X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pastelowa Poznań 🩺
Odpowiedz

Pastelowa Poznań 🩺

Oceń ten wątek:
  • frankapzn Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża Swany wrote:
    Też miałam takie przemyślenia. Bardzo trudno jest porównać skuteczność klinik, bo z każdą procedurą zmienia się wiele parametrów. Znalazłam ciekawy post o skuteczności procedury w każdym kolejnym podeściu

https://www.instagram.com/p/DEVOKeyMRVD/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Bardzo polecam ją też obeserwować na insta, masa ciekawych informacji.
    Dziękuję za polecajkę , bardzo lubię ten profil i sledze go na bieżąco

Ona :35 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6?
    Kariotyp ok On: 39 🧡obniżone parametry nasienia
    Kariotypy ok AZF/CFTR ok
    Starania od 2019 , 1 poronienie
    grudzień 2023 I procedura , brak zarodków 😭
    maj 2024 II procedura
    2 ❄️❄️4AB ,4BC
    08/24 FET 4 AB
    beta 7,3 (6dpt) 14,4 (8dpt) 12 (10 dpt)😿💔
    02.25FET ( z zaleceniami immuno) :( beta 0 ;(
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ten raport z hodowli jest taki dokładny, jest opisane co się działo na każdym etapie?

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
  • Czarna2025 Nowa

Wysłany: 21 lutego, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Potrzebuje szczerych opinii...za ma kolejna nieudana procedura w klinice. W I nie uzyskaliśmy zarodków w II tylko 2 jeden słabiutki. Analizując wszystko bardzo dokładnie, coś się dzieje "nie tak" na etapie hodowli. Z naszych raportów nie wynika żeby z naszymi komórkami dział się jakaś wielka tragedia. Siłą rzeczy zaczynam mieć wątpliwości co do działań embriologów.... czy któraś z Was w tej klinice też miała podobną sytuację , obawy, czy wątpliwości?
    Nie chce "zwlać"na kogoś winy ...poprostu szukam punktu zaczepienia ....

Ja miałam pobranych 10 komórek z tego 6 zarodków przetrwało. Zaszłam w ciążę za pierwszym razem. Ogólnie podeszłam do tego z mega pozytywnym nastawieniem tak jakbym czuła, że wszystko się uda i sięudało. Także wydaje mi się, że to nie wina embriologów tylko organizmu. Każdy ma inne jakieś problemy przez , które nie może zajść w ciążę.
    Trzymam kciuki, żeby w końcu się udało ✊️✊️✊️

• Gimba Znajoma

Wysłany: 21 lutego, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna2025 wrote:
    Ja miałam pobranych 10 komórek z tego 6 zarodków przetrwało. Zaszłam w ciążę za pierwszym razem. Ogólnie podeszłam do tego z mega pozytywnym nastawieniem tak jakbym czuła, że wszystko się uda i sięudało. Także wydaje mi się, że to nie wina embriologów tylko organizmu. Każdy ma inne jakieś problemy przez , które nie może zajść w ciążę.

Takie odpowiedzi są bardzo krzywdzące .Pozytywne nastawienie nie sprawi , że zajdziemy w ciążę a fakty są takie , że klinika nie ma pomysłu na trudne przypadki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 10:24

• frankapzn Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna2025 wrote:
    Po tylu latach prób , łez, wyrzeczeń , ogromu środków finansowych ...poztywne nastawienia.....przepraszam ale nie przemawia do mnie.
    Mam jeszcze wole wali , ale szukam pomocy bo czuje ze ide w złym kierunku... proponowanie " kolejna procedura i kolejna procedura" to nie rozwiązanie dla mnie.

