Pastelowa Poznań 🩺
- 

WIADOMOŚĆ
- 

W poniedziałek beta była jeszcze 11, na razie bez planu... w macicy na razie obraz daleki od ideału w dodatku są torbiele na jajnikach i hemoglobina poniżej normy.Misiasiaa wrote:Franka, a jak Ty się czujesz? Jak po wizycie?
 Beta spadła?
 Macie już z dr obrany jakiś plan?
 Na pewno musze odbudować zapas żelaza i chce mieć zrobiona histeroskopię.
 A ja u Was? tez chyba miałaś wizytę?Ona :35 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% Cross match - ujmeny, AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6? On: 39 🧡obniżone parametry nasienia Kariotypy ok
 Starania od 2019 , 1 poronienie
 I IVF 12/2023 , brak zarodków 😭
 II IVF 05/2024 ❄️❄️4AB ,4BC
 08/24 FET 4 AB 😿💔
 02/25FET 4 BC 😿
 III IVF 03/2025 ❄️❄️❄️! 05/2025 histeroskopia (usunięcie zrostów, cd138 ok, brak stanu zapalnego)
 06/25 FET 5 AA🍀 14 tc 💔
- 

No u nas też nie jest idealnie.
 Beta wynosi 17, doktor myślał, że będzie już wynosić 0.
 USG również dalekie od ideału.
 Za tydzień gdy będę badać betę, również sobie wykonam dodatkowe badania krwi.
 Mamy już wyniki genetyczne i stety-niestety, była wada genetyczna.
 Prawdopodobnie zdecydujemy się na przebadanie pozostałych zarodków choć wciąż biję się z myślami, bo są słabe pod względem morfologicznym i boję się, że badaniem je jeszcze bardziej osłabimy.
- 

Rozumiem.... no ja tez miał myśl o badaniu zarodków, ale trochę poczytałam , popytałam i stwierdziliśmy że nie jedziemy tego robić, szczególnie że zostały nam tylko 2 i boje się , że nie przetrwają tych rozmrażań i zamrażania.Misiasiaa wrote:No u nas też nie jest idealnie.
 Beta wynosi 17, doktor myślał, że będzie już wynosić 0.
 USG również dalekie od ideału.
 Za tydzień gdy będę badać betę, również sobie wykonam dodatkowe badania krwi.
 Mamy już wyniki genetyczne i stety-niestety, była wada genetyczna.
 Prawdopodobnie zdecydujemy się na przebadanie pozostałych zarodków choć wciąż biję się z myślami, bo są słabe pod względem morfologicznym i boję się, że badaniem je jeszcze bardziej osłabimy.
 Ile i jakie macie jeszcze zarodki? Mogę zapytać o ten wynik? co u Was wyszło? badaliście kariotypy czy mieliście jakieś inne badania?Ona :35 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% Cross match - ujmeny, AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6? On: 39 🧡obniżone parametry nasienia Kariotypy ok
 08/24 FET 4 AB 😿💔
 02/25FET 4 BC 😿
 III IVF 03/2025 ❄️❄️❄️! 05/2025 histeroskopia (usunięcie zrostów, cd138 ok, brak stanu zapalnego)
 06/25 FET 5 AA🍀 14 tc 💔
- 

Wiesz, u Was inna sytuacja bo z tego co pamiętam, u Was wady nie wykazało.
 Ja teraz strasznie obawiam się, że wada może się powtórzyć. Jeśli mielibyśmy pewność, że zarodki po prostu nie przyjęłyby się, to bym zaryzykowała. Nie chciałabym jednak przechodzić przez to samo co teraz a gorzej, jeśli jednak ciąża cały czas by się rozwijała.. Doktor powiedział, że dobrze, że tak się to zakończyło zważając na tę wadę..
 U nas wyszła trisomia 3.
 Również mamy tylko dwa zarodki: 3BC. U mnie doszło do hiperstymulacji, więc być może dlatego tak mało i tak słabo...
 Nie badaliśmy jeszcze kariotypów. Dr ma się zastanowić czy zleci nam czy nie, bo mówi, że na tę wadę my wpływu nie mieliśmy... Błąd przy podziale.
- 

