X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Tak dokładnie doc też mówił , że to wszystko zależy od wyników jakie jest białko w moczu dobową zbiórka w jakim rośnie tempie czy rośnie kwestia przepływów czy maluszek dobrze przybiera ,stan nerek itd itp .Mówił , że miał i takie pacjentki że stanem przedrzucawkowy krótko po 20 tygodniu już i dotrwały do 37 tc .Jestem spokojna aczkolwiek też wiem , że mogą być sytuacje które będą się rozwijały dynamicznie .

Ciekawe od czego to zależy że już od 20 tc jest już stan przedrzucawkowy a u niektórych później. Najważniejsze że jest wszystko pod kontrolą 😗

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
  • Ewelinamala Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik 😔

Dotipik lubi tę wiadomość

• Ewelinamala Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaagatka wrote:
    Dziewczy które biorą clexane ostatnio przez przedwczesne skurcze i obolały brzuch musiałam zmienić podawanie clexany tym bardziej , że hematolog mi zwiększył do 2x dziennie .Clexana podawana w udo na początku jest to dziwne bynajmniej dla mnie było ,ale teraz jest to najlepsze miejsce jak dla mnie .W ramię zdecydowanie bardziej bolesne .

Muszę wypróbować chociaż średnio to widzę 🙈.Teraz robię w boczki brzuszek już coraz większy i nie ma gdzie chwycić.W udo robisz na takiej samej zasadzie ,że bierzesz fałdkę?

• Manka Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Ciekawe od czego to zależy że już od 20 tc jest już stan przedrzucawkowy a u niektórych później. Najważniejsze że jest wszystko pod kontrolą 😗

Tutaj niestety nie ma odpowiedzi są choroby jak np toczeń układowy trombofilie ,nadciśnienie przed ciążą, otyłość późny wiek itd które już wyjsciowo zwiększają ryzyko ,ale właśnie coraz większą uwagę przywiązuje się do czynnika immunologicznego immunomdulujacego tym bardziej , że immunologia nie działa tylko w pierwszym trymestrze czy na początku ciąży ,ale i w drugim też kwestia śródbłonka naczyniowego i implantacji łożyska.Ostatecznie jest to składowa wielu czynników u mnie biorąc acard 150 wystąpił ,ale ma łagodny przebieg na chwilę obecną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 19:34

Patisonek 25 lubi tę wiadomość

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Tutaj niestety nie ma odpowiedzi są choroby jak np toczeń układowy trombofilie ,nadciśnienie przed ciążą, otyłość późny wiek itd które już wyjsciowo zwiększają ryzyko ,ale właśnie coraz większą uwagę przywiązuje się do czynnika immunologicznego immunomdulujacego tym bardziej , że immunologia nie działa tylko w pierwszym trymestrze czy na początku ciąży ,ale i w drugim też kwestia śródbłonka naczyniowego i implantacji łożyska.Ostatecznie jest to składowa wielu czynników u mnie biorąc acard 150 wystąpił ,ale ma łagodny przebieg na chwilę obecną.

To nawet nie wiedziałam

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
  • agatkaagatka Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinamala wrote:
    Muszę wypróbować chociaż średnio to widzę 🙈.Teraz robię w boczki brzuszek już coraz większy i nie ma gdzie chwycić.W udo robisz na takiej samej zasadzie ,że bierzesz fałdkę?

Tak 🙂

• Paniwiosna Debiutantka

Wysłany: 2 kwietnia, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ,że miałam lekki szok w sensie pozytywny jak się tam wszystko zmieniło organizacja , kontakt z pacjentem ,prowadzi jeden lekarz .Kilka lat temu prowadził mnie lekarz co później odszedł do innej kliniki to był totalny chaos ,brak czasu na rozmowę itd .

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna wrote:
    Powiem Wam ,że miałam lekki szok w sensie pozytywny jak się tam wszystko zmieniło organizacja , kontakt z pacjentem ,prowadzi jeden lekarz .Kilka lat temu prowadził mnie lekarz co później odszedł do innej kliniki to był totalny chaos ,brak czasu na rozmowę itd .

