0. Zawsze jak ją badalam wynik był ok 2-3 (norma laboratorium poniżej 5 brak ciąży). Teraz zastanawiam się czy to nie było tak, że coś się zaczynało i roniłam.
    Podobnie jak Ty mam wzorowe owulacje. Podczas prawie 2- letnich starań sprawdziłam około 10 cykli i wszystkie monitoringi potwierdziły owulację około 16 dc przy 28 dniowych cyklach.
    Także punktu zaczepienia jak widzisz brak.
    Ostatnio dr również wspomniał o słabych jajeczkach. Ale tego zdaje się nie można sprawdzić....
    Z tego co widzę masz o wiele lepsze AMH bo moje to 1 :(
    Choć niby nie o ilość A jakość walczymy:)
    Czy robiłaś badanie cross match?

• Puszkina Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Trochę jakbym czytała o sobie ;) Będziesz chyba moja bratnią duszyczką na tym forum ;)
    Za chwilę będę mieć 36 lat.
    Doktor twierdzi, że być może byłam już kiedyś prawdopodobnie w ciąży bo moje Allo wynosi 28%.
    Cross nie pokazał konfliktu między Nami.
    Brakuje mi części kirow implantacyjnych ale jest równowaga między nimi i dr. mówił że wynik całkiem ok.
    Ogólnie widziałam po nim że był trochę rozczarowany że nic nie znalazł zresztą sam to powiedział.
    Wyniki męża też ok.
    Moja beta nigdy nie wynosiła 0. Zawsze jak ją badalam wynik był ok 2-3 (norma laboratorium poniżej 5 brak ciąży). Teraz zastanawiam się czy to nie było tak, że coś się zaczynało i roniłam.
    Podobnie jak Ty mam wzorowe owulacje. Podczas prawie 2- letnich starań sprawdziłam około 10 cykli i wszystkie monitoringi potwierdziły owulację około 16 dc przy 28 dniowych cyklach.
    Także punktu zaczepienia jak widzisz brak.
    Ostatnio dr również wspomniał o słabych jajeczkach. Ale tego zdaje się nie można sprawdzić....
    Z tego co widzę masz o wiele lepsze AMH bo moje to 1 :(
    Choć niby nie o ilość A jakość walczymy:)
    Czy robiłaś badanie cross match?

Tak czytam i faktycznie to wszystko brzmi podobnie❤️ No i obie nas meczy ta niewiedza skąd wynikają niepowodzenia - ja się przygotowuje na to, ze być może nigdy nie będę mieć pewności i teraz próbuje myśleć o tym co dalej. A wy już jestescie na etapie przygotowania do IVF czy macie inna rekomendacje i plany?

Cross match to test cytotoksyczny? Bo jeśli tak to robiliśmy i wyszedł ok. Moje allo to 26%, ja byłam w ciazy niecałe 2 lata temu przez ok. 8 tyg, doktor mówi ze taki wynik jest w porządku. My czekamy już tylko na kariotyp, i akurat tam mam nadzieje ze nic nie wyjdzie, bo czekam na @ żeby zacząć brać tabletki anty i doczekac sie nie moge (w ciazy nie jestem) - obawiam sie ze ten długi protokół to będzie porządny test dla mojej niecierpliwości. ☺️

👩🏻37l
    Początki endometriozy 🚩
    genetyka i immunologia ✅

🧔🏻‍♂️35l.

05.22 Starania od nowa

• Puszkina Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi11 wrote:
    Jak można dołączyć do grupy na Facebooku? Będę pacjentka dr. Przybycienia od 13 czerwca wtedy pierwsza wizyta 🙂

Właśnie tez o to pytałam i narazie nic nie wiem, jakby Ci się udało to daj proszę znać. A jak ja się czegoś dowiem to tez będę informować :)

Justi11 lubi tę wiadomość

👩🏻37l
    Początki endometriozy 🚩
    genetyka i immunologia ✅

🧔🏻‍♂️35l.

05.22 Starania od nowa

• Justi11 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak ciężko się dostać do tej grupy? Na Facebooku szukałam i tak jak by była nie widoczna(nie znam się) a wiemy, że jest. Czy ktoś może pomóc? 🙂

92' Kraków
    Histeroskopia✔️=>Niedrożne jajowody❌️
    I PROCEDURA 02.2022.AMH:4,45
    5× ❄️
    03.22: <0,1
    05.22: <0,1➡️ atosiban
    07.22: <0,2
    IMUNOLOGIA➡️
    KIR Bx (najważniejsze obecne) , Allo-mlr:41,4 Cytokiny✔️, test Iple✔️ ->cd138 0-1= antybiotyk, cd56 21.
    Wlew z accofilu 5 dni przed⬇️
    14.02: 8dpt7,5 10dpt 5,21
    Scratching w tym samym cyklu⬇️
    18.04: 8dpt <0,6