Pewnie, musicie to jeszcze na spokojnie przemyśleć. U Ciebie też tak teraz często Doktor wyznacza wizyty? u mnie prawie co tydzień i powiem szczerze trochę mnie to już frustruje, w szczególności , że nie wnoszą one nic nowego.Misiasiaa wrote:Wiesz, u Was inna sytuacja bo z tego co pamiętam, u Was wady nie wykazało.
 Ja teraz strasznie obawiam się, że wada może się powtórzyć. Jeśli mielibyśmy pewność, że zarodki po prostu nie przyjęłyby się, to bym zaryzykowała. Nie chciałabym jednak przechodzić przez to samo co teraz a gorzej, jeśli jednak ciąża cały czas by się rozwijała.. Doktor powiedział, że dobrze, że tak się to zakończyło zważając na tę wadę..
 U nas wyszła trisomia 3.
 Również mamy tylko dwa zarodki: 3BC. U mnie doszło do hiperstymulacji, więc być może dlatego tak mało i tak słabo...
 Nie badaliśmy jeszcze kariotypów. Dr ma się zastanowić czy zleci nam czy nie, bo mówi, że na tę wadę my wpływu nie mieliśmy... Błąd przy podziale.Ona :35 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% Cross match - ujmeny, AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6? On: 39 🧡obniżone parametry nasienia Kariotypy ok
 08/24 FET 4 AB 😿💔
 02/25FET 4 BC 😿
 06/25 FET 5 AA🍀 14 tc 💔
- 

Kicia widzę w opisie że jest dobrze! Gratulacje ❤️❤️
- 

Dzięki kochana 🥰 Poki co widzialam pecherzyk z mini echo zarodka. Drugi pecherzyk byl mniejszy i zapadający sie - pewnie ten znikający blizniak, który spowodowal taki wysoki poziom bety. Teraz czekamy 2 tygodnie na kolejną wizytę 🫠 Misiasiaa, Martolina, Nowa2024 lubią tę wiadomość
                                PCOS, starania o drugiego 👶🏼 Misiasiaa, Martolina, Nowa2024 lubią tę wiadomość
                                PCOS, starania o drugiego 👶🏼

styczeń 2025 ➡️ start IVF 🚀
 Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
 23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️

kwiecień ➡️ 1. transfer 5AA ❌️
 maj ➡️ 2. transfer 4AB ❌️
 czerwiec ➡️ 3. transfer 4AB❌️
 czerwiec ➡️ histeroskopia + cd138 ✅️
 sierpień ➡️ 4. transfer 4BB ❌️
 wrzesień ➡️ 5. transfer 4AB + 4AC ❌️
 październik ➡️ 6. transfer 4AB + 4BC
 14 dpt: betaHCG 1285 mlU/mL 🙀😻
 17 dpt: GS 5mm, YS 1 mm 🥰

Zostało 2 ❄️
- 

Kicia, suuuuper!! Gratuluję!! 

Franka, tak, mam co tydzień 
 Szybkie USG, umówienie kolejnej wizyty i 350 zł.
 No i tak co tydzień..
 Tak jak będąc w ciąży, cieszyły mnie tak często wizyty, bo byłam spokojniejsza, tak teraz faktycznie męczące jest jeżdżenie co tydzień dla mnie i dla naszego portfela.

Franka, a dlaczego histeroskopia raz jeszcze, skoro była w maju i było już ok?
 Podejrzewacie, że od tego czasu mógł jakiś stan zapalny się pojawić?
 A czy pod kątem chorób immunologicznych badałaś się?
 Doktor w ogóle zaleca takie badania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października, 12:28  kicia_kocia lubi tę wiadomość kicia_kocia lubi tę wiadomość
- 

No właśnie, portfel cierpi ..trochę już mnie to denerwuje bo jest to już takie naciągnę.Misiasiaa wrote:Kicia, suuuuper!! Gratuluję!! 

