Pierwsze invitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Naadziejkaa wrote:U mnie niestety to nie szczęśliwy dzień beta 2.30 ...
Przykro mi 😥 pamietaj ze to nie oznacza kolejnego niepowodzenia. dacie radę iść za ciosem i podejść do kolejnego transferu w lipcu? ✊🏻 -
Jakbyśmy mieli co transferować ... Niestety to był nasz jeden jedyny. Na szczęście mąż staje na wysokości zadania po okresie który jeszcze nie przyszedł jedziemy na wizytę i działamy dalej... Remont odłożymy na później. Jutro zadzwonię do pani doktor poproszę jeszcze o kilka dni l4 nie jestem w stanie pójsc do pracy co sobie wspomne to płacze jak bóbr 😓
-
Dziewczyny, czy punkcja już w 10dc to nie za wcześnie? Mam wrażenie, że poszło zbyt szybko? 😬5 lat starań + 3 leczenia
Ona, 33l 👩🏼
niedoczynność tarczycy ✔ wyleczona infekcja ✔ wyleczona Ureaplasma ✔ drożność ✔
histeroskopia (2 polipy) ✔ podejrzenie CMV > zafałszowane wyniki ✔ CD138 ✔
krzywa cukrowa ✔ IO✔ kir AA ❌
Letrox75, wit.D, kw foliowy
On, 35l 🤵
morfologia 1%>1%>0%>3%
HBA 56%>12%>83% ✔ DFI 8,7% ✔ HDS 30,07% ❌
kariotypy ✔
2 x IUI 02/03.23 > 👎
06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎
06.24 > zmiana kliniki > IV ivf > ❄️PGTa ✔
histero nr 2 > przewlekły stan zapalny...
"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień." -
Naadziejkaa wrote:Jakbyśmy mieli co transferować ... Niestety to był nasz jeden jedyny. Na szczęście mąż staje na wysokości zadania po okresie który jeszcze nie przyszedł jedziemy na wizytę i działamy dalej... Remont odłożymy na później. Jutro zadzwonię do pani doktor poproszę jeszcze o kilka dni l4 nie jestem w stanie pójsc do pracy co sobie wspomne to płacze jak bóbr 😓
Wypłacz ile trzeba , wykrzycz żal potem nabierz sił , zacznij cieszyć się nowym żeby pozytywnie się nastawić i próbuj jeszcze raz , trzymam za Ciebie mocno kciuki 🥰 nie wiem jak w Twojej klinice ale w mojej można było skorzystać z psychologa , może to dobry pomysł ?W klinice od września 2022.
Pcos, niedoczynność tarczycy, zespół antyfosfolipidowy, trombofilia.
Słabe nasienie . 11 lat starań .
Invimed
Pierwsza procedura 06.2023
11dpt beta 367 🎉
13 dpt beta 695, prog 13,90 🎉
21 dpt beta 19 167 🤗
25 dpt beta 47 tys
26dpt jest ❤️
8tc serduszko przestało bić . Poronienie.
12.2023
Pierwsza wizyta w Poznaniu w Pastelovej.
14.08.2024 punkcja . 32 komórki, 11 zapłodnionych .
❄️❄️ Zarodki słabej jakości
27.09 transfer blastki 3bc
6 i 7 dpt mamy dwie kreski
8dpt beta 120 🥰
10dpt beta 239 😍
12dpt beta 702 🥰 -
Primavera wrote:U mnie przy kótkim protokole z antagonistą, punkcja wypadała 10dnia5 lat starań + 3 leczenia
Ona, 33l 👩🏼
On, 35l 🤵
morfologia 1%>1%>0%>3%
kariotypy ✔
2 x IUI 02/03.23 > 👎
06.23: I ivf: Menopur 75 + Ovaleap 225 + Orgalutran + Zivafert 5000 + Gonapeptyl Daily > 10dc punkcja > 8 komórek, 6 MII, 6 zapłodnionych > 3 doba średnia jakość > 5 doba👎
07.23: zmiana kliniki > II ivf > Bemfola + Ganirelix + Ovi > 5 komórek > 1 zapłodniona > 1 doba 👎
10.23 > zmiana na EF > III ivf > Elonva + Meriofert + Provera > 14 dc punkcja > ❄️❄️❄️ > 👎
"Nigdy nie rezygnuj z tego, o czym nie możesz przestać myśleć nawet na jeden dzień." -
KasiaBe wrote:Cześć! Chwilę mnie nie było... postanowiliśmy zrobić przerwę czekając na dofinansowanie dla miasta Krakowa i przy okazji złapać oddech i trochę dystansu po ponad roku wizyt, badań, po dwóch IUI i wielu słabszych dniach. Chyba dobrze nam to zrobiło, wracamy do gry 💪
Jesteśmy po wczorajszej wizycie kwalifikacyjnej i po pierwszych dwóch zastrzykach, stymulujemy powolutku 🤫
Bitterka, Malwina nowa - bardzo dziękuję za wcześniejsze odpowiedzi 🥰
Mia88, Bajcurek - Cześć ponownie! 😘
dostalas juz odpowiedz o dofinansowanie ?
bo ja tez składałam ale nic mi nie przyszło a ostatnio wyczytałam ze wszystkie pary czyli 363 dostana dofinansowanie
-
Hania2010 wrote:dostalas juz odpowiedz o dofinansowanie ?
bo ja tez składałam ale nic mi nie przyszło a ostatnio wyczytałam ze wszystkie pary czyli 363 dostana dofinansowanie5 lat starań + 3 leczenia
Ona, 33l 👩🏼
On, 35l 🤵
morfologia 1%>1%>0%>3%
kariotypy ✔
2 x IUI 02/03.23 > 👎
Hania2010 wrote:Ok bo już się zastanawialam czy dostanę dofinansowanie bo niby do 3.07 odpowiedz a tu u mnie nic na e-mailu nie ma5 lat starań + 3 leczenia
Ona, 33l 👩🏼
On, 35l 🤵
morfologia 1%>1%>0%>3%
kariotypy ✔
2 x IUI 02/03.23 > 👎
Dzień dobry,
Dziewczyny... Proszę powiedzcie mi - idąc na tą pierwszą wizytę, planująca ivf - jakie badania mieć już najlepiej ze sobą ? Wiem, że później dr zaleci odpowiednie już badania do samej procedury i dla mnie i dla chłopa, ale co najlepiej byłoby mieć już ze sobą zrobione na świeżo?
Po kilku latach starań, teraz zmieniam lekarza...jesteśmy zdecydowani na ivf, idziemy do kliniki w przyszłym miesiącu i chciałabym wiedziec co najlepiej abyśmy już mieli z sobą. Świeże badanie nasienia na pewno, co jeszcze?
Mam głównie problem z nasieniem właśnie.
Hormony z pierwszej fazy cyklu chyba też warto abym miała świeże,prawda?
Chciałabym być jako-tako przygotowana. 😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 09:48
💙 20.06.2024r. -
MarKaro wrote:Dzień dobry,
Dziewczyny... Proszę powiedzcie mi - idąc na tą pierwszą wizytę, planująca ivf - jakie badania mieć już najlepiej ze sobą ? Wiem, że później dr zaleci odpowiednie już badania do samej procedury i dla mnie i dla chłopa, ale co najlepiej byłoby mieć już ze sobą zrobione na świeżo?
Po kilku latach, zmieniam lekarza...jesteśmy zdecydowani na ivf, idziemy do kliniki w przyszłym miesiącu i chciałabym wiedziec co najlepiej abyśmy już mieli z sobą. Świeże badanie nasienia na pewno, co jeszcze?
Jakieś potwierdzenie cykli stymulowanych, monitoringu cyklu lub wyniku laparoskopii, żeby można było celować w coś konkretnego. Ewentualnie wyniki podstawowych badan hormonalnych, chyba ze do tej pory było wszystko oki, no i wynik AMH
[/
15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
20w3d prenatalne II, 380g 🤩
20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3
04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸 -
PatrycjaBbbbb wrote:Jakieś potwierdzenie cykli stymulowanych, monitoringu cyklu lub wyniku laparoskopii, żeby można było celować w coś konkretnego. Ewentualnie wyniki podstawowych badan hormonalnych, chyba ze do tej pory było wszystko oki, no i wynik AMH
Tak, te hormony były okej..ale ostatnie mam z grudnia.. to myślisz, że warto zrobić i tak na świeżo?
Amh mam ze stycznia.💙 20.06.2024r. -
MarKaro wrote:O dziękuję.
Tak, te hormony były okej..ale ostatnie mam z grudnia.. to myślisz, że warto zrobić i tak na świeżo?
Amh mam ze stycznia.
Pewnie zależy od wieku i problemu. U mnie hormony były super, własne owulacje i pęcherzyk pękał sam, lekkie PCOS. Głównym problemem była przeszkoda anatomiczna, wiec ja hormony zrobiłam raz w ciagu 3 letnich starań. Po wyniku laparoskopii już było wiadomo co u nas nie gra, chociaż była nadzieja ze laparo rozwiązało problem myśle ze jak trzeba będzie coś powtórzyć, to doktor powie na 1szej wizycie. Ale nasienie warto zrobić wcześniej ale ogólnie wyniki masz na świeżo mimo wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 09:57
MarKaro lubi tę wiadomość
[/
15. 03.2023 FET 4AA🥳🥳🥳!!!