II PROCEDURA 09.23.AMH:5,4
    13×❄️
    11.23:<0,6
    Scratching cykl przed FET⬇️
    03.24: 7dpt:55.94 🥹9dpt: 106,06 11dpt:208,08 16dpt:2604 🥰26dpt jest ❤️

preg.png
  • Agniesszka Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi11 wrote:
    Kurcze tak ciężko się dostać do tej grupy? Na Facebooku szukałam i tak jak by była nie widoczna(nie znam się) a wiemy, że jest. Czy ktoś może pomóc? 🙂
    Napisz do mnie na priv to napisze Ci co trzeba zrobić aby dołączyć :)

2019 - ciąża pozamaciczna
    2020 czerwiec Punkcja 25 komórek z czego 17 nadających się do zapłodnienia, mamy 6 blastek ❤️
    2020 wrzesień I transfer - beta 0
    2021 marzec II transfer - beta 0
    Szczepienia limfocytami męża , Allo z 0% wzrosło 93% ✊🏻

2021 kwiecień - III transfer , poronienie w 8 tygodniu

2021 sierpień - IV transfer udany ❤️
    2022 kwiecień - mamy synka ❤️❤️❤️

2023 marzec powrót po rodzeństwo V transfer
    7 dpt beta 60,1
    9 dpt beta 132,4
    11 dpt beta 360
    24dpt mamy serduszko ❤️❤️❤️

Niedrożne jajowody, hiperprolatynemia, insulinooporność, kir AA, mięśniaki, PCOS, nieregularne miesiączki
    U męża nasienie bez szału morfologia 1%
  • Puszkina Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesszka wrote:

Agnieszka, ja tez pozwolę sobie napisać jeśli mogę ☺️

👩🏻37l
    Początki endometriozy 🚩
    genetyka i immunologia ✅

🧔🏻‍♂️35l.

05.22 Starania od nowa

• ola3737 Znajoma

Wysłany: 13 czerwca 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesszka wrote:

Pozwoliłam sobie wysłać zaproszenie do przyjaciółek żeby móc wysłać wiadomość ;)

• Angelles Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszkina wrote:
    Tak czytam i faktycznie to wszystko brzmi podobnie❤️ No i obie nas meczy ta niewiedza skąd wynikają niepowodzenia - ja się przygotowuje na to, ze być może nigdy nie będę mieć pewności i teraz próbuje myśleć o tym co dalej. A wy już jestescie na etapie przygotowania do IVF czy macie inna rekomendacje i plany?

Cross match to test cytotoksyczny? Bo jeśli tak to robiliśmy i wyszedł ok. Moje allo to 26%, ja byłam w ciazy niecałe 2 lata temu przez ok. 8 tyg, doktor mówi ze taki wynik jest w porządku. My czekamy już tylko na kariotyp, i akurat tam mam nadzieje ze nic nie wyjdzie, bo czekam na @ żeby zacząć brać tabletki anty i doczekac sie nie moge (w ciazy nie jestem) - obawiam sie ze ten długi protokół to będzie porządny test dla mojej niecierpliwości. ☺️
    W tym momencie jestem w okolicach owulacji pierwszego cyklu z Lametta, Dostinexem, Pragną Start, i Omega. Wyhodowalam 4 konkretne jajeczka. Dostałam Ovitrelle (mimo, że owulacja u mnie zawsze była naturalna). Na dniach jadę potwierdzić, że wszystkie popękały. Pocieszam się że zawsze miałam 1 jajeczko a teraz 4 więc szanse są większe 😜 Podobno bardzo udana stymulacja jak na moje AMH.
    Bierzemy pod uwagę in vitro ze względu na Nasz wiek ale chcemy kilka cykli spróbować z lekami. Rozumiem Twoja decyzja i pewnie napięcie, które Wam towarzyszy (szczególnie że jesteś po poronieniu).
    Zrobiłam cross LCT ( limfocytotoksyczny) i będę robić chyba jeszcze cytotoksyczny bo tenLCT ma jakieś dziwne odwrócone normy podobno. Moje Allo to 28% stąd podejrzenie że też mogłam być w ciąży. Najgorsze jest to, że nie wiem kiedy i ile razy. Cykle mam regularne.
    Ja dosyć spokojnie o dziwo do tego podchodzę. Mocno zajmuje mnie praca ale z drugiej strony czas tak szybko leci... Tak konkretnie staramy się niecałe 2 lata i nie wiem kiedy to minęło.

Jeśli chodzi o doktora to dla mnie skierowanie na te wszystkie badania na raz to plus. Męczyłoby mnie psychicznie gdyby co wizyta dochodził jakiś nowy pomysł, jakieś nowe badanie, jakieś nowe leki. Pradoksalnie szkoda tylko ze jestem na podstawie tych badań zdrowa bo lepiej znać przeciwnika z którym się mierzysz.

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