Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › Plamienia. Niedomoga lutealna ??
Odpowiedz

Plamienia. Niedomoga lutealna ??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    ‹ 1 2
Oceń ten wątek:
  • Sikorka1259 Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2023, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam temat, na jakiej podstawie można stwierdzić niedomoge lutealną? Do tej pory tylko raz badałam progesteron, kilka dni przed okresem wynosił 6,4 - czy to nie za nisko?. Też mam plamienia przed okresem. Nie monitorowałam nigdy owulacji bo w ciążę zachodze bez problemu. Oprócz tego trądzik, łojotok, skąpy okres.

• Sikorka1259 Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Pytanie nr 1. Czy masz stwierdzona endometrioza? Ja miałam plamienia po owulacji od zawsze - chociaż uxmnie i tak nie dochodziło do owulacji ale to inna bajka i trwało aż do miesiączki. Po miesiączce jak w zegarku do 9dc plamienia i bole brzucha.

Pytanie nr 2. Czy masz napewno owulacje?

Pytanie nr 3. Co prawda to rzadkość ale... Mam stwierdzono zespoły uciskowe mts które powodują u mnie plamienia i niemożliwości zagnieżdżania zarodka. Rozwiązaniem jest heparyna ale nie od 14dc tylko od 2dc. Żeby to sprawdzić można sobie zrobić tzw. Tv usg które wykonuje radiolog. Jest to badanie ktore bada przeplywy krwi w jamie brzusznej, macicy, jajnikach. U mnie to zylaki w jamie brzusznej, niewydolne sploty zylne powodowaly brak owulacji, krwawienia i plamienia miedzyokresowe. Badanie kosztuje kolo 200 zł a diagnozuje albo wyklucza problemy z krazeniem. Każdy ginekolog twierdził że to problemy hormonalne a tu figa prawda. To były problemy z anatomia macicy.

Właśnie ostatnio rodzinna wspomniała mi o żylakach miednicy, szok, pierwszy raz usłyszałam o tym. Czy jakieś jeszcze objawy oprócz tych wymienionych powodują? Jakieś bóle w miednicy? Czy każdy radiolog na tym się zna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2023, 14:50

‹ 1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