X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • agatkaagatka Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:
    To może trochę źle odczytałam Twój post . Przepraszam u też się przyznaje , że nawet zastanawiałam czy nie poczytać książek na ten temat co mówić czego nie osobą po poronieniach dużo tego jest i też w moim środowisku aby komuś nie wyrządzić krzywdy nieodpowiednimi słowami .

Jeżeli chcesz to mogę na priv wysłać pozycje które są warte polecenia .Kiedyś czytałam bardzo dużo po swoich przejściach.

• Dotipik Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie:) bo troche odbiegamy od tematu "Polna-In Vitro"-i teraz ja czuję się winna za zamieszkanie:)
    A powiedzcie mi, czy lekarze zmieniają Wam leki, coś "kombinują" jak nie wyjdzie ? Czy dalej idą tym samym schematem?

Goździk2024 lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 marca, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Słuchajcie:) bo troche odbiegamy od tematu "Polna-In Vitro"-i teraz ja czuję się winna za zamieszkanie:)
    A powiedzcie mi, czy lekarze zmieniają Wam leki, coś "kombinują" jak nie wyjdzie ? Czy dalej idą tym samym schematem?

Leczę się u doc B. Pierwsza stymulacja zero zarodków ,kolejna inne leki ,zapładnialiśmy wszystkie uzyskaliśmy 5 zarodków pierwszy transfer udany. Nie wiem czy to u mnie kwestia leków gdzieś wyczytałam, że są Alfa i Beta różnie się reaguje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 10:00

Dotipik lubi tę wiadomość

• Manka Ekspertka

Wysłany: 28 marca, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:

U mnie to była pierwsza procedura na Polnej ,ale już kolejna w leczeniu niepłodności teraz dostałam Puregon ,Mensinorm i lamete u mnie dało najlepsze rezultaty nie uzyskaliśmy dużo zarodków ,ale najważniejsze , że dalo ciążę .Problem z zarodkami .

• Manka Ekspertka

Wysłany: 28 marca, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tematów mi nie przeszkadza uważam , że czasami też dobrze porozmawiać o czymś innym niż tylko ivf wiem , że każda z nas jest inna .

• Manka Ekspertka

Wysłany: 28 marca, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zaznaczę , że w każdej procedurze brałam Q10,glutation i inne suplementy od dietetyka .Osobiście najbardziej jestem za inozytolem tutaj zauważyłam realna różnice .Dawka 4,5 g dziennie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 11:28

• Dotipik Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Manka, @Agatkaagatka, dzięki za informacje:) fajnie słyszeć takie historie:)
    Jestem nastawiona na walkę, gorzej z moim Starym:)
    Też biore mega dużo suplementów, ubichnol, glutation dożylnie. Inzytol też czasami pije jak nie zapomne:)

Wysłany: 28 marca, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    @Manka, @Agatkaagatka, dzięki za informacje:) fajnie słyszeć takie historie:)
    Jestem nastawiona na walkę, gorzej z moim Starym:)
    Też biore mega dużo suplementów, ubichnol, glutation dożylnie. Inzytol też czasami pije jak nie zapomne:)

Mój mąż też miał kryzys i to akurat było po nieudanej procedurze ja zespół stresu pourazowego nie nam jajowodów przez wodniaka i ciążę pozamaciczna dodatkowo 2 poronienia na wczesnym etapie i początek 2 trymestru .Myśleliśmy , że ivf to już będzie taki pewniak a dostaliśmy kosza .Warto walczyć i tej siły Tobie i Wam razem życzę .Dzisiaj też musiałam się trochę wygadać.

• Dotipik Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaagatka wrote:
    Mój mąż też miał kryzys i to akurat było po nieudanej procedurze ja zespół stresu pourazowego nie nam jajowodów przez wodniaka i ciążę pozamaciczna dodatkowo 2 poronienia na wczesnym etapie i początek 2 trymestru .Myśleliśmy , że ivf to już będzie taki pewniak a dostaliśmy kosza .Warto walczyć i tej siły Tobie i Wam razem życzę .Dzisiaj też musiałam się trochę wygadać.
    Współczuję. Mam nadzieję, że nadejdzie dla Ciebie teraz lepszy czas. Okropne jest to, jak życie nie daje po równo, aż tak do bólu...Może to krzywdzące, ale ile się widzi patologii, która z ciążą nie ma problemu. Czasami nawet wiek im nie przeszkadza:) Zastanawia mnie tez ich flora bakteryjna. Mogą życ sobie wszyscy na kupie i dziedziczyć ubóstwo (to już tak skrajnie). Potem takie dzieci lądują z FAS, z kiła wrodzoną itp. Itd. Oczywiście, nic nie jest sprawiedliwie, ale nasze strania mógłby być wynagrodzone:)
    Przemiłego, udanego wypoczynku na weekendzie:)

agatkaagatka lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 marca, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Współczuję. Mam nadzieję, że nadejdzie dla Ciebie teraz lepszy czas. Okropne jest to, jak życie nie daje po równo, aż tak do bólu...Może to krzywdzące, ale ile się widzi patologii, która z ciążą nie ma problemu. Czasami nawet wiek im nie przeszkadza:) Zastanawia mnie tez ich flora bakteryjna. Mogą życ sobie wszyscy na kupie i dziedziczyć ubóstwo (to już tak skrajnie). Potem takie dzieci lądują z FAS, z kiła wrodzoną itp. Itd. Oczywiście, nic nie jest sprawiedliwie, ale nasze strania mógłby być wynagrodzone:)

