X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pobranie komórek jajowych
Odpowiedz

Pobranie komórek jajowych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Miałam dziś pobierane komórki jajowe i pobrano ich 9 z czego 6 jest prawidłowych o dużym potencjale. Czy to dobry wynik? Będę miała criotransfer że względu na wysoki poziom hormonów. Komórki mają być mrożone w 5tej dobie . A co jeśli nie dotrwaja do 5tej doby? Czy będą zamrożone wcześniej?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wynik. Nie komórki będą mrożone tylko zarodki. Mozna je zamrozić w trzeciej jako 8-komorkowce ale coraz mniej klinik tak robi, bo po co transferować trzydniowca który może nie osiągnąć stadium blastocysty (pięciodniowca) i tak nie da ciąży? Raczej na pewno nie wszystkie dotrwają, ale oby jak najwiecej, każdy jeden to sukces.

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wam też dolegaly tak uporczywe bóle brzucha po punkcie? Nawet wysikać się nie mogę bo tak boli

age.png
  • Gosia2708 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    Czy wam też dolegaly tak uporczywe bóle brzucha po punkcie? Nawet wysikać się nie mogę bo tak boli

Ja dzisiaj miałam punkcję w klinice w Czechach. Pobrali mi 22 jajeczka które mają zapłodnić, brzuch mnie tak bolał że chodziłam jak po porodzie😁 wzięłam tabletki i jest w miarę

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    Też jestem po. Biorę apapy i poleguje bo boli . Przy sikaniu zwłaszcza rano jest masakra. Bierz przeciwbole i mierz obwód brzucha, gdyby się powiększał trzeba zrobić USG. Mnie przy pierwszej punkcji bolało tak półtora tygodnia. Pij dużo wody i jedz białko.

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przy pierwszej punkcji prawie nie bolało. A teraz już jest dużo lepiej jak wczoraj nawet mogę już spokojnie chodzić

age.png
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze informacje z kliniki na 6 komórek 6 się zapłodniło

age.png
  • Gosia2708 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    pierwsze informacje z kliniki na 6 komórek 6 się zapłodniło

To super niech teraz rosną . u nas na 22 komórki 17 zapłodnionych. W poniedziałek będą do nas pisać jak się rozwijają.

• Alicja1105 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Ja punkcje mialam w poniedzialek.Pobrali 9 komorek,a 8 bylo dojrzalych.W dniu punkcji kompletniw nic mnie nie bolalo,natomiast dzien po zrobil mi sie ogromny brzuch,ale na szczescie juz minelo.Zaplodnilo sie 8,jeden zarodek odpadl po 2 dobie.W 3 dobie podali jeden zarodek.Reszte mieli hodowac do 5.Martwie sie czy ktorys przezyje.

×Nieprawidłowy kariotyp

1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
    I 2020 ET 😔
    VI 2020 FET😔

2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
    VIII 2020 ET😔
    X 2020 FET😔

3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
    II 2021 ET 🥰
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się martwię przed kolejnym telefonem z kliniki czy wszystko będzie się dobrze rozwijać

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się niestety kiepsko czuje obawiam się że mam hiperke 😨

• Gosia2708 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berbeć.. wrote:
    Ja się niestety kiepsko czuje obawiam się że mam hiperke 😨

o jej a co się dzieje?
    ja tylko chodzę wcześnie spać jak nigdy , no i brzuch mnie dalej boli najgorzej jak sikam, wczoraj jeszcze mi dziwne coś wylatywało...a tak poza tym ok. Ponoc trzeba pić dużo wody aby opuchlizna wewnątrz szybciej zeszła.

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam punkcje w piątek i w dzień punkcji bardzo bolał brzuch ale już na drugi dzień praktycznie nie bolało. Dziś kolejny telefon z kliniki i mamy 4zarodki 4-komorkowe i 2zarodki 2-komorkowe. Mam nadzieję że coś dotrwa do 5doby do mrozenia

age.png
  • Gosia2708 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    Ja miałam punkcje w piątek i w dzień punkcji bardzo bolał brzuch ale już na drugi dzień praktycznie nie bolało. Dziś kolejny telefon z kliniki i mamy 4zarodki 4-komorkowe i 2zarodki 2-komorkowe. Mam nadzieję że coś dotrwa do 5doby do mrozenia

To super, że tak pięknie się rozwijają. Może to głupie pytanie, ale pierwszy raz podchodzę do in vitro i jestem jeszcze trochę zielona. Czy to ile komórek mają zarodki ma jakieś znaczenie? Czy zarówno cztero jak i dwu są dobre. Ja dopiero jutro będę miała wieści co u nas. Kiedy będziesz mieć transfer?

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dziś powiedzieli ze 4 i 2 to bardzo dobry wynik. u mnie maja trzymac do 5tej doby i zamrozic jeśli cos dotrwa do tego czasu. i bedzie kriotransfer z uwagi na ryzyko hiperstymulacji, i mam czekac az przyjdzie okres i kolo 11dc na monitoring i wtedy zdecyduja kiedy transfer

age.png
  • Gosia2708 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    mi dziś powiedzieli ze 4 i 2 to bardzo dobry wynik. u mnie maja trzymac do 5tej doby i zamrozic jeśli cos dotrwa do tego czasu. i bedzie kriotransfer z uwagi na ryzyko hiperstymulacji, i mam czekac az przyjdzie okres i kolo 11dc na monitoring i wtedy zdecyduja kiedy transfer

Aha rozumiem. Pewnie też leki przed transferem dostaniesz. To twoje pierwsze podejście?

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam przepisany Estriofem od 2dc 3x1 tabl. po pierwszej stymulacji pobrano tylko 1 komorke i nie byla ona zdrowa. a teraz mamy 6 zdrowych

age.png
  • Gosia2708 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    mam przepisany Estriofem od 2dc 3x1 tabl. po pierwszej stymulacji pobrano tylko 1 komorke i nie byla ona zdrowa. a teraz mamy 6 zdrowych

Oby rozwijały się prawidłowo. Ja się już stresuje. Mam złe przeczucia :( rano już będę się dobijać do kliniki

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam się dowiadywac w środę czy coś dotrwało do 5tej doby i czy cos zamrozili. Ja też mam zle przeczucia w nocy mało co spałam ze strachu czy coś przeżyło po zaplodnieniu aż bałam się odebrać telefon z kliniki. Teraz tylko w strachu do środy nie wiem jak wytrzymam

age.png
  • Gosia2708 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tyle już naczytałam, że przeraża mnie to ilu parom nie udaje się uzyskać zarodków. Zaczynając procedurę nie zdawałam sobie sprawy z ilości etapów i stresu który temu towarzyszy

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