X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pierwsze invitro
Odpowiedz

Pierwsze invitro

Oceń ten wątek:
  • Valletta Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VanilioveLove wrote:
    Ja jeszcze nie pomogę, bo jestem przed pierwszą procedurą 🤗
    Ale życzę powodzenia i trzymam kciuki 🤞
    Opowiesz coś o długiej procedurze? Jak dlugo trwa tak naprawdę? Ja byłam trochę zawiedziona gdy się dowiedziałam że będę mieć długą bo chciałbym być już po wszystkim 🤭 ale jeśli ma być lepsza jeśli chodzi o rezultat to podejmę się wszystkiego 😇

Ja mam długi protokół ze względu na endometriozę.
    Powiem Ci uczciwie, że byłam przerażona na samym początku, a z perspektywy czasu nie jest źle.
    Protokół rozpoczął się najpierw od jednego blistra tabletek antykoncepcyjnych następnie zastrzyki Gonapeptyl i od 11 zastrzyku doszły nowe hormony prawdopodobnie przez 10 kolejnych dni, wszystko zależy od tego jak pójdzie stymulacja.. Dzisiaj pewnie dowiem się czegoś więcej.

Skorzystaliśmy z dofinansowania miejskiego i działamy w klinice Gyncentrum :)

👩 89'
    endometrioza IVst, niedoczynność tarczycy, niskie AMH - 0,90
    2021 - 2023 II operacja endo
    KIR BX
    🧔‍♂️ 90'
    zdrowy jak 🐟
    Kariotypy ✅

Start Invitro - Lipiec 2023
    - długi protokół, 7 komórek, tylko jeden ☃️, przebadany
    transfer 5.03.2024
    2dpt prog. 22
    6dpt prog 20, beta HCG 7,3
    8dpt prog 24, beta HCG 31,3 - CB 💔

X 2024 - start II procedura, długi protokół
  • VanilioveLove Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2023, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Ja mam długi protokół ze względu na endometriozę.
    Powiem Ci uczciwie, że byłam przerażona na samym początku, a z perspektywy czasu nie jest źle.
    Protokół rozpoczął się najpierw od jednego blistra tabletek antykoncepcyjnych następnie zastrzyki Gonapeptyl i od 11 zastrzyku doszły nowe hormony prawdopodobnie przez 10 kolejnych dni, wszystko zależy od tego jak pójdzie stymulacja.. Dzisiaj pewnie dowiem się czegoś więcej.

Skorzystaliśmy z dofinansowania miejskiego i działamy w klinice Gyncentrum :)

Super. Trzymam kciuki
    Daj znać jak ci poszlo na wizycie.
    Ja mam juz przepisane Gonapeptyl i Gonale 300 i 450
    Czyli od 10 dnia bierzesz i Gonapeptyl i inne hormony tak?

STARANIA OD 2020
    07.21 -- ciąża pozamaciczna /usunięty jajowód/
    03.22 -- badanie drożności jajowodu OK :)
    10.23 -- pierwsze IVF:
    22.10 - kropek na pokładzie 🤞
    Na feriach 1 ❄️
    7 dpt ⏸️😌😇
    28 dpt ❤️

preg.png
  • Johana Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2023, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Czy ogólne samopoczucie ma wpływ na jakość stymulacji? Bardzo się bałam skutków ubocznych, a póki co czuję się ok, wręcz bym powiedziała, że dosyć kobieco, nagle poprawiła się cera (boję się pogorszenia po zakończeniu stymulacji :( Czasem delikatnie czuję jajniki i pojawił się ból w piersiach jak podczas PMS. Boję się, że z uwagi na moje kiepskie AMH nic się nie dzieje.. Jak Wasze doświadczenia?

Ja tez przed procedura bałam się skutków ubocznych i tego wahania hormonow 🥶 ale dużo zależy od organizmu i tego jakiej dawki potrzebuje do wzrostu pęcherzyków. 🙂
    Ja przy stymulacji również czułam się lepiej niż zazwyczaj 🤭 bol jajników nasila się im bliżej punkcji, ostatniego dnia nie mogłam już siedzieć i wyczekiwałem wizyty, dzięki czemu nie miałam stresu związanego z punkcją 😝 po punkcji faktycznie był nagły spadek ale nie był tak drastyczny ;) wiec no stress :)

Jakie masz AMH?

