Parens Rzeszów
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciekawa87 to juz troche się staracie ja od niedawna dopiero chodze do dr Magonia i jak na razie jestem z niego zadowolonaprzegroda macicy
11.02.2017r. 1 IUI 15.03.3017r 2 IUI 14.04.2017r 3 iui
1 ivf :10dpt bhcg 92,64, 12dpt bhcg
LENKA 28.10.2018r 3170 55 cm
LIWIA 25.12.2020r 3640 59 cm -
Marzena1991 wrote:Ciekawa87 to juz troche się staracie ja od niedawna dopiero chodze do dr Magonia i jak na razie jestem z niego zadowolona
Teraz oby nasienie się nie pogorszyło do iui. -
Ciekawa87 ja też Tobie życze jak najlepiej i dwóch kreseczek na teście :*
ciekawa87 lubi tę wiadomość
przegroda macicy
11.02.2017r. 1 IUI 15.03.3017r 2 IUI 14.04.2017r 3 iui
1 ivf :10dpt bhcg 92,64, 12dpt bhcg
LENKA 28.10.2018r 3170 55 cm
LIWIA 25.12.2020r 3640 59 cm -
Dziewczyny ja z kolei mam inne zdanie co do dr Magonia, ale to może przez to, że tylko raz byłam u niego na wizycie i chciałam, żeby dał mi skierowanie na udrażnianie jajowodów.. Okłóciłam się z nim niesamowicie, bo on uważał, że jajowodów się nie da udrożnić, zostaje tylko ivf. Skierowanie z oporami, ale dostałam, a na zabiegu okazało się, że jajowody drożne. Ja z kolei zastanawiam się nad dr Słowikiem, bo do mojego lekarza powoli zaczynam tracić zaufanie.. Uważa, że najlepszym sposobem na zajście w ciąże jest nic nie robienie.
-
Basia90 wrote:Dziewczyny ja z kolei mam inne zdanie co do dr Magonia, ale to może przez to, że tylko raz byłam u niego na wizycie i chciałam, żeby dał mi skierowanie na udrażnianie jajowodów.. Okłóciłam się z nim niesamowicie, bo on uważał, że jajowodów się nie da udrożnić, zostaje tylko ivf. Skierowanie z oporami, ale dostałam, a na zabiegu okazało się, że jajowody drożne. Ja z kolei zastanawiam się nad dr Słowikiem, bo do mojego lekarza powoli zaczynam tracić zaufanie.. Uważa, że najlepszym sposobem na zajście w ciąże jest nic nie robienie.
Dziwne ja nie miałam problemów ani z laparoskopią ani z histeroskopią. Wszystkie mialam wykonywane na NFZ. Dr sam proponował jakie badania mam zrobić. Jasne mozesz dr zmienić ja tam nie zamierzam bo cenię kompetencje dr Magonia. Uwazam ze wie co robi -
Basia90 wrote:Dziewczyny ja z kolei mam inne zdanie co do dr Magonia, ale to może przez to, że tylko raz byłam u niego na wizycie i chciałam, żeby dał mi skierowanie na udrażnianie jajowodów.. Okłóciłam się z nim niesamowicie, bo on uważał, że jajowodów się nie da udrożnić, zostaje tylko ivf. Skierowanie z oporami, ale dostałam, a na zabiegu okazało się, że jajowody drożne. Ja z kolei zastanawiam się nad dr Słowikiem, bo do mojego lekarza powoli zaczynam tracić zaufanie.. Uważa, że najlepszym sposobem na zajście w ciąże jest nic nie robienie.
Ja też chodzę do paren i do lekarza węklara super lekarz wszytko dokładnie tłumaczy bardzo miły a u śłowika byłam w piątek i jest nie miły z wielką łaską odpowiedział mi na pytanie i powiedział że dzieci w tym cyklu.nie będzie i że to nie ma sensu więc w środę tą byłam u dr węklara i się okazało że jajeczka urosły i wszystko jest dobrze dostała oviyrelle i 10 lutego idę na posiewu a 12 na bete4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Oo Elina, to nie wiedziałam, że tam jest taki lekarz, myślałam, że tylko Magoń, Homa i Słowik. Ja daję sobie jeszcze, ze 2 cykle i jak nic się nie będzie działo, to wybiorę się do kliniki. Mój lekarz każe czekać i się nie stresować, ale jak można się nie stresować jak rok starań i ciąży nie ma? Poza tym bagatelizuje cienkie endometrium i plamienia, więc coś ewidentnie jest nie tak..
Ehh jak to człowiek na każdym kroku musi walczyć o swoje.. -
Basia90 wrote:Oo Elina, to nie wiedziałam, że tam jest taki lekarz, myślałam, że tylko Magoń, Homa i Słowik. Ja daję sobie jeszcze, ze 2 cykle i jak nic się nie będzie działo, to wybiorę się do kliniki. Mój lekarz każe czekać i się nie stresować, ale jak można się nie stresować jak rok starań i ciąży nie ma? Poza tym bagatelizuje cienkie endometrium i plamienia, więc coś ewidentnie jest nie tak..
Ehh jak to człowiek na każdym kroku musi walczyć o swoje..
po roku powinnaś iść do kliniki dr węklar przyjmuje tylko w środy niekiedy w piątki.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
KaRa001 wrote:Witam,
W którym dniu cyklu rozpoczęłyście monitoring w Parensie?
Idziesz w 1-5 dc dostajesz leki na stymulacje (no chyba ze masz owulacyjne cykle więc nie trzeba) potem idziesz w okreslonym przez lekarza dniu. -
Witam was w tym watku tez chodze do Parens od września 2015 r. Jestesmy po 2 uiu. Jestem pacjentka dr Homy uwazam narazie ze jest konkretna duzo mowi doradza np czerwone wino czy migdały na endometrium. Odpowiada na moje pytania. Teraz uiu niestety robił dr Magoń w sumie miałam u niego jedna wizyte w Pro Familii - po zobaczeniu wynikow meza wysłał nas do Parens na konputerowe badanie nasienia i wział 120 zł za nic a mnie o nic a nic nie pytał. Drugi raz robił mi usg kontrolne i ovitrelle kazał wziasc ot tak wieczor danego dnia. Drugie usg teraz wiedział ze on wykona uiu bo mojej lekarki nie było to kazał 36 godz wziasc ovitrelle przed uiu. A sama inseminacje wykonał bardzo szybko i bez usg przed oddaniem nasienia i naawet nie wiem jak było z moim endo.takze jak narazie dr Magoń dziwny jest dla mnie. Dr Słowik jedno usg nie miły gburowaty ale w sumie konkretnie mowił jakie pecherzyki ale pozostałe pytania gburowato.
Witam ciekawa87 mam pytanie Kochana kto i gdzie przyjmuje dr Wolski jak wymieniłaś ze poprawialiście u niego parametry nasienia ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:09
Chmurka85 -
W przyszłym tygodniu jadę do dr Magonia na kolejny monitoring, zobaczymy co będzie... bo jak na razie jajeczka hoduję piękne, ostatnio po clo 3x5 miałam dwa 21 i 25 mm, wzięłam Ovitrell i znowu nic. Mąż parametry ma dobre, a jakoś 5 lat nam się nie udaje...
Zastawiam się coraz poważniej nad Warszawą...05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy...