Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynka wrote:To może trochę źle odczytałam Twój post . Przepraszam u też się przyznaje , że nawet zastanawiałam czy nie poczytać książek na ten temat co mówić czego nie osobą po poronieniach dużo tego jest i też w moim środowisku aby komuś nie wyrządzić krzywdy nieodpowiednimi słowami .
Jeżeli chcesz to mogę na priv wysłać pozycje które są warte polecenia .Kiedyś czytałam bardzo dużo po swoich przejściach. -
Dotipik wrote:Słuchajcie:) bo troche odbiegamy od tematu "Polna-In Vitro"-i teraz ja czuję się winna za zamieszkanie:)
A powiedzcie mi, czy lekarze zmieniają Wam leki, coś "kombinują" jak nie wyjdzie ? Czy dalej idą tym samym schematem?
Leczę się u doc B. Pierwsza stymulacja zero zarodków ,kolejna inne leki ,zapładnialiśmy wszystkie uzyskaliśmy 5 zarodków pierwszy transfer udany. Nie wiem czy to u mnie kwestia leków gdzieś wyczytałam, że są Alfa i Beta różnie się reagujeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 10:00
Dotipik lubi tę wiadomość
-
Dotipik wrote:Słuchajcie:) bo troche odbiegamy od tematu "Polna-In Vitro"-i teraz ja czuję się winna za zamieszkanie:)
A powiedzcie mi, czy lekarze zmieniają Wam leki, coś "kombinują" jak nie wyjdzie ? Czy dalej idą tym samym schematem?
U mnie to była pierwsza procedura na Polnej ,ale już kolejna w leczeniu niepłodności teraz dostałam Puregon ,Mensinorm i lamete u mnie dało najlepsze rezultaty nie uzyskaliśmy dużo zarodków ,ale najważniejsze , że dalo ciążę .Problem z zarodkami .Dotipik lubi tę wiadomość
-
Jeszcze zaznaczę , że w każdej procedurze brałam Q10,glutation i inne suplementy od dietetyka .Osobiście najbardziej jestem za inozytolem tutaj zauważyłam realna różnice .Dawka 4,5 g dziennie .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 11:28
Dotipik lubi tę wiadomość
-
Dotipik wrote:@Manka, @Agatkaagatka, dzięki za informacje:) fajnie słyszeć takie historie:)
Jestem nastawiona na walkę, gorzej z moim Starym:)
Też biore mega dużo suplementów, ubichnol, glutation dożylnie. Inzytol też czasami pije jak nie zapomne:)
Mój mąż też miał kryzys i to akurat było po nieudanej procedurze ja zespół stresu pourazowego nie nam jajowodów przez wodniaka i ciążę pozamaciczna dodatkowo 2 poronienia na wczesnym etapie i początek 2 trymestru .Myśleliśmy , że ivf to już będzie taki pewniak a dostaliśmy kosza .Warto walczyć i tej siły Tobie i Wam razem życzę .Dzisiaj też musiałam się trochę wygadać. -
agatkaagatka wrote:Mój mąż też miał kryzys i to akurat było po nieudanej procedurze ja zespół stresu pourazowego nie nam jajowodów przez wodniaka i ciążę pozamaciczna dodatkowo 2 poronienia na wczesnym etapie i początek 2 trymestru .Myśleliśmy , że ivf to już będzie taki pewniak a dostaliśmy kosza .Warto walczyć i tej siły Tobie i Wam razem życzę .Dzisiaj też musiałam się trochę wygadać.
Przemiłego, udanego wypoczynku na weekendzie:)agatkaagatka lubi tę wiadomość
-
Dotipik wrote:Współczuję. Mam nadzieję, że nadejdzie dla Ciebie teraz lepszy czas. Okropne jest to, jak życie nie daje po równo, aż tak do bólu...Może to krzywdzące, ale ile się widzi patologii, która z ciążą nie ma problemu. Czasami nawet wiek im nie przeszkadza:) Zastanawia mnie tez ich flora bakteryjna. Mogą życ sobie wszyscy na kupie i dziedziczyć ubóstwo (to już tak skrajnie). Potem takie dzieci lądują z FAS, z kiła wrodzoną itp. Itd. Oczywiście, nic nie jest sprawiedliwie, ale nasze strania mógłby być wynagrodzone:)
Przemiłego, udanego wypoczynku na weekendzie:)
Teraz córka w brzuchu wszystko wynagradza 25 tc .
