PCO - zespół policystycznych jajników
-
WIADOMOŚĆ
-
Też kupiłam te zioła. Ja dzisiaj przed pracą zrobiłam test i znów biel.... Czekam na okres i powinnam mieć teraz stymulację aromkiem ale nie wiem czy się w tym miesiącu uda bo jedziemy na tydzień na narty.... Jak dostanę okres to muszę to wszystko policzyć
-
Jak dostaniesz okres to od pierwszego dnia pij zioła. Ponoć wyjazdy dobrze robią Dużo dziewczyn zaciążyła właśnie na nich. Może i Wam się uda!31lat
1. poronienie - 8 tc
2. poronienie - 9 tc
# zespół antyfosfolipidowy, toczeń układowy:
- ANA 1:1280 - przeciwciała przeciwmitochondrialne
- dsDNA 1:160
- antykoagulant toczniowy ++
# PCOS
Leki na:
-toczeń/zespół antyfosfolipidowy:
Encorton 25 mg, Plaquenil 200 mg, Acard 75 mg
w ew. ciąży Clexane 40 mg
-PCOS:
Duphaston 2*1
-dodatkowe:
wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1) -
Smutnamiss jak "zawsze coś"? Przecież to super informacje, sama czekam na takie a wizytę mam na patologii ciąży dopiero 11.0131lat
1. poronienie - 8 tc
2. poronienie - 9 tc
# PCOS
Leki na:
-PCOS:
Duphaston 2*1
-dodatkowe:
Ale co z tą macicą? Mówiła coś ginekolog czy po prostu nie wiesz co to oznacza?31lat
1. poronienie - 8 tc
2. poronienie - 9 tc
# PCOS
Leki na:
-PCOS:
Duphaston 2*1
-dodatkowe:
Idź lepiej Smutnamiss do innego lekarza... ten twój jak czytam ma jakieś dziwne podejście ...31lat
1. poronienie - 8 tc
2. poronienie - 9 tc
# PCOS
Leki na:
-PCOS:
Duphaston 2*1
-dodatkowe:
Smutnamiss nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę.... Ja tu nadal na okres czekam... Ja nie wiem biorę albo luteinę albo dupka a i tak po odstawieniu czekam jeszcze ponad tydzień zanim się okres pokaże....
-
AiM wrote:Smutnamiss nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę.... Ja tu nadal na okres czekam... Ja nie wiem biorę albo luteinę albo dupka a i tak po odstawieniu czekam jeszcze ponad tydzień zanim się okres pokaże....
Będzie dobrze i u Ciebie wiem że to trudne sama starałam się 1,5 roku ale przyjdzie czas i zobaczysz że sama znajdziesz. Może i faktycznie trzeba odpuścić ja ten cykl na straty spisała od następnego miałam mieć symulacje i widzisz.
-
Dziewczyny! Wróciły mi owulacje ❤️ Dzisiaj piękny pozytywny test owulacyjny. Rano jak mierzyłam temperaturę to tez pieknie poszła w górę. 2 dni temu zaszaleliśmy trochę wiec może zaskoczy coś
Smutnamiss- po pierwsze, gratulacje kochana! A po 2 faktycznie powinnaś iść do innego lekarza.Karolina_Karola lubi tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Adaska super to teraz tylko czerwone winko od czasu do czasu i czekać na dwie kreski. Powodzenia!31lat
1. poronienie - 8 tc
2. poronienie - 9 tc
# PCOS
Leki na:
-PCOS:
Duphaston 2*1
-dodatkowe:
Dziewczyny ja już dni nie liczę bo i po co. Ale ten kłujący ból lewego jajnika mi tak dokucza że masakra... Promieniuje na całą nogę. Poczekam jeszcze i może w poniedziałek pójdę na krew... Coś mi tu nie tak jest... Wiem że testy wyszły negatywne ale jakoś mam dziwne objawy....
-
I przyszła @...nowy cykl nowe możliwości... Już miałam dosyć tego czekania. Dzisiaj jadę z tymi ziółkami w tym cyklu totalne odpuszczenie z lekarzem i monitoringiem. Nie wezmę też tego aromka... Hello 2019, narty, Zakopane, feeerie! Tak! Odpoczynek z mężem! Tego mi trzeba!
-
AIM to tersz się zrelaksyj i pij ziołka a za mc daj znać31lat
1. poronienie - 8 tc
2. poronienie - 9 tc
# PCOS
Leki na:
-PCOS:
Duphaston 2*1
-dodatkowe:
nick nieaktualny
-
Smutnamiss wrote:Dziewczyny już nie wiem co robić dziecko żyje serduszko bije a ta macica dwurożna nie daje mi spokoju. W nocy nie spałam boję się stracić to maleństwo nie mam dobrego lekarza nie wiem jak mam go ogarnąć ciągle się boje
Iść do psychologa lub psychiatry.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.