X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Po transferze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna
    Dzieki za slowa otuchy :)
    Trzymam kciuki za ciebie! :) bedzie dobrze czuje :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Jogaa Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Nigdy nie mozna przekreslic jakiegokolwiek zarodeczka :-)
    Zobaczysz co Ci powie lekarz i co zaproponuje.
    Jak sama zaznaczylas jestes wielka szczesciara ;-) wiec glowa do gory. Pp rozmrozeniu bedzie widac jaki maja potencjal rozwojowy. A najlepiej sluchaj swojego serca i intuicji.

Mi lekarz mowil ze liczy ze stymulacji na 10 komorek i dobrze jakby ze 4 zarodki byly. Ja sie tylko rozesmialam. Po starcie 8 pecherzykow powiedzialam mu ze obstawiam 4/5 komorek i 1 blastke na koniec. Slowem sie nie odezwal bo przeciez ob lekarzem jest nie ja.
    Pobrali 4 jajca 3 do zaplodnienia 2 sie rozwijaly i w 5 dniu zabralam 2 blastki a efekt poznam juz za kilka dni.
    Moja droga na nic nie ma reguly. Blastka 4AA czy 5AA nie da ciazy a z 2BB czy 1BB moga byc blizniaki ;-)

Jeśli mogę się wtrącić Alaruna ma rację Natko nie można przekreślać żadnego zarodka. Znam sporo dziewczyn u których nie było ciąż z idealnych zarodków, a udawało się z tych niby potencjalnie słabszych.

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

Długa droga za nami..
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Mija 6ty dzień po transferze. Czas nie chce płynąć. Mam obolołe, ogromne piersi, lekko spuchnięty brzuch, ciągle coś kłuje i pobolewa jak na @.
    Beta w czwartek lub piątek...Boję się.

Wysłany: 27 marca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliette
    Znam ten bol oczekiwania. Te 10dni ciagnie sie jakby to byl rok.
    Trzymam kciuki!

5v79kzu.png

Wysłany: 27 marca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jogaa
    Wlasnie nigdy o nich nie myslalam, ze sa zle czy cos do teraz, bo zaczynam mozeza duzo czytac,analizowac. Embriolog mowila tylko, ze ten 8A to idealny, 6A bardzo dobry a reszta sa dobre... no moze poza tym 5C,ktory jest slabszy. Wiec z mezem smialismy sie, ze musimy wrocic po nasza 4dzieciaczkow :)
    Teraz juz powiem ci zaczynam myslec o crio, widze ilu dziewczynom sie nie powiodlo i czytam o jakosci tych zarodkow.

Teraz takie pytanie mam ogolnie:
    Te 6cio i 5cio komorkowe zarodki... czy moglo byc tak, ze gdyby embriolog spojrzala na nie za godzine czy dwie to one by sie podzielily jeszcze na odpowiednio 8 czy 6? Nadal bylaby to 3doba. Punkcje mialam ok godziny 11:00 a embriolog przedstawila nam wyhodowane dzieciaczki w 3dobie ok godziny 8:00.

Moze to glupie pytanie (chociaz ponoc glupich nie ma) ale tak mnie teraz mysl naszla taka :P

5v79kzu.png

• Jogaa Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, powiem szczerze ze nie wiem, niestety

Długa droga za nami..
  • Jogaa Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie zjadło mi długiego posta.. zaraz zwariuje

Długa droga za nami..
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