Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Manka wrote:Patisonek25 pytanko jaki masz ciśnieniomierz ? Mam zalecenia mierzyć ciśnienie co dwa h i wysłał do doc ,ale każdy podaje mi inny pomiar niestety to jest podobnie jak z glukometrem też co urządzenie to inne pomiary i jest kilka polecanych .
Wiesz co ja mam Microlife naramienny ale nie pamiętam jaki model, kupowałam w aptece. Wieczorem zerknę jak nie zapomnę to napiszę jaki mam model. Poza tym że wymieniam baterie jest jak nowy 🙂
Co o glukometru to mam accu chek instant i ważne jest też żeby przemieniać igły co jakiś czas i przede wszystkim przed mierzeniem cukru myc ręce ciepłą wodą bo wyniki mogą być zaklamane 🙂
Miałam założony sensor FreeStyle Libre ale po 6 dniach mi sam Odpadł 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 11:40
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️ -
Patisonek 25 wrote:Wiesz co ja mam Microlife naramienny ale nie pamiętam jaki model, kupowałam w aptece. Wieczorem zerknę jak nie zapomnę to napiszę jaki mam model. Poza tym że wymieniam baterie jest jak nowy 🙂
Co o glukometru to mam accu chek instant i ważne jest też żeby przemieniać igły co jakiś czas i przede wszystkim przed mierzeniem cukru myc ręce ciepłą wodą bo wyniki mogą być zaklamane 🙂
Miałam założony sensor FreeStyle Libre ale po 6 dniach mi sam Odpadł 🤣
Też miałam wcześniej perfoma nano starsza wersja i są bardzo dobre. Raz doc A.G się śmiał bo miałam glukometr Abra , że Abra kadabra nie lubimy 🤣 bardzo fałszował wyniki .Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
Patisonek 25 wrote:Wiesz co ja mam Microlife naramienny ale nie pamiętam jaki model, kupowałam w aptece. Wieczorem zerknę jak nie zapomnę to napiszę jaki mam model. Poza tym że wymieniam baterie jest jak nowy 🙂
Dzięki to zaraz idę do Media Expert i apteki któryś z tych dwóch wybiorę .Ja to mam w domu takie najzwyklejsze nie było potrzeby do tej pory 🙈 -
Manka wrote:Dzięki to zaraz idę do Media Expert i apteki któryś z tych dwóch wybiorę .Ja to mam w domu takie najzwyklejsze nie było potrzeby do tej pory 🙈
Najważniejsze żeby był naramienny bo nadgarstkowe
falszują wyniki . Jedź do apteki albo zamów z internetowej gemini.Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
ZOSIA92 wrote:Też miałam wcześniej perfoma nano starsza wersja i są bardzo dobre. Raz doc A.G się śmiał bo miałam glukometr Abra , że Abra kadabra nie lubimy 🤣 bardzo fałszował wyniki .
Nie kojarzę tej firmy nawet ale jak fałszuje to nie ma co używać i się stresowaćStarania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Dzień dobry dziewczyny 🙂 Do tej pory podczytywałam ,ale postanowiłam napisać . Miesiączka powinna przyjść koło niedzieli również zaczynam stymulacje .To moja pierwsza procedura wcześniej były starania naturalne ,inseminacje .
Mama_Hani, Dotipik, Manka, Patisonek 25, Emfanka lubią tę wiadomość
-
Paniwiosna wrote:Dzień dobry dziewczyny 🙂 Do tej pory podczytywałam ,ale postanowiłam napisać . Miesiączka powinna przyjść koło niedzieli również zaczynam stymulacje .To moja pierwsza procedura wcześniej były starania naturalne ,inseminacje .
