X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Patisonek25 pytanko jaki masz ciśnieniomierz ? Mam zalecenia mierzyć ciśnienie co dwa h i wysłał do doc ,ale każdy podaje mi inny pomiar niestety to jest podobnie jak z glukometrem też co urządzenie to inne pomiary i jest kilka polecanych .

Wiesz co ja mam Microlife naramienny ale nie pamiętam jaki model, kupowałam w aptece. Wieczorem zerknę jak nie zapomnę to napiszę jaki mam model. Poza tym że wymieniam baterie jest jak nowy 🙂

Co o glukometru to mam accu chek instant i ważne jest też żeby przemieniać igły co jakiś czas i przede wszystkim przed mierzeniem cukru myc ręce ciepłą wodą bo wyniki mogą być zaklamane 🙂
    Miałam założony sensor FreeStyle Libre ale po 6 dniach mi sam Odpadł 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 11:40

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg

👨36 L
    Kiepskie parametry nasienia ❌️
    Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Wiesz co ja mam Microlife naramienny ale nie pamiętam jaki model, kupowałam w aptece. Wieczorem zerknę jak nie zapomnę to napiszę jaki mam model. Poza tym że wymieniam baterie jest jak nowy 🙂

Co o glukometru to mam accu chek instant i ważne jest też żeby przemieniać igły co jakiś czas i przede wszystkim przed mierzeniem cukru myc ręce ciepłą wodą bo wyniki mogą być zaklamane 🙂

Też miałam wcześniej perfoma nano starsza wersja i są bardzo dobre. Raz doc A.G się śmiał bo miałam glukometr Abra , że Abra kadabra nie lubimy 🤣 bardzo fałszował wyniki .

Patisonek 25 lubi tę wiadomość

• Manka Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:

Dzięki to zaraz idę do Media Expert i apteki któryś z tych dwóch wybiorę .Ja to mam w domu takie najzwyklejsze nie było potrzeby do tej pory 🙈

• agatkaagatka Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik 😔 i kciuki za dalszy plan i działania

Dotipik lubi tę wiadomość

Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔, ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
    2 x ivf
    FET❄️5.1.1.
    🌈 Urodziła się Zosia w 36 tc z wagą 2850 g .
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Dzięki to zaraz idę do Media Expert i apteki któryś z tych dwóch wybiorę .Ja to mam w domu takie najzwyklejsze nie było potrzeby do tej pory 🙈

Najważniejsze żeby był naramienny bo nadgarstkowe
    falszują wyniki . Jedź do apteki albo zamów z internetowej gemini.

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️

👨36 L
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    Mamy ❄️ 4.3.3
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Też miałam wcześniej perfoma nano starsza wersja i są bardzo dobre. Raz doc A.G się śmiał bo miałam glukometr Abra , że Abra kadabra nie lubimy 🤣 bardzo fałszował wyniki .

Nie kojarzę tej firmy nawet ale jak fałszuje to nie ma co używać i się stresować

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34

👨36 L
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    Mamy ❄️ 4.3.3
  • Paniwiosna Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 🙂 Do tej pory podczytywałam ,ale postanowiłam napisać . Miesiączka powinna przyjść koło niedzieli również zaczynam stymulacje .To moja pierwsza procedura wcześniej były starania naturalne ,inseminacje .

Mama_Hani, Dotipik, Manka, Patisonek 25, Emfanka lubią tę wiadomość

• Mama_Hani Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 🙂 Do tej pory podczytywałam ,ale postanowiłam napisać . Miesiączka powinna przyjść koło niedzieli również zaczynam stymulacje .To moja pierwsza procedura wcześniej były starania naturalne ,inseminacje .

Witaj .U mnie miesiączka dzisiaj albo jutro teraz są plamienia więc zobaczę do której się rozkręci krwawienie tak będę liczyła jako pierwszy dzień i zaczynam 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 13:20

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Nie kojarzę tej firmy nawet ale jak fałszuje to nie ma co używać i się stresować

Kiedyś dostałam od lekarza rodzinnego taki najzwyklejszy .

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna wrote:
    Cześć:) powodzenia i dużo siły:)

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia ✊🙂

U dziewczyn ze smutnymi wieściami przykro mi .Odpocznijcie zbierzcie siły do kolejnej walki ,ustalania planu działania ,diagnostyki i wszystkiego dobrego 🙂

• Manka Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:

Dostałam Mikrolife BP A2 byłam w najbliższej aptece doc też kazał wypoczywać ( już nie szukałam innych )co u mnie niestety trudne bo jestem typem ADHD w sensie nie lubię leżeć bezczynnie ,ale jak trzeba to się słucham dzisiaj nadrabiam filmy i mierze te ciśnienia .

