X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Patisonek25 pytanko jaki masz ciśnieniomierz ? Mam zalecenia mierzyć ciśnienie co dwa h i wysłał do doc ,ale każdy podaje mi inny pomiar niestety to jest podobnie jak z glukometrem też co urządzenie to inne pomiary i jest kilka polecanych .

Wiesz co ja mam Microlife naramienny ale nie pamiętam jaki model, kupowałam w aptece. Wieczorem zerknę jak nie zapomnę to napiszę jaki mam model. Poza tym że wymieniam baterie jest jak nowy 🙂

Co o glukometru to mam accu chek instant i ważne jest też żeby przemieniać igły co jakiś czas i przede wszystkim przed mierzeniem cukru myc ręce ciepłą wodą bo wyniki mogą być zaklamane 🙂
    Miałam założony sensor FreeStyle Libre ale po 6 dniach mi sam Odpadł 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 11:40

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Wiesz co ja mam Microlife naramienny ale nie pamiętam jaki model, kupowałam w aptece. Wieczorem zerknę jak nie zapomnę to napiszę jaki mam model. Poza tym że wymieniam baterie jest jak nowy 🙂

Co o glukometru to mam accu chek instant i ważne jest też żeby przemieniać igły co jakiś czas i przede wszystkim przed mierzeniem cukru myc ręce ciepłą wodą bo wyniki mogą być zaklamane 🙂

Też miałam wcześniej perfoma nano starsza wersja i są bardzo dobre. Raz doc A.G się śmiał bo miałam glukometr Abra , że Abra kadabra nie lubimy 🤣 bardzo fałszował wyniki .

Patisonek 25 lubi tę wiadomość

• Manka Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:

Dzięki to zaraz idę do Media Expert i apteki któryś z tych dwóch wybiorę .Ja to mam w domu takie najzwyklejsze nie było potrzeby do tej pory 🙈

• agatkaagatka Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik 😔 i kciuki za dalszy plan i działania

Dotipik lubi tę wiadomość

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Dzięki to zaraz idę do Media Expert i apteki któryś z tych dwóch wybiorę .Ja to mam w domu takie najzwyklejsze nie było potrzeby do tej pory 🙈

Najważniejsze żeby był naramienny bo nadgarstkowe
    falszują wyniki . Jedź do apteki albo zamów z internetowej gemini.

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Też miałam wcześniej perfoma nano starsza wersja i są bardzo dobre. Raz doc A.G się śmiał bo miałam glukometr Abra , że Abra kadabra nie lubimy 🤣 bardzo fałszował wyniki .

Nie kojarzę tej firmy nawet ale jak fałszuje to nie ma co używać i się stresować

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
  • Paniwiosna Debiutantka

Wysłany: 1 kwietnia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 🙂 Do tej pory podczytywałam ,ale postanowiłam napisać . Miesiączka powinna przyjść koło niedzieli również zaczynam stymulacje .To moja pierwsza procedura wcześniej były starania naturalne ,inseminacje .

Mama_Hani, Dotipik, Manka, Patisonek 25, Emfanka lubią tę wiadomość

• Mama_Hani Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 🙂 Do tej pory podczytywałam ,ale postanowiłam napisać . Miesiączka powinna przyjść koło niedzieli również zaczynam stymulacje .To moja pierwsza procedura wcześniej były starania naturalne ,inseminacje .

Witaj .U mnie miesiączka dzisiaj albo jutro teraz są plamienia więc zobaczę do której się rozkręci krwawienie tak będę liczyła jako pierwszy dzień i zaczynam 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 13:20

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Nie kojarzę tej firmy nawet ale jak fałszuje to nie ma co używać i się stresować

Kiedyś dostałam od lekarza rodzinnego taki najzwyklejszy .

• Dotipik Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna wrote:
    Cześć:) powodzenia i dużo siły:)

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia ✊🙂

U dziewczyn ze smutnymi wieściami przykro mi .Odpocznijcie zbierzcie siły do kolejnej walki ,ustalania planu działania ,diagnostyki i wszystkiego dobrego 🙂

• Manka Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:

Dostałam Mikrolife BP A2 byłam w najbliższej aptece doc też kazał wypoczywać ( już nie szukałam innych )co u mnie niestety trudne bo jestem typem ADHD w sensie nie lubię leżeć bezczynnie ,ale jak trzeba to się słucham dzisiaj nadrabiam filmy i mierze te ciśnienia .