Organizacja jest bardzo na plus. Lekarz prowadzący zawsze na wizycie.

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
  • Paniwiosna Debiutantka

Wysłany: 2 kwietnia, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Organizacja jest bardzo na plus. Lekarz prowadzący zawsze na wizycie.

To jest właśnie bardzo na plus .Kiedyś dziewczyny na korytarzu mówiły , że podczas procedury ivf nawet nie widziały swojego lekarza prowadzącego albo był tylko na jednym monitoringu była jedna wielka loteria .

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna wrote:
    To jest właśnie bardzo na plus .Kiedyś dziewczyny na korytarzu mówiły , że podczas procedury ivf nawet nie widziały swojego lekarza prowadzącego albo był tylko na jednym monitoringu była jedna wielka loteria .

U mnie są zawsze oboje z dr.T

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
  • Paniwiosna Debiutantka

Wysłany: 2 kwietnia, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    U mnie są zawsze oboje z dr.T

Też u mnie jest taki duet ,ale dr T też jest na luzie więc nawet przy dwójce lekarzy jest spoko 🙂

• Dotipik Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna wrote:
    Też u mnie jest taki duet ,ale dr T też jest na luzie więc nawet przy dwójce lekarzy jest spoko 🙂
    U mnie był częściej doktor T, ale fajny:) więc się do Niego przyzwyczailam:) jeszcze taka przemiła Pani blondynka przychodziła, baaaardzo fajna, uśmiechnięta, optymistyczna:)

Paniwiosna lubi tę wiadomość

• Manka Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    U mnie był częściej doktor T, ale fajny:) więc się do Niego przyzwyczailam:) jeszcze taka przemiła Pani blondynka przychodziła, baaaardzo fajna, uśmiechnięta, optymistyczna:)

Jasna blondynka / bardzo jasna? Takiej Pani dr nie kojarzę może jakaś nowa .Bardziej są ciemne blond, brąz albo ciemne ja to mam problem z odcieniami kolorów 🙈

• Dotipik Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Jasna blondynka / bardzo jasna? Takiej Pani dr nie kojarzę może jakaś nowa .Bardziej są ciemne blond, brąz albo ciemne ja to mam problem z odcieniami kolorów 🙈
    Wydaje mi się nowa:) jasny blond:) naprawdę spoko, w sensie mi Jej towarzystwo odpowiadalo:)

• Manka Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Wydaje mi się nowa:) jasny blond:) naprawdę spoko, w sensie mi Jej towarzystwo odpowiadalo:)

To nowa Pani doktor .

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:

Tak dr.T bardzo sympatyczny. U mnie raz była pani blondynka w sumie to wtedy był doc.B, dr.T, położna i Pani dr także widownie miałam 🤣🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 11:05

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
  • Paniwiosna Debiutantka

Wysłany: 2 kwietnia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Tak dr.T bardzo sympatyczny. U mnie raz była pani blondynka w sumie to wtedy był doc.B, dr.T, położna i Pani dr także widownie miałam 🤣🙈

Szpital kliniczny to wiadomo , że jest inaczej ,ale właśnie wszystko zależy od ludzi i zarządzania teraz mi to kompletnie nie przeszkadza nikt tam nie siedzi za kare poprzednio niestety tak nie było .

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna wrote:
    Szpital kliniczny to wiadomo , że jest inaczej ,ale właśnie wszystko zależy od ludzi i zarządzania teraz mi to kompletnie nie przeszkadza nikt tam nie siedzi za kare poprzednio niestety tak nie było .

Nie mam porównania jak było poprzednio ale lyszalam opinie tylko. Ja osobiście na tą chwilę jestem zadowolona

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
  • Paniwiosna Debiutantka

Wysłany: 2 kwietnia, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Nie mam porównania jak było poprzednio ale lyszalam opinie tylko. Ja osobiście na tą chwilę jestem zadowolona

Dokładnie każdy ma swoje doświadczenia słyszy różne opinie nie mniej widać dużą zmiane.

• Dziewczynka Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też doc B z dr T ,doktor blondynka raz była ,ale biło ciepło od Niej 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 13:31

‹‹ 143 144 145 146 147
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