• agatkaagatka Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczy które biorą clexane ostatnio przez przedwczesne skurcze i obolały brzuch musiałam zmienić podawanie clexany tym bardziej , że hematolog mi zwiększył do 2x dziennie .Clexana podawana w udo na początku jest to dziwne bynajmniej dla mnie było ,ale teraz jest to najlepsze miejsce jak dla mnie .W ramię zdecydowanie bardziej bolesne .

Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔, ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
    2 x ivf
    FET❄️5.1.1.
  • agatkaagatka Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka to czekamy jeszcze na wieści od Ciebie po wizycie jak przyjdzie wynik histo ( wiem to niestety długie tygodnie czekania od 4 tygodni do 6 ) ale podejrzewam , że teraz będą już te dobre i zielone światło do transferu ✊

Emfanka lubi tę wiadomość

2 x ivf
    FET❄️5.1.1.
  • agatkaagatka Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna powodzenia 🌸🌸🌸✊

2 x ivf
    FET❄️5.1.1.
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna wrote:

Hej, powodzenia. Może zaczniemy w podobnym czasie 😊

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34

👨36 L
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    Mamy ❄️ 4.3.3
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Dostałam Mikrolife BP A2 byłam w najbliższej aptece doc też kazał wypoczywać ( już nie szukałam innych )co u mnie niestety trudne bo jestem typem ADHD w sensie nie lubię leżeć bezczynnie ,ale jak trzeba to się słucham dzisiaj nadrabiam filmy i mierze te ciśnienia .

Patrzyłam teraz w necie to mam bardzo podobny jak nie taki sam, będziesz z niego zadowolona. Odpoczywaj jeśli tak doc kazał chociaż wiem że jest to ciężkie. Jak sama musiałam leżeć to myslalam że Oszaleje. Ratował mnie netflix i książki 😁
    Tak Ci szaleją te ciśnienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 15:35

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34

👨36 L
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    Mamy ❄️ 4.3.3
  • Manka Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Patrzyłam teraz w necie to mam bardzo podobny jak nie taki sam, będziesz z niego zadowolona. Odpoczywaj jeśli tak doc kazał chociaż wiem że jest to ciężkie. Jak sama musiałam leżeć to myslalam że Oszaleje. Ratował mnie netflix i książki 😁
    Tak Ci szaleją te ciśnienia?

U mnie już 34 tydzień mam takie różne objawy jeszcze białko w moczu teraz doc zalecił dobową zbiórkę podwyższone ciśnienie teraz mam mierzyć regularnie dostałam leki czy taka dawka ok , że rozwinął mi się lekki stan przedrzucawkowy ,ale przepływu waga jest na chwilę obecną ok ,wizyty mam teraz co tydzień też ktg doc zalecił częściej zobaczymy zapewne będzie wcześniej rozwiązanie w 37 /38 tc .

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    U mnie już 34 tydzień mam takie różne objawy jeszcze białko w moczu teraz doc zalecił dobową zbiórkę podwyższone ciśnienie teraz mam mierzyć regularnie dostałam leki czy taka dawka ok , że rozwinął mi się lekki stan przedrzucawkowy ,ale przepływu waga jest na chwilę obecną ok ,wizyty mam teraz co tydzień też ktg doc zalecił częściej zobaczymy zapewne będzie wcześniej rozwiązanie w 37 /38 tc .

Rozumiem, dbaj o siebie. Doc ma wszystko pod kontrolą. Przeważnie jest wcześniej rozwiązanie z względu na stan przedrzucawkowy ale jak jest lekki to na pewno jeszcze czas

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34

👨36 L
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    Mamy ❄️ 4.3.3
  • Manka Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Rozumiem, dbaj o siebie. Doc ma wszystko pod kontrolą. Przeważnie jest wcześniej rozwiązanie z względu na stan przedrzucawkowy ale jak jest lekki to na pewno jeszcze czas

Tak dokładnie doc też mówił , że to wszystko zależy od wyników jakie jest białko w moczu dobową zbiórka w jakim rośnie tempie czy rośnie kwestia przepływów czy maluszek dobrze przybiera ,stan nerek itd itp .Mówił , że miał i takie pacjentki że stanem przedrzucawkowy krótko po 20 tygodniu już i dotrwały do 37 tc .Jestem spokojna aczkolwiek też wiem , że mogą być sytuacje które będą się rozwijały dynamicznie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 17:03

‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