Pobranie komórek jajowych
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam. Miałam dziś pobierane komórki jajowe i pobrano ich 9 z czego 6 jest prawidłowych o dużym potencjale. Czy to dobry wynik? Będę miała criotransfer że względu na wysoki poziom hormonów. Komórki mają być mrożone w 5tej dobie . A co jeśli nie dotrwaja do 5tej doby? Czy będą zamrożone wcześniej?
-
nick nieaktualnyDobry wynik. Nie komórki będą mrożone tylko zarodki. Mozna je zamrozić w trzeciej jako 8-komorkowce ale coraz mniej klinik tak robi, bo po co transferować trzydniowca który może nie osiągnąć stadium blastocysty (pięciodniowca) i tak nie da ciąży? Raczej na pewno nie wszystkie dotrwają, ale oby jak najwiecej, każdy jeden to sukces.
-
kasia12323 wrote:Czy wam też dolegaly tak uporczywe bóle brzucha po punkcie? Nawet wysikać się nie mogę bo tak boli
Ja dzisiaj miałam punkcję w klinice w Czechach. Pobrali mi 22 jajeczka które mają zapłodnić, brzuch mnie tak bolał że chodziłam jak po porodzie😁 wzięłam tabletki i jest w miarę -
nick nieaktualnykasia12323 wrote:Czy wam też dolegaly tak uporczywe bóle brzucha po punkcie? Nawet wysikać się nie mogę bo tak boli
-
Hej.Ja punkcje mialam w poniedzialek.Pobrali 9 komorek,a 8 bylo dojrzalych.W dniu punkcji kompletniw nic mnie nie bolalo,natomiast dzien po zrobil mi sie ogromny brzuch,ale na szczescie juz minelo.Zaplodnilo sie 8,jeden zarodek odpadl po 2 dobie.W 3 dobie podali jeden zarodek.Reszte mieli hodowac do 5.Martwie sie czy ktorys przezyje.×Nieprawidłowy kariotyp
1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
I 2020 ET 😔
VI 2020 FET😔
2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
VIII 2020 ET😔
X 2020 FET😔
3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
II 2021 ET 🥰 -
nick nieaktualny
-
Berbeć.. wrote:Ja się niestety kiepsko czuje obawiam się że mam hiperke 😨
o jej a co się dzieje?
ja tylko chodzę wcześnie spać jak nigdy , no i brzuch mnie dalej boli najgorzej jak sikam, wczoraj jeszcze mi dziwne coś wylatywało...a tak poza tym ok. Ponoc trzeba pić dużo wody aby opuchlizna wewnątrz szybciej zeszła. -
kasia12323 wrote:Ja miałam punkcje w piątek i w dzień punkcji bardzo bolał brzuch ale już na drugi dzień praktycznie nie bolało. Dziś kolejny telefon z kliniki i mamy 4zarodki 4-komorkowe i 2zarodki 2-komorkowe. Mam nadzieję że coś dotrwa do 5doby do mrozenia
To super, że tak pięknie się rozwijają. Może to głupie pytanie, ale pierwszy raz podchodzę do in vitro i jestem jeszcze trochę zielona. Czy to ile komórek mają zarodki ma jakieś znaczenie? Czy zarówno cztero jak i dwu są dobre. Ja dopiero jutro będę miała wieści co u nas. Kiedy będziesz mieć transfer?
-
mi dziś powiedzieli ze 4 i 2 to bardzo dobry wynik. u mnie maja trzymac do 5tej doby i zamrozic jeśli cos dotrwa do tego czasu. i bedzie kriotransfer z uwagi na ryzyko hiperstymulacji, i mam czekac az przyjdzie okres i kolo 11dc na monitoring i wtedy zdecyduja kiedy transfer
-
kasia12323 wrote:mi dziś powiedzieli ze 4 i 2 to bardzo dobry wynik. u mnie maja trzymac do 5tej doby i zamrozic jeśli cos dotrwa do tego czasu. i bedzie kriotransfer z uwagi na ryzyko hiperstymulacji, i mam czekac az przyjdzie okres i kolo 11dc na monitoring i wtedy zdecyduja kiedy transfer
Aha rozumiem. Pewnie też leki przed transferem dostaniesz. To twoje pierwsze podejście? -
kasia12323 wrote:mam przepisany Estriofem od 2dc 3x1 tabl. po pierwszej stymulacji pobrano tylko 1 komorke i nie byla ona zdrowa. a teraz mamy 6 zdrowych
Oby rozwijały się prawidłowo. Ja się już stresuje. Mam złe przeczucia rano już będę się dobijać do kliniki -
Ja mam się dowiadywac w środę czy coś dotrwało do 5tej doby i czy cos zamrozili. Ja też mam zle przeczucia w nocy mało co spałam ze strachu czy coś przeżyło po zaplodnieniu aż bałam się odebrać telefon z kliniki. Teraz tylko w strachu do środy nie wiem jak wytrzymam