Również się na tym zastanawiam .Też przykład różnicy mojej i siostra. Ona trójka dzieci w przeciągu 5 lat wszystkie bez problemu pierwszy / drugi cykl starań naturalnych .Ostatnia najmłodsza Celina miała 36 lat .W ciąży jedynie brała podstawowe witaminki nawet bez progesteronu. Jedynie w drugiej ciąży córka słabiej przybierała to piła medargin .Mąż lubi drinki jedzenie przetworzone typu kabanosy ,dużo mięsa nie brał żadnych witamin .Zero poronień . Do dnia porodu tak naprawdę była ciągle aktywna szczególnie w trzeciej ciąży zakupy ,wyjazdy po porodach kilka dni i wyglądała jak nówka śmigające po całym domu 🤷Gdzie ta sprawiedliwość 🤷
Nawzajem miłego weekendu 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 03:13
-
Manka wrote:Jeszcze zaznaczę , że w każdej procedurze brałam Q10,glutation i inne suplementy od dietetyka .Osobiście najbardziej jestem za inozytolem tutaj zauważyłam realna różnice .Dawka 4,5 g dziennie .
Również brałam inozytol ,ale to już od dobrego roku przy insulinooprności poprawił mi pracę jajników androgeny spadły tylko właśnie ta dawka 4 g .1-2 g jest profilaktyczna .Czytałam w książce , że też wpływa na poprawę komórek jajowych .Tylko to wiadomo jak przy wszystkim liczy się regularność 🙈 -
Kiedyś miałam lekki kryzys zdrowego odżywiania w kontekście starań ivf właśnie patrząc na rodziny których przyszli obecni rodzice są w nałogu ,jedzą co bądź ,zero witamin sportu dbanie o mikroflorę a dzieci nie wiadomo kiedy się robią ciąże bez problemu najczęściej długo nie wiedzą że są w tej ciąży nawet do 20 tygodnia 🤷 Pewnych rzeczy nie da się logicznie wytłumaczyć .Jest to niestety niesprawiedliwe .
-
Takie info jak któraś z Was bada poziom witaminy B12 to warto badać poziom kwasu metylomanolowego w moczu . Jego obniżony poziom oznacza wysycenie organizmy witamina B12 ,wysoki obniżony poziom .Samo badanie witamy B12 we krwi nie jest do końca miarodajne i często występuje przedawkowanie przy stosowaniu witaminy B12 .Tutaj najbardziej chodzi jak któraś bierze codziennie witaminę B12 w poprzedniej klinice miałam zalecone dość spore dawki niestety można sobie narobić sporo problemów w tym odległych .Nie mówię o dawce w preparacie np prenatal UNO itd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 11:35
-
Dotipik wrote:Współczuję. Mam nadzieję, że nadejdzie dla Ciebie teraz lepszy czas. Okropne jest to, jak życie nie daje po równo, aż tak do bólu...Może to krzywdzące, ale ile się widzi patologii, która z ciążą nie ma problemu. Czasami nawet wiek im nie przeszkadza:) Zastanawia mnie tez ich flora bakteryjna. Mogą życ sobie wszyscy na kupie i dziedziczyć ubóstwo (to już tak skrajnie). Potem takie dzieci lądują z FAS, z kiła wrodzoną itp. Itd. Oczywiście, nic nie jest sprawiedliwie, ale nasze strania mógłby być wynagrodzone:)
Przemiłego, udanego wypoczynku na weekendzie:)
Jakbyś mi czytała w myślach... ta niesprawiedliwość dobija najbardziejzastanawiam się czasem czym tak mocno nabroiłam w poprzednim życiu
Ogólnie ostatnio mam takie kryzysy - zwłaszcza teraz po usunięciu drugiego jajowoduCzuję się trochę jakbym coś straciła - wiem, że może być gorzej, natomiast jak już wiesz, że naturalnie nie ma szans na ciążę - no coś we mnie umarło
A wiecie oprócz tej części życia - są jeszcze inne, które trzeba ogarnąć
Ehh - rzucić wszystko i wyjechać w bieszczady🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
Zmiana kliniki
01.2025 💉 IVF krótki protokół
5 zarodków -
Dotipik wrote:Dziewczyny u mnie pasmo sukcesów:) beta poniżej, ciąży brak;(
Bardzo mi przykro. My dziś rozpisaliśmy stymulacjęStarania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)