Franka, tak, mam co tydzień 
 Szybkie USG, umówienie kolejnej wizyty i 350 zł.
 No i tak co tydzień..
 Tak jak będąc w ciąży, cieszyły mnie tak często wizyty, bo byłam spokojniejsza, tak teraz faktycznie męczące jest jeżdżenie co tydzień dla mnie i dla naszego portfela.

Franka, a dlaczego histeroskopia raz jeszcze, skoro była w maju i było już ok?
 Podejrzewacie, że od tego czasu mógł jakiś stan zapalny się pojawić?
 A czy pod kątem chorób immunologicznych badałaś się?
 Doktor w ogóle zaleca takie badania?
 Histeroskopię chcę zrobić, bo cała procedura terminacji (poród i później łyżeczkowanie ) mogły znowu cos tam namieszać, a nie chce zaryzykować zarodka. Nasz Doktor jest przeciwny immunologi, wiec w tym temacie działam na własną rękę.

Kicia Kocia! cudowne informacje ! 😻😻😻😻Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października, 12:38  kicia_kocia lubi tę wiadomość
                                Ona :35 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% Cross match - ujmeny, AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6? On: 39 🧡obniżone parametry nasienia Kariotypy ok kicia_kocia lubi tę wiadomość
                                Ona :35 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% Cross match - ujmeny, AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6? On: 39 🧡obniżone parametry nasienia Kariotypy ok
 08/24 FET 4 AB 😿💔
 02/25FET 4 BC 😿
 06/25 FET 5 AA🍀 14 tc 💔
- 

Właśnie nie rozumiem tego, dlaczego część lekarzy jest przeciwna..
 Nie wiem czy obserwujecie Maję Staśko. Gdyby ona nie miała podawanych tych immunoglobulin, nie leczyła się równolegle u immunologia, to zapewne do dzisiaj nie byłaby w ciąży.
 Masz rację, w takim razie zapewne warto zrobić histeroskopię. Ja jeszcze mam tydzień by pobić się z myślami, czy badać czy nie badać  
- 

Kicia_kocia gratuluje ! 🥰

Misiasiaa i Frankapzn za Was również trzymamy kciuki, aby wasze sytuacje szybko się unormowały i abyście mogły podejść do tego szczęśliwego transferu 🥰 Wy narzekacie na częste wizyty, ja narzekam na ich brak. Wytrzymać miesiąc bez USG w ciąży bliźniaczej to jest jakiś kosmos.. chociaż tłumaczę sobie, że jest dobrze skoro tak rzadko są wizyty, jak będą częściej tzn że szyjka się skraca, więc wtedy będzie jeszcze więcej stresu. kicia_kocia lubi tę wiadomość kicia_kocia lubi tę wiadomość
- 

Misiasia, Franka, współczuję wam tej przeprawy 🙁 Do tego te cotygodniowe wizyty, ktore nie wnoszą zbyt wiele 😕

Trzymam kciuki żeby to sie wyjaśniło 🥺

Misiasiaa lubi tę wiadomość
                                PCOS, starania o drugiego 👶🏼 Misiasiaa lubi tę wiadomość

Zostało 2 ❄️
- 

Ewunia209 wrote:Kicia_kocia gratuluje ! 🥰

Misiasiaa i Frankapzn za Was również trzymamy kciuki, aby wasze sytuacje szybko się unormowały i abyście mogły podejść do tego szczęśliwego transferu 🥰 Wy narzekacie na częste wizyty, ja narzekam na ich brak. Wytrzymać miesiąc bez USG w ciąży bliźniaczej to jest jakiś kosmos.. chociaż tłumaczę sobie, że jest dobrze skoro tak rzadko są wizyty, jak będą częściej tzn że szyjka się skraca, więc wtedy będzie jeszcze więcej stresu.
 Dla mnie też czekanie na USG 4 tygodnie to była tortura, od kiedy czuję ruchy to jest trochę lepiej bo jestem spokojniejsza na codzień ale do tego 16 tygodnia to był dramat, ciągle byłam zestresowana
- 

