X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pierwsze invitro
Odpowiedz

Pierwsze invitro

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadziejkaa wrote:
    U mnie niestety to nie szczęśliwy dzień :( beta 2.30 ...

Jeszcze będzie dobrze, za nami pierwszy transfer gdzie beta nawet nie drgnęła :-(

Także czekamy na wizytę i plan przed 2 transferem.

• Johana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2023, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadziejkaa wrote:
    U mnie niestety to nie szczęśliwy dzień :( beta 2.30 ...

Przykro mi 😥 pamietaj ze to nie oznacza kolejnego niepowodzenia. dacie radę iść za ciosem i podejść do kolejnego transferu w lipcu? ✊🏻

👦 potwierdzona azoospermia ✅ hormony w normie ✅ Kariotyp ok ✅ Mutacja CFTR 😢 mTese ✅
    👧 PCOS ✅ IO ❌ hipoglikiemia reaktywna ⁉️ Mutacja CFTR ❌

07/2023: I transfer
    7dpt: 78
    9dpt: 254,3
    11dpt: 675

preg.png
  • Naadziejkaa Znajoma

Wysłany: 2 lipca 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyśmy mieli co transferować ... Niestety to był nasz jeden jedyny. Na szczęście mąż staje na wysokości zadania po okresie który jeszcze nie przyszedł jedziemy na wizytę i działamy dalej... Remont odłożymy na później. Jutro zadzwonię do pani doktor poproszę jeszcze o kilka dni l4 nie jestem w stanie pójsc do pracy co sobie wspomne to płacze jak bóbr 😓

• KasiaBe Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy punkcja już w 10dc to nie za wcześnie? Mam wrażenie, że poszło zbyt szybko? 😬

5 lat starań + 3 leczenia

Ona, 33l 👩🏼
    niedoczynność tarczycy ✔ wyleczona infekcja ✔ wyleczona Ureaplasma ✔ drożność ✔
    histeroskopia (2 polipy) ✔ podejrzenie CMV > zafałszowane wyniki ✔ CD138 ✔
    krzywa cukrowa ✔ IO✔ kir AA ❌
    Letrox75, wit.D, kw foliowy

On, 35l 🤵
    morfologia 1%>1%>0%>3%
    HBA 56%>12%>83% ✔ DFI 8,7% ✔ HDS 30,07% ❌

kariotypy ✔

2 x IUI 02/03.23 > 👎
    06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
    07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
    10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎

06.24 > zmiana kliniki > IV ivf > ❄️PGTa ✔
    histero nr 2 > przewlekły stan zapalny...

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
  • Primavera Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2023, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaBe wrote:
    Dziewczyny, czy punkcja już w 10dc to nie za wcześnie? Mam wrażenie, że poszło zbyt szybko? 😬

U mnie przy kótkim protokole z antagonistą, punkcja wypadała 10dnia

KasiaBe lubi tę wiadomość

• esiaa Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadziejkaa wrote:
    Jakbyśmy mieli co transferować ... Niestety to był nasz jeden jedyny. Na szczęście mąż staje na wysokości zadania po okresie który jeszcze nie przyszedł jedziemy na wizytę i działamy dalej... Remont odłożymy na później. Jutro zadzwonię do pani doktor poproszę jeszcze o kilka dni l4 nie jestem w stanie pójsc do pracy co sobie wspomne to płacze jak bóbr 😓

Wypłacz ile trzeba , wykrzycz żal potem nabierz sił , zacznij cieszyć się nowym żeby pozytywnie się nastawić i próbuj jeszcze raz , trzymam za Ciebie mocno kciuki 🥰 nie wiem jak w Twojej klinice ale w mojej można było skorzystać z psychologa , może to dobry pomysł ?

W klinice od września 2022.

Pcos, niedoczynność tarczycy, zespół antyfosfolipidowy, trombofilia.

Słabe nasienie . 11 lat starań .

