Pastelowa Poznań 🩺
-
WIADOMOŚĆ
-
Martolina wrote:Ewunia nie martw się na zapas - profesor chyba po prostu taki ma vibe że bardzo ostrożnie podchodzi. Nam po pierwszej wizycie gdzie było serduszko też mówiła żeby jeszcze nie mówić rodzicom bo jest bardzo wcześnie. Jeśli na wizycie wszystko było ok to bym się tego trzymała. A na prenatalne wysłała Cie do medfeminy?
Tak, prenatalne na NFZ, ale proponowała nam badanie panorame ale mówiła, że mamy się na spokojnie zastanowić bo to jednak koszty. -
Ewunia209 wrote:Tak, prenatalne na NFZ, ale proponowała nam badanie panorame ale mówiła, że mamy się na spokojnie zastanowić bo to jednak koszty.
Dała Wam skierowanie ? Bo mi na pierwsze nie dała i miałam potem problem w dniu badania 😅 Ja robiłam panoramę i nie żałuję, dało mi to badanie bardzo dużo spokoju. Ale oczywiście to jest spory koszt więc faktycznie warto się zastanowić -
Martolina wrote:Dała Wam skierowanie ? Bo mi na pierwsze nie dała i miałam potem problem w dniu badania 😅 Ja robiłam panoramę i nie żałuję, dało mi to badanie bardzo dużo spokoju. Ale oczywiście to jest spory koszt więc faktycznie warto się zastanowić
Nie, nie mam skierowania. Kazała jedynie tam zadzwonić i umówić się do konkretnej Pani doktor. Czyli jutro muszę zadzwonić po skierowanie 🙂 dziękuję za informację 🙂 -
Ewunia209 wrote:Nie, nie mam skierowania. Kazała jedynie tam zadzwonić i umówić się do konkretnej Pani doktor. Czyli jutro muszę zadzwonić po skierowanie 🙂 dziękuję za informację 🙂
Tak, koniecznie, bez skierowania Cię nie przyjmą na NFZ i będziesz musiała zapłacić 7 stów 🫣 jak się będziesz umawiać na połówkowe też do niej to tak samo, skierowanie musi być -
Omg 700 zł za prenatalne? 😮
Ja prenatalne wszystkie robię w pastelovej i płacę 350 zł (na pierwszych dodatkowo 190 zł za pappe) -
Nowa2024 wrote:Omg 700 zł za prenatalne? 😮
Ja prenatalne wszystkie robię w pastelovej i płacę 350 zł (na pierwszych dodatkowo 190 zł za pappe)
Niestety tak 😅 680 dokładnie - w tym było usg i pappa - ze skierowaniem by było za free. Ogólnie mogłabym przełożyć je na inny dzień i w międzyczasie ogarnąć to skierowanie, ale mąż już się specjalnie zwolnił z pracy żeby przyjechać więc po prostu zaplacilismy. Taniej by wyszło już w klinice
Ale dziś miałam połówkowe na NFZ i już miałam skierowanie i było faktycznie za darmoEwunia209 lubi tę wiadomość
-
Martolina wrote:Niestety tak 😅 680 dokładnie - w tym było usg i pappa - ze skierowaniem by było za free. Ogólnie mogłabym przełożyć je na inny dzień i w międzyczasie ogarnąć to skierowanie, ale mąż już się specjalnie zwolnił z pracy żeby przyjechać więc po prostu zaplacilismy. Taniej by wyszło już w klinice
Ale dziś miałam połówkowe na NFZ i już miałam skierowanie i było faktycznie za darmo
U nas byłoby tak samo, mąż urlop, kilka godzin jazdy samochodem więc pewnie byśmy zapłacili. Dzięki za informację, już się kontaktuje z prof.Martolina lubi tę wiadomość
-
Ewunia209 wrote:A wy wykonywaliście panoramę przy bliźniakach?
Nifty pro twins 😉 kupowałam przez stronę testdna.pl -
Ewunia209 wrote:Prenatal uno 🙂
Ja też -
Alka55 wrote:Cześć dziewczyny,
co suplementowałyście na początku ciąży?
Możecie polecić coś, co polecił Wam Wasz lekarz prowadzący?
Metafolin, Wit D z Solgaru plus magne b6 forte
Od drugiego trymestru prenatal duo -