Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dzisiaj dobre wieści .Dostałam zielone światło od reumatologa na przygotowania do transferu od maja 🥰 za trzy tygodnie redukcja leku do 200 mg i tak przez cały okres ciąży jak się uda .
Patisonek 25, Dotipik, Ewelinamala, Emfanka lubią tę wiadomość
1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
2ivf 12 pobranych 9 zapłodnionych
5❄️
Dodatnie ANA RO, LA Plaquenil 400 mg -
Dziewczyny jeszcze mam pytanie czy któraś z Was badała Anty -Xa przyjmując clexane ? Ostatnio zlecił mi to hematolog ze względu na przebytą zakrzepicę ,ale zgubiłam kartkę z informacją gdzie to zrobić dzisiaj sprawdzałam na Polnej nie robią,Lutycka Przybyszewskiego szpital Degi też nie ( jedynie wiem aby nie robić w labolatoriach jak diagnostyka gdzie to trzymają długo)napisałam do doktora i czekam na odpowiedz do hematologa brak numeru ,ale może któraś z Was wie ?
Dotipik lubi tę wiadomość
-
Ewelinamala wrote:Dziewczyny jeszcze mam pytanie czy któraś z Was badała Anty -Xa przyjmując clexane ? Ostatnio zlecił mi to hematolog ze względu na przebytą zakrzepicę ,ale zgubiłam kartkę z informacją gdzie to zrobić dzisiaj sprawdzałam na Polnej nie robią,Lutycka Przybyszewskiego szpital Degi też nie ( jedynie wiem aby nie robić w labolatoriach jak diagnostyka gdzie to trzymają długo)napisałam do doktora i czekam na odpowiedz do hematologa brak numeru ,ale może któraś z Was wie ?
Mój hematolog dr Karasiewicz poleca InterLab 28 Czerwca pracownia hemostazy i tam badam trzeba być 10 minut wcześniej bo to musi być równo 4 h po zastrzyku i w razie kolejek Panie tak kazały możesz jeszcze zrobić w szpitalu za pętla Ogrody nie pamiętam nazwy tego szpitala i ulicy ,ale tam też jest pracownia hemostazy to jest szpital głównie onkologicznyEwelinamala lubi tę wiadomość
-
Ewelinamala wrote:Dziewczyny jeszcze mam pytanie czy któraś z Was badała Anty -Xa przyjmując clexane ? Ostatnio zlecił mi to hematolog ze względu na przebytą zakrzepicę ,ale zgubiłam kartkę z informacją gdzie to zrobić dzisiaj sprawdzałam na Polnej nie robią,Lutycka Przybyszewskiego szpital Degi też nie ( jedynie wiem aby nie robić w labolatoriach jak diagnostyka gdzie to trzymają długo)napisałam do doktora i czekam na odpowiedz do hematologa brak numeru ,ale może któraś z Was wie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 19:54
Ewelinamala lubi tę wiadomość
-
Jeszcze zapomniałam dodać, że wynik jest tego samego dnia jedynie robione w sobotę -wynik jest w poniedziałek.Z tego co wiem to też Polna wysyła tam badania w kierunku trombofili do InterLab kiedyś jak chciałam zrobić chyba zespół APS to Panie mówiły , że lepiej tam podjechać bo oni i tak to wysyłają do nich na badania .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 20:47
Ewelinamala lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie bo mam zacząć stymulację od 2dc a 7 dc mam umówić się na wizytę na godz 7:30 to wtedy pobierana jest krew i później wizyta i usg ?
Jak to wygląda i czasowo jak to wychodzi?Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) -
Patisonek 25 wrote:Dziewczyny mam pytanie bo mam zacząć stymulację od 2dc a 7 dc mam umówić się na wizytę na godz 7:30 to wtedy pobierana jest krew i później wizyta i usg ?
Jak to wygląda i czasowo jak to wychodzi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 22:45
Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
Dzięki doc mi jeszcze odpisał aby sprawdzić czy nie robią w centrum krwiodawstwa ,ale podjadę na 28 Czerwca 🙂
Dotipik też robię po wewnętrznej stronie uda 🙂
Patisonek25 jak coś to dla zabicia czasu miałam książkę aczkolwiek jakoś nie czułam , że ten czas się wlecze i sprawne szło to wszystko .Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
Patisonek 25 wrote:Dziewczyny mam pytanie bo mam zacząć stymulację od 2dc a 7 dc mam umówić się na wizytę na godz 7:30 to wtedy pobierana jest krew i później wizyta i usg ?
Jak to wygląda i czasowo jak to wychodzi?
Zależy od dnia ,ale najczęściej po 10 byłam już po wszystkim zależy czy będziesz miała L4 czy nie to taką poprawkę w razie w do około 11 warto brać.Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
Jak to wygląda i czasowo jak to wychodzi?
Jeżeli będziesz miała jakaś szczególną sytuację problem z brakiem wolnego w pracy to da się załatwić .Zgłaszałam doc B , że jest taki a taki problem i udało się do jakoś inaczej zorganizować.Raz miałam taką sytuacje .Patisonek 25 lubi tę wiadomość
IVF 2024 .
4 ❄️❄️❄️❄️
1 transfer bhcg 0,2
2 transfer bhcg 330 ,720 ,1629 .
19.02.2025 jest ♥️ -
Czyli tak jak myślałam, rozumiem że muszę być na czczo?
Na razie L4 nie planuje ale czas pokaże jak się będę czuła. Zaczęłam wczoraj plamić więc lada dzień zacznę stymulację.
Dziękuję Wam bardzo za pomoc 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 10:38
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Start stymulacji 4.04🍀
Patisonek 25 wrote:Czyli tak jak myślałam, rozumiem że muszę być na czczo?
Na razie L4 nie planuje ale czas pokaże jak się będę czuła.
Dziękuję Wam bardzo za pomoc 😘Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
Dotipik wrote:Szklankę wody możesz wypić. Badają estradiol, później jeszcze progesteron. W sumie lepiej być na czczo. Jeżeli chodzi o samopoczucie to ja się bardzo dobrze czułam po lekach mimo duzych dawek, dopiero po orgalutranie mnie "zamulilo". Jak możesz to nie bierz L4 do stymulacji, tylko do punkcji i na transfer. Zależy od pracy i możliwości:) ale da się wytrzymać. Powodzenia:)
Czyli śniadanie muszę wziąść z sobą 😆 na razie nie planuje L4 ale nie wiem jak się będę czuła. Poplamiam tak użytkownik mocniej więc w przyszłym tyg pewnie jakoś wizyta. Na punkcję na pewno wezmę L4, u nas transfer będzie odroczony. Miesiąc przed muszę mieć immunosupresję. Nie dziękuję 🫠Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Start stymulacji 4.04🍀
U mnie szok - mam już wyniki histopatologii więc będę się próbować umówić na przyszły tydzień na wizytę
Patisonek - Ja brałam takie tubki gotowe - musy 😂 pierwsze co po wyjściu z pobrania
I naprawdę sprawnie idzieczasem o 9.30 już wychodziłam ze szpitala
Patisonek 25 lubi tę wiadomość
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
Zmiana kliniki