👦 potwierdzona azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
    👧 PCOS ✅ IO ❌ hipoglikiemia reaktywna ⁉️ Mutacja CFTR ❌

07/2023: I transfer
    7dpt: 78
    9dpt: 254,3
    11dpt: 675

preg.png
  • Valletta Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2023, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johana wrote:
    Ja tez przed procedura bałam się skutków ubocznych i tego wahania hormonow 🥶 ale dużo zależy od organizmu i tego jakiej dawki potrzebuje do wzrostu pęcherzyków. 🙂
    Ja przy stymulacji również czułam się lepiej niż zazwyczaj 🤭 bol jajników nasila się im bliżej punkcji, ostatniego dnia nie mogłam już siedzieć i wyczekiwałem wizyty, dzięki czemu nie miałam stresu związanego z punkcją 😝 po punkcji faktycznie był nagły spadek ale nie był tak drastyczny ;) wiec no stress :)

Jakie masz AMH?

Moje AMH - 0,96..
    Niestety endometrioza bardzo namieszała..
    Niestety stymulacja po USG nie idzie najlepiej, prawy jajnik w ogóle nie reaguje, w lewym rosną wolno :(

👩 89'
    endometrioza IVst, niedoczynność tarczycy, niskie AMH - 0,90
    2021 - 2023 II operacja endo
    KIR BX
    🧔‍♂️ 90'
    zdrowy jak 🐟
    Kariotypy ✅

Start Invitro - Lipiec 2023
    - długi protokół, 7 komórek, tylko jeden ☃️, przebadany
    transfer 5.03.2024
    2dpt prog. 22
    6dpt prog 20, beta HCG 7,3
    8dpt prog 24, beta HCG 31,3 - CB 💔

X 2024 - start II procedura, długi protokół
  • Johana Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Moje AMH - 0,96..
    Niestety stymulacja po USG nie idzie najlepiej, prawy jajnik w ogóle nie reaguje, w lewym rosną wolno :(

Spokojnie, daj im czas :) to dopiero pierwsza wizyta i pierwsza stymulacja :)
    Zwiększyli Ci dawkę lekow?

👦 potwierdzona azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅

preg.png
  • TyŚ Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Moje AMH - 0,96..

Hej przywitam się :) ja miałam pierwszy transfer wczoraj.

A co do AMH. Powiem tak- moje w ciągu roku zleciało z niewidomych powodów z 2.3 coś na 0.7. Miałam stymulację i leki dobrane pomiędzy tym co lekarz widział na jajnikach a amh w które do końca nie wierzył patrząc na historie monitoringu.

I przy amh 0.7 miałam 18 komórek porannych a finalnie 10 poszło do zapłodnienia 🤷🏻‍♀️ wiec amh nie zawsze jest jedynym wyznacznikiem trzeba być dobrej myśli 😘

Amh może być tez zaniżone (w wynikach) jak masz duży niedobór witaminy D.

Johana lubi tę wiadomość

————————-
    Ona 35, cykle OK, hiperprolaktynemia czynnościowa
    On 38, słabe parametry. Czynnik męski, jako przyczyna niepowodzeń.

age.png

Chłopiec 💙 termin 7.04.2024

20 dpt 8833 prog 50.80
    17 dpt 3412 prog 59.60
    12 dpt 408.8 progr 53.07
    10 dpt bhcg 136.9 prog 30.46
    8dpt bhcg 58.1 prog 46.28