Wysłany: 1 kwietnia, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczy które biorą clexane ostatnio przez przedwczesne skurcze i obolały brzuch musiałam zmienić podawanie clexany tym bardziej , że hematolog mi zwiększył do 2x dziennie .Clexana podawana w udo na początku jest to dziwne bynajmniej dla mnie było ,ale teraz jest to najlepsze miejsce jak dla mnie .W ramię zdecydowanie bardziej bolesne .

Wysłany: 1 kwietnia, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka to czekamy jeszcze na wieści od Ciebie po wizycie jak przyjdzie wynik histo ( wiem to niestety długie tygodnie czekania od 4 tygodni do 6 ) ale podejrzewam , że teraz będą już te dobre i zielone światło do transferu ✊

Emfanka lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 kwietnia, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna powodzenia 🌸🌸🌸✊

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna wrote:

Hej, powodzenia. Może zaczniemy w podobnym czasie 😊

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Dostałam Mikrolife BP A2 byłam w najbliższej aptece doc też kazał wypoczywać ( już nie szukałam innych )co u mnie niestety trudne bo jestem typem ADHD w sensie nie lubię leżeć bezczynnie ,ale jak trzeba to się słucham dzisiaj nadrabiam filmy i mierze te ciśnienia .

Patrzyłam teraz w necie to mam bardzo podobny jak nie taki sam, będziesz z niego zadowolona. Odpoczywaj jeśli tak doc kazał chociaż wiem że jest to ciężkie. Jak sama musiałam leżeć to myslalam że Oszaleje. Ratował mnie netflix i książki 😁
    Tak Ci szaleją te ciśnienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 15:35

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
  • Manka Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Patrzyłam teraz w necie to mam bardzo podobny jak nie taki sam, będziesz z niego zadowolona. Odpoczywaj jeśli tak doc kazał chociaż wiem że jest to ciężkie. Jak sama musiałam leżeć to myslalam że Oszaleje. Ratował mnie netflix i książki 😁
    Tak Ci szaleją te ciśnienia?

U mnie już 34 tydzień mam takie różne objawy jeszcze białko w moczu teraz doc zalecił dobową zbiórkę podwyższone ciśnienie teraz mam mierzyć regularnie dostałam leki czy taka dawka ok , że rozwinął mi się lekki stan przedrzucawkowy ,ale przepływu waga jest na chwilę obecną ok ,wizyty mam teraz co tydzień też ktg doc zalecił częściej zobaczymy zapewne będzie wcześniej rozwiązanie w 37 /38 tc .

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    U mnie już 34 tydzień mam takie różne objawy jeszcze białko w moczu teraz doc zalecił dobową zbiórkę podwyższone ciśnienie teraz mam mierzyć regularnie dostałam leki czy taka dawka ok , że rozwinął mi się lekki stan przedrzucawkowy ,ale przepływu waga jest na chwilę obecną ok ,wizyty mam teraz co tydzień też ktg doc zalecił częściej zobaczymy zapewne będzie wcześniej rozwiązanie w 37 /38 tc .

Rozumiem, dbaj o siebie. Doc ma wszystko pod kontrolą. Przeważnie jest wcześniej rozwiązanie z względu na stan przedrzucawkowy ale jak jest lekki to na pewno jeszcze czas

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
  • Manka Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Rozumiem, dbaj o siebie. Doc ma wszystko pod kontrolą. Przeważnie jest wcześniej rozwiązanie z względu na stan przedrzucawkowy ale jak jest lekki to na pewno jeszcze czas

Tak dokładnie doc też mówił , że to wszystko zależy od wyników jakie jest białko w moczu dobową zbiórka w jakim rośnie tempie czy rośnie kwestia przepływów czy maluszek dobrze przybiera ,stan nerek itd itp .Mówił , że miał i takie pacjentki że stanem przedrzucawkowy krótko po 20 tygodniu już i dotrwały do 37 tc .Jestem spokojna aczkolwiek też wiem , że mogą być sytuacje które będą się rozwijały dynamicznie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 17:03

‹‹ 143 144 145 146 147
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