Invimed
    Pierwsza procedura 06.2023
    11dpt beta 367 🎉
    13 dpt beta 695, prog 13,90 🎉
    21 dpt beta 19 167 🤗
    25 dpt beta 47 tys
    26dpt jest ❤️
    8tc serduszko przestało bić . Poronienie.

12.2023
    Pierwsza wizyta w Poznaniu w Pastelovej.
    14.08.2024 punkcja . 32 komórki, 11 zapłodnionych .
    ❄️❄️ Zarodki słabej jakości
    27.09 transfer blastki 3bc
    6 i 7 dpt mamy dwie kreski
    8dpt beta 120 🥰
    10dpt beta 239 😍
    12dpt beta 702 🥰
  • KasiaBe Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Primavera wrote:
    U mnie przy kótkim protokole z antagonistą, punkcja wypadała 10dnia
    Super, dziękuję, uspokoiłaś mnie ❤️

Ona, 33l 👩🏼

On, 35l 🤵
    morfologia 1%>1%>0%>3%

kariotypy ✔

2 x IUI 02/03.23 > 👎
    06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
    07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
    10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎

"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień."
  • Hania2010 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2023, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaBe wrote:
    Cześć! Chwilę mnie nie było... postanowiliśmy zrobić przerwę czekając na dofinansowanie dla miasta Krakowa i przy okazji złapać oddech i trochę dystansu po ponad roku wizyt, badań, po dwóch IUI i wielu słabszych dniach. Chyba dobrze nam to zrobiło, wracamy do gry 💪
    Jesteśmy po wczorajszej wizycie kwalifikacyjnej i po pierwszych dwóch zastrzykach, stymulujemy powolutku 🤫

Bitterka, Malwina nowa - bardzo dziękuję za wcześniejsze odpowiedzi 🥰
    Mia88, Bajcurek - Cześć ponownie! 😘

dostalas juz odpowiedz o dofinansowanie ?
    bo ja tez składałam ale nic mi nie przyszło a ostatnio wyczytałam ze wszystkie pary czyli 363 dostana dofinansowanie

• KasiaBe Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania2010 wrote:
    dostalas juz odpowiedz o dofinansowanie ?
    bo ja tez składałam ale nic mi nie przyszło a ostatnio wyczytałam ze wszystkie pary czyli 363 dostana dofinansowanie
    Tak, też to wyczytałam, a że akurat byłam w klinice to dopytywałam. Pani powiedziała że jest ok, żeby się nie martwić. Powinniśmy dostać @, ale podejrzewam że miasto nie zdarzyło ich wysłać, bo akurat wypadł piątek. Nic nie musimy więcej robić, wszystko oni ogarną, przynajmniej tak to działa tam gdzie się leczymy. 🙃

Ona, 33l 👩🏼

On, 35l 🤵
    morfologia 1%>1%>0%>3%

kariotypy ✔

2 x IUI 02/03.23 > 👎

• Hania2010 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2023, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok bo już się zastanawialam czy dostanę dofinansowanie bo niby do 3.07 odpowiedz a tu u mnie nic na e-mailu nie ma

• KasiaBe Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2023, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania2010 wrote:
    Ok bo już się zastanawialam czy dostanę dofinansowanie bo niby do 3.07 odpowiedz a tu u mnie nic na e-mailu nie ma
    U mnie też pustka, trochę stresik jest bo jednak dobrze mieć czarno na białym... Tym bardziej, że dziewczyny z którymi mam kontakt i które również składały wnioski już dostały maile 😱

Ona, 33l 👩🏼

On, 35l 🤵
    morfologia 1%>1%>0%>3%

kariotypy ✔

2 x IUI 02/03.23 > 👎

• Hania2010 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2023, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dalej nic na e-mailu nie ma aczkolwiek dzwonila do mnie pani z kliniki
    gyncentrum umowilam sie wstepnie okolo wrzesnia zobaczymy co dalej czy cos sie pojawi na e-mailu
    no ale skoro dzwonila to raczej dofinansowanie dostalismy

• MarKaro Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2023, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Dziewczyny... Proszę powiedzcie mi - idąc na tą pierwszą wizytę, planująca ivf - jakie badania mieć już najlepiej ze sobą ? Wiem, że później dr zaleci odpowiednie już badania do samej procedury i dla mnie i dla chłopa, ale co najlepiej byłoby mieć już ze sobą zrobione na świeżo?