5dpt ⏸️
6dpt Bhcg 38.4 mlU/mL
8dpt Bhcg 132.3 mlU/mL
10dpt Bhcg 337.2 mlU/mL
12dpt Bhcg 824.8 mlU/mL
14dpt Bhcg 2152.3 mlU/mL
16 dpt GS 6mm + YS
21 dpt Bhcg 21472.3 mlU/mL
6w5d CRL 7.92mm + ♥️ + krwiak
8w0d CRL 1.71cm + ♥️
10w0d CRL 3.22cm
12w3d CRL 6.3cm, prenatalne okej, chłopiec 🚗💙
20w3d prenatalne II, 380g 🤩
20.11 CC, 55cm, 3340g, 38+3
04.2024 - naturals, rośnie mała Mikuszelka 🚺
26.08.24 20w6d II prenatalne - 340g 🌸 -
U nas to nasienie, wg poprzedniego lekarza jest problemem. Morfologia 1% - 0% -1,5% i tak to wyglada..
Dobrze, w takim razie zabiorę z sobą całą teczkę ze swoimi wynikami i powtórzymy badanie nasienia aby były świeżutkie i zobaczymy.
Dziękuję bardzo
Chciałam to sobie wszystko jakoś w głowie poukładać co do czego, zanim się wybiorę na wizytęPatrycjaBbbbb lubi tę wiadomość
💙 20.06.2024r. -
Dziewczyny powiedzcie jakie bierzecie suple przed procedurą? Ja będę podchodzić prawdopodobnie we wrześniu i chciałbym się jakoś przygotować 😊
-
Cześć dziewczyny!
Witam się z Wami serdecznie
Jestem w trakcie swojej pierwszej stymulacji do pierwszej procedury IVF.
Mam długi protokół, także trochę zastrzyków już za mną, dzisiaj pierwsze USG i denerwuje się, czy stymulacja działa.. Liczę na Wasze wsparcie
Czy ogólne samopoczucie ma wpływ na jakość stymulacji? Bardzo się bałam skutków ubocznych, a póki co czuję się ok, wręcz bym powiedziała, że dosyć kobieco, nagle poprawiła się cera (boję się pogorszenia po zakończeniu stymulacji Czasem delikatnie czuję jajniki i pojawił się ból w piersiach jak podczas PMS. Boję się, że z uwagi na moje kiepskie AMH nic się nie dzieje.. Jak Wasze doświadczenia?👩 89'
endometrioza IVst, niedoczynność tarczycy, AMH - 0,96
2021 operacja endo
2023 operacja endo
KIR BX
🧔♂️ 90'
zdrowy jak 🐟
Kariotypy 💑 ✅
Start InVitro - Lipiec 2023
- długi protokół, 7 komórek, tylko jeden ☃️, przebadany
transfer 5.03.2024
2dpt prog. 22
6dpt prog 20, beta HCG 7,3
8dpt prog 24, beta HCG 31,3 -
Valletta wrote:Cześć dziewczyny!
Witam się z Wami serdecznie
Jestem w trakcie swojej pierwszej stymulacji do pierwszej procedury IVF.
Mam długi protokół, także trochę zastrzyków już za mną, dzisiaj pierwsze USG i denerwuje się, czy stymulacja działa.. Liczę na Wasze wsparcie
Czy ogólne samopoczucie ma wpływ na jakość stymulacji? Bardzo się bałam skutków ubocznych, a póki co czuję się ok, wręcz bym powiedziała, że dosyć kobieco, nagle poprawiła się cera (boję się pogorszenia po zakończeniu stymulacji Czasem delikatnie czuję jajniki i pojawił się ból w piersiach jak podczas PMS. Boję się, że z uwagi na moje kiepskie AMH nic się nie dzieje.. Jak Wasze doświadczenia?
Ja jeszcze nie pomogę, bo jestem przed pierwszą procedurą 🤗
Ale życzę powodzenia i trzymam kciuki 🤞
Opowiesz coś o długiej procedurze? Jak dlugo trwa tak naprawdę? Ja byłam trochę zawiedziona gdy się dowiedziałam że będę mieć długą bo chciałbym być już po wszystkim 🤭 ale jeśli ma być lepsza jeśli chodzi o rezultat to podejmę się wszystkiego 😇