VII transfer mrozaczka. Cykl naturalny.
    VI 2023 stymulacja Gameta, pobieranie jajeczek. 17 pobrano, 10 zaplodniono. IMSI-MSOME. Tylko jedna ❄️ 4BA. Transfer odroczony. Hiperka 🥲
    V 2022 CP, usunięcie jajowodu
    2016 naturalnie 👶🏼
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2023, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez się przywitam, choć we wtorek mam monitoring i chcę podejść do jeszcze jednej inseminacji, jeśli się nie uda to w sierpniu rozpoczynamy procedurę.
    Lekarz dla mnie zalecił krótki protokół. I mam do was w zasadzie dwa pytania - czy leki do stymulacji to zawsze zastrzyki? I jak podchodzicie do badania zarodków - badacie? Mi lekarz odradza ze względu na mój wiek ale i tak wciąż się waham.
    Za wszystkie stymulacje i transfery trzymam kciuki 💕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2023, 10:38

Alex92 lubi tę wiadomość

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
    30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
    2.04. Transfer nieudany

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔
  • Blanka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2023, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, przede mną pierwsze in vitro, prawdopodobnie będzie długi protokół. Boje się zastrzyków . Dziewczyny, napiszcie proszę o zastrzykach przy długim protokole. Czy bolały i jak długo trwało ich przyjmowanie i w jakiej ilości. Dziękuje

Starania od 2017 roku
    Ja - 41 lat, on- 43 lata
    On- niskie parametry nasienia, SM
    AMH- 0.29, FSH -17,06
    12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
    06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
    26.08.2020- IUI 3 - nieudana
    09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
    09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
    10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana.
    11.2024 - Primolut nor
    2025 - in vitro na cyklu naturalnym?
  • Johana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko jest odpowiedzieć jednoznacznie na pytanie czy zastrzyki bolą i jak długo będziecie je brały :) to zależy od naszego ciała… mi np tylko raz zdarzył się siniak a wiem ze są dziewczyny które z nimi walczą… może moja tkanka tłuszczowa radzi sobie lepiej 🫣😂 jeśli chodzi o czas ich przyjmowania to jedni kończą po stymulacji, ja biorę nawet po transferze, są dziewczyny które przyjmują heparynę cała ciąże…
    Niestety czasem nie ma innej drogi 😢
    Jeśli nie uda Wam się robić ich samej to może partner pomoże? :)

Blanka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Blanka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Johana za wiadomość!
    No właśnie jak mąż ma mi robić zastrzyki to jeszcze bardziej się boję. Teoretycznie mógłby zrobić zastrzyk w sytuacji gdy i tu krótko opisze moje wyobrażenia: leżę na kanapie, mam słuchawki na uszach z głośną muzyką, a twarz zasłoniętą kocem więc nic nie widzę, nic nie słyszę i to jest jakaś opcja abym nie miała pojęcia jak on się do tego zabiera.

Dziewczyny, czy możecie opisać mi swoje in vitro na długim protokole. Jak to wyglądało pod względem leków, czasu i ilości zastrzyków. Jestem obecnie w kiepskim czasie, niedługo strzeli mi 40tka i mam wrażenie, że już jestem stara.

Dziękuję Wam serdecznie.

Starania od 2017 roku
    Ja - 41 lat, on- 43 lata
    On- niskie parametry nasienia, SM
    AMH- 0.29, FSH -17,06
    12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
    06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
    26.08.2020- IUI 3 - nieudana
    09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
    09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
    10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana.
    11.2024 - Primolut nor
    2025 - in vitro na cyklu naturalnym?
  • Paula11 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:
    No właśnie jak mąż ma mi robić zastrzyki to jeszcze bardziej się boję. Teoretycznie mógłby zrobić zastrzyk w sytuacji gdy i tu krótko opisze moje wyobrażenia: leżę na kanapie, mam słuchawki na uszach z głośną muzyką, a twarz zasłoniętą kocem więc nic nie widzę, nic nie słyszę i to jest jakaś opcja abym nie miała pojęcia jak on się do tego zabiera.

Dziewczyny, czy możecie opisać mi swoje in vitro na długim protokole. Jak to wyglądało pod względem leków, czasu i ilości zastrzyków. Jestem obecnie w kiepskim czasie, niedługo strzeli mi 40tka i mam wrażenie, że już jestem stara.

Dziękuję Wam serdecznie.