Po kilku latach starań, teraz zmieniam lekarza...jesteśmy zdecydowani na ivf, idziemy do kliniki w przyszłym miesiącu i chciałabym wiedziec co najlepiej abyśmy już mieli z sobą. Świeże badanie nasienia na pewno, co jeszcze?
    Mam głównie problem z nasieniem właśnie.
    Hormony z pierwszej fazy cyklu chyba też warto abym miała świeże,prawda?
    Chciałabym być jako-tako przygotowana. 😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 09:48

💙 20.06.2024r.
  • PatrycjaBbbbb Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarKaro wrote:
    Dzień dobry,
    Dziewczyny... Proszę powiedzcie mi - idąc na tą pierwszą wizytę, planująca ivf - jakie badania mieć już najlepiej ze sobą ? Wiem, że później dr zaleci odpowiednie już badania do samej procedury i dla mnie i dla chłopa, ale co najlepiej byłoby mieć już ze sobą zrobione na świeżo?

Po kilku latach, zmieniam lekarza...jesteśmy zdecydowani na ivf, idziemy do kliniki w przyszłym miesiącu i chciałabym wiedziec co najlepiej abyśmy już mieli z sobą. Świeże badanie nasienia na pewno, co jeszcze?

Jakieś potwierdzenie cykli stymulowanych, monitoringu cyklu lub wyniku laparoskopii, żeby można było celować w coś konkretnego. Ewentualnie wyniki podstawowych badan hormonalnych, chyba ze do tej pory było wszystko oki, no i wynik AMH :)

age.png[/

preg.png

15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
    5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
    6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm
    12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
    20w3d prenatalne II, 380g 🤩
    20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3

04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
    26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
  • MarKaro Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaBbbbb wrote:
    Jakieś potwierdzenie cykli stymulowanych, monitoringu cyklu lub wyniku laparoskopii, żeby można było celować w coś konkretnego. Ewentualnie wyniki podstawowych badan hormonalnych, chyba ze do tej pory było wszystko oki, no i wynik AMH :)
    O dziękuję.
    Tak, te hormony były okej..ale ostatnie mam z grudnia.. to myślisz, że warto zrobić i tak na świeżo?
    Amh mam ze stycznia.

💙 20.06.2024r.
  • PatrycjaBbbbb Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarKaro wrote:
    O dziękuję.
    Tak, te hormony były okej..ale ostatnie mam z grudnia.. to myślisz, że warto zrobić i tak na świeżo?
    Amh mam ze stycznia.

Pewnie zależy od wieku i problemu. U mnie hormony były super, własne owulacje i pęcherzyk pękał sam, lekkie PCOS. Głównym problemem była przeszkoda anatomiczna, wiec ja hormony zrobiłam raz w ciagu 3 letnich starań. Po wyniku laparoskopii już było wiadomo co u nas nie gra, chociaż była nadzieja ze laparo rozwiązało problem :) myśle ze jak trzeba będzie coś powtórzyć, to doktor powie na 1szej wizycie. Ale nasienie warto zrobić wcześniej :) ale ogólnie wyniki masz na świeżo mimo wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 09:57

MarKaro lubi tę wiadomość

age.png[/

preg.png

15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
    5dpt ⏸️
    6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
    8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
    10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
    12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
    14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
    16 dpt GS 6mm + YS
    21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
    6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
    8w0d CRL 1.71cm + ♥️
    10w0d CRL 3.22cm
    12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
    20w3d prenatalne II, 380g 🤩
    20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3

04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
    26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸
  • MarKaro Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to nasienie, wg poprzedniego lekarza jest problemem. Morfologia 1% - 0% -1,5% i tak to wyglada..
    Dobrze, w takim razie zabiorę z sobą całą teczkę ze swoimi wynikami i powtórzymy badanie nasienia aby były świeżutkie i zobaczymy.
    Dziękuję bardzo :)
    Chciałam to sobie wszystko jakoś w głowie poukładać co do czego, zanim się wybiorę na wizytę :)