Teraz córka w brzuchu wszystko wynagradza 25 tc .
    Również się na tym zastanawiam .Też przykład różnicy mojej i siostra. Ona trójka dzieci w przeciągu 5 lat wszystkie bez problemu pierwszy / drugi cykl starań naturalnych .Ostatnia najmłodsza Celina miała 36 lat .W ciąży jedynie brała podstawowe witaminki nawet bez progesteronu. Jedynie w drugiej ciąży córka słabiej przybierała to piła medargin .Mąż lubi drinki jedzenie przetworzone typu kabanosy ,dużo mięsa nie brał żadnych witamin .Zero poronień . Do dnia porodu tak naprawdę była ciągle aktywna szczególnie w trzeciej ciąży zakupy ,wyjazdy po porodach kilka dni i wyglądała jak nówka śmigające po całym domu 🤷Gdzie ta sprawiedliwość 🤷

Nawzajem miłego weekendu 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 03:13

• Dziewczynka Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaagatka wrote:
    Jeżeli chcesz to mogę na priv wysłać pozycje które są warte polecenia .Kiedyś czytałam bardzo dużo po swoich przejściach.

Z chęcią 🙂 wysłałam zaproszenie

• Dziewczynka Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego słonecznego weekendu 🙂☀️

• OlgaW Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Jeszcze zaznaczę , że w każdej procedurze brałam Q10,glutation i inne suplementy od dietetyka .Osobiście najbardziej jestem za inozytolem tutaj zauważyłam realna różnice .Dawka 4,5 g dziennie .

Również brałam inozytol ,ale to już od dobrego roku przy insulinooprności poprawił mi pracę jajników androgeny spadły tylko właśnie ta dawka 4 g .1-2 g jest profilaktyczna .Czytałam w książce , że też wpływa na poprawę komórek jajowych .Tylko to wiadomo jak przy wszystkim liczy się regularność 🙈

• Ewelinamala Znajoma

Wysłany: 29 marca, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś miałam lekki kryzys zdrowego odżywiania w kontekście starań ivf właśnie patrząc na rodziny których przyszli obecni rodzice są w nałogu ,jedzą co bądź ,zero witamin sportu dbanie o mikroflorę a dzieci nie wiadomo kiedy się robią ciąże bez problemu najczęściej długo nie wiedzą że są w tej ciąży nawet do 20 tygodnia 🤷 Pewnych rzeczy nie da się logicznie wytłumaczyć .Jest to niestety niesprawiedliwe .

• Manka Ekspertka

Wysłany: 29 marca, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie info jak któraś z Was bada poziom witaminy B12 to warto badać poziom kwasu metylomanolowego w moczu . Jego obniżony poziom oznacza wysycenie organizmy witamina B12 ,wysoki obniżony poziom .Samo badanie witamy B12 we krwi nie jest do końca miarodajne i często występuje przedawkowanie przy stosowaniu witaminy B12 .Tutaj najbardziej chodzi jak któraś bierze codziennie witaminę B12 w poprzedniej klinice miałam zalecone dość spore dawki niestety można sobie narobić sporo problemów w tym odległych .Nie mówię o dawce w preparacie np prenatal UNO itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 11:35

• Emfanka Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:

Jakbyś mi czytała w myślach... ta niesprawiedliwość dobija najbardziej :( zastanawiam się czasem czym tak mocno nabroiłam w poprzednim życiu :D

Ogólnie ostatnio mam takie kryzysy - zwłaszcza teraz po usunięciu drugiego jajowodu :( Czuję się trochę jakbym coś straciła - wiem, że może być gorzej, natomiast jak już wiesz, że naturalnie nie ma szans na ciążę - no coś we mnie umarło :( A wiecie oprócz tej części życia - są jeszcze inne, które trzeba ogarnąć :)

Ehh - rzucić wszystko i wyjechać w bieszczady :D

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

06.2022 💉 IVF krótki protokół
    2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌

08.2022 💉 IVF krótki protokół
    4 zarodki - 1 prawidłowy

Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami

04.2023 transfer nieudany 💔

08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg

03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty

Zmiana kliniki

01.2025 💉 IVF krótki protokół
    5 zarodków
  • Dotipik Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie pasmo sukcesów:) beta poniżej, ciąży brak;(

• Sukienka Koleżanka

Wysłany: 31 marca, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:

Przykro mi 😔

IVF 2024 .
    4 ❄️❄️❄️❄️
    1 transfer bhcg 0,2
    2 transfer bhcg 330 ,720 ,1629 .
    19.02.2025 jest ♥️
  • OlgaW Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:

Przykro mi 😔 U mnie ciąża biochemiczna po świętach ruszamy do kolejnego boju i transferu teraz chwila odpoczynku 🙂

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 31 marca, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:

Bardzo mi przykro. My dziś rozpisaliśmy stymulację

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