Blanko, ja szlam długim, na koniec kwietnia zaczęłam, na koniec maja punkcja i 5 dni później transfer.
    Zastrzyków w kulminacyjnym momencie brałam 5 dziennie, ale przez krótki okres. Po transferze nadal brałam zastrzyki, 3 dziennie. Transfer nieudany.
    Teraz jestem znowu na zastrzykach, bo przygotowuje się do transferu mrożonego zarodka. W środę transfer. Wiec dwa miesiące po poprzednim. Bardzo potrzebowałam tej przerwy, tego resetu.
    Będzie dobrze, nie martw się. Jeśli masz jakieś pytania to śmiało.

Blanka lubi tę wiadomość

IV 2022 - IUI - ❌
    VII 2022 - IUI - ❌

III 2023 - IVF start

AMH - 8.5 pmol/L
    TSH - 0.74 // 1.24

3D SIS - czysto ✅
    Vit D - 88

Start: 24.04.2023
    Punkcja: 25.05.2023 (13 jajek, 11 zapłodnionych, w 3 dniu 10 zarodków i 1 walczący…)
    Mamy 8 blastek! ❤️
    Transfer: 30.05.2023 zaplanowany <3
    11 dpt - beta < 0.2 💔

7 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 3.2.2

Transfer nr 2: 02.08.2023 ❄️❄️
    11.08.2023 - Embarazada
    30.08.2023 - ❤️ CRL 0.81 cm
    08.09.2023 - ❤️ CRL 1.66 cm
    29.09.2023 - baby girl 💕
    05.10.2023 - 💕 CRL 5.41 cm 💕
    26.01.2024 - 1208 g córeczki
    23.02.2024 - 1933 g córeczki
    22.03.2024 - spotkanie z córeczką, 36tc, 2380 g. Miłość mojego życia.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2023, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej dziewczyny, polecam Wam ciekawe konto, które odkryłam. Prowadzą go położne, bardzo wartościowe treści, może też Wam się przydać😊
    https://instagram.com/specjalistkiodnieplodnosci?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie czy suplementy bierzecie również po punkcji i transferze? O ile witaminy prenatalne wiadomo ze tak to niewiem jak np z koenzymem, który jest na wzrost komórek? Albo NAC czy omega? Niewiem czy przestac w dniu punkcji czy dalej brac 🤔

STARANIA OD 2020
    10.23 -- pierwsze IVF:
    Na feriach 1 ❄️
    7 dpt ⏸️😌😇
    28 dpt ❤️

preg.png
  • Karolina.95 Debiutantka

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Pani doktor powiedziała, że po punkcji mogę odstawić wszystkie suple oprócz kwasu foliowego.

Punkcję miałam w lipcu, pierwszy transfer nieudany, czekamy na drugi.

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina.95 wrote:
    Mi Pani doktor powiedziała, że po punkcji mogę odstawić wszystkie suple oprócz kwasu foliowego.

Punkcję miałam w lipcu, pierwszy transfer nieudany, czekamy na drugi.

Dziękuję za odpowiedź. Ja będę mieć pierwsza procedurę we wrześniu. Juz sie zaczynam bac tych zastrzyków 🤭 zatem Powodzenia 🤞

STARANIA OD 2020
    10.23 -- pierwsze IVF:
    Na feriach 1 ❄️
    7 dpt ⏸️😌😇
    28 dpt ❤️

preg.png
  • Meggy88 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Chciałam się przywitać, gdyż okazało się, iż w moim przypadku in vitro wcale nie jest odległe...
    Moje wyniki wszystkie bardo dobre, długo nie wiedzieliśmy o co chodzi. Jednak w końcu okazało się... Problem z nasieniem. Bardzo kiepskie wyniki. W moim pamiętniku opisałam dokładniej jak to wygląda.

Ale mam do Was pytanie:
    Jak długo u Was trwał, lub ma trwać cały proces? I jaki jest koszt in vitro? U nas jest refundacja i zapłacimy około 6 tys, ale zastanawiam się czy za wizytt w trakcie się płaci osobno?