Kicia kocia super wiadomości, jesteśmy dobrej mysli❤️❤️❤️
 Ja też mam raz w miesiącu wizytę i jakoś mnie to stresuje, ale prof. twierdzi, że jest ok i tak wystarczy.
 Ile czasu czekałyście na wynik pappa? kicia_kocia lubi tę wiadomość
                                08.2024- 1 procedura ❄️ 5AB kicia_kocia lubi tę wiadomość
                                08.2024- 1 procedura ❄️ 5AB
 03.10.2024- transfer ➡️ 9tc💔
 12.2024- 2 procedura ❄️❄️❄️❄️ 5AA,4AA,2X3AA
 01.2025- transfer ❄️❄️ ciaza bioch.
 02.2025- biopsja endometrium ➡️ stan zapalny, antybiotyk
 03.2025- transfer ❄️, beta 0
 05.05.2025- transfer ❄️, ciaza biochemiczna.
 06.2025, zmiana kliniki, 3 procedura🍀
 12.06.2025- początek stymulacji 💉
 23.06.2025- pobrano 19 🥚 mamy 8❄️
 10.07.2025- histeroskopia ok, brak stanu zapalnego
 18.08.2025- transfer ❄️ ⏳️
 24.08.2025- ⏸️
 27.08.2025- beta 9dpt 180,28 🍀 beta 11dpt 464,91🍀
 12.09.2025- usg ➡️ 24.09.2025 wszystko ok jest ❤️
 21.10.2025 prenatalne ✅️
- 

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października, 16:54  Misiasiaa, kicia_kocia, Nowa2024 lubią tę wiadomość Misiasiaa, kicia_kocia, Nowa2024 lubią tę wiadomość
- 

Martolina 🥰🥰 Ale słodka kruszynka 😍 Martolina lubi tę wiadomość
                                PCOS, starania o drugiego 👶🏼 Martolina lubi tę wiadomość

Zostało 2 ❄️
- 

Nowa, a jak u was? Chlopcy pewnie robią dalsze postępy 🥰 Nowa2024 lubi tę wiadomość
                                PCOS, starania o drugiego 👶🏼 Nowa2024 lubi tę wiadomość

Zostało 2 ❄️
- 

Ale slodzinka🥰 jak super widac🥰🥰08.2024- 1 procedura ❄️ 5AB
 03.10.2024- transfer ➡️ 9tc💔
 12.2024- 2 procedura ❄️❄️❄️❄️ 5AA,4AA,2X3AA
 01.2025- transfer ❄️❄️ ciaza bioch.
 02.2025- biopsja endometrium ➡️ stan zapalny, antybiotyk
 03.2025- transfer ❄️, beta 0
 05.05.2025- transfer ❄️, ciaza biochemiczna.
 06.2025, zmiana kliniki, 3 procedura🍀
 12.06.2025- początek stymulacji 💉
 23.06.2025- pobrano 19 🥚 mamy 8❄️
 10.07.2025- histeroskopia ok, brak stanu zapalnego
 18.08.2025- transfer ❄️ ⏳️
 24.08.2025- ⏸️
 27.08.2025- beta 9dpt 180,28 🍀 beta 11dpt 464,91🍀
 12.09.2025- usg ➡️ 24.09.2025 wszystko ok jest ❤️
 21.10.2025 prenatalne ✅️

https://zapodaj.net/plik-0gal5q8bQs
https://zapodaj.net/plik-0gal5q8bQs