Witaj .U mnie miesiączka dzisiaj albo jutro teraz są plamienia więc zobaczę do której się rozkręci krwawienie tak będę liczyła jako pierwszy dzień i zaczynam 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 13:20
-
Paniwiosna wrote:Dzień dobry dziewczyny 🙂 Do tej pory podczytywałam ,ale postanowiłam napisać . Miesiączka powinna przyjść koło niedzieli również zaczynam stymulacje .To moja pierwsza procedura wcześniej były starania naturalne ,inseminacje .
powodzenia i dużo siły:)
-
Dostałam Mikrolife BP A2 byłam w najbliższej aptece doc też kazał wypoczywać ( już nie szukałam innych )co u mnie niestety trudne bo jestem typem ADHD w sensie nie lubię leżeć bezczynnie ,ale jak trzeba to się słucham dzisiaj nadrabiam filmy i mierze te ciśnienia .Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
Dziewczy które biorą clexane ostatnio przez przedwczesne skurcze i obolały brzuch musiałam zmienić podawanie clexany tym bardziej , że hematolog mi zwiększył do 2x dziennie .Clexana podawana w udo na początku jest to dziwne bynajmniej dla mnie było ,ale teraz jest to najlepsze miejsce jak dla mnie .W ramię zdecydowanie bardziej bolesne .
-
Emfanka to czekamy jeszcze na wieści od Ciebie po wizycie jak przyjdzie wynik histo ( wiem to niestety długie tygodnie czekania od 4 tygodni do 6 ) ale podejrzewam , że teraz będą już te dobre i zielone światło do transferu ✊
Emfanka lubi tę wiadomość
-
Hej, powodzenia. Może zaczniemy w podobnym czasie 😊Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Manka wrote:Dostałam Mikrolife BP A2 byłam w najbliższej aptece doc też kazał wypoczywać ( już nie szukałam innych )co u mnie niestety trudne bo jestem typem ADHD w sensie nie lubię leżeć bezczynnie ,ale jak trzeba to się słucham dzisiaj nadrabiam filmy i mierze te ciśnienia .
Patrzyłam teraz w necie to mam bardzo podobny jak nie taki sam, będziesz z niego zadowolona. Odpoczywaj jeśli tak doc kazał chociaż wiem że jest to ciężkie. Jak sama musiałam leżeć to myslalam że Oszaleje. Ratował mnie netflix i książki 😁
Tak Ci szaleją te ciśnienia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 15:35
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Patisonek 25 wrote:Patrzyłam teraz w necie to mam bardzo podobny jak nie taki sam, będziesz z niego zadowolona. Odpoczywaj jeśli tak doc kazał chociaż wiem że jest to ciężkie. Jak sama musiałam leżeć to myslalam że Oszaleje. Ratował mnie netflix i książki 😁
Tak Ci szaleją te ciśnienia?
U mnie już 34 tydzień mam takie różne objawy jeszcze białko w moczu teraz doc zalecił dobową zbiórkę podwyższone ciśnienie teraz mam mierzyć regularnie dostałam leki czy taka dawka ok , że rozwinął mi się lekki stan przedrzucawkowy ,ale przepływu waga jest na chwilę obecną ok ,wizyty mam teraz co tydzień też ktg doc zalecił częściej zobaczymy zapewne będzie wcześniej rozwiązanie w 37 /38 tc . -
Manka wrote:U mnie już 34 tydzień mam takie różne objawy jeszcze białko w moczu teraz doc zalecił dobową zbiórkę podwyższone ciśnienie teraz mam mierzyć regularnie dostałam leki czy taka dawka ok , że rozwinął mi się lekki stan przedrzucawkowy ,ale przepływu waga jest na chwilę obecną ok ,wizyty mam teraz co tydzień też ktg doc zalecił częściej zobaczymy zapewne będzie wcześniej rozwiązanie w 37 /38 tc .
Rozumiem, dbaj o siebie. Doc ma wszystko pod kontrolą. Przeważnie jest wcześniej rozwiązanie z względu na stan przedrzucawkowy ale jak jest lekki to na pewno jeszcze czasStarania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Patisonek 25 wrote:Rozumiem, dbaj o siebie. Doc ma wszystko pod kontrolą. Przeważnie jest wcześniej rozwiązanie z względu na stan przedrzucawkowy ale jak jest lekki to na pewno jeszcze czas
Tak dokładnie doc też mówił , że to wszystko zależy od wyników jakie jest białko w moczu dobową zbiórka w jakim rośnie tempie czy rośnie kwestia przepływów czy maluszek dobrze przybiera ,stan nerek itd itp .Mówił , że miał i takie pacjentki że stanem przedrzucawkowy krótko po 20 tygodniu już i dotrwały do 37 tc .Jestem spokojna aczkolwiek też wiem , że mogą być sytuacje które będą się rozwijały dynamicznie .Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 17:03