PatrycjaBbbbb lubi tę wiadomość

💙 20.06.2024r.
  • VanilioveLove Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2023, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie jakie bierzecie suple przed procedurą? Ja będę podchodzić prawdopodobnie we wrześniu i chciałbym się jakoś przygotować 😊

STARANIA OD 2020
    07.21 -- ciąża pozamaciczna /usunięty jajowód/
    03.22 -- badanie drożności jajowodu OK :)
    10.23 -- pierwsze IVF:
    22.10 - kropek na pokładzie 🤞
    Na feriach 1 ❄️
    7 dpt ⏸️😌😇
    28 dpt ❤️

preg.png
  • Valletta Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2023, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Witam się z Wami serdecznie :)
    Jestem w trakcie swojej pierwszej stymulacji do pierwszej procedury IVF.
    Mam długi protokół, także trochę zastrzyków już za mną, dzisiaj pierwsze USG i denerwuje się, czy stymulacja działa.. Liczę na Wasze wsparcie :)

Czy ogólne samopoczucie ma wpływ na jakość stymulacji? Bardzo się bałam skutków ubocznych, a póki co czuję się ok, wręcz bym powiedziała, że dosyć kobieco, nagle poprawiła się cera (boję się pogorszenia po zakończeniu stymulacji :( Czasem delikatnie czuję jajniki i pojawił się ból w piersiach jak podczas PMS. Boję się, że z uwagi na moje kiepskie AMH nic się nie dzieje.. Jak Wasze doświadczenia?

👩 89'
    endometrioza IVst, niedoczynność tarczycy, AMH - 0,96
    2021 operacja endo
    2023 operacja endo
    KIR BX

🧔‍♂️ 90'
    zdrowy jak 🐟

Kariotypy 💑 ✅

Start InVitro - Lipiec 2023
    - długi protokół, 7 komórek, tylko jeden ☃️, przebadany

transfer 5.03.2024
    2dpt prog. 22
    6dpt prog 20, beta HCG 7,3
    8dpt prog 24, beta HCG 31,3
  • VanilioveLove Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Cześć dziewczyny!

Witam się z Wami serdecznie :)
    Jestem w trakcie swojej pierwszej stymulacji do pierwszej procedury IVF.
    Mam długi protokół, także trochę zastrzyków już za mną, dzisiaj pierwsze USG i denerwuje się, czy stymulacja działa.. Liczę na Wasze wsparcie :)

Czy ogólne samopoczucie ma wpływ na jakość stymulacji? Bardzo się bałam skutków ubocznych, a póki co czuję się ok, wręcz bym powiedziała, że dosyć kobieco, nagle poprawiła się cera (boję się pogorszenia po zakończeniu stymulacji :( Czasem delikatnie czuję jajniki i pojawił się ból w piersiach jak podczas PMS. Boję się, że z uwagi na moje kiepskie AMH nic się nie dzieje.. Jak Wasze doświadczenia?

Ja jeszcze nie pomogę, bo jestem przed pierwszą procedurą 🤗
    Ale życzę powodzenia i trzymam kciuki 🤞
    Opowiesz coś o długiej procedurze? Jak dlugo trwa tak naprawdę? Ja byłam trochę zawiedziona gdy się dowiedziałam że będę mieć długą bo chciałbym być już po wszystkim 🤭 ale jeśli ma być lepsza jeśli chodzi o rezultat to podejmę się wszystkiego 😇

STARANIA OD 2020
    07.21 -- ciąża pozamaciczna /usunięty jajowód/
    03.22 -- badanie drożności jajowodu OK :)
    10.23 -- pierwsze IVF:
    22.10 - kropek na pokładzie 🤞
    Na feriach 1 ❄️
    7 dpt ⏸️😌😇
    28 dpt ❤️

preg.png
‹‹ 7 8 9 10 11
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