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggy88 wrote:
    Witajcie! Chciałam się przywitać, gdyż okazało się, iż w moim przypadku in vitro wcale nie jest odległe...
    Moje wyniki wszystkie bardo dobre, długo nie wiedzieliśmy o co chodzi. Jednak w końcu okazało się... Problem z nasieniem. Bardzo kiepskie wyniki. W moim pamiętniku opisałam dokładniej jak to wygląda.

Ale mam do Was pytanie:
    Jak długo u Was trwał, lub ma trwać cały proces? I jaki jest koszt in vitro? U nas jest refundacja i zapłacimy około 6 tys, ale zastanawiam się czy za wizytt w trakcie się płaci osobno?

Witaj! To zależy czy będziesz szla długa czy krotka procedura. Ja będę szla długą wiec kolo 2 tygodni zastrzyki wyciszające, potem około 2 tygodni - stymulujące. I jak wszystko pójdzie dobrze to punkcja w około 5 tygodniu od rozpoczęcia. Z tego co wiem to niektorzy zaczynają dlugą procedurę tabletkami anty przez 1 cykl jeszcze. Co do kosztów to się nie wypowiem gdyż nie podchodzę w polsce a w holandi 🤷‍♀️
    Życzę powodzenia 🤗

STARANIA OD 2020
    10.23 -- pierwsze IVF:
    Na feriach 1 ❄️
    7 dpt ⏸️😌😇
    28 dpt ❤️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przywitam się i ja ;-)

To moja pierwsza procedura i 2 transfer 31.07 za mną.
    Niestety po pierwszym transferze Beta ani drgnęła :-( i trochę zeszłam na ziemię.
    Wydawało mi się, że jak in vitro to musi się udać, ale życie szybko weryfikuje takie plany :-(

Trzymam mocno kciuki za każdą staraczkę i podziwiam za te niezmierzone pokłady sił do codziennej walki.
    Tylko inna staraczka będzie w stanie zrozumieć to poświęcenie.

• Bunkierka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:

Dziękuję Wam serdecznie.

Ja w sumie nie wiem jakim protokołem szłam 😅 miałam najpierw antyki, a później zastrzyki. Zastrzyki robiliśmy wspólnie. Mąż przygotowywał mi leki bo niektóre trzeba było rozrobić. Zabieg ogólnie prosty. Kup sobie trochę wacików odkażających i małej wielkości kompresy jałowe. I nie polecam leżeć bo będziesz miała napiętą skórę. Najlepiej usiądź wygodnie i się zgrab. Złap wałek skóry/ tłuszczyku o ile masz na wysokości pępka (z boku), albo ciut poniżej. Nie ściskaj mocno. I ja wbijałam pod kątem 90 stopni strzykawkę w tą fałdkę, którą trzymałam w ręce (ustawiałam igłę zawsze tak, aby ta ostra końcówka była na górze, a ten ścięty element ku dole, mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi). Mąż pomału wpuszczał lek. Następnie trzymając nadal fałdkę, pomału wyciągałam strzykawkę i dopiero puszczałam fałdkę i gazikiem odkażającym masowałam przez chwilę to miejsce. Pamiętaj aby zastrzyki nie robić w tym samym miejscu i raz z prawej, raz z lewej strony:) akurat leki jakie ja miałam miały ostre igły i nic nie bolało. Jeden lek miał tępe igły, ale dało się przeżyć. Także się nie denerwuj:) najgorszy pierwszy zatrzyk. Później już z górki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2023, 00:19

Alex92, Blanka lubią tę wiadomość

💓 39+0

age.png
  • Papatkiiii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzedam Neoparin 0.4 po 20 zł :)
    Priv :

👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
    👨 '93 wszystko ok 👍
    👱‍♀️ '13 naturalsik
    I stymulacja pazdziernik 2021
    💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
    🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
    II stymulacja grudzień 2021
    💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
    🥚 10 zapłodnionych
    3 x 4AA❄️❄️❄️

18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )

5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
    (inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(

21.04. transfer ❄️
    5dpt cień ⏸️
    Beta 5dpt 1.25
    Beta 6dpt 0.44

11.01.23 transfer 😍😍
    4dpt ⏸️
    5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
    7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
    12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
    27dpt mamy ❤️

preg.png
‹‹ 7 8 9 10 11
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