Ona :35 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6?
    Kariotypy ok AZF/CFTR ok
    maj 2024 II procedura
    2 ❄️❄️4AB ,4BC
    08/24 FET 4 AB
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat jestem zadowolona z kliniki, ale jestem raczej na początku drogi, wiec trudno mi się wypowiadać. Rozumiem 100% że przy X niepowodzeniach ta cierpliwość się kończy. Też tak miałam u mojego poprzedniego lekarza. Chociaż tam się faktycznie udało za 7 razem 🤦🏻‍♀️

Klinika reprezentuje podejscie, że kolejne próby zwiększają szanse na sukces, są na to faktycznie badania, ale też mnie nie dziwi ze jako pacjentki możemy oczekiwac czegos więcej. Słyszałam że są kliniki które podchodzą inaczej do tematu i np. nie robią transferu przy nieodpowiednim poziomie estradiolu, badają stany zapalne przed transferem itp. Nie wiem czy to przynosi lepsze rezultaty, ale myślę, że jeśli kończy się zaufanie lekarz - pacjentka to warto poszukać kogoś z kim będziemy mieć lepszą chemię.

Frankapzn, masz już jakas inna klinikę na oku?

PCOS, starania o drugiego 👶🏼

31.01 start IVF
    Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
    23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️
    Transfer ➡️ marzec/kwiecień ⏳️
  • frankapzn Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    Ja akurat jestem zadowolona z kliniki, ale jestem raczej na początku drogi, wiec trudno mi się wypowiadać. Rozumiem 100% że przy X niepowodzeniach ta cierpliwość się kończy. Też tak miałam u mojego poprzedniego lekarza. Chociaż tam się faktycznie udało za 7 razem 🤦🏻‍♀️

Klinika reprezentuje podejscie, że kolejne próby zwiększają szanse na sukces, są na to faktycznie badania, ale też mnie nie dziwi ze jako pacjentki możemy oczekiwac czegos więcej. Słyszałam że są kliniki które podchodzą inaczej do tematu i np. nie robią transferu przy nieodpowiednim poziomie estradiolu, badają stany zapalne przed transferem itp. Nie wiem czy to przynosi lepsze rezultaty, ale myślę, że jeśli kończy się zaufanie lekarz - pacjentka to warto poszukać kogoś z kim będziemy mieć lepszą chemię.

Nie , chcę na początku skonsultować nasz przypadek kimś kto może inaczej na to spojrzy

Kariotypy ok AZF/CFTR ok
    maj 2024 II procedura
    2 ❄️❄️4AB ,4BC
    08/24 FET 4 AB
  • Gaja123 Znajoma

Wysłany: 21 lutego, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:

Przepraszam, że wejdę w słowo ,ale właśnie jak się kończy zaufanie do lekarza to nie na co ciągnąć czegoś na siłę.Kazda musi znaleźć swojego lekarza i osobiście uważam , że we wszystkim potrzebny jest umiar .Klinika Medart niby bardzo polecana ,ale tam ginekolog diagnozuje choroby gastrologiczne jeszcze błędnie i sam leczy narażając pacjenta na poważne problemy zdrowotne. Biopsja ważna ,ale tam też mają podejście , że wynik mysi być praktycznie zerowy czasami wiąże się to z 5/6 biopsjami co też ma swoje skutki uboczne chociażby może się zrosnąć kanał szyjki macicy przez ciągłe grzebanie .Mały szacunek do innych lekarzy tym bardziej o odmiennych poglądach . Każda klinika ma swoje plusy i minusy sama uważam , że warto szukać, działać.

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy będzie polecał klinikę i lekarza u którego się udało. Ja podobnie jak kicia kocia jestem na początku drogi, czekam na pierwszy transfer więc trudno mi coś doradzić, ale pamiętam @frankapzn że miałaś zalecenia od immunologa może warto poszukać kliniki, która akceptuje zalecenia immuno? Ciężko ci będzie walczyć na własną rękę „w ukryciu” przed swoim lekarzem skoro nasza klinika nie bierze pod uwagę immunologii

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
  • frankapzn Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Każdy będzie polecał klinikę i lekarza u którego się udało. Ja podobnie jak kicia kocia jestem na początku drogi, czekam na pierwszy transfer więc trudno mi coś doradzić, ale pamiętam @frankapzn że miałaś zalecenia od immunologa może warto poszukać kliniki, która akceptuje zalecenia immuno? Ciężko ci będzie walczyć na własną rękę „w ukryciu” przed swoim lekarzem skoro nasza klinika nie bierze pod uwagę immunologii
    Tak wiem że taka walka w ukryciu jest ciężka,i również szanuję to że nie każdy lekarz musi się na wszystkim znać. Ja po prostu muszę poszukać rozwiazania dla siebie,bo czuję że coś że powtarzanie kolejnych procedur dokładnie w taki sam sposób nie doprowadzi mnie do upragnionego celu.

Kariotypy ok AZF/CFTR ok
    maj 2024 II procedura
    2 ❄️❄️4AB ,4BC
    08/24 FET 4 AB
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Tak wiem że taka walka w ukryciu jest ciężka,i również szanuję to że nie każdy lekarz musi się na wszystkim znać. Ja po prostu muszę poszukać rozwiazania dla siebie,bo czuję że coś że powtarzanie kolejnych procedur dokładnie w taki sam sposób nie doprowadzi mnie do upragnionego celu.

Zapewne to podejście na zasadzie statystyki, że w końcu za którymś razem się uda…a problem niestety może leżeć gdzieś indziej…mam nadzieję że znajdziesz klinikę i lekarza który znajdzie sposób skierowany konkretnie na was 🍀

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
  • frankapzn Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie po prostu poszukuje innej opinii, czy punktu widzenia.... Jescze nie podjęliśmy żadnych decyzji. Same naprwno rozumiecie że podniesienie sie po kolejnej porażce jest trudne,z czasem coraz trudniejsze.
    Ale działamy nie poddajemy sie....narazie .
    💪💚

kicia_kocia, Nowa2024 lubią tę wiadomość

Kariotypy ok AZF/CFTR ok
    maj 2024 II procedura
    2 ❄️❄️4AB ,4BC
    08/24 FET 4 AB
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frankapzn, rozumiemy 100%❤️‍🩹 Trzymamy kciuki żeby się wam to na spokojnie poukładało i żeby zakliknęlo jak należy 🫶🍀

frankapzn lubi tę wiadomość

PCOS, starania o drugiego 👶🏼

31.01 start IVF
    Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
    23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️
    Transfer ➡️ marzec/kwiecień ⏳️
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Narazie po prostu poszukuje innej opinii, czy punktu widzenia.... Jescze nie podjęliśmy żadnych decyzji. Same naprwno rozumiecie że podniesienie sie po kolejnej porażce jest trudne,z czasem coraz trudniejsze.
    Ale działamy nie poddajemy sie....narazie .
    💪💚

To prawda każda kolejna porażka odbiera siły…ale trzeba to przetrawić, przeżyć po swojemu, wypłakać się by móc za chwilę ruszyć ze zdwojoną siłą! 💪😘
    A pytaliście może dr czy może od siebie coś zmienić, dodać do kolejnej procedury, żeby nie lecieć jednym schematem? Czy jednak powiedział, że niczego nie zmienia i koniec kropka?

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
  • frankapzn Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    To prawda każda kolejna porażka odbiera siły…ale trzeba to przetrawić, przeżyć po swojemu, wypłakać się by móc za chwilę ruszyć ze zdwojoną siłą! 💪😘
    A pytaliście może dr czy może od siebie coś zmienić, dodać do kolejnej procedury, żeby nie lecieć jednym schematem? Czy jednak powiedział, że niczego nie zmienia i koniec kropka?
    Poczekam na mieiacke,badam Amh i Fsh i pojadę na" poważną" rozmowę do dr. 🙃

Nowa2024, kicia_kocia lubią tę wiadomość

Kariotypy ok AZF/CFTR ok
    maj 2024 II procedura
    2 ❄️❄️4AB ,4BC
    08/24 FET 4 AB
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Poczekam na mieiacke,badam Amh i Fsh i pojadę na" poważną" rozmowę do dr. 🙃

Tak, czy inaczej trzymam kciuki żebyście albo znaleźli sposób u obecnego dr, albo znaleźli nowego, który spojrzy inaczej i zaleci coś nowego 😉🤞🤞🤞 daj potem znać co ustaliliście 🍀

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
‹‹ 20 21 22 23 24
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